Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών / Εκρήξεις στην Τρίπολη
  • [02] Ιαπωνία: Συνεχίζεται η κούρσα ενάντια στο χρόνο
  • [03] Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας
  • [04] Nέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
  • [05] Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου
  • [06] Εντατικοποίηση των ελέγχων της εφορίας
  • [07] Εξασφάλιση κονδυλίου 500.000 ευρώ για γεώτρηση στο Ριζόμυλο.
  • [08] Γραπτή απόφαση του δημάρχου για την πολεοδομία ζητά το ΤΕΕ
  • [09] Σύγκρουση φορτηγών πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων
  • [10] ΕΕ - Eurogroup: Απόφαση για το Μηχανισμό Στήριξης
  • [11] Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πλατανιά
  • [12] Διευκολύνσεις καταστηματαρχών
  • [13] Φωτιά σε σπίτι
  • [14] Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε φορτηγό
  • [15] Προχωρά το Μουσείο Μεσαράς
  • [16] Ο καιρός στη Θεσσαλία
  • [17] Κόντρες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμυρού
  • [18] Παραμένει στο Βόλο η αντιτρομοκρατική

    [01] Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών / Εκρήξεις στην Τρίπολη

    Τριτη, 22 03 2011 09:04

    Στόχους στρατηγικής σημασίας έπληξαν κατά τη διάρκεια της τρίτης νύχτας αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη οι δυτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το Al Jazeera, επλήγησαν δυο στρατιωτικές βάσεις έξω από την Τρίπολη και δυο εγκαταστάσεις αεράμυνας του Μ. Καντάφι ανατολικά της Βεγγάζης. Οι εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο διασταυρώνονται με δυσκολία από τις δυτικές δυνάμεις που δίνουν με το σταγονόμετρο κάθε ενημέρωση. Η λιβυκή τηλεόραση πάντως μεταδίδει ότι η διεθνής συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη, ενώ η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς των δυτικών ολοένα και αυξάνει.

    Σε κλοιό η Τρίπολη

    Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, δήλωσε ότι το βράδυ, ακούστηκαν στην Τρίπολη, κοντά στην κατοικία του Καντάφι, πυρά αντιαεροπορικής άμυνας τα οποία ακολουθήθηκαν από εκρήξεις.

    Ανταποκρίτια του Al Jazeera, ανέφερε ότι δυο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τρίπολη, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ενώ μία από τις δυο ναυτικές βάσεις που επλήγησαν είναι αυτή της Αμπου Σιτρ.

    Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης, οι δυτικοί έπληξαν λιμάνια, το αεροδρόμιο της Σύρτης και την πόλη Σεμπχά στα νότια της χώρας και από τις επιθέσεις αυτές υπάρχουν νεκροί, άμαχοι πολίτες.

    Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών συνεχίζονται παρά την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ η κυβέρνηση.

    Στα ανατολικά, οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να ανακόψουν τη δυναμική των ανταρτών οι οποίοι δέχονται επίσης το σφυροκόπημα των καθεστωτικών και στην πόλη Μισράτα.

    Βρετανία: Ενέκρινε το κοινοβούλιο την στρατιωτική δράση

    Σε πολιτικό επίπεδο, στη Βρετανία, το κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης με 557 ψήφους υπέρ και 13 κατά, με απαιτούμενη πλειοψηφία τους 544 ψήφους.

    Το αποτέλεσμα απέδειξε ότι όχι μόνο η κυβερνητική συμμαχία Συντηρητικών - Φιλελευθέρων, αλλά και συντριπτικό ποσοστό των Εργατικών υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

    Η απόφαση, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή γνώμη της χώρας όπου σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε το Reuters έδειξε ότι μόνον ένας στους τρεις Βρετανούς εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

