Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμάχη φαρμακοποιών -Υπ. Υγείας
  • [02] Ζητούν στοιχεία για πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ
  • [03] Πιέσεις στους οφειλέτες του ΙΚΑ να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση
  • [04] Κόκκινο σκαθάρι καταστρέφει τα φοινικόδεντρα
  • [05] Όλοι οι πολίτες εν δυνάμει δότες οργάνων για μεταμόσχευση
  • [06] Υ.Π.Α.Γ.Ρ.Α.Μ: Νομοσχέδιο για προστασία των ζώων
  • [07] Ενημέρωση του Δημάρχου Βόλου για το Χιονοδρομικό Κέντρο
  • [08] Τα προβλήματα των τσιγγάνων Αλιβερίου υπόψη του Δημάρχου Βόλου

    [01] Διαμάχη φαρμακοποιών -Υπ. Υγείας

    Τεταρτη, 30 03 2011 21:04

    Κανονικά θα εκτελούνται από την Παρασκευή 1η Απριλίου οι συνταγές των ασφαλισμένων του δημοσίου στα φαρμακεία του Πειραιά καθώς ο φαρμακευτικός σύλλογος της πόλης αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ στην περιοχή της Αθήνας τα φαρμακεία εξακολουθούν να μην χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Και ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας θα αποφασίσει την Παρασκευή για την στάση του κλάδου αναμένοντας έως τότε να αρχίσει η καταβολή των ποσών που οφείλει ο οργανισμός περίθαλψης των ασφαλισμένων του δημοσίου στα φαρμακεία.

    Στα άκρα φτάνει η κόντρα φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας για τις οφειλές του ΟΠΑΔ. Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου πέρασαν και την Τετάρτη μεγάλη ταλαιπωρία στις ουρές, ενώ ασθενείς καταγγέλλουν ότι πια δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα από τα οποία εξαρτάται ακόμη και η ζωή τους. Το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι θα αρχίσει άμεσα η καταβολή των οφειλών, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, όμως, λένε ότι ακόμα δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ και επιμένουν να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει.

    Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν από την 1η Απριλίου το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης προχώρησαν οι διαδικασίες καταβολής των οφειλών προς αυτούς. Αντίθετα ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής υποστηρίζει πως ούτε ένα ευρώ δεν έχει καταβληθεί στους φαρμακοποιούς.

    Πάντως και την Τετάρτη ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος στα γραφεία του Δημοσίου όπου οι ασφαλισμένοι περιμένουν σε ουρές προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από την πληρωμή των φαρμάκων τους. Ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση λένε πως δεν βρίσκουν τα αναγκαία φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

    24ωρη απεργία και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 31/3 στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, 24ωρη στα νοσοκομεία της περιφέρειας .

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Συνεχίζεται η αναταραχή στην Υγεία

    Είδηση: 65366

    [02] Ζητούν στοιχεία για πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ

    Τεταρτη, 30 03 2011 22:40

    Τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ, εντοπίζοντας τραπεζικές καταθέσεις πρώην "γαλάζιου" υπουργού, ύψους 178 εκατ. ευρώ ζητά η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα μέλη της διακομματικής Επιτροπής ομόφωνα εξουσιοδότησαν τον πρόεδρό της Βαγγέλη Αργύρη να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία, εφόσον υπάρχουν.

    Η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην γαλάζιος υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».

    Το θέμα ετέθη την Τετάρτη κατά την εκτός δημοσιότητας, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου (ΚΚΕ), Βουτσί Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ. Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

    Την περαιτέρω διερεύνηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πρώην υπουργών, Γιώργου Αλογοσκούφη και Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει την σχετική διαδικασία. Παρότι κατ' αρχήν δεν εντοπίζονται παρατυπίες στις δηλώσεις των δύο υπουργών, τα μέλη της Επιτροπής, κατά την σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή τους, συμφώνησαν να υπάρξει διευκρίνιση ορισμένων σημείων των εν λόγω δηλώσεων, προκειμένου να οδηγηθεί η Επιτροπή σε ασφαλή συμπεράσματα.

