Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνήθηκαν την απολογία οι 5 για τους «Πυρήνες»
  • [02] Τα ανδρολογικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους
  • [03] Εντονες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων
  • [04] Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ιωνία
  • [05] Συναντήσεις της Καλ. Γερακούδη με Κ. Τζανακούλη και Π. Σκοτινιώτη
  • [06] ΠΑΜΕ: «Όχι» στο νέο σχολείο
  • [07] Απορρόφηση πιστώσεων έργων ΕΣΠΑ στο Βόλο
  • [08] Αγριά:Λήγουν συμβάσεις εργαζομένων στην Καθαριότητα

    [01] Αρνήθηκαν την απολογία οι 5 για τους «Πυρήνες»

    Τεταρτη, 16 03 2011 15:56

    Αρνήθηκαν να απολογηθούν ενώπιον των Εφετών Ανακριτών, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Οι πέντε από τους κατηγορουμένους είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο έκτος, Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στο Χολαργό, απολογείται επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση.

    Ο Κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Παπαδόπουλου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη.

    Όπως προκύπτει, σε κομπιούτερ που είχε εντοπιστεί στις αστυνομικές επιχειρήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Νικολόπουλος, αδελφός του Γιώργου Νικολόπουλου, για να νοικιάσει διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα.

    Στο επίμαχο διαμέρισμα έχει εντοπιστεί αποτύπωμα της κατηγορουμένης στην υπόθεση του Βόλου, Όλγας Οικονομίδου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63487

    [02] Τα ανδρολογικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους

    Τεταρτη, 16 03 2011 15:29

    Υγεια

    Τα προβλήματα υγείας που αφορούν στο σύγχρονο άνδρα, και ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με το γεννητικό και ουροποιητικό σύστημα, βρίσκουν λύσεις σε μια εμπεριστατωμένη έκδοση με τίτλο «Γιατρέ, πες μου - Ο Ανδρολόγος - Ουρολόγος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε». Καταξιωμένοι ανδρολόγοι - ουρολόγοι απαντούν σε ερωτήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνδρα κάθε ηλικίας και αφορούν το ανδρικό ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα, τη λειτουργία και τις παθήσεις του, τη σεξουαλική υγεία του άνδρα και τα πιθανά προβλήματα, θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης, καθώς και ζητήματα ψυχολογίας και αισθητικής.

    Η Εύα Ντελιδάκη, γνωστή δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ, με γνώση και συνέπεια επιμελήθηκε αυτό το βιβλίο, που με απλό και κατανοητό τρόπο προσεγγίζει ποικίλα θέματα γύρω από την υγεία του άνδρα, τα οποία, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, αποτελούσαν σημείο «ταμπού».

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας στον πρόλογό της «ακόμη και σήμερα, στην εποχή των κομπιούτερ, της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και της πληθώρας των γνώσεων, υπάρχουν άνδρες που ντρέπονται, φοβούνται, αναβάλλουν το ραντεβού τους με τον ουρολόγο-ανδρολόγο. Εμείς τους το θυμίζουμε, γιατί θέλουμε άνδρες ενημερωμένους και υγιείς. Ο άνδρας σήμερα παρά ποτέ επιθυμεί να απελευθερωθεί, να μιλήσει, να συμβουλευτεί, να προλάβει, να θεραπεύσει».

    Σύμφωνα με τους εκδότες, φαίνεται πως έφτασε, πλέον, η στιγμή για τον άνδρα να αποκτήσει και αυτός μια σχέση εμπιστοσύνης και επαφής με τον ουρολόγο - ανδρολόγο του. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συμβάλλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. Είδηση: 63475

    [03] Εντονες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

    Τεταρτη, 16 03 2011 16:42

    Ευρετήριο Άρθρου

    Εντονες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Την απόλυτη, κατηγορηματική αντίθεση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολείων, επανέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος αλλεπάλληλες επαφές με δημάρχους, εκπαιδευτικούς και γονείς απ' ολόκληρη την Θεσσαλία που αντιδρούν στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

    Είδηση: 63502

    [04] Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ιωνία

    Τεταρτη, 16 03 2011 16:38

    Απλήρωτοι παραμένουν για 2,5 μήνες οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας «Ιωνία». Σήμερα είχαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Νατάσσα Οικονόμου η οποία δεν δεσμεύτηκε για το πότε ο δήμος θα μπορέσει να τους πληρώσει. Ξεκαθάρισε πάντως ότι προηγείται η πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και υποχρεώσεων προς την εφορία.

    Παράλληλα σημειώνεται ότι αναμένεται και η έγκριση του διετούς προγράμματος της «Ιωνία» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ήδη έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μέσα στο Φεβρουάριο, ενώ οι ημερομηνίες πιέζουν, καθώς στις 21 Μαρτίου λήγει η ασφαλιστική ενημερότητα που διαθέτει η επιχείρηση.

