Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφάρι για την λαθρεπιβίβαση
  • [02] Αγώνας δρόμου για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας
  • [03] Πληρωμή πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ
  • [04] Αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στην Υεμένη
  • [05] Παραμένει ο Αχιλλέας Μπέος στον Ολυμπιακό
  • [06] Η άνοδος επιτοκίου πρεσάρει το κόστος δανεισμού
  • [07] ΗΠΑ: Σταματούν τον εξοπλισμό του Λιβάνου
  • [08] Ένοχοι για την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου
  • [09] Ληστεία σε αρτοποιείο στο Αχίλλειο Πτελεού
  • [10] Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με τον βουλευτή κ. Καρτάλη
  • [11] Διαβεβαιώσεις Ρέππα προς Τατούλη για τον περιμετρικό
  • [12] Αναστολή λειτουργίας του οικοτροφείου από το Ριζάρειο Ίδρυμα
  • [13] Στο μικροσκόπιο έσοδα δαπάνες και νέα μέτρα
  • [14] Διαψεύδουν τα σενάρια για το ενιαίο μισθολόγιο
  • [15] Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό μας
  • [16] Περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις
  • [17] Πέθανε ο ζωγράφος και σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος
  • [18] Νέες δράσεις από την ΕΡΤ

    [01] Σαφάρι για την λαθρεπιβίβαση

    Δευτερα, 04 04 2011 16:10

    Με 100 "ράμπο" θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι για τους λαθρεπιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες τις αμέσως επόμενες μέρες. Το νέο σώμα Ελεγκτών Κομίστρου, θα συνεπικουρεί και η αστυνομία, ενώ σύντομα τα πρόστιμα στους παραβάτες θα καταχωρούνται απευθείας από τον ελεγκτή μέσω φορητού υπολογιστή στην Εφορία.

    Τέσσερις στους δέκα στα λεωφορεία και τρόλεϊ και ο ένας στους δέκα σε μετρό και ηλεκτρικό δεν ακυρώνουν εισιτήριο. Η Ελλάδα καταγράφει ρεκόρ ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στον αριθμό όσων ξεχνούν να ακυρώσουν εισιτήριο, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη από τη λαθρεπιβίβαση υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Γι αυτό το λόγο και το Υπουργείο Υποδομών προχωράει σε εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση του φαινομένου με το νέο σώμα Ελεγκτών Κομίστρου.

    Οι ελεγκτές θα φορούν σκούρα μπλε στολή και στο καθημερινό σαφάρι κατά τη εισιτηριοδιαφυγής θα έχουν και τη συνδρομή 30 αστυνομικών. Όπως τα'ονισε στη ΝΕΤ FM o γγ Μεταφορών Χάρης Τσιόκας, οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχει πρόβλημα ταυτοποίησης στοιχείων, ενώ με τους ελεγκτές θα συνεργάζεται και η δημοτική αστυνομία.

    Από το φθινόπωρο οι ελεγκτές θα εφοδιαστούν με φορητούς υπολογιστές απευθείας συνδεδεμένους με την εφορία για αυτόματη καταχώρηση των προστίμων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 65791

    [02] Αγώνας δρόμου για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας

    Δευτερα, 04 04 2011 15:39

    Εργαζόμενοι στο κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειες να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενέργειας, μετά τη χθεσινή αποτυχία των προσπαθειών τους να διακόψουν την εκροή μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον Ωκεανό.

    Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σήμερα πολυμερή χημικά για να εμποδιστεί η εκροή νερού, που όμως δεν έχουν ακόμα απορροφήσει το μολυσμένο νερό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. Η ρωγμή περίπου 20 εκατοστών από όπου διαφεύγει το νερό είναι σε ένα χώρο καλωδίων κοντά στον αντιδραστήρα 2.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες πριν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο εργοστάσιο και σταματήσει κάθε διαρροή ραδιενέργειας, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου.

    Στο μεταξύ το Κιόντο ανέφερε ότι αξιωματούχοι εξετάζουν την ιδέα να ανεγερθεί ένας "φράχτης" ύψους 45 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο για να περιοριστεί η έκλυση και η απελευθέρωση ραδιενέργειας.

    Η εταιρία Tepco ανακοίνωσε χθες ότι δύο εργαζόμενοί της οι οποίοι αγνοούνταν από την 11η Μαρτίου, βρέθηκαν νεκροί στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα. Σύμφωνα με την εταιρία, οι δύο άνδρες, 21 και 24 ετών, είχαν πάει να επιθεωρήσουν το κτίριο της τουρμπίνας του αντιδραστήρα 4 όταν χτύπησε το τσουνάμι.

    Δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησαν οι επιστημονικές υπηρεσίες της χώρας έδειξαν ότι ραδιενεργό ιώδιο σε επίπεδα διπλάσια των επιτρεπομένων ορίων βρέθηκε στο θαλασσινό νερό 40 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο.

    Η Tepco άρχισε ν΄ απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόνους ραδιενεργού ύδατος

    Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, άρχισε σήμερα ν΄απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

    Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας.

    "Έχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό", τόνισε στην τηλεόραση.

    H Tepco τόνισε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ.

    AΠΕ Είδηση: 65787

    [03] Πληρωμή πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

    Δευτερα, 04 04 2011 18:15

    Από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου 2011 θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Β' διμήνου 2011.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:

    Στους επιδοματούχους, που απογράφηκαν μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.

    Στους επιδοματούχους, που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ., μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων), από 6 έως και 15 Απριλίου 2011.

    Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 119.506.437,44 ευρώ.

    Η διαδικασία της απογραφής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2011, πραγματοποιείται με επιτυχία, αφού μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί περίπου το 84% των επιδοματούχων. Εκτιμάται ότι μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα έχει απογραφεί το σύνολο των επιδοματούχων.

    Η διοίκηση του ΟΓΑ γνωστοποίησε ότι, όσοι από τους δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων δεν έχουν απογραφεί, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν και να καταθέσουν μέχρι τις 29 Απριλίου 2011 το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλεται το επίδομά τους, ώστε η πλήρωμή τους να γίνει αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ, που θα έχουν επιλέξει.

    Είδηση: 65804

    [04] Αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στην Υεμένη

    Δευτερα, 04 04 2011 17:04

    Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Υεμένη, όπου σημερινές διαδηλώσεις πνίγηκαν στο αίμα. Οι διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας υπολογίζονται σε 15, ενώ εκατοντάδες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της χρήσης δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ που κυβερνά επί 32 χρόνια τη χώρα. Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των New York Times, οι ΗΠΑ αρχίζουν να αποσύρουν την υποστήριξή τους προς τον Σάλεχ και προσανατολίζονται προς τη διευκόλυνση της αποχώρησής του από την εξουσία.

    Με αίμα βάφτηκαν οι δύο μαζικές διαδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις πόλεις Ταΐζ και Χουντάιντα. Σύμφωνα με αυτόπτες αστυνομικές δυνάμεις και οπλισμένοι πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους.

    Στην Ταΐζ, που βρίσκεται νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φθάσουν στην έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας και μάλιστα κάποιοι κατάφεραν να εισέλθουν στον περίβολο του κτιρίου, αλλά δέχθηκαν τα πυρά ενόπλων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ακροβολιστεί στη στέγη του.

    Στην πόλη της Χουντάιντα, που βρίσκεται στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το προεδρικό παλάτι.

    Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, συνολικά, τουλάχιστον 409 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

    Οι διαδηλώσεις, που εμπνέονται από τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, έχουν φέρει την κυβέρνηση του προέδρου Σάλεχ, στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όμως ο ίδιος ζήτησε χθες να «τερματιστεί η βία», αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει σύντομα από το θώκο.

    Η Ουάσινγκτον, όμως, που υποστήριξε επί μακρόν τον πρόεδρο της Υεμένης, σύμφωνα με τους New York Times, αν και μέχρι τώρα απέφυγε την άσκηση δημόσιας κριτικής εναντίον του, φαίνεται πως πλέον κάνει μεταστροφή.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται πως δήλωσαν στους συμμάχους τους της Υεμένης ότι, δεδομένου του σημαντικού λαϊκού κινήματος αμφισβήτησης με το οποίο είναι αντιμέτωπος, δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί η παραμονή του στην εξουσία και οφείλει να αποχωρήσει.

    Διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του προέδρου της Υεμένης έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η πρόταση που εξετάζεται είναι η παράδοση της εξουσίας σε προσωρινή κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών, σύμφωνα με αξιωματούχο της Υεμένης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σενάριο αυτό δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τη θέση της Ουάσινγκτον ως προς τις αμερικανικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Υεμένη.

