Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου στο «Stern» : Απορρίπτει αναδιάρθρωση χρέους
  • [02] «Έκλεισαν» τα πιο όμορφα μάτια της μεγάλης οθόνης
  • [03] Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ ο διορισμός Προέδρου (ΕΟΠΥΥ)
  • [04] Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Παπανδρέου
  • [05] Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε εξαιτίας ενός ύποπτου δέματος

    [01] Γ. Παπανδρέου στο «Stern» : Απορρίπτει αναδιάρθρωση χρέους

    Τεταρτη, 23 03 2011 20:38

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε εκτενή συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern που κυκλοφορεί την Πέμπτη 24.03.11 παρουσιάζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και στιγματίζει την "τρομοκρατία των αγορών". Ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει την επιλογή για "κούρεμα" (Ηair cut) του χρέους και θέτει το ερώτημα αν η Γερμανία θα ήταν πρόθυμη να σηκώσει το ρίσκο που θα σήμαινε αυτό και για τις γερμανικές τράπεζες.

    "Μία αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα και σε κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Εκτός τούτου θα προκαλούνταν μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα τέτοιο τίμημα δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε στην Ευρώπη", σημειώνει ο πρωθυπουργός.

    Απορρίπτει κατηγορηματικά και την αποχώρηση της Ελλάδας για κάποιο διάστημα από το ευρώ και την επάνοδο στη δραχμή, διότι "τα χρέη μας σε ευρώ θα υπερδιπλασιάζονταν και ο κόσμος θα έβγαζε στο εξωτερικό τα χρήματά του. Η συνέπεια θα ήταν μια διχοτομημένη Ευρώπη. Οι πλούσιοι στο Βορρά - ανάμεσά τους και η Γερμανία - και οι άλλοι στο Νότο. Θα αποτελούσε καταστροφή για την Ευρώπη και θα σήμαινε το τέλος του ευρώ", τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

    Ενόψει και του Συμβουλίου κορυφής στις Βρυξέλλες επισημαίνει ότι "η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στην ενωμένη Ευρώπη", χωρίς την οποία στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού όλες οι χώρες, ακόμα και η Γερμανία, είναι μικρές.

    Ο πρωθυπουργός δίνει τη διαβεβαίωση πως "θα επιστρέψουμε και το τελευταίο cent". "Άλλωστε δεν πήραμε δώρα, μας δόθηκαν δάνεια", σημειώνει και, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, λέει ότι "η Γερμανία θα πάρει όλα τα λεφτά της και μάλιστα με υψηλούς τόκους. Ο Γερμανός φορολογούμενος θα πάρει περισσότερα από αυτά που δάνεισε".

    Αναφορικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σημειώνει ότι:

    "Θα ιδιωτικοποιήσουμε εντός των επόμενων τεσσάρων χρόνων δημόσια περιουσία αξίας 50 δισ. ευρώ". Αντικρούει τις αιτιάσεις περί πώλησης τονίζοντας "δεν πουλάμε την Ελλάδα. Αλλά πολλές από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις π.χ. παραμένουν άδειες και κανένας δεν τις χρησιμοποιεί". Σχετικά και με το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας διευκρινίζει ότι "δεν πρόκειται για πώληση. Πρόκειται για επενδύσεις. Το Εμιράτο του Κατάρ προτίθεται να επενδύσει εκεί 5 δισ. ευρώ, κατοικίες, καινοτόμες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, πάρκα".

    Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι η γερμανική λέξη που έμαθε αυτό το διάστημα είναι "Hausaufgaben" ("κάνω τα μαθήματά μου") και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, "πρέπει να χτίσουμε μια άλλη, μια καινούρια Ελλάδα, πρόκειται για επώδυνη διαδικασία". Για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης εκφράζει την ελπίδα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. "Βρισκόμαστε στη μέση του τούνελ. Ο κόσμος δεν βλέπει ακόμα το φως στο τέρμα του τούνελ", παραδέχεται ο πρωθυπουργός. Ωστόσο προσθέτει ότι "αν όλα παραμείνουν κάπως σταθερά, θα πρέπει να έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εγώ πάντως θα συνεχίσω αυτόν το δρόμο, όποιο και αν είναι το κόστος", διαβεβαιώνει ο κ. Παπανδρέου.

    Ασκεί επίθεση στις αγορές, καθώς όπως λέει, "συνεχώς επινοούν σενάρια τρόμου. Μερικές φορές έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκτεθειμένος σε πραγματική τρομοκρατία αγορών. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κατατάξει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή κάτω και από την Αίγυπτο και τα νησιά Φίτζι - δεν υπάρχει όμως σύγκριση", λέει ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου υπενθυμίζει στην αρχή της συνέντευξής του ότι το Stern στη διάρκεια της δικτατορίας είχε δημοσιεύσει αεροφωτογραφίες από το στρατόπεδο της Γυάρου, στο οποίο κρατούνταν και βασανίζονταν αντιχουντικοί. Ο κ. Παπανδρέου που ζούσε τότε στην εξορία σημειώνει ότι "οι φωτογραφίες εκείνες αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία και συνέβαλαν στην οργάνωση της διεθνούς αντίδρασης στη στρατιωτική δικτατορία".

    Το εβδομαδιαίο περιοδικό Stern, (900.000 πωλήσεις και 7,4 εκ. αναγνώστες) δημοσιεύει τη συνέντευξη με τον κ. Παπανδρέου στη σειρά συνεντεύξεων με κορυφαίους πολιτικούς για την πορεία της Ευρώπης, μεταξύ άλλων με την Άνγκελα Μέρκελ και το Νομινίκ Στρος Καν.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Είδηση: 64442

    [02] «Έκλεισαν» τα πιο όμορφα μάτια της μεγάλης οθόνης

    Τεταρτη, 23 03 2011 17:22

    Ήταν μία από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη ενώ οι θρυλικές της ερμηνείες δεν πέρασαν απαρατήρητες όπως και η ταραχώδη ζωή της. Ο λόγος για την αξέχαστη Ελίζαμπεθ Τέιλορ που πέθανε σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου σε ηλικία 79 ετών. Η Τέιλορ «έσβησε» στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, έχοντας δίπλα της τα τέσσερα παιδιά της, ύστερα από νοσηλεία έξι εβδομάδων με καρδιολογικά προβλήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της Σάλι Μόρισον.

    Γνώρισε την επιτυχία στα 12 της χρόνια, όταν πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μίκι Ρούνι το 1944 στη ταινία «National Velvet» ενώ στην πολυετή καριέρα της, ήταν συνολικά πέντε φορές υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ. Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι «Μια θέση στον ήλιο» του 1951, «Ο γίγας» του 1955, «Όσα δε σβήνει ο χρόνος» του 1957, «Λυσσασμένη γάτα» του 1958 και «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του 1959.

    Το 1960, η Τέιλορ κερδίζει το πρώτο της βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της στη ταινία «Butterfield 8» ενώ το 1966 κερδίζει το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο Α' γυναικείου ρόλου στη ταινία «Who's Afraid of Virginia Woolf».

    Στην προσωπική της ζωή, αντιμετώπισε προβλήματα με το βάρος της και την εξάρτησή της από ουσίες.

    Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε οκτώ φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον διάσημο ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον. Το ειδύλλιό της με τον Μπάρτον ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα» το 1963 και αποτέλεσε ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλλιγουντ.

    Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την είχε κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    BBC: Screen icon Dame Elizabeth Taylor dies Είδηση: 64429

    [03] Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ ο διορισμός Προέδρου (ΕΟΠΥΥ)

    Τεταρτη, 23 03 2011 21:51

    Τον διορισμό του κ. Γεράσιμου Βουδούρη - σημερινού διοικητή του ΟΑΕΕ - στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ. Υπέρ της εισήγησης του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πρόσωπο του κ. Βουδούρη τάχθηκαν με την ψήφο τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και του ΛΑΟΣ. «Λευκό» ψήφισαν η ΝΔ και το ΚΚΕ και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι επελέγη για την διοίκηση του νέου Οργανισμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης ένα ετοιμοπόλεμο σχήμα. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκπρόσωποι των Ταμείων, ενώ οι υποδεικνυόμενοι από τις οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) θα είναι ειδικοί των θεμάτων Υγείας. Εκτός του διοικητικού σχήματος θα λειτουργεί ομάδα διαχείρισης του έργου (απαρτιζόμενη από τους γενικούς γραμματείς και τέσσερις διοικητές των μεγάλων ταμείων).

    Ο κ. Κουτρουμάνης, ενημέρωσε την Επιτροπή επίσης ότι σε δέκα ημέρες θα ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση και μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών (προληπτική ιατρική κ.α.) έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές. «Μένει να δούμε τις σχέσεις με τους ιδιώτες και το Δημόσιο» είπε επίσης ο κ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι το τελευταίο βήμα πριν τη λειτουργία του Οργανισμού. Είδηση: 64443

    [04] Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Παπανδρέου

    Τεταρτη, 23 03 2011 21:54

    Αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ο ίδιος, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε κρίσιμη. Μάλιστα το βράδυ ο κ. Παπανδρέου θα πάρει μέρος στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνεδριάζει πάντα την παραμονή των Συνόδων Κορυφής.

    Στις δύο Συνόδους, θα συζητηθούν τα θέματα για το οποία θα λάβει οριστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Το σημαντικότερο όλων, για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι εκείνο που αφορά στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του χρέους στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα αναμένει και επιδιώκει την επικύρωση των αποφάσεων της 11ης Μαρτίου, εκτιμώντας ότι οι όποιες επιφυλάξεις από ορισμένες χώρες, είναι επουσιώδεις και δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα.

    Σημαντικό θέμα είναι αυτό της αναθεώρησης της συνθήκης, η οποία επίσης αναμένεται να αποφασιστεί και η οποία, στη συνέχεια, θα τεθεί προς έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια.

    Θα συζητηθεί επίσης η κρίση στη Λιβύη, με την Ελλάδα να υποστηρίζει την πολιτική διευθέτησή της και να θέτει, μαζί με την Ιταλία, θέμα αντιμετώπισης ενός ενδεχομένου νέου κύματος μεταναστών.

    Το τρίτο θέμα που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής, είναι το πυρηνικό πρόβλημα, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται στην Ιαπωνία. Η Ελλάδα επιμένει στη θέση της να μη κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και ζητεί να γίνουν τεστ αντοχής σε όλα τα πυρηνικά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θέση της Ελλάδας, η οποία μαζί με την Κύπρο, έθεσε θέμα σχετικά με τον σχεδιασμό της Τουρκίας για την ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, κερδίζει έδαφος μεταξύ των χωρών-μελών της Ένωσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64444

    [05] Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε εξαιτίας ενός ύποπτου δέματος

    Τεταρτη, 23 03 2011 22:46

    Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε την Τετάρτη αφού εντοπίστηκε ένα "ύποπτο δέμα" στην βάση του, ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται το μνημείο.Περίπου 4.000 άτομα βγήκαν από τον Πύργο του Άιφελ, λίγο πριν αρθεί ο συναγερμός στις 18:00 GMT (20:00 ώρα Ελλάδος), ενώ ακολούθησαν έρευνες. "Η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα", δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πύργος εκκενώθηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Πρόκειται για την τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Πύργος του Άιφελ εκκενώνεται λόγω προειδοποίησης για βόμβα.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ.ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS Είδηση: 64445 Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----24311.html Είδηση: ----24311.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 March 2011 - 21:51:40 UTC