Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης
  • [02] Ιαπωνία: Συναγερμός για ραδιενέργεια σε τρόφιμα - νερό
  • [03] Στο Υπουργικό το ν/σ για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη
  • [04] Νεκροί διαδηλωτές στη Συρία
  • [05] Κινητοποιήσεις γιατρών κι εργαζομένων στα νοσοκομεία
  • [06] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 45χρονος
  • [07] Τα οικονομικά του δήμου Βόλου στην επικαιρότητα
  • [08] Στη Δικαιοσύνη 6 δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Ρεθύμνου για τη μαύρη τρύπα στο ταμείο του δήμου
  • [09] Επιστολή διαμαρτυρίας νομικών του δήμου κατά του δημάρχου
  • [10] Το σχέδιο συγχωνεύσεων των επιχειρήσεων του Δήμου Βόλου
  • [11] Συναντήσεις Κ. Αγοραστού με τους δημάρχους της Θεσσαλίας
  • [12] Ομόφωνα εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλοννήσου
  • [13] Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.
  • [14] Συνάντηση Σπύρου με την Υπουργό Περιβάλλοντος

    [01] Ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης

    Τεταρτη, 23 03 2011 09:12

    Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters δεν αναφέρουν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από την πρωτεύουσα. Το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα κατάπαυση του πυρός. Θα συνεχίσει να μάχεται και θα βγει νικητής από τον πόλεμο "κατά των ανταρτών και των διεθνών δυνάμεων", δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Τρίπολη, σε σημείο που χτυπήθηκε την Κυριακή από τις συμμαχικές δυνάμεις. "Στο τέλος θα είμαστε νικητές", είπε ο συνταγματάρχης Καντάφι, στις σύντομες δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τη λιβυκή τηλεόραση. Όπως έγινε γνωστό, απελευθερώθηκαν οι τρεις δυτικοί δημοσιογράφοι και βρίσκονται στην Τρίπολη. ''Η Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη και δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις'' τόνισε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός. Η Ελλάδα ορθώς βρίσκεται παρούσα στις εξελίξεις σχολίασε η ΝΔ, κατηγορηματικά αντίθετοι ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν για τέταρτη νύχτα αντιαεροπορικές συστοιχίες, ενώ από την πλευρά τους οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Μισράτα, όπου έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι, αλλά και την Αζνταμπίγια.

    Προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου

    Σε συμφωνία για το ρόλο του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στη Λιβύη κατέληξαν αργά το βράδυ Γαλλία, ΗΠΑ και Βρετανία, με την Τουρκία να φαίνεται ότι αίρει πολλές από τις αντιρρήσεις της για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    Την υποστήριξή της στους συμμάχους ανακοίνωσε και η Σαουδική Αραβία.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Βρετανό πρωθυπουργό, με τον οποίο συμφώνησαν ότι το στρατιωτικό σκέλος της επιχείρησης πρέπει να περάσει στο ΝΑΤΟ.

    Η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε τις ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις της από τη Μεσόγειο, ενώ η Ιταλία επανεξετάζει τη διάθεση των βάσεών της.

    Να συνεργαστεί για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη κάλεσε τη Ρωσία ο ΓΓ του ΟΗΕ.

    ''Ο Καντάφι μπορεί να προσπαθήσει να οχυρωθεί στην τωρινή κατάσταση και να περιμένει, έστω και μπροστά σε ενδεχόμενη επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ακόμα και αν το αξιόμαχο των δυνάμεών του υποβαθμιστεί σημαντικά'', εκτίμησε μιλώντας στο CNN ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Νωρίτερα, από το Σαν Σαλβαδόρ, είχε αναφερθεί σε κινδύνους που απειλούν το λαό της Λιβύης, αν ο Καντάφι διατηρήσει την εξουσία.

    Επανειλημμένα Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι η απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία δεν είναι ο κύριος στόχος της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη. Έχουν, όμως, διαμηνύσει ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί πως πρέπει πια να δοθεί τέλος στην επί 41 χρόνια διακυβέρνηση της Λιβύης από το καθεστώς Καντάφι.

    Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως ο Καντάφι και οι σύμμαχοί του είναι πολύ πιθανό να εξετάζουν προορισμούς για να καταφύγουν εγκαταλείποντας τη χώρα, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία.

    Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις δυτικοί δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί την Κυριακή στην Αζνταμπίγια και βρίσκονται στην Τρίπολη, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ο Ντέιβ Κλαρκ και ο Ρομπέρτο Σμιντ από το Γαλλικό Πρακτορείο και ο Τζόε Ρέντλ από το πρακτορείο Getty Images έφτασαν στο ξενοδοχείο Rixos στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας, όπου τους περίμεναν συνάδελφοί τους. Την επικείμενη απελευθέρωσή τους είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του καθεστώτος Μούσα Ιμπραχίμ.

    Υπέρ της επέμβασης τα 2/3 των Γάλλων

    Υπέρ της επέμβασης της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη τάσσεται το 66% των Γάλλων, ενώ το 34% δεν την εγκρίνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα France-Soir.

    Προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την στρατιωτική επέμβαση, έδειχνε το αντίθετο, δηλαδή το 36% ήταν υπέρ και το 63% κατά, ενώ το 1% των ερωτηθέντων δεν είχε άποψη.

    Στη Βρετανία, από δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα προκύπτει ότι το 53% των ερωτηθέντων κρίνουν πως οι Βρετανοί στρατιώτες δεν πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη και το 43% τάσσεται κατά των επιθέσεων εναντίον του Καντάφι.

    Στη Γερμανία, η πλειοψηφία υποστηρίζει τη διεθνή στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το γεγονός ότι σε αυτήν την επιχείρηση δεν συμμετέχουν γερμανικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική ειδήση: Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών / Εκρήξεις στην Τρίπολη

    BBC: Defiant Gaddafi pledges victory

    Είδηση: 64238

    [02] Ιαπωνία: Συναγερμός για ραδιενέργεια σε τρόφιμα - νερό

    Τεταρτη, 23 03 2011 09:31

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι ιαπωνικές αρχές μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας σε γάλα και λαχανικά από την περιοχή της Φουκουσίμα. Ανησυχία επικρατεί και στο Τόκιο όπου το νερό της βρύσης κρίθηκε ακατάλληλο για τα βρέφη λόγω των υψηλών ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου. Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης με το πυρηνικό εργοστάσιο παραμένει. Μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει νωρίτερα από τον αντιδραστήρα 3 και απομακρύνθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο αντιδραστήρας 2 ενώ η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 1 άρχισε και πάλι να ανεβαίνει.

    Εκκενώθηκε ο αντιδραστήρας 2

    Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2, μετά τις μετρήσεις που εμφάνισαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα.

    Το ποσοστό αυτό καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.

    Την ίδια ώρα, ανέβηκε ξανά πάνω από τα επιτρεπτά όρια η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 1, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος.

    Απαγορεύθηκε η κατανάλωση λαχανικών από την ευρύτερη περιοχή της Φουκουσίμα

    Την ώρα πάντως που η ανησυχία παραμένει για το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί, η απόφαση του Ιάπωνα Πρωθυπουργού να απαγορεύσει την κατανάλωση γάλακτος και λαχανικών από την περιφέρεια τόσο της Φουκουσίμα αλλά και του Ιμπαράκι.

    Ο Ναότο Καν ζήτησε από τον κόσμο να μην καταναλώνει γάλα και λαχανικά, ειδικότερα, σπανάκι, μπρόκολα και λάχανα και απαγόρευσε την πώληση πράσινων λαχανικών από τις δυο περιοχές.

    Την Τρίτη, υψηλά ποσοστά ραδιενεργών ουσιών ανιχνεύθηκαν και στη θάλασσα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο.

    Το υπ. Υγείας της χώρας ζήτησε εντατικότερους ελέγχους στα προϊόντα αλιείας .

    Ακατάλληλο για τα μωρά το νερό της βρύσης στο Τόκιο

    Νωρίτερα οι αρχές έκαναν γνωστό ότι το νερό της βρύσης είναι πλέον ακατάλληλο προς κατανάλωση από βρέφη.