    Πηγή: Al Jazeera, BBC, Reuters

    Σχετικές ειδήσεις: Λιβύη: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

    Είδηση: 64023

    [02] Ιαπωνία: Συνεχίζεται η κούρσα ενάντια στο χρόνο

    Τριτη, 22 03 2011 11:05

    Άρχισαν εκ νέου οι εργασίες για την επανέναρξη της ηλεκτροδότησης στους τέσσερις αντιδραστήρες του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, στην επαρχία Νταιίτσι, καθώς η εκπομπή αερίου που είχε οδηγήσει σε προληπτική απομάκρυνση των τεχνικών συνεργείων για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο, αποδείχτηκε πως ήταν μόνο ατμός. Το στοίχημα με το χρόνο για την αποκατάσταση των συστημάτων ψύξης των πυρηνικών μονάδων συνεχίζει να τρέχει, με τον αντιδραστήρα 3 να εμπνέει τη μεγαλύτερη ανησυχία και, τον Ιάπωνα Υπουργό Εμπορίου να εκφράζει ανοιχτά την απαισιοδοξία του, λέγοντας «πως είναι δύσκολο να πει κανείς ότι, η εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τη Φουκουσίμα είναι προς ασφαλή κατεύθυνση.» Την ίδια ώρα, κάθε μέρα που περνά ο απολογισμός της τραγωδίας καταλαμβάνει νέα ύψη, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 9.000 και οι αγνοούμενοι τους 12.645.

    Συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση των συστημάτων ψύξης

    Οι τιτάνιες προσπάθειες των τεχνικών ξεκίνησαν την αυγή. Αν και οι καλωδιώσεις έχουν αποκατασταθεί σε αρκετές από τις μονάδες, οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως δεν επαρκούν για να διοχετεύσουν την απαραίτητη ενέργεια για την επαναλειτουργία των ψυκτικών συστημάτων.

    Ο αντιδραστήρας 3, ο οποίος έχει υποστεί τις σοβαρότερες ζημιές, είναι αυτός που ανησυχεί περισσότερο τις αρχές. Περιέχει μεταξύ άλλων καύσιμο MOX, ένα μείγμα οξειδίων του πλουτωνίου και ουρανίου που προέρχεται από προϊόντα ανακύκλωσης, οι εκλύσεις των οποίων θεωρούνται περισσότερο επιβλαβείς από αυτές που προκαλούνται από το καύσιμο με βάση του ουράνιο.

    Στο μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συντρέχει λόγος επέκτασης της μήκους 20 χιλιομέτρων ζώνης εκκένωσης γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

    Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή. Οι τελευταίες διαθέσιμες καταγραφές από μία περιοχή 10 χιλιομέτρων έξω από τη ζώνη εκκένωσης δείχνουν ένα επίπεδο 110 μικροσιεβέρτ ανά ώρα, αρκετά χαμηλότερο από το επίπεδο που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, αλλά πολύ υψηλότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα, σχεδόν 3.000 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό επίπεδο στο Τόκιο πριν το σεισμό.

    Η έκθεση σε 100.000 μικροσιεβέρτ το χρόνο είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο είναι σαφής ο κίνδυνος για καρκίνο.

    Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους κατοίκους που ζουν σε εμβέλεια 10 χιλιομέτρων από την ζώνη εκκένωσης να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, αλλά η ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα καθώς έχουν μολυνθεί τρόφιμα, αλλά και το νερό της βρύσης.

    Τα υψηλά επίπεδα ραδιενεργού καισίου στον αέρα προκαλούν ανησυχία γιατί το καίσιο παραμένει περισσότερο στην ατμόσφαιρα σε σχέση με το ραδιενεργό ιώδιο, ένα άλλο στοιχείο που επίσης εντοπίστηκε στην ατμόσφαιρα και το νερό.

    Σύμφωνα με τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία, ακόμα και με τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα καισίου.

    Την ίδια ώρα πάνω από 350.000 άτομα στις περιοχές στα βόρεια και τα ανατολικά ζουν σε δημόσια κτήρια, καταφύγια και προσωρινά καταλύματα, αντιμετωπίζοντας αρκετά συχνά ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα.