    «Η δημοτική αρχή γνώριζε από την αρχή αυτές τις εκκρεμότητες κι έπρεπε να φροντίσει να εγκριθεί έγκαιρα το διετές πρόγραμμα. Εϊμαστε απλήρωτοι δύο μήνες και το Μάρτιο να τρέχει. Δεν αντέχουμε άλλο» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην «Ιωνία», Δημήτρης Οικονόμου.

    Υπενθυμίζεται ότι στην Ιωνία απασχολούνται 130 άτομα, εκ των οποίων τα 30 πληρώνονται μέσω προγραμμάτων καθώς ανήκουν στο δυναμικό του ΚΔΑΠ και του Ιατροκοινωνικού Κέντρου. Οι υπόλοιποι 100 είναι διοικητικό προσωπικό, γυμναστές, καθηγητές στο Ωδείο, καθαρίστριες κλπ.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, η κα Οικονόμου επισήμανε ότι τους ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και η εφορία και αφού περισσέψουν χρήματα θα τους δοθεί κάτι έναντι. «Έχω ζητήσει από όλα τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του δήμου να μου αποστείλουν επακριβώς τις μισθοδοτικές τους ανάγκες, αλλά και τις υποχρεώσεις προς εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία, για να προγραμματιστεί η πληρωμή τους, ανάλογα με τη ροή εσόδων του δήμου».

    Είδηση: 63497

    [05] Συναντήσεις της Καλ. Γερακούδη με Κ. Τζανακούλη και Π. Σκοτινιώτη

    Τεταρτη, 16 03 2011 16:10

    Ευρετήριο Άρθρου

    Συναντήσεις της Καλ. Γερακούδη με Κ. Τζανακούλη και Π. Σκοτινιώτη

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Με προσκεκλημένους του δήμους Λάρισας και Βόλου, ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να ενημερώσει τους νέους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων αλλά και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των δήμων, σχετικά με την εφαρμογή, τις προτεραιότητες και τις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία, για το 2011.

    Είδηση: 63489

    [06] ΠΑΜΕ: «Όχι» στο νέο σχολείο

    Τεταρτη, 16 03 2011 13:25

    Εκδήλωση με αφορμή την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στο «Αχίλλειο», εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

    Όπως τονίστηκε από ομιλητές, «οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα θέτουν επί τάπητος το ζήτημα του «νέου σχολείου», του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί συνέχεια του «έξυπνου σχολείου» της Ν.Δ.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ε.Ε. επιδιώκουν να στοιβάξουν τους μαθητές σε πολυδύναμα σχολεία, που θα μπορούν να λειτουργούν με ανταποδοτικότητα, με χρήματα που θα πληρώνουν οι γονείς και θα προσελκύουν εύκολα επιχειρήσεις για τη μεγάλη κερδοφορία που θα αποφέρουν, όπως τονίστηκε. Είδηση: 63472

    [07] Απορρόφηση πιστώσεων έργων ΕΣΠΑ στο Βόλο

    Τεταρτη, 16 03 2011 13:23

    Χαμηλές απορροφητικότητες εξακολουθεί να παρουσιάζει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η πορεία των έργων που ο ενιαίος Δήμος Βόλου έχει εντάξει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα, με τη δημοτική ενότητα της Νέας Ιωνίας να εμφανίζεται πιο «προωθημένη» από αυτή του Βόλου. Η γενική γραμματέας Αποκέντρωσης κ. Πόπη Γερακούδη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη όπου συζήτησαν την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ χθες κατατέθηκε πρόταση για την ένταξη του έργου της αίθουσας θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

    Ο Βόλος πρέπει να απορροφήσει τις πιστώσεις για τα αντιπλημμυρικά του Κραυσίδωνα, την αυτοματοποίηση του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και η Νέα Ιωνία για την πλατεία της Ευαγγελίστριας, Νέου Δέλτα και Ξηροκάμπου.

    Επίσης στο ΕΣΠΑ είναι ενταγμένος και ο παιδικός σταθμός της Αισωνίας, ενώ η κ. Γερακούδη ενημέρωσε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ανοίξουν. Είδηση: 63471

    [08] Αγριά:Λήγουν συμβάσεις εργαζομένων στην Καθαριότητα

    Τεταρτη, 16 03 2011 13:22

    Μείον δέκα άτομα η Υπηρεσία Καθαριότητας του πρώην Δήμου Αγριάς, αλλά και το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων που συνθέτουν τον ενιαίο Δήμο Βόλου. Και αυτό επειδή λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη ενημερώσει για τις αποφάσεις του για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

    Οι εργαζόμενοι που αποχωρούν από τη δημοτική ενότητα Αγριάς εργάζονται με τετράωρες συμβάσεις, που λήγουν και θα δημιουργηθεί κενό στη λειτουργία της Υπηρεσίας, εάν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν δοθεί απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών για τις προσλήψεις, με 8μηνες συμβάσεις, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

    Ο Δήμος Βόλου έχει ζητήσει την πρόσληψη 104 ατόμων -82 οδοκαθαριστών και 22 οδηγών- για την κάλυψη των κενών, ενώ αναμένεται και η απάντηση για τις προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις. Είδηση: 63470


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 March 2011 - 21:52:02 UTC