    Ειδικότερα ανιχνεύθηκε συγκέντρωση ιωδίου 210 μπεκερέλ ανά κιλό την όρο που το επιτρεπτό όριο είναι 100 μπεκερέλ για τα βρέφη.

    Ως εκ τούτου, οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν ακόμα και για την Παρασκευή γάλακτος.

    Συναγερμός και σε άλλες χώρες

    Οι τελευταίες εξελίξεις, εντείνουν την ανησυχία για τα προϊόντα που παράγονται και εξάγονται από την Ιαπωνία.

    Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων διατροφής, γάλα, γαλακτοκομικά, φρέσκα λαχανικά και φρούτα από τέσσερις περιφέρειες γύρω στο πυρηνικό εργοστάσιο.

    Συστηματικούς ελέγχους στις εισαγωγές φρέσκων προϊόντων από την Ιαπωνία, ζήτησε από την Κομισιόν η Γαλλία.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - BBC Είδηση: 64257

    [03] Στο Υπουργικό το ν/σ για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

    Τεταρτη, 23 03 2011 10:36

    Τα νομοσχέδια για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι υπό τον Πρωθυπουργού. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα, η συνεδρίαση της διυπουργικής για την κατάρτιση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το τέλος του μήνα.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη δημόσια περιουσία, τα εκμεταλλεύσιμα ακίνητα των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ φθάνουν τα 8 δισ. ευρώ.

    Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται τη δημιουργία ταμείου, που θα συγκεντρώνει τις άδειες εκμετάλλευσης ακινήτων καθώς και την τιτλοποίηση εσόδων, από τα διόδια.

    Στο μεταξύ, μεγάλη μείωση παρουσίασε το έλλειμμα 15 μεγάλων ΔΕΚΟ, μετά και τις δραστικές περικοπές στη μισθοδοσία αλλά και στον αριθμό των υπαλλήλων.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 64298

    [04] Νεκροί διαδηλωτές στη Συρία

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:11

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας έξω από το τέμενος αλ Ομάρι στη Ντεράα, σύμφωνα με μέλη οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την Τρίτη, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το τέμενος, σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη για τις ταραχές στη Ντεράα σε «ένοπλη συμμορία» και έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς. Από την Παρασκευή, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.

    «Ένοπλη συμμορία επιτέθηκε μετά τα μεσάνυκτα εναντίον ασθενοφόρου που περνούσε κοντά στο τέμενος αλ-Ομάρι, σκοτώνοντας έναν γιατρό, έναν νοσοκόμο και τον οδηγό», μετέδωσε το Sana.

    «Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή επενέβησαν, χτύπησαν ορισμένους και συνέλαβαν άλλους, μέλη της ένοπλης συμμορίας», μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο διευκρίνισε ότι σκοτώθηκε κι ένας στρατιώτης.

    «Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν την καταδίωξη των ένοπλων συμμοριών που τρομοκρατούν τους πολίτες με δολοφονίες, κλοπές και εμπρησμούς των δημοσίων και ιδιωτικών αγαθών στη Ντεράα», αναφέρεται επίσης στο τηλεγράφημα.

    Λίγη ώρα νωρίτερα, μέλος οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν τη νύκτα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που "πυροβόλησαν με πραγματικά πυρά και εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία γύρω από το τέμενος".

    Το κίνημα διαμαρτυρίας στη Συρία ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, έπειτα από έκκληση που δημοσιεύθηκε μέσω του Facebook με τίτλο "Η συριακή επανάσταση εναντίον του Μπασάρ αλ-Άσαντ 2011" για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων "για μία Συρία χωρίς τυραννία, χωρίς νόμο έκτακτης ανάγκης (που ισχύει από το 1963) ούτε έκτακτα δικαστήρια".

    Μικρής κλίμακας διαδηλώσεις με αίτημα την εφαρμογή πολιτικών μεταρρυθμίσεων διαλύθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα Δαμασκό από τις 15 Μαρτίου και στη συνέχεια το κίνημα διαμαρτυρίας επεκτάθηκε στο νότιο τμήμα της χώρας.