    Η απόφαση της Επιτροπής προκάλεσε τη δυσφορία του Γιώργου Αλογοσκούφη, συνεργάτες του οποίου διακρίνουν σε δήλωσή τους «απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού», καθώς «τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κ. Αλογοσκούφη, είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Άλλωστε, έχει δώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος».

    Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Νοέμβριο, η Επιτροπή έχει ζητήσει από τους ορκωτούς εκτιμητές και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τη διερεύνηση πιθανών αποκλίσεων ανάμεσα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δέκα υπουργών, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Ζήμενς.

    Πρόκειται για τους Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρίστο Βερελή, Άκη Τσοχατζόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη. Είδηση: 65368

    [03] Πιέσεις στους οφειλέτες του ΙΚΑ να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση

    Τεταρτη, 30 03 2011 21:28

    Στις 14 Μαρτίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν το σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αφού διαπιστώνει πως δεν έχουν ληφθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο τα προβλεπόμενα, ζητεί από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, να εφαρμόσουν τα αναγκαστικά και άλλα μέτρα είσπραξης των οφειλών, σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών του νόμου (3863/2010), ή αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων.

    Με τις νέες ρυθμίσεις, προβλέπεται η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μετά από υποβολή της σχετικής αίτησης και η υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με ταυτόχρονη αναστολή μέχρι 31/12/2012, όλων των αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης, για τους εργοδότες - οφειλέτες που θα υπαχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου. Στις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα χορηγείται και αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

    Η αναστολή ισχύει υπό τον όρο ότι οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2011 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013 εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους εισφορές.

    Ο διοικητής του ΙΚΑ, ζητά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ., να προβούν κατά σειρά προτεραιότητας, μέχρι την ψήφιση της σχετικής διάταξης και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την υπαγωγή τους σε καθεστώς ρύθμισης χωρίς όμως να έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.

    Η εγκύκλιος αποτελεί μέσο πίεσης, κυρίως προς τους μεγαλοοφειλέτες ώστε να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες και να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα του νέου νόμου.

    Διευκρινίζεται άλλωστε, ότι μετά την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, για υπαγωγή σε προσωρινό διακανονισμό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα πρέπει να προβούν σε :

    Ανάκληση παραγγελιών κατάσχεσης κατόπιν συνεννόησης με τους δικαστικούς επιμελητές.

    Aναστολή εκτέλεσης όλων των περιλήψεων εγγραφών υποθηκών.

    Επιστροφή μη επιδοθέντων κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων.

    Αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμού.

    Είδηση: 65367

    [04] Κόκκινο σκαθάρι καταστρέφει τα φοινικόδεντρα

    Τεταρτη, 30 03 2011 20:56

    Επιστημονική ημερίδα με θέμα την ασθένεια των φοινικόδεντρων διοργανώνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η υπηρεσία για την αντιμετώπιση του ρυγχοφόρου κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών, που απειλεί να πλήξει και την περιοχή του Δήμου Βόλου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, προκειμένου να ενημερωθεί από ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η έλευση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων.

    Η έλευση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων (Rhynchophorus ferrugineus) από την Αφρική στη χώρα μας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για το έντομο που τρώει τους φοίνικες και αποτελεί παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα, καθώς προκαλεί ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη καταστροφή των φοινικοειδών. Η προσβολή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και της δύσκολης αντιμετώπισής του. Το 2005 εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε φοίνικες της Κρήτης από μολυσμένα εισαγόμενα φυτά. Λόγω έλλειψης φυσικών εχθρών του, εξαπλώθηκε σε πολλούς νομούς στα νότια της χώρας και έχει εντοπιστεί μέχρι την περιοχή της Λαμίας. Γεωγραφικά έχει εντοπιστεί μέχρι την Εύβοια και σε φυτώρια της Λαμίας και είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και στην Θεσσαλία. Είδηση: 65365