    Οι συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στον Σάλεχ και τους αντιπολιτευόμενους «είχαν αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια ολόκληρης της Υεμένης», δήλωσε στην εφημερίδα Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

    Σύμφωνα με αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks, το θέμα της αντικατάστασης του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ έχει τεθεί από το 2005 στις ΗΠΑ.

    Η πτώση του συμμάχου τους θα συνιστούσε για τις ΗΠΑ , σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, «πραγματικό πρόβλημα».

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 65795

    [05] Παραμένει ο Αχιλλέας Μπέος στον Ολυμπιακό

    Δευτερα, 04 04 2011 17:29

    Αυτό φαίνεται να προκύπτει από όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι καθώς, όπως είπε, από τις 21 Απριλίου αρχίσει εντατικά η προετοιμασία της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ακόμη ανέφερε πως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επενδυτή ο οποίος θα καταθέσει προσφορά μέχρι τις 15 Απριλίου. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε της Ξάνθης με 3-0 στο Πανθεσσαλικό και χρειάζεται έναν βαθμό στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ! Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι κλείστηκαν στην άμυνά τους στο ξεκίνημα. Ουμπίντες και Μαρτίν ήταν πολύ δραστήριοι και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων

    Είδηση: 65798

    [06] Η άνοδος επιτοκίου πρεσάρει το κόστος δανεισμού

    Δευτερα, 04 04 2011 17:45

    Στο «κόκκινο» αναμένεται να ανεβάσει το κόστος δανεισμού η διαφαινόμενη άνοδος των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η πρώτη άνοδος μετά από τον Μάιο του 2009, έρχεται την πιο δύσκολη ώρα για την οικονομία στην ευρωζώνη, με τους δανειολήπτες να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Τέλος στην εποχή του φθηνού χρήματος στην ευρωζώνη αναμένεται να βάλει την Πέμπτη η ΕΚΤ, αποφασίζοντας αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25%

    Στη χώρα μας το 40% των δανείων που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ θα επηρεαστούν άμεσα αυξάνοντας τη μηνιαία δόση.

    Για παράδειγμα. Στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ 20ετούς διάρκειας με επιτόκιο 2,5%, και δόση 1.072 ευρώ. Με αύξηση στο 2,75% η δόση θα διαμορφωθεί στα 1.096 ευρώ, με μηνιαία αύξηση 24 ευρώ ή 288 ευρώ το χρόνο.

    Αντίστοιχες θα είναι οι αυξήσεις και στα καταναλωτικά δάνεια. Δάνειο ύψους 30.000 ευρώ 10ετούς διάρκειας η δόση είναι 418 ευρώ με επιτόκιο 11,25%. Με αύξηση επιτοκίου στο 11,50% η δόση θα ανέβει στα 423 ευρώ. Δηλαδή διαφορά 5 ευρώ το μήνα ή 60 ευρώ το χρόνο.

    Η άνοδος θα δημιουργήσει πρόσθετη πίεση στην ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση χιλιάδων δανειοληπτών ενισχύοντας τον κίνδυνο αύξησης των κόκκινων δανείων.

    Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 10% όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου τους και σχεδόν 20% όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τη μηνιαία δόση των καταναλωτικών τους δανείων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 65801

    [07] ΗΠΑ: Σταματούν τον εξοπλισμό του Λιβάνου

    Δευτερα, 04 04 2011 16:07

    Με κίνητρο την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην περιοχή του Λιβάνου, οι ΗΠΑ προχώρησαν στο σταμάτημα των παραδόσεων όπλων, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Αφορμή για την αλλαγή συμπεριφοράς των ΗΠΑ, ήταν η πτώση της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Σαάντ Χαρίρι τον Ιανουάριο.

    Η ισχυρή παρουσία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, στη χώρα, δημιούργησε προβληματισμό στις ΗΠΑ για το αν η στρατιωτική βοήθεια, ή έστω μέρος αυτής, βρεθεί σε χέρια αντιπάλων τους. Εκτός της στρατιωτικής βοήθειας, οι ΗΠΑ παρέχουν οικονομική βοήθεια, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση στο στρατό του Λιβάνου, από το 2006, όπου ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Η αποκάλυψη αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, για να μη θεωρηθεί ανάμιξη σε εσωτερικές ευαίσθητες διαπραγματεύσεις στο Λίβανο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Είδηση: 65789

    [08] Ένοχοι για την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

    Δευτερα, 04 04 2011 15:53

    Ένοχους σε τρεις κατηγορίες, έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τους Μάμα Προκοπίου, Αντώνη Προκοπίου Κίτα και τον Ινδό Σαρμπτζίτ Σίνγκ, για την υπόθεση της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς, στις 11 Δεκεμβρίου 2009.