    Οι ιαπωνικές αρχές ανασυντάσσονται και προσπαθούν να βελτιώσουν το συντονισμό τους για την παροχή βοήθειας, ενώ έχει αρχίσει να καταφθάνει και ενίσχυση από τις χώρες του εξωτερικού.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC Είδηση: 64112

    [03] Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας

    Τριτη, 22 03 2011 10:30

    Υπό κατάληψη τελεί το Δημαρχείο Αθηναίων αλλά και το αμαξοστάσιο με τα απορριμματοφόρα από συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, που ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη το θέμα της πρόσληψης 800 νέων συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια. Οι συμβασιούχοι, εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει. Την Δευτέρα το μεσημέρι μπήκαν ομαδικά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση. Δηλώνουν εξ αντικειμένου αποκλεισμένοι από το διαγωνισμό που θα γίνει διότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο πριμοδοτούνται οι άνεργοι , οι πολύτεκνοι και τα ΑΜΕΑ. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συλλέγουν μόνο τα απορρίμματα από τα νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και του ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, αλλά "ο δήμαρχος προτίμησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη".

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι "είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται ακύρωση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων" και ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τάχθηκαν και αυτές στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων καταδίκασε "την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και κάλεσε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να "καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες" .

    Πηγή: ΑΠΕ--ΜΠΕ Είδηση: 64098

    [04] Nέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

    Τριτη, 22 03 2011 08:53

    Νέες ρυθμίσεις και αυστηρά κριτήρια περιέχει το πολυνομοσχέδιο του Yπουργείου Εργασίας για το Σώμα Επιθεωρητών, που δόθηκε την Δευτέρα, στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, προβλέπει συνυπολογισμό όλων των εισοδημάτων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, επέκταση και στους δύο συζύγους, του δικαιώματος πλασματικών ετών για τα παιδιά και χορήγηση συντάξεων και στους δύο γονείς, σε περίπτωση αναπήρου τέκνου.

    Ακόμη, προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής σύνταξης από τα ασφαλιστικά ταμεία, 1,5 μήνα μετά την παραίτηση του ασφαλισμένου καθώς και η ασφάλιση 60.000 εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στο ταμείο πρόνοιας του δημοσίου.

    Τέλος, θεσπίζεται κάρτα εργασίας για τον ηλεκτρονικό έλεγχο του ωραρίου εργασίας, με κίνητρο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, από τον Ιούλιο.

    Δείτε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Είδηση: 64021

    [05] Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου

    Τριτη, 22 03 2011 10:47

    Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στην περιοχή Πρίνου -Καβάλας. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων, συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο φορτηγά πλοία που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο όρμο Καρύστου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Εξάλλου, τρεις αλλοδαποί αγνοούνται στην περιοχή των Παξών, οι οποίοι επέβαιναν μαζί με άλλους 110 λαθρομετανάστες σε ξύλινο πλοιάριο, με προορισμό την Ιταλία. Για τον εντοπισμό τους έχουν κινητοποιηθεί πλωτά του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

    Πρόγνωση καιρού

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται σήμερα τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, ωστόσο από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στον Πατραϊκό ισχυροί.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 15 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64110

    [06] Εντατικοποίηση των ελέγχων της εφορίας

    Τριτη, 22 03 2011 00:16

    Οδηγίες στους διευθυντές των τριάντα μεγαλύτερων εφοριών της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων έδωσε στη συνάντηση που είχε μαζί τους ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα τους επόμενους μήνες και να καλυφθεί η στέρηση που παρουσιάζουν το πρώτο δίμηνο του έτους σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού.

    Οι κατευθύνσεις που δόθηκαν στους διευθυντών των εφοριών είναι οι ακόλουθοι:

    Να προχωρήσουν σε περισσότερους τακτικούς ελέγχους ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    Να εντατικοποιήσουν τους προσωρινούς ελέγχους στην αγορά σχετικά με τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την μη έκδοση αποδείξεων.

    Να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και να δώσουν το κύριο βάρος ιδίως στα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν επισφάλειες.