    Η Ντεράα βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. από τη Δαμασκό και αποτελεί θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων από την Παρασκευή. Εκτός των θανάτων της περασμένης νύκτας, έξι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Συρία: Διαδήλωση χιλιάδων σε κηδεία αντικαθεστωτικού

    BBC: Syria unrest: 'Protesters killed' at Omari mosque

    Είδηση: 64313

    [05] Κινητοποιήσεις γιατρών κι εργαζομένων στα νοσοκομεία

    Τεταρτη, 23 03 2011 09:47

    Σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και θα επιτρέπουν στους πολίτες ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων. Παράλληλα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στις 31 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, από τις 10:00 έως τις 15:00. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι γιατροί την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

    Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

    Την ημέρα της 24ωρης απεργίας τους, θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν όμως και οι γιατροί του ΕΣΥ.

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν "περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ", αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους, δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64273

    [06] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 45χρονος

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:27

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 45χρονος Κερκυραίος επιχειρηματίας που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 27χρονος Αλβανικής καταγωγής που είχε συλληφθεί μαζί με τον 45χρονο απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 64356

    [07] Τα οικονομικά του δήμου Βόλου στην επικαιρότητα

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:32

    Η οικονομική εικόνα του δήμου Βόλου, όπως διαμορφώθηκε μετά τα ταμειακά ελλείμματα, οι πειθαρχικές ποινές και παραπομπές στη δικαιοσύνη εναντίον των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην διαχείριση των ταμείων, οι κλήσεις σε απολογία και ο καταλογισμός των ευθυνών και των ποσών, μονοπωλούν σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς όλα τα ζητήματα θα αναλυθούν στην μεσημβρινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με βάση την εισήγηση, θα απορριφθούν οι απολογισμοί των Νομικών Προσώπων του πρώην δήμου Βόλου, που κατέθεσε ο κ. Χ. Σιγάλας.

    Είδηση: 64353

    [08] Στη Δικαιοσύνη 6 δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Ρεθύμνου για τη μαύρη τρύπα στο ταμείο του δήμου

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:40

    Για έλλειμμα ύψους 1,4 εκ. ευρώ θα καθίσουν στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος και πέντε υπάλληλοι του δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη "μαύρη τρύπα" στο ταμείο του δήμου, η οποία αποκαλύφθηκε πριν πέντε χρόνια, μετά από έκθεση ορκωτών λογιστών.

    Πρόκειται για περίπου 963.000 ευρώ πραγματικό έλλειμμα και περίπου 400.000 ευρώ διαφυγόντα έσοδα του δήμου. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, η ταμίας του δήμου καθώς και τέσσερις ακόμη υπάλληλοι του δήμου. Στη βασική κατηγορούμενη, την ταμία, αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Δύο υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κατηγορούνται για απιστία, ενώ σε δύο υπαλλήλους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποδίδεται συνέργεια σε απιστία. (cretalive.gr) Είδηση: 64357

    [09] Επιστολή διαμαρτυρίας νομικών του δήμου κατά του δημάρχου

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:31

    Αίσθηση προκαλεί επιστολή - διαμαρτυρία των νομικών του Δήμου Λαρισαίων προς το δήμαρχο κ. Κ. Τζανακούλη, με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του σε συνάντηση που είχαν προ ημερών στο γραφείο του., κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για αιχμές που άφησε εναντίον τους τις οποίες χαρακτηρίζουν προσβλητικές, συκοφαντικές και μειωτικές της πόλης και της αξιοπρέπειάς τους ως επιστημόνων και ανθρώπων»

    Μιλώντας στην ΕΡΑ Λάρισας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Σάπκας, χαρακτήρισε το θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό και υποστήριξε ότι η παράταξη του είναι σε συνεννόηση με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου το ζήτημα που ανέκυψε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είδηση: 64352

    [10] Το σχέδιο συγχωνεύσεων των επιχειρήσεων του Δήμου Βόλου

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:31

    Με το σύνολο των χρεών τους να αγγίζει , σύμφωνα με πληροφορίες, τα 7 εκατομμύρια ευρώ, οι επιχειρήσεις των πρώην Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συγκροτούν τον ενιαίο δήμο Βόλου, συγχωνεύονται. Το «πράσινο φως» δόθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Βόλου και ο μεγάλος βραχνάς είναι η αντιμετώπιση των οικονομικών ανοιγμάτων. Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός που είναι και το μεγαλύτερο «βαρίδι» με χρέη, τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αγγίζουν τα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, διαλύεται και τις οφειλές θα χρεωθεί ο δήμος.