    [05] Όλοι οι πολίτες εν δυνάμει δότες οργάνων για μεταμόσχευση

    Τεταρτη, 30 03 2011 20:34

    Αλλάζουν τα πάντα γύρω από τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας. Είμαστε όλοι υποψήφιοι δότες οργάνων μετά τον θάνατο μας. Φυσικά αν κάποιος δεν το επιθυμεί θα πρέπει να το δηλώσει εγγράφως, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Πρόκειται για την εικαζόμενη συναίνεση η οποία ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στην Γάλλια. Σε ό,τι αφορά την αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου, αυτή επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση σε συγγενή μέχρι και τέταρτο βαθμό εξ αίματος ή σε δεύτερο βαθμό εξ αγχιστείας ή σε πρόσωπο με το οποίο υπάρχει προσωπική σχέση μεταξύ δότη και λήπτη. Επιπλέον στην τελευταία περίπτωση απαιτείται ειδική άδεια με δικαστική απόφαση.

    Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση θα είμαστε όλοι στο εξής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.

    Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανών πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση).

    Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

    Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.

    Επίσης, από το προσχέδιο προσδιορίζονται με σαφήνεια οι περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνεται αφαίρεση οργάνων από ζωντανό δότη.

    Το ζήτημα αυτό που αφορά κυρίως τους νεφρούς, μέρος του ήπατος και άλλα όργανα, επιτρέπει τη μεταμόσχευση από ζώντα δότη μόνο στον ή στη σύζυγό του, σε ασθενή με τον οποίο υπάρχει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε συγγενή μέχρι και 4ο βαθμό εξ αίματος και 2ο βαθμό εξ αγχιστείας και σε πρόσωπο που υπάρχει άμεση προσωπική και συναισθηματική σχέση.

    Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να δίνεται ειδική άδεια με δικαστική απόφαση αφού ελεγχθούν όλες οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντα δότη αλλά και η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, της ουσιαστικής σχέσης και του συναισθηματικού δεσμού που έχει ο δότης με τον λήπτη.

    Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων (αιμοποιητικών κυττάρων) θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ και θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

    Στο προσχέδιο προβλέπονται ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρότερες ρυθμίσεις του προβλέπουν ακόμη και κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65362

    [06] Υ.Π.Α.Γ.Ρ.Α.Μ: Νομοσχέδιο για προστασία των ζώων

    Τεταρτη, 30 03 2011 19:51

    Μία σειρά από μέτρα για την προστασία των ζώων που περιέχει νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αναρτήθηκε για διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2011.

    Όπως ανακοινώθηκε, επέρχονται 18 νέες ρυθμίσεις στην ισχύουσα νομοθεσία, οι κυριότερες των οποίων είναι:

    -Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο δημόσιο θέαμα και η οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.

    -Δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση στο ΥΠΑΑΤ στην οποία θα καταγράφονται όλα τα ζώα συντροφιάς (γάτες, σκύλοι κλπ) και οι ιδιοκτήτες τους ενώ θα σημαίνονται όλα τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα. Δεν θα χορηγείται άδεια κυνηγίου σε όσους κυνηγούς δεν έχουν σημάνει το σκύλο τους.

    -Δημιουργείται οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε δήμο.

    -Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η οποία δεν εξαγοράζεται και με χρηματική ποινή ως 30.000 ευρώ.

    Η υφυπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και η αρτιότερη προστασία των ζώων.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65360

    [07] Ενημέρωση του Δημάρχου Βόλου για το Χιονοδρομικό Κέντρο

    Τεταρτη, 30 03 2011 20:53

    Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα η Πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανάδειξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου «Κενταύρων Όρος Α.Ε.», κ. Τζ. Τσαλίκη, η οποία του παρέδωσε το Γενικό Αναπτυξιακό Σχέδιο (master plan) του Χιονοδρομικού και τον ενημέρωσε για πορεία της εταιρείας.