    Είδηση: 64020

    [07] Εξασφάλιση κονδυλίου 500.000 ευρώ για γεώτρηση στο Ριζόμυλο.

    Τριτη, 22 03 2011 11:25

    Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την ποιότητα του νερού καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ότι περιέχει χρώμιο και δεν επιτρέπεται η χρήση του για πόση και μαγείρεμα. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης και εγείρει ερωτηματικά γιατί δεν τέθηκε εκτός λειτουργίας η γεώτρηση, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Αντωνάκης πρότεινε στη δημοτική αρχή να ζητήσει από τη ΔΕΥΑΜΒ να παραχωρήσει για δύο με τρεις μήνες μία από τις γεωτρήσεις στο Ριζόμυλο από τις οποίες υδρεύεται το πολεοδομικό συγκρότημα, αφής στιγμής αυτή την περίοδο δεν χρησιμοποιείται λόγω του ότι ο Βόλος υδρεύεται με πηγαίο νερό.

    Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαίτσιου δήλωσε στην ΕΡΑ Βόλου ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι κάτοικοι, ότι διανέμεται εμφιαλωμένο νερό στα σχολεία και στο ΚΑΠΗ καθώς και στους κατοίκους που εξυπηρετεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κι ενημερωτική ημερίδα στο Στεφανοβίκειο. Παράλληλα ανέφερε ότι έλαβε χθες την διαβεβαίωση του Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ανδρεαδάκη ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο νέας γεώτρησης στο Ριζόμυλο και σύνδεσής της με υδροδοτικό αγωγό με το δίκτυο του Στεφανοβικείου, με 500.000 ευρώ, μόλις κατατεθούν οι απαραίτητες μελέτες. Η κα Λαίτσιου ανέφερε ότι ήδη έχει εκπονηθεί η τεχνική μελέτη κι εντός των ημερών ετοιμάζεται και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είδηση: 64118

    [08] Γραπτή απόφαση του δημάρχου για την πολεοδομία ζητά το ΤΕΕ

    Τριτη, 22 03 2011 10:34

    Με ανοικτή επιστολή του, προς το δήμαρχο Ζακύνθου, ο πρόεδρος της ΝΕ του ΤΕΕ, Βαγγέλης Αρβανιτάκης, μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής: «Από την στιγμή που το θέμα της μεταφοράς της Πολεοδομίας εκτός Πόλεως και Έδρας του Δήμου είχε εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε για δύο και πλέον ώρες, είναι ανεπίτρεπτο, τόσον ο Πρόεδρος όσον και σεις, να φιμώνετε την έκφραση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτρέπετε τη λήψη απόφασης. Επικαλεστήκατε κ. Δήμαρχε στην τοποθέτησή σας επί του θέματος, στη συνεδρίαση της 10.03.11 του Δημ. Συμβουλίου , ότι η μεταφορά της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών εκτός Πόλεως είναι απόφαση δική σας και είπατε πως αναλάβατε την ευθύνη. Μην ξεχνάτε ότι με αιτήσεις μας, ως Ν.Ε. του ΤΕΕ, ζητάμε αυτήν ακριβώς την απόφαση σας και ακόμη απάντηση δεν πήραμε. Αφήστε τις υπεκφυγές κ. Δήμαρχε και αναλάβετε την ευθύνη είτε κοινοποιώντας μας εγγράφως την απόφασή σας άμεσα, εφόσον υπάρχει, είτε προχωρώντας στη λήψη απόφασης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο επί του θέματος μιας και η συζήτησή έχει ήδη ολοκληρωθεί».

    Είδηση: 64097

    [09] Σύγκρουση φορτηγών πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων

    Τριτη, 22 03 2011 09:36

    Δύο φορτηγά πλοία που είχαν βρει καταφύγιο από την κακοκαιρία στο αγκυροβόλιο του όρμου της Καρύστου, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Πρόκειται για ένα ελληνικό πλοίο με 7 Έλληνες πλήρωμα και ένα με σημαία Λιβύης, στο οποίο επέβαιναν 13 αλλοδαποί ναυτικοί.