    Επίσης σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπάρχει προσανατολισμός και για τη διάλυση του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και μεταφορά των δράσεων στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εντάσσεται και ο Οργανισμός Κέντρου Παιδιού καθώς και ο Αθλητικός Οργανισμός- ΕΑΚ, ενώ τα ΚΑΠΗ με την Πρόνοια θα αποτελέσουν διεύθυνση του δήμου. Είδηση: 64351

    [11] Συναντήσεις Κ. Αγοραστού με τους δημάρχους της Θεσσαλίας

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:29

    Κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους της Θεσσαλίας ξεκινά ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός. Η αρχή γίνεται σήμερα με συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Λάρισας. Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο κ. Αγοραστός «θέλουμε ουσιαστικές σχέσεις με όλους τους δημάρχους στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων της α/θμιας και β/θμιας αυτοδιοίκησης.

    Είδηση: 64349

    [12] Ομόφωνα εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλοννήσου

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:29

    Ομόφωνα ενέκρινε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 243.000 Ε που αφορά κυρίως συνεχιζόμενα έργα κι ένα ποσό 60.000Ε νέα έργα μικρής κλίμακας, συμπληρωματικά σε υπάρχοντα, κυρίως οδοποιίας. Επίσης το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΜΒ ύψους 5.000 Ε ώστε μέσω της Διαδημοτικής Επιχείρησης που διαθέτει διαχειριστική επάρκεια να κατατεθούν τα τεχνικά δελτία για το βιολογικού καθαρισμό Αλοννήσου. Παράλληλα όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης ο δήμος τρέχει για να προλάβει να καταθέσει στο πρόγραμμα Αλιείας το αλιευτικό καταφύγιο στου Βότση προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ αλλά και τα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης και το διυλιστήριο στο ΕΠΕΡΑ και τα δίκτυα αποχέτευσης στο ΕΣΠΑ.

    Είδηση: 64348

    [13] Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:28

    «Στοιχειώδης έως ανύπαρκτη» είναι η στελέχωση των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ, υποστηρίζει ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Κατσιμίγας, εξηγώντας τις προσπάθειες, που γίνονται, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ.Κατσιμίγας ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μετακινηθούν υπάλληλοι από τη Δράμα, ούτε από την Καβάλα (με επιφύλαξη), παρά μόνο περιστασιακά από Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, εφόσον διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς τους με όχημα της Περιφέρειας. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

    Το πρόβλημα υποστελέχωσης ξεκινά από την διατήρηση πλεονάζοντος προσωπικού στις υπηρεσίες της κρατικής περιφέρειας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), το οποίο προσωπικό θα έπρεπε να είχε μεταταχθεί για να στελεχώσει και να υποστηρίξει το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Ήδη ζητήθηκε η απόσπαση και η μετάταξη προσωπικού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, κάτι που όμως δεν φαίνεται να προχωρά, για άγνωστους λόγους.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου Είδηση: 64347

    [14] Συνάντηση Σπύρου με την Υπουργό Περιβάλλοντος

    Τεταρτη, 23 03 2011 11:28

    Συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη είχε η Ένωση Περιφερειαρχών την περασμένη Παρασκευή.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη συνάντηση αυτή ο περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου είπε ότι μετέφερε στην Υπουργό την ανάγκη άμεσης δημοπράτησης του έργου των φραγμάτων, περιέγραψε τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον οριζόντιο χαρακτηρισμό ως περιοχές natura των Παξών και του Μεγανησίου και ζήτησε τη μεταφορά των αγωγών παροχής φυσικού αερίου προς την Κέρκυρα και τους Παξούς. Είδηση: 64358 Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 March 2011 - 9:53:11 UTC