    Ο νέος Δήμος Βόλου συμμετέχει στην «Κενταύρων Όρος Α.Ε.» με ποσοστό άνω του 20% και με σημαντικές εκτάσεις των πρώην Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδας, γεγονός που καθιστά σημαντικό το ρόλο του στο σχεδιασμό για τη μελλοντική ανάπτυξη του Κέντρου.

    Η κ. Τσαλίκη ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την έως τώρα πορεία της εταιρείας και τους βασικούς στόχους της που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του Χιονοδρομικού, καθώς επίσης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας σε επιχειρήσεις χιονοδρομικών κέντρων, σύμφωνα με κοινή απόφαση του Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών.

    Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες του Γενικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, η κ. Τσαλίκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των εκτάσεων του Χιονοδρομικού και των εκτάσεων των πρώην Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδας που παραχωρήθηκαν προς χρήση στην «Κενταύρων Όρος Α.Ε.»

    Ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε τον αναπτυξιακό ρόλο του Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή και την ανάγκη αξιοποίησής του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως εργαλείου τουριστικής ανάπτυξης για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Είδηση: 65364

    [08] Τα προβλήματα των τσιγγάνων Αλιβερίου υπόψη του Δημάρχου Βόλου

    Τεταρτη, 30 03 2011 20:46

    Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας «Αλιβέρι» στη Νέα Ιωνία, συζήτησαν σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη οι εκπρόσωποι του υπό ίδρυση «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Αλιβερίου και Φίλων αυτών».

    Όπως ενημέρωσαν τον κ. Σκοτινιώτη οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων καθώς και οι κ.κ. Μιχ. Βασιλικός και Μιχ. Πούλιος που συμμετέχουν στον Σύλλογο, σκοπός είναι η αναζήτηση και προώθηση λύσεων στα προβλήματα των τσιγγάνων που διαμένουν στον οικισμό του Αλιβερίου με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των υποδομών, την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και την εκπαίδευση των παιδιών.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινή ζωή των τσιγγάνων, όπως η οδοποιία, η έλλειψη δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων, η ηλεκτροδότηση και άλλα προβλήματα που δυσχεραίνουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του Κέντρου Κοινωνικών Εκδηλώσεων και συμφωνήθηκε να αναζητηθεί από κοινού τρόπος για την έναρξη της λειτουργίας του, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Στόχος είναι να αποτελέσει τόπο συνάθροισης των Ρομά Αλιβερίου και οργάνωσης των κοινωνικών τους εκδηλώσεων. Το κτίριο έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα ο εξοπλισμός, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί. Ακόμη, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν υπόψη του Δημάρχου τα προβλήματα λειτουργίας του Ιατροκοινωνικού Κέντρου και συζήτησαν την προοπτική εξεύρεσης χρηματοδοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση επιπλέον λυόμενων οικίσκων, ώστε να εξαλειφθούν και οι τελευταίες παράγκες που υπάρχουν τόσο μέσα στη συνοικία όσο και κατά μήκος του χειμάρρου Ξηριά και να αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής.

    Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, με σκοπό τη σταδιακή προώθηση λύσεων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστεί με το νεοσύστατο Εκπολιτιστικό Σύλλογο και θα στηρίξει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του, στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου. Όσον αφορά, τέλος, τη λειτουργία του γηπέδου του οικισμού που πρόσφατα εγκαινιάστηκε, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού αξιοποίησης των γηπέδων της περιοχής, με τον αθλητικό σύλλογο «Η Δημητριάς» να έχει το προβάδισμα.

    Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Γ. Καουνάς και εκ μέρους του Συλλόγου οι Π. Μπάφας, Β. Μπαντής και Μ. Μπαντή. Είδηση: 65363


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 March 2011 - 21:53:21 UTC