    Λόγω της σύγκρουσης στο φορτηγό πλοίο, με σημαία Λιβύης, προκλήθηκε μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος, ενώ δεν αναφέρθηκε ούτε θαλάσσια ρύπανση. Αμφότερα τα πλοία δεν είχαν φορτίο.

    Το ελληνικό πλοίο είχε ξεκινήσει από το Βόλο με προορισμό την Ιταλία, ενώ το πλοίο με σημαία Λιβύης είχε ξεκινήσει από την Τρίπολη με προορισμό το Ντουμπάι.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64038

    [10] ΕΕ - Eurogroup: Απόφαση για το Μηχανισμό Στήριξης

    Δευτερα, 21 03 2011 22:34

    Στο περίγραμμα του μελλοντικού Ταμείου στήριξης του ευρώ, συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανακοινώθηκε θα έχει κεφαλαιακή βάση 700 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να δανείζει γύρω στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ, σε κράτη, που συναντούν μεγάλες δυσκολίες στη δανειοδότησή τους. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ποσό 80 δισ. ευρώ θα καταβληθεί από τα μέλη της ευρωζώνης, με τη μορφή του κεφαλαίου εταιρείας η οποία θα συσταθεί με έδρα στο Λουξεμβούργο. Τα υπόλοιπα 620 δισ. ευρώ θα είναι ένα "ληξιπρόθεσμο απαιτητό κεφάλαιο, που θα περιλαμβάνει εγγυήσεις.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν, τη Δευτέρα, όσον αφορά το περίγραμμα του μελλοντικού Ταμείου στήριξης του ευρώ, το οποίο θα έχει μία κεφαλαιακή βάση 700 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να δανείζει γύρω στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στο τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Δηλώσεις Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που θα ισχύσει από τα μέσα του 2013 και μετά, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά τη λήξη του έκτακτου Συμβουλίου Eurogroup που συνεδρίασε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    Όπως δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης, μακροχρόνια. Ο Μηχανισμός θα είναι ένας διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός, με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος δημιουργήθηκε με υπογραφή Συνθήκης ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

    Για τη διοίκηση του Μηχανισμού

    Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ ανέφερε ότι θα διαθέτει ένα πολιτικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα είναι το ανώτατο όργανο για τη λήψη αποφάσεων και θα αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών των χωρών του ευρώ, με δικαίωμα ψήφου. Το πολιτικό διοικητικό Συμβούλιο θα ορίζει τον Γενικό διευθυντή, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης του Μηχανισμού. Επίσης, ο Μηχανισμός θα διαθέτει ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα διευθύνει ο Γενικός Διευθυντής. Ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα έχουν το ρόλο «προνομιούχων παρατηρητών».

    Για την κεφαλαιακή δομή του Μηχανισμού

    Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή αξιοπιστία και πιστοληπτική ικανότητα του Μηχανισμού, οι υπουργοί οικονομικών αποφάσισαν σήμερα να τον εξοπλίσουν με μία σημαντική κεφαλαιακή βάση, ύψους 700 δισ. ευρώ. Από τα 700 δισ ευρώ, τα 620 δισ ευρώ θα έχουν τη μορφή καταβλητέων κεφαλαίων και εγγυήσεων από τα κράτη μέλη και τα 80 δισ ευρώ θα αποτελούνται από καταβεβλημένα κεφάλαια από τα κράτη μέλη.

    Για τα 80 δισ ευρώ, προβλέπεται ότι τα 40 δισ θα είναι διαθέσιμα το 2013 που θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος Μηχανισμός (ESM) και τα υπόλοιπα 40 δισ θα διατεθούν τα επόμενα τρία χρόνια (2014, 2015 και 2016).

    Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ότι το ποσοστό της συμμετοχής των χωρών μελών της ευρωζώνης στο κεφάλαιο του Μηχανισμού, θα υπολογίζεται, βάσει της συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της ΕΚΤ. Έτσι λοιπόν τα κεφάλαια που θα καταβάλει η Ελλάδα στο Μηχανισμό θα αντιπροσωπεύουν το 2,8% των συνολικών κεφαλαίων. Το μεγαλύτερο ποσοστό αντιστοιχεί στην Γερμανία (27,1%), στη Γαλλία (20,4%), στην Ιταλία (17,9%) και στην Ισπανία (11,9%).

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Μηχανισμός θα παρέχει δάνεια, υπό την προϋπόθεση ενός αυστηρού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για τις χώρες που τα λαμβάνουν. Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής θα το εγκρίνει το Συμβούλιο Eurogroup, ανάλογα με τη σοβαρότητα των δημοσιονομικών ανισορροπιών που παρουσιάζει η χώρα που προσφεύγει στο Μηχανισμό.

    Επίσης, ο Μηχανισμός θα μπορεί να επέμβει στην πρωτογενή αγορά ομολόγων στη βάση ενός αυστηρού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού Διοικητικού Συμβουλίου.

    Το ESM θα συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την παροχή οικονομικής βοήθειας και πως θα αναζητείται η ενεργός συμμετοχή του ΔΝΤ σε όλες τις περιπτώσεις. Οι αυστηρές προϋποθέσεις θα εξετάζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το ΔΝΤ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε ο κ. Γιουνκέρ.

    Για το επιτόκιο δανεισμού

    Θα υπάρχει ένα σταθερό και ένα κυμαινόμενο. Το επιτόκιο θα υπολογίζεται στο κόστος χρηματοδότησης, συν 200 μονάδες βάσης για τα δάνεια ως τριετούς διάρκειας και συν 100 μονάδες βάσης για τα δάνεια διάρκειας άνω των τριών ετών.

    Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ διευκρίνισε, τέλος, ότι μετά την έγκριση του ESM από τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου, απαιτείται και η έγκρισή του από τα εθνικά κοινοβούλια, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετική είδηση: Eurogroup: Η οριστικοποίηση συμφωνίας για την κρίση χρέους

    Είδηση: 64019

    [11] Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πλατανιά

    Τριτη, 22 03 2011 11:41

    Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη θα έχει σήμερα ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του πολεοδομικού σχεδιασμού της τοπικής κοινότητας Γερανίου.

    Ο κ. Μαλανδράκης θα συμμετέχει και στην συνάντηση που θα έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων & τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού με την Γραμματέα του Πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη για το θέμα της ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο.

    (Κατερίνα Πολύζου) Είδηση: 64126

    [12] Διευκολύνσεις καταστηματαρχών

    Τριτη, 22 03 2011 11:39

    Με εκπροσώπους του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαϊας, συναντήθηκε χθες η αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Βίβιαν Σαμούρη.

    Ο Γ.Γ. του Συλλόγου, Γιώργος Πανουτσόπουλος, ενημέρωσε την αντιδήμαρχο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και κατέθεσε τις θέσεις και τα αιτήματα των καταστηματαρχών, προκειμένου αυτοί να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο, όπως τονίστηκε από την πλευρά του κ. Πανουτσόπουλου, έγινε ακόμη πιο δυσχερές τον τελευταίο χρόνο, με την απόφαση για την καπνοαπαγόρευση.

    Από την πλευρά της η κυρία Σαμούρη τόνισε :

    «Δεδομένου ότι η ύφεση έχει πλήξει πολλαπλώς και καίρια το - ήδη επί σειρά ετών ασθενές - οικονομικό περιβάλλον της περιοχής, η οικονομική πολιτική που επίκειται να ασκήσει η νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι προς την κατεύθυνση εκείνη που οδηγεί στην ανασύσταση της τοπικής οικονομίας, μέσω δικαίων διευκολύνσεων προς τους επιχειρηματίες. Διευκολύνσεις που θα έχουν αμφίδρομο όφελος, τόσο στο επιχειρείν όσο και στο Δήμο Πατρέων».

