Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοιχεία του ΣΔΟΕ ζητάει η επιτροπή του πόθεν έσχες
  • [02] Απρόβλεπτες εξελίξεις στη Λιβύη
  • [03] Ξεκίνησαν οι πληρωμές των φαρμακοποιών
  • [04] Νέες απειλές για υποβάθμιση
  • [05] Nαυτιλία: Συμφωνία για συλλογική σύμβαση
  • [06] Νέα online μουσική υπηρεσία από την Amazon
  • [07] Συστάσεις του δήμου Λάρισας προς καταστηματάρχες να είναι πιο επιμελείς σε θέματα καθαριότητας στο κέντρο της πόλης
  • [08] Εγκρίθηκε η απογραφή και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • [09] Αυλαία συνεδρίου για τη ΔΗΜΑΡ
  • [10] Kαθησυχαστικός ο «Δημόκριτος»
  • [11] Καρχαρίας στις Αμυγδαλιές Γρεβενών
  • [12] Στην Εθνική κολύμβησης κορασίδων αθλήτρια του Μεγαλέξανδρου Γρεβενών
  • [13] Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στη μάχη κατά της διαφθοράς

    [01] Στοιχεία του ΣΔΟΕ ζητάει η επιτροπή του πόθεν έσχες

    Πεμπτη, 31 03 2011 16:59

    Την παρέμβαση του ΣΔΟΕ ζήτησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, με σκοπό να διερευνηθεί η υπόθεση πρώην υπουργού ο οποίος φέρεται να διαθέτει καταθέσεις ύψους 178 εκατομμυρίων Ευρώ! Τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ, εντοπίζοντας τραπεζικές καταθέσεις πρώην "γαλάζιου" υπουργού, ύψους 178 εκατ. ευρώ ζητά η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα μέλη της διακομματικής Επιτροπής ομόφωνα εξουσιοδότησαν τον πρόεδρό της Βαγγέλη Αργύρη να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία, εφόσον υπάρχουν.

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για το «πόθεν έσχες» του

    Απάντηση στα δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων και τα περαιτέρω στοιχεία, που ζητά η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έδωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι από τη πρώτη στιγμή συνέβαλε άμεσα και έμπρακτα στο έργο της επιτροπής ελέγχου της βουλής με την παροχή στοιχείων για το πόθεν έσχες του από το 1981 έως σήμερα, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια και να αποφευχθεί η δημιουργία «σκιών» στον δημόσιο βίο του. Επιπλέον, καλεί τους υπεύθυνους της Επιτροπής να τοποθετηθούν άμεσα επί του θέματος για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

    Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημειώνει:

    «Έκπληξη και απορία προκαλούν οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί απόφασης της Επιτροπής για περαιτέρω έλεγχο, παρότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εντοπίζονται παρατυπίες σε σχέση με το πρόσωπό μου».

    Όπως δηλώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες» η παροχή στοιχείων από τον τ. υπουργό, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και επανειλημμένα, μια και του ζητήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, στοιχεία για τρεις διαφορετικές περιόδους, και συγκεκριμένα: α) για την περίοδο 2000-2004, β) για την περίοδο 2000-έως σήμερα και γ) για την περίοδο από το 1981 (σε όποιες περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν εφικτό να παρέχουν στοιχεία), που ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα υπουργού, έως και σήμερα.

    Σημειώνει, δηλαδή, πως έδωσε πλήρη στοιχεία για εισοδήματα, όλες τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τη γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις του, για όλα τα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι εμπράκτως στο έργο της Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλισθεί η ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων και να αποφευχθεί η δημιουργία «σκιών» στον δημόσιο βίο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος καταλήγει λέγοντας:

    «Είναι απαραίτητη η άμεση τοποθέτηση των υπευθύνων της Επιτροπής για το θέμα, καθώς από τις ανεπίσημες πληροφορίες, που διέρρευσαν, δημιουργούνται εντυπώσεις από τις οποίες επωφελούνται όσοι στη συγκεκριμένη συγκυρία υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

    Γ. Πεταλωτής για τις φήμες για πρώην υπουργό της ΝΔ

    Σε ερώτηση για το εάν ικανοποιείται η συλλογική αγωνία για την ηθική διάσταση στη δημόσια ζωή, όταν υπάρχουν φήμες περί πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος - με βάση διαρροές - φέρεται να έχει υπέρογκες καταθέσεις στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι "μόνο η πράξη και οι πολιτικές αποφάσεις μια κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου μπορούν να ικανοποιήσουν το αίσθημα του πολίτη για δικαιοσύνη".

    Ανέφερε ότι ως προς τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και των διαρροών, οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

    "Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με διαρροές, πιστεύει μόνο σε θεσμικές διαδικασίες και δεν προσπαθούμε εμείς να βρούμε κάποιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65566

    [02] Απρόβλεπτες εξελίξεις στη Λιβύη

    Πεμπτη, 31 03 2011 15:09

    Μέχρι το τέλος θα παραμείνουν στη Λιβύη ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοί του διαμηνύει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, λίγες ώρες μετά την αυτομόληση του υπουργού Εξωτερικών στη Βρετανία. Έρευνα για τις καταγγελίες εκπροσώπου του Βατικανού για τουλάχιστον 40 άμαχους νεκρούς από τις επιχειρήσεις της πολυεθνικής δύναμης στην Τρίπολη, προανήγγειλε το ΝΑΤΟ. «Η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ενισχύει την διπλωματική θέση της χώρας μας. Όλα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ τηρούν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα κεκτημένο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση όλων των επιχειρήσεων που γίνονται στη Λιβύη, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολυεθνή συμμαχία που είχε ξεκινήσει την αποστολή αυτή στις 19 Μαρτίου, δήλωσε διπλωμάτης της συμμαχίας.

    Υπό την αρχή του μεγάλου συμμαχικού γενικού επιτελείου στην Ευρώπη, στο Μονς, στο νότιο Βέλγιο, η επιχείρηση στη Λιβύη διοικείται από το περιφερειακό κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, στη νότια Ιταλία, και τον καναδό στρατηγό Σαρλ Μπουσάρ.

    Δεκάδες άμαχοι νεκροί

    "Οι αποκαλούμενες ανθρωπιστικές επιδρομές είχαν θύματα δεκάδες αμάχους σε ορισμένες συνοικίες της Τρίπολης. Συγκέντρωσα αρκετές αφηγήσεις από αξιόπιστους αυτόπτες μάρτυρες. Ιδιαίτερα στη συνοικία Μπούσλιμ, εξαιτίας των βομβαρδισμών, κατέρρευσε ένα κτίριο όπου κατοικούσαν πολίτες, προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων", δήλωσε ο Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, Αποστολικός Βικάριος της Τρίπολης.

    Λίβυοι αξιωματούχοι πήγαν ξένους δημοσιογράφους στα σημεία όπου λένε πως πραγματοποιήθηκαν δυτικά αεροπορικά πλήγματα στην Τρίπολη, όμως οι αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων δεν είναι πειστικές, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Δυτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν έχουν επιβεβαιωμένες αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων.

    "Είναι αλήθεια πως οι βομβαρδισμοί φαίνεται ότι είναι αρκετά εύστοχοι, όμως είναι επίσης αλήθεια πως, όταν πλήττουν στρατιωτικούς στόχους οι οποίοι βρίσκονται στη μέση συνοικιών αμάχων, ο πληθυσμός εμπλέκεται", δήλωσε ο Μαρτινέλι.

    "Χθες είδα ότι βομβαρδισμοί έπληξαν, αν και έμμεσα, μερικά νοσοκομεία. Για να είμαι ακριβής, ένα απ' αυτά τα νοσοκομεία είναι στη Μίζντα", δήλωσε αναφερόμενος σε μια πόλη περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

    Ο Μαρτινέλι δήλωσε ότι οι συνθήκες ζωής στη λιβυκή πρωτεύουσας γίνονται δυσκολότερες μέρα με τη μέρα, ενώ φαίνεται ότι παγιώνεται ένα στρατιωτικό αδιέξοδο.

    "Γι' αυτό λέω ότι μια διπλωματική λύση είναι ο κύριος τρόπος για να τερματισθεί η αιματοχυσία μεταξύ Λιβύων, προσφέροντας στον Καντάφι μια αξιοπρεπή έξοδο", πρόσθεσε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αυτομόλησε στη Βρετανία ο Λίβυος υπ. Εξωτερικών

    Είδηση: 65557

    [03] Ξεκίνησαν οι πληρωμές των φαρμακοποιών

    Πεμπτη, 31 03 2011 17:40

    Τα πρώτα χρήματα για να εξοφληθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά χορηγεί κανονικά φάρμακα στους ασφαλισμένους από αύριο Παρασκευή, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα διακόψει την κινητοποίηση του. Εν τω μεταξύ άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας με ατέλειωτες ουρές για τους ασφαλισμένους του δημοσίου για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Συγκέντρωση έκαναν το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις. «Στη μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας μέσα στον Απρίλιο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων.

    Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι αναφέρεται στο σύνολο των γενόσημων και όχι σε εκείνα των οποίων οι τιμές κυμαίνονται στα 5 με 6 ευρώ.

    Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρεται στο μνημόνιο οι τιμές των γενόσημων θα πρέπει να διαμορφωθούν στο 60% της τιμής των αντίστοιχων πρωτότυπων φαρμάκων απο το 85 έως 90% που είναι σήμερα.

    Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι οι στόχοι που είχε θέσει μέχρι τον Μάρτιο έχουν επιτευχθεί και συνεπώς δεν παραιτείται.

    Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία ανέφερε ότι σε περίπου 25-30 νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και κατονόμασε ως αυτά με τη χειρότερη κατάσταση το νοσοκομείο του Κιλκίς, και από το Λεκανοπέδιο Αττικής το Αλεξάνδρας, το Ασκληπιείο και το Αγίας Βαρβάρας προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση είκοσι συνολικά διοικητών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Σχετική είδηση: Έκκληση προς τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν την απεργία Είδηση: 65567

    [04] Νέες απειλές για υποβάθμιση

    Πεμπτη, 31 03 2011 15:30

    Με διακοπή των αξιολογήσεών των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, απειλούν οι ξένοι οίκοι, αν η Κομισιόν αποφασίσει μέτρα που θα τους καταστήσουν νομικά υπεύθυνους, σε περίπτωση μια υποβάθμιση αποδειχθεί λανθασμένη. Σήμερα ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει νέες υποβαθμίσεις χωρών της ευρωζώνης με υπερβολικό χρέος. Κατά του οίκου Standard & Poors που υποβάθμισε Ελλάδα και Πορτογαλία στράφηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι είναι ο ίδιος που βαθμολογούσε με AAA τα τοξικά ομόλογα.

    Ανοιχτό αφήνει η Moody's το ενδεχόμενο νέων υποβαθμίσεων υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης μετά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

    Ο οίκος αξιολόγησης αιτιολογώντας την θέση του υποστήριξε οι αξιολογήσεις για τις χώρες της ευρωζώνης καθορίζονται από τρεις υποθέσεις που επιβεβαιώθηκαν από τις ανακοινώσεις της Παρασκευής. Την έλλειψη στήριξης φερεγγυότητας, την διακριτή πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρεών και άλλων μορφών κρατικής χρεοκοπίας, και την εκτίμηση του ίδιο του οίκου πως οι συνθήκες χρηματοδότησης των συγκεκριμένων χωρών θα παραμείνουν δύσκολες.

    Την ίδια στιγμή, οι οίκοι αξιολόγησης απειλούν να προχωρήσουν σε διακοπή αξιολόγησης υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών, εάν η ΕΕ επιμείνει να υιοθετήσει σχέδιο που θα τους καταστούν νομικά υπεύθυνους για λανθασμένες κρίσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, οι οίκοι αξιολόγησης αντιδρούν καθώς ανησυχούν ότι ίσως εγερθούν αξιώσεις από επενδυτές που έχουν στα χέρια τους ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών. Σύμφωνα με τους αναλυτές των οίκων η ευθύνη της επένδυσης βαρύνει τον επενδυτή και όχι τον αξιολογητή.

    Δριμεία κριτική στους οίκους αξιολόγησης άσκησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλιστών.

    «Χθες ένας οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε περαιτέρω τη χώρα μας και είναι ο ίδιος οίκος που βαθμολόγησε με "ΑΑA" τα τοξικά ομόλογα», παρατήρησε ο υπουργός, ζητώντας «να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυθαίρετο και απαράδεκτο τρόπο απέναντι σε λαούς και έθνη».

    ΠΗΓΕΣ: Reuters - NET FM Είδηση: 65559

    [05] Nαυτιλία: Συμφωνία για συλλογική σύμβαση

    Πεμπτη, 31 03 2011 17:52

    Σε συμφωνία στο θέμα της υπογραφής συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

    Η συμφωνία περιλαμβάνει τις συμβάσεις για τα έτη 2010 και 2011. Προβλέπεται αύξηση του μισθού ενεργείας και των πάσης φύσεως επιδομάτων κατά ποσοστό 1,5% για τη συλλογική σύμβαση του 2010 και 1% για του 2011. Επίσης η καταβολή των αναδρομικών για το 2010, θα γίνει τμηματικά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2011. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πρέπει να υπογραφούν οι συμβάσεις και από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη. Σε ανακοίνωση του ΣΕΕΝ, αναφέρεται: «Η συμφωνία των δύο πλευρών για να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θεωρούμε ότι αποτελούν ένα θετικό βήμα για την πορεία της ελληνικής ακτοπλοΐας, καθώς εξασφαλίζουν την εργασιακή ειρήνη που όλοι έχουμε ανάγκη, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις εξαιρετικά δύσκολες επικρατούσες οικονομικές συνθήκες».

    O γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, δήλωσε: «Είναι ένα βήμα που θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν είναι το ποσοστό που μας ικανοποιεί αλλά ότι θα υπάρχει σύμβαση για την ακτοπλοΐα που είναι απαραίτητη. Κύκλοι της ακτοπλοΐας αναφέρουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι δεσμευτικές μόνο για μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας». Aξίζει να αναφερθεί ότι δύο από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου, η ΑΝΕΚ και η Hellenic Seaways, έχουν αποχωρήσει από τον Φεβρουάριο, από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), η οποία είχε μέχρι πρότινος την αρμοδιότητα σύναψης συμβάσεων και με επιστολή τους προς τον ΣΕΕΝ και τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους να μην αντιμετωπίσουν ως δεσμευτικές τις αποφάσεις για τις συμβάσεις.

    Πηγή: AΠΕ Είδηση: 65569

    [06] Νέα online μουσική υπηρεσία από την Amazon

    Πεμπτη, 31 03 2011 16:30

    Η Amazon.com αποκάλυψε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν ψηφιακή μουσική online και στη συνέχεια να την παίζουν σε οποιοδήποτε υπολογιστή, κινητό ή άλλη φορητή συσκευή που «τρέχει» το λειτουργικό Android. Εκτός από τραγούδια, οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιούν τη νέα υπηρεσία για φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα. Όμως η νέα υπηρεσία «μουσικής θυρίδας» Cloud Drive εξόργισε την μουσική βιομηχανία, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για δικαστικούς αγώνες, θεωρώντας ότι θίγονται τα συμφέροντα των δισκογραφικών εταιριών.

    Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν περίπου 1.200 δωρεάν τραγούδια της επιλογής τους στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing), δηλαδή στους κεντρικούς υπολογιστές (servers) της Amazon, αντί στο δικό τους σκληρό δίσκο. Στη συνέχεια, μπορούν να ακούνε κατά βούληση αυτή την μουσική μέσω διαδικτύου, είτε από τον υπολογιστή τους, είτε από το κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή τους.

    Η νέα υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να ακούνε την μουσική τους ανεξάρτητα από πού την προμηθεύτηκαν (και από το iTunes της Apple), όμως δεν θα τους επιτρέπει να παίζουν τα τραγούδια τους στο iPhone και στις άλλες συσκευές της Apple (αλλά μόνο σε Android).

    Αρχικά οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν δωρεάν online μέχρι 5 GB μουσικής (περίπου 1.250 τραγούδια ή 2.000 φωτογραφίες), αλλά θα μπορούν να αγοράζουν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο μέχρι 20 GB αντί 20 δολαρίων ετησίως. Εναλλακτικά, ο χρήστης θα αναβαθμίζεται δωρεάν σε αποθηκευτικό χώρο 20 GB, αν αγοράζει οποιοδήποτε μουσικό άλμπουμ ΜΡ3 από το Amazon. Οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν την μουσική είτε ως αρχεία MP3 είτε ως AAC. Η Amazon επίσης θα προσφέρει το πρόγραμμα Cloud Player για να διευκολύνει τους χρήστες στην ακρόαση μουσικής και το «κατέβασμα» τραγουδιών.

    Εταιρίες, όπως η Sony, εξέφρασαν την αντίδραση τους στην πρωτοβουλία της Amazon, επειδή η τελευταία δεν φρόντισε να εξασφαλίσει προηγουμένως τη σχετική εμπορική άδεια για να παρέχει μετά στους χρήστες τη δυνατότητα διαδικτυακής ακρόασης (streaming) των τραγουδιών. Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι αναμένει από την Amazon να προχωρήσει, έστω κι εκ των υστέρων, στη σχετική συμφωνία, αλλά στο μεταξύ η εταιρία ετοιμάζεται για δικαστικό αγώνα. Άλλες δισκογραφικές εταιρίες φέρονται -προς το παρόν υπό καθεστώς ανωνυμίας- να θεωρούν παράνομη τη νέα υπηρεσία.

    Η Amazon -που επιδιώκει να επεκταθεί στον τομέα παροχής ψηφιακού περιεχομένου, πέρα από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις βιβλίων και άλλων προϊόντων- φαίνεται να βιάζεται, καθώς η Google και η Apple έχουν στα σκαριά ανάλογες online μουσικές υπηρεσίες, που αναμένεται να παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

    Η Amazon πάντως δεν έχει διευκρινίσει ακόμα κατά πόσο το ψηφιακό περιεχόμενο που θα μπορεί να αποθηκεύσει ένας χρήστης στην «θυρίδα» του θα πρέπει να είναι νόμιμο και σε ποιο βαθμό θα ελέγχει το τι κάνουν οι χρήστες με τις «θυρίδες» τους.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65564

    [07] Συστάσεις του δήμου Λάρισας προς καταστηματάρχες να είναι πιο επιμελείς σε θέματα καθαριότητας στο κέντρο της πόλης

    Πεμπτη, 31 03 2011 16:09

    Ευρετήριο Άρθρου

    Συστάσεις του δήμου Λάρισας προς καταστηματάρχες να είναι πιο επιμελείς σε θέματα καθαριότητας στο κέντρο της πόλης

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Τη συνδρομή των καταστηματαρχών του κέντρου προκειμένου να διατηρηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, πλατείες και πεζόδρομοι σε καλή κατάσταση και κυρίως καθαροί, ζητά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Λάρισας κ. Αντ. Πράπας με επιστολή του προς τους καταστηματάρχες.

    Είδηση: 65561

    [08] Εγκρίθηκε η απογραφή και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

    Πεμπτη, 31 03 2011 11:54

    Κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απογραφή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στις ενστάσεις και την κριτική της μειοψηφίας απάντησαν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης που υπεραμύνθηκαν του πολύχρονου και επίπονου έργου των υπηρεσιακών παραγόντων και περιφερειακών συμβούλων προκειμένου έγκαιρα και εμπρόθεσμα, κατά το νόμο, να ολοκληρωθεί η απογραφή. «Στον προϋπολογισμό είναι αποτυπωμένη η πραγματικότητα και βάση αυτής της πραγματικότητας πορευόμαστε. Ελπίζω να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, που συνολικά είναι περίπου 100 εκατομμύρια».

    Στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ακολούθησε, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2011. Ο Περιφερειάρχης ανέλυσε το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι Είδηση: 65541

    [09] Αυλαία συνεδρίου για τη ΔΗΜΑΡ

    Πεμπτη, 31 03 2011 19:24

    Το πρώτο τακτικό της συνέδριο πραγματοποιεί η Δημοκρατική Αριστερά, του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη με ομιλία του προέδρου της Φώτη Κουβέλη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέας ηγεσίας και οργάνων.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης: «η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την αυτοτελή δυναμική και διακριτή παρουσία της στην κοινωνία και στην πολιτική, διαμορφώνουμε ένα νέο κόμμα βαθύτατα δημοκρατικό, μακριά από συγκεντρωτικές και γραφειοκρατικές δομές και συμπεριφορές, στηριγμένο στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση».

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και αναφερόμενος σε ζητήματα συνεργασιών, δήλωσε ότι: «η πρωτοφανής ένταση στην εκμετάλλευση της εργασίας, η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, η επεκτεινόμενη φτώχεια μαζί με τη γενική οικολογική κρίση, για να αντιμετωπιστούν και για να υπάρξει μια διαφορετική βιώσιμη εναλλακτική πορεία, απαιτούν κατ' ελάχιστο τη συνάντηση, τη συμπόρευση και την κοινή δράση πολιτικών δυνάμεων της δημοκρατικής Αριστεράς, της Πολιτικής Οικολογίας και του Σοσιαλιστικού χώρου, με σεβασμό της ιδιαιτερότητας, της ισοτιμίας και της αυτονομίας κάθε πολιτικού υποκειμένου».

    Η ΔΗΜΑΡ, θεωρεί ότι το ξεπέρασμα της κρίσης, θα κριθεί σε τρία μέτωπα:

    Στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου και της κατάρρευσης της οικονομίας, παράλληλα με την ανεύρεση νέων δυνατοτήτων «ευρωπαϊκής σύγκλισης» στη βάση αναδιανεμητικών πολιτικών με κοινωνικό χαρακτήρα.

    Στην ανατροπή της σημερινής άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και όχι μέσα από νέους έμμεσους φόρους.

    Στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας, που θα προωθεί την επιχειρηματικότητα, θα τονώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, με τρόπο που σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα, θα δημιουργεί απασχόληση, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα διασφαλίζει την αειφορία των πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Φώτης Κουβέλης στο θέμα των πυρηνικών, μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιαπωνία και κατέθεσε πρόταση για την συγκέντρωση εκατομμυρίων υπογραφών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την κατάργηση όλων των πυρηνικών εργοστασίων.

    Πηγές: NET FM, ΑΠΕ Είδηση: 65572

    [10] Kαθησυχαστικός ο «Δημόκριτος»

    Πεμπτη, 31 03 2011 17:46

    Απόλυτα καθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες του "Δημόκριτου" για τη χώρα μας όσον αφορά τις επιπτώσεις του ραδιενεργού ατυχήματος στην Ιαπωνία.

    Κατά δήλωση επιστήμονα τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι τέτοια στη χώρα μας, ώστε δεν υπάρχει ανάγκη λήψης κανενός μέτρου ούτε καν για τα παιδιά. Όπως εκτιμάται, το ραδιενεργό νέφος σε διάστημα λίγων ημερών θα αποτελεί παρελθόν. Όσον αφορά στα τρόφιμα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το καταναλωτικό κοινό δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Θα χρειαστεί να καταναλωθούν τόνοι τροφίμων για να φτάσει κάποιος σε επίπεδα τοξικότητας. Εκείνο που δείχνει να προβληματίζει περισσότερο τους ειδικούς είναι οι αντιδραστήρες των γειτονικών χωρών, καθώς και το πρόβλημα των πυρηνικών αποβλήτων της Ουκρανίας αλλά ανησυχούν και για τις Τουρκικές διαθέσεις να έχεις έχεις ένα αντιδραστήρα 25 χλμ απ τη Ρόδο, δίπλα στο ρήγμα. Αναφορικά τέλος με το πυρηνικό αντιδραστήρα στο Δημόκριτο, επισημαίνεται ότι είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς λειτουργεί σε πειραματικό επίπεδο, ενώ έχει την ιδιότητα να ψύχεται εύκολα.

    NET Είδηση: 65568

    [11] Καρχαρίας στις Αμυγδαλιές Γρεβενών

    Πεμπτη, 31 03 2011 15:05

    Ένα απολιθωμένο δόντι προϊστορικού καρχαρία είναι το νέο απόκτημα του Παλαιοντολογικού Μουσείου της Μηλιάς Γρεβενών .

    Το απολιθωμένο δόντι βρέθηκε στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος της Αμυγδαλιάς Γρεβενών από το δάσκαλο του χωριού, Αργύρη Καραλιόλιο, ο οποίος το παρέδωσε σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Παλαιοντολογικό Μουσείο. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί επίσης πολλά απολιθωμένα κοχύλια.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης Είδηση: 65555

    [12] Στην Εθνική κολύμβησης κορασίδων αθλήτρια του Μεγαλέξανδρου Γρεβενών

    Πεμπτη, 31 03 2011 14:58

    Στην Εθνική ομάδα κολύμβησης κοριτσιών κλήθηκε η αθλήτρια του «ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γρεβενών», Ζωή-Παρασκευή Λιάμπα.

    Η αθλήτρια, που θα συμμετέχει στις Πολυεθνείς συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα από τις 16-17 Απριλίου 2011, θα αγωνιστεί στα αγωνίσματα 50μ -100μ και 200μ ύπτιο, όπου κατέχει τον καλύτερο φετινό χρόνο στην κατηγορία κορασίδων στα αγωνίσματα 100μ και 200μ. Στους αγώνες κολυμπούν κορίτσια που γεννήθηκαν το 1995-1996. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι χώρες: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΣΕΧΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ και ΦΙΛΑΝΔΙΑ.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης Είδηση: 65554

    [13] Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στη μάχη κατά της διαφθοράς

    Πεμπτη, 31 03 2011 12:50

    Νέα εποχή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης υπόσχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που μπαίνει στο δρόμο για την εφαρμογή του. Μέσω αυτού θεσπίζεται η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες με τις υπηρεσίες του δημοσίου, γεγονός που σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, θα «χτυπήσει» τη διαφθορά και θα επιφέρει μείωση του διοικητικού κόστους κατά 25%, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως.

    Ένα ουσιαστικά καθοριστικό στοίχημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο οποίος δεν θα αισθάνεται καταπιεσμένος από τη γραφειοκρατία και τις κρατικές υπηρεσίες, δεν θα χρειάζεται «γνωριμίες» ή «γρηγορόσημο», για να διεκπεραιώσει γρήγορα και αποτελεσματικά μια συναλλαγή του με το δημόσιο, ανέφερε στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ορισμένες από τις βασικές καινοτομίες του σχεδίου νόμου αποτελούν η καθιέρωση της προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής, με την οποία επιτυγχάνεται η σύνδεση του περιεχομένου ενός ηλεκτρονικού εγγράφου με συγκεκριμένο συντάκτη με ασφάλεια, όπως και η καθιέρωση δυνατότητας ηλεκτρονικών συναλλαγών με φορείς του δημοσίου και ανεξαρτήτως της ιδιότητας του πολίτη ή της επιχείρησης ως δικαιούχου ή οφειλέτη.

    Θεσπίζεται επίσης η υποχρέωση ηλεκτρονικής επικοινωνίας για τους φορείς του δημόσιου τομέα και του δικαιώματος ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συναλλαγής με το δημόσιο για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, γεγονός που συνεπάγεται ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

    Ο πολίτης απαλλάσσεται από την κλασσική και χρονοβόρα διαδικασία επικύρωσης ηλεκτρονικών εγγράφων, εάν τα έγγραφα τηρούνται ήδη από φορέα του δημόσιου τομέα και μπορεί να επιβεβαιωθεί η ισχύς και η ακρίβειά τους.

    Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου να υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεις, δηλώσεις, βεβαιώσεις, δικαιολογητικά καθώς και προσφορές για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, ενώ εισάγεται ως κανόνας η αυτεπάγγελτη ή κατ΄ αίτηση αναζήτηση εγγράφων που τηρούνται σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου.

    Το Υπουργείο σημειώνει πως θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών - χρηστών.

    Η επιχειρησιακή εκδοχή του νομοσχεδίου θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Απριλίου, ενώ με την ψήφιση του Νόμου θα παρουσιαστεί ο Οδικός Χάρτης Εφαρμογής του.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65543


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 March 2011 - 18:28:27 UTC