Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην ανακρίτρια οι «νονοί»: Ελεύθερος ο ένας -προθεσμία οι πέντε
  • [02] Λιβύη: «Παράπλευρες απώλειες» από τις συμμαχικές επιδρομές

    [01] Στην ανακρίτρια οι «νονοί»: Ελεύθερος ο ένας -προθεσμία οι πέντε

    Σαββατο, 02 04 2011 19:19

    Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώτος από τους προσαχθέντες για συμμετοχή στη συμμορία των νονών τής νύχτας, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση. Η ανακρίτρια Πειραιά έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισής του και τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ. Οι άλλοι πέντε, που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος, ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

    Την στενή σχέση του οργανωμένου εγκλήματος με μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και διαβόητους κακοποιούς ερευνά η αστυνομία μέσα από την πολυσέλιδη δικογραφία στην οποία συνεχώς προστίθενται στοιχεία από τις έρευνες της δίωξης εκβιαστών.

    Στα δικαστήρια Πειραιά μεταφέρθηκαν και το Σάββατο έξι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των ανθρώπων της νύχτας, ο ένας απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος μ' εγγύηση 5.000 ευρώ ενώ οι άλλοι τρεις θ' απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

    Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που έχει καταγράψει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών Στις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών αρχών αναφέρθηκε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη και ο αρχηγός της αστυνομίας. Την Κυριακή θα οδηγηθούν ενώπιο της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά δυο πρόσωπα που φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στην 3η ομάδα των νονών της νύχτας καθώς επίσης και οι τέσσερις που συνελήφθησαν στην Κρήτη. Είδηση: 65719

    [02] Λιβύη: «Παράπλευρες απώλειες» από τις συμμαχικές επιδρομές

    Σαββατο, 02 04 2011 20:25

    Η αναταραχή συνεχίζεται στις μουσουλμανικές χώρες, με νέες ταραχές και πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, όπου υπάρχουν δεκάδες νεκροί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στη Λιβύη, μαίνονται οι επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη Μισράτα, που παραμένει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ενώ ο Καντάφι απέρριψε την πρόταση των ανταρτών για κατάπαυση του πυρός. Οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν, πιθανότατα κατά λάθος, θέσεις των ανταρτών, μετά από πανηγυρισμούς και πυροβολισμούς που στράφηκαν κατά αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

    Η απόρριψη από την Τρίπολη της χθεσινής πρότασης των εξεγερμένων για υπό όρους κατάπαυση του πυρός, αποδεικνύει ότι ο Μουάμαρ Καντάφι "δεν θέλει την ειρήνη", δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις αλλά και οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων, ενώ οι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την πόλη Μπρέγκα. Δεκατέσσερις τραυματίες και έναν νεκρό, εν τω μεταξύ, όλοι πολίτες του Κατάρ μετέφερε από τη Λιβύη στη Σούδα μεταγωγικό αεροσκάφος της χώρας αυτής. Οι τρεις σοβαρά τραυματίες παρέμειναν για νοσηλεία στα Χανιά, ενώ οι υπόλοιποι εννιά ελαφρότερα καθώς και η σωρός του νεκρού διακομίζονται με το ίδιο αεροσκάφος στη χώρα τους.

    Έρευνα για τον βομβαρδισμό του κατά αμάχων, μεταξύ Ατζαμπίγια και Μπρέγκα

    Στη Λιβύη, οι ηγέτες των εξεγερμένων επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη, μετά από το φονικό συμβάν στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Μπρέγκα και Ατζαμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, όταν από πυρά αεροσκάφους του ΝΑΤΟ, τέσσερις αμάχοι σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έρευνες γιά το συμβάν, ενώ από τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι ένας πιλότος αεροσκάφους του ΝΑΤΟ άνοιξε πυρ, διακρίνοντας στο έδαφος πυρά. Ομως, αυτά τα πυρά, πιθανότατα ήταν εορταστικά, προερχόμενα από ένα κινητό αντιαεροπορικό όπλο των εξεγερμένων, ακριβώς γιά να εορταστεί κατ'αυτόν τον τρόπο η διέλευση των συμμαχικών αεροπλάνων από την περιοχή...

    Στην Ατζαμπίγια, είναι φανερά τα σημάδια των πολύωρων συγκρούσεων, πολλά κτήρια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολικά, ενώ η οριστική τύχη της πόλης δεν κρίθηκε ακόμα, ενόσω παραμένουν στην περιοχή δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι. Στην πόλη εισρέουν κουρασμένοι μαχητές των εξεγερμένων, ενώ αυτή εγκαταλείπεται με διαθέσιμα οχήματα από εκατοντάδες αμάχους. Λειτουργούν στην πόλη στρατόπεδα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης μελλοντικών μαχητών των εξεγερμένων.

    Στην Τρίπολη έγινε το Σάββατο διαδήλωση οπαδών του Μουάμαρ Καντάφι, που κυβερνά τη Λιβύη περίπου 42 έτη. Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες που απεικόνιζαν τον Καντάφι, ενώ με συνθήματα καταδίκαζαν τις επιδρομές από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Η διαδήλωση διαλύθηκε μπροστά από την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Τρίπολη. Κάηκαν φωτογραφικά πορτρέτα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

    Γίνεται κατά τις τελευταίες ώρες από τους εξεγερμένους αγώνας, να ανακαταληφθεί η πόλη Μπρέγκα, δυτικότερα στην ακτή από την Ατζαμπίγια.

    Στην ίδια την Ατζαμπίγια, οι εξεγερμένοι οχυρώνουν τώρα την πόλη, καθώς αυτή έχει 'στρατηγική θέση' μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης, του προπύργιου των εξεγερμένων.

    Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη επανέλαβε, σήμερα, ότι επιδιώκει την παραίτηση του Καντάφι, τον σχηματισμό εθνικής μεταβατικής κυβέρνησης και τη διενέργεια --εν καιρώ-- ελεύθερων βουλευτικών εκλογών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 65721


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 April 2011 - 21:55:04 UTC