    Αγγελική Ανυφαντή Είδηση: 64125

    [13] Φωτιά σε σπίτι

    Τριτη, 22 03 2011 11:38

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Τρίτη στις 6:30 το πρωί, σε κουζίνα σπιτιού στην οδό Κ.Κανάρη στον Κουμπέ Χανίων.

    Επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα της Υπηρεσίας με 5 άνδρες, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται σε αμέλεια. (Flashnews.gr) Είδηση: 64124

    [14] Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε φορτηγό

    Τριτη, 22 03 2011 11:35

    Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καταστρέφοντας τη μηχανή και την καμπίνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

    Στο σημείο, και συγκεκριμένα στην οδό Δρακοντοπούλου 27, έσπευσαν αμέσως άνδρες της Πυροσβεστικής που κατέσβεσαν τη φωτιά ενώ αναζητώνται τα αίτια εκδήλωσής της.

    (cretalive.gr) Είδηση: 64122

    [15] Προχωρά το Μουσείο Μεσαράς

    Τριτη, 22 03 2011 11:30

    Τον τροποποιημένο προϋπολογισμό και τα τεύχη δημοπράτησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, υπέγραψε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνοςβ¦.

    «Φαίνεται ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να δημοπρατηθεί επιτέλους το σημαντικό αυτό έργο, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Μεσαράς και θα βελτιώσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων,» δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 64123

    [16] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Τριτη, 22 03 2011 11:26

    Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές -βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι - ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 8-13ο C ενώ στο Βόλο από 8-12ο C. Για αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες βροχές ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο Είδηση: 64121

    [17] Κόντρες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμυρού

    Τριτη, 22 03 2011 11:23

    Κόντρες μεταξύ μειοψηφίας και πλειοψηφίας στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού με αφορμή επερωτήσεις για τις προσλήψεις ειδικών συνεργατών του Δημάρχου, χωρίς οι αντίστοιχες θέσεις να προβλέπονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, γκρέηντερ που είχε «εξαφανιστεί» αλλά και παραχώρηση σε «ημετέρους» δημοτικού καταστήματος στο Μαυρόλοφο. Επίσης η μειοψηφία δεν ψήφισε την μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Αλμυρού που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 2.200.000 ευρώ χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πίστωση, όπως και την αύξηση κατά 15% κατά μέσο όρο των τελών ύδρευσης κι αποχέτευσης.

    Ζήτησε πρώτα να εξυγιανθεί η επιχείρηση και να εισπραχθούν τα ανείσπρακτα αλλά και να γίνει έλεγχος για παράνομες συνδέσεις για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες. Κατά πλειοψηφία πέρασαν κι αλλαγές στην κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο της πόλης ενώ ομόφωνα ψηφίστηκαν οι μελέτες για εκτέλεση έργων αποχέτευσης σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αλμυρού, μέσω προγραμματικής σύμβασης δήμου και ΔΕΥΑΛ.

    Στο μεταξύ στη σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) στα πρότυπα που προτείνει μελέτη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), προχωράει ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος με πληθυσμό 21.169 κατοίκους εντάσσεται στην κατηγορία των μικρών - μεσαίων Δήμων. Είδηση: 64117

    [18] Παραμένει στο Βόλο η αντιτρομοκρατική

    Τριτη, 22 03 2011 11:22

    Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραμένει στο Βόλο και συνεχίζει την έρευνα στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία. Η γύρω από το διαμέρισμα περιοχή παραμένει αποκλεισμένη και υπάρχει φρούρηση, σε 24ωρη βάση, από αστυνομικούς της τοπικής Αστυνομίας. Απαγορεύεται η διέλευση πεζών και οχημάτων και κάθε άλλη δραστηριότητα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία επαγγελματιών της περιοχής, καθώς έχουν υποστεί οικονομική ζημιά. Ανακοίνωση ωστόσο για την πορεία της έρευνας και για τυχόν νέα ευρήματα δεν έγινε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Είδηση: 64116 Είδηση: ----22311.html Είδηση: ----22311.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 March 2011 - 10:38:24 UTC