    Οι κατηγορίες αφορούν συνωμοσία στη διάπραξη του αδικήματος, την παράνομη είσοδο σε χώρο ταφής και την εκταφή πτώματος χωρίς άδεια δικαστηρίου.

    Το Κακουργιοδικείο όρισε ως ημερομηνία για τις αγορεύσεις και για την ανακοίνωση των ποινών την 18η Απριλίου.

    AΠΕ

    Είδηση: 65790

    [09] Ληστεία σε αρτοποιείο στο Αχίλλειο Πτελεού

    Δευτερα, 04 04 2011 17:27

    Θύμα ληστείας έπεσε -αυτή τη φορά - ιδιοκτήτρια αρτοποιείου όταν δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κατάστημα το βράδυ της Κυριακής. Η γυναίκα τους παρέδωσε το ποσό των 120 ευρώ που είχε στο ταμείο. Οι δράστες αποχώρησαν, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

    Είδηση: 65797

    [10] Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με τον βουλευτή κ. Καρτάλη

    Δευτερα, 04 04 2011 17:25

    Θέματα περιβάλλοντος, αλλά και ενίσχυσης της εργασίας, συζήτησαν στην συνάντησή τους το μεσημέρι στο Βόλο ο Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης και ο βουλευτής κ. Κων. Καρτάλης. Όπως τονίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη για ρυθμιστικό, ΓΠΣ, Βαμβακουργία, Κάρλα, Π.Δ. Πηλίου. Ειδικά για την Κάρλα αναφέρθηκε πως η κ. Μπιρμπίλη θα διαθέσει 90.000 ευρώ στο Φορέα Διαχείρισης για να γίνουν μετρήσεις παντού και μέσα στη λίμνη, αλλά και στα σημεία εισδοχής του νερού. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στο μεταξύ θα κάνουν και νέα αυτοψία, αιφνιδιαστική, τα αποτελέσματα της οποίας -σύμφωνα με τον κ. Καρτάλη - θα γίνουν γνωστά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμη ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα επεξεργασμένο σχέδιο με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για στήριξη της βιομηχανίας στην περιοχή, όπως και με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να ενταχθεί ο Βόλος στα ειδικά προγράμματα ενίσχυσης της εργασίας και πάταξης της ανεργίας. Τέλος συζήτησαν για το ποια έργα πρέπει να γίνουν ως αντισταθμιστικά μετά την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.

    Είδηση: 65796

    [11] Διαβεβαιώσεις Ρέππα προς Τατούλη για τον περιμετρικό

    Δευτερα, 04 04 2011 15:19

    Στο θέμα που έχει προκύψει με τον περιμετρικό οδικό δακτύλιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

    Όπως τόνισε ο κ. Τατούλης, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί και μαζί θα κατασκευαστεί και ο περιμετρικός της Καλαμάτας.

    Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος Είδηση: 65782

    [12] Αναστολή λειτουργίας του οικοτροφείου από το Ριζάρειο Ίδρυμα

    Δευτερα, 04 04 2011 12:52

    Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του οικοτροφείου και της χειροτεχνικής Σχολής στο Μονοδένδρι του δήμου Ζαγορίου προχωρά,

    από τον Ιούλιο το Ριζάρειο Ίδρυμα, όπως αποφάσισε, το Πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο του. Ο δήμος Ζαγορίου μετά τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με το Συμβούλιο, παρουσία και εκπροσώπων φορέων, ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου, θα προσφύγει στο Εφετείο προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι της διαθήκης του Γ. Ριζάρη και ταυτόχρονα να επιμείνει στην μη αναστολή λειτουργίας του οικοτροφείου, αφού αυτομάτως κλείνει και το δημοτικό σχολείο και η Χειροτεχνική Σχολή.

    Το Πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε περικοπές και μειώσεις των εξόδων του Ιδρύματος για το 2011, με σύνολο προϋπολογισμού ύψους 3.860.000 ευρώ, αντί 6.069.000 ευρώ το 2010, δηλαδή μείωση κατά 36% περίπου.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65774

    [13] Στο μικροσκόπιο έσοδα δαπάνες και νέα μέτρα

    Δευτερα, 04 04 2011 14:52

    Στην τελική ευθεία μπαίνει, με την άφιξη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, η οριστικοποίηση των μέτρων που θα περιληφθούν στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-2015 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν τα νέα μέτρα ύψους περίπου 3 δις για την κάλυψη της υστέρησης των φετινών εσόδων και την αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος. Τη διαβεβαίωση ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής για την επόμενη τριετία δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έδωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υπουργός Οικονομικών.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Τη διαβεβαίωση ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής για την επόμενη τριετία δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έδωσε σήμερα, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υπουργός Οικονομικών.

    «Δεν υπάρχουν οριζόντια μέτρα, όπως αυτά του 2010. Έχουμε, βέβαια, ένα ενιαίο μισθολόγιο. Στο ενιαίο μισθολόγιο θα αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων. Αν θα γίνει άμεσα, ή σε μια μεταβατική περίοδο, θα τα δούμε, αλλά είναι προφανές ότι αυτές οι αδικίες θα αρθούν», υπογράμμισε ο Υπουργός των Οικονομικών.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε επίσης πως δεν υπάρχει πρόθεση για επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς, και πως οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό θα καλυφθούν, με παρεμβάσεις τόσο από την πλευρά των δαπανών όσο και των εσόδων. «Θα είναι ισορροπημένες τις οποίες θα ανακοινώσουμε στον επόμενο μήνα», τόνισε.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προχώρησει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους, υπογραμμίζοντας: «Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι κάτι που επανέρχεται συχνά. Σας θυμίζω ότι πριν από μερικά χρόνια - και πέρυσι - επανερχόταν και η κατάρρευση του ευρώ, η έξοδός μας από την ευρωζώνη. Όπως δεν ίσχυε εκείνο, δεν ισχύει κι αυτό. Και αυτό διότι το κόστος μιας αναδιάρθρωσης και ενός 'κουρέματος' του ελληνικού χρέους, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το όφελος».

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει και το πιο δύσκολο και βαθύ κομμάτι της ύφεσης έχει περάσει.

    Επίσης, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που κάνουν διαχειρίσιμο το χρέος, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται: ανάπτυξη, δημοσιονομική προσαρμογή, αποκρατικοποιήσεις, διαχείριση δημοσίας περιουσίας και κοινωνικό πλαίσιο για τους πιο ευάλωτους, σε ορίζοντα τριετίας.

    Τέλος ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως αν και στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος στις αγορές το 2011, με τα σημερινά επιτόκια αυτό είναι απαγορευτικό, αλλά πρόσθεσε ότι αν δεν είναι εφικτό φέτος, τότε θα γίνει στις αρχές του 2012.

    Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών στο κρατικό ραδιόφωνο έδωσε μέσω της NET FM, ο αναπληρωτής υπεύθυνος οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μυταράκης.

    «Άκουσα τη συνέντευξη του κυρίου Παπακωνσταντίνου, Πιστεύω ότι ο Υπουργός Οικονομικών είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι ασέβεια προς τον κόσμο που υποφέρει να λέει ότι έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Νομίζω, μόλις σήμερα ο υπουργός έχει βάλει τη λέξη ανάπτυξη στο λεξιλόγιό του. Είναι σημαντικό το ότι μιλάνε πλέον για την ανάπτυξη, το κακό είναι ότι δεν ακολουθείται από συγκεκριμένες πράξεις.»

    Στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

    Εν τω μεταξύ, το κλιμάκιο των τεχνοκρατών της τρόικας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τη μελέτη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει τόσο τα μέτρα των 22 δισ. ευρώ, όσο και η πρώτη φάση των αποκρατικοποιήσεων, που προβλέπει έσοδα ύψους 15 δισ. ευρώ μέχρι και το 2013, να έχει αποτυπωθεί στο πρόγραμμα σταθερότητας που πρέπει να στείλει η Αθήνα στις Βρυξέλλες.

    Το σκληρό πρεσινγκ των τεχνοκρατών της τρόικας στον μαραθώνιο των επαφών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την ΕΛΣΤΑΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος θα επικεντρωθεί:

    στο νέο μαχαίρι στο δημόσιο με αιχμή ΔΕΚΟ και φορείς

    στο πακέτο των πρόσθετων μέτρων εως 4 δις για εφέτος και 22 δις από το 2012 εως το 2015

    στην οριστικοποίηση του πακέτου των αποκρατικοποιήσεων εφαρμογή ανα πάσα στιγμή

    Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση των Financial Times ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο έως το 2015 καθώς και τα βασικά σημεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία του προγράμματος.

    «Όπως είπαμε από την αρχή, έχουμε ένα μαραθώνιο και όχι σπριντ. Κάναμε τα πρώτα βήματα, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανύσουμε», είπε ο Υπουργός.

    Ο Υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στα ΝΕΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης του 34% του ΟΠΑΠ.

    «Αν είναι συμφέρον της πολιτικής ηγεσίας να πουλήσει το 34% του οργανισμού , τότε θα το κάνουμε. Αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προσφέρει ο ΟΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία, τότε θα πρέπει να τους αξιοποιήσουμε. Και για την ώρα μοιάζει να υπάρχουν», τόνισε.

    «Αν ο λαός σταυρώσει τα χέρια και κλαίει για τη χρεοκοπία, θα πάθει ακόμη χειρότερα» υποστήριξε σε συνέντευξή της στο MEGA η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    «Από σήμερα με τον ερχομό των τροϊκανών, άρχισε πολύ νωρίτερα η Μεγάλη Εβδομάδα. Εβδομάδα πάθους που θα κρατήσει πολλές ημέρες, χωρίς να είναι προβλεπτή αυτή τη φορά η Ανάσταση. Ο Ελληνικός λαός ζει τις χειρότερες ημέρες του»,δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Το Μνημόνιο δεν είναι λύση επισήμανε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού, Αλέξης Τσιπρας. «Είναι πλάνη αυτό που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο -ότι αν δεν μπούμε στο μνημόνιο θα καταρρεύσουμε και θα πάμε σε στάση πληρωμών», υποστήριξε.

    «Επιβεβαιώνεται έτσι, ολοένα και περισσότερο, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και πιλότο για την έξοδο από την κρίση. Ακολουθεί συνεχώς την πεπατημένη. Η επιλογή αυτή είναι απολύτως αδιέξοδη για τη χώρα και εξαιρετικά δυσβάσταχτη για την κοινωνία», σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά.

    Οι ελεγκτές της τρόικας θα εξετάσουν εξονυχιστικά και τις εξελίξεις στις τράπεζες, με έμφαση στο πακέτο των 30 δις ευρώ που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε στο γραφείο του στη βουλή το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν την διεθνή οικονομική κρίση την αντίδραση της ΕΕ και το ελληνικό ζήτημα όπου κατά πληροφορίες ο κ. Σορος εκφράστηκε θετικά για την στάση της Ελλάδας και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους ισχυρούς της Ευρώπης. Κατά τις ίδιες πηγές δεν υπήρξε συζήτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε και η κρίση στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

    Ο λαός λέει «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», ήταν το σχετικό σχόλιο του ΚΚΕ.

    ΠΗΓΕΣ : ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - AΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65775

    [14] Διαψεύδουν τα σενάρια για το ενιαίο μισθολόγιο

    Δευτερα, 04 04 2011 15:52

    Την κατηγορηματική διάψευση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών προκάλεσαν σημερινές αναφορές, αλλά και των τελευταίων ημερών, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο υπουργοί, κάνουν λόγο για δήθεν πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών. Ισχύουν μόνον όσα οι δύο υπουργοί έχουν δηλώσει σχετικά με το θέμα.

    Μυθεύματα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελούν τα δημοσιεύματα για τετραπλό «κούρεμα» των αποδοχών στο δημόσιο με το νέο μισθολόγιο.

    Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, με γραπτή ανακοίνωσή τους, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν υποβληθεί καν τέτοιες προτάσεις.

    «Οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες , σημερινές, αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι: «δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις απο όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών. Ισχύουν μόνον όσα οι δύο υπουργοί έχουν δηλώσει για το θέμα».

    Νωρίτερα μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε: «Στο ενιαίο μισθολόγιο θα αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί δεν είναι δυνατόν δύο δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, με το ίδιο ακριβώς επίπεδο εκπαίδευσης και πορεία, και να παίρνουν τελείως διαφορετικούς μισθούς. Αυτές οι αδικίες πρέπει να αρθούν. Τώρα, το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό, θα γίνει άμεσα, θα γίνει με μια μεταβατική περίοδο, αυτά θα τα δούμε. Αλλά είναι προφανές ότι αυτές οι αδικίες θα αρθούν. Έχουμε, δηλαδή, να δούμε μπροστά μας μία σειρά από διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες και θα συγκρατήσουν το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, αλλά και κυρίως θα το εξορθολογίσουν και θα βάλουν ένα αίσθημα δικαίου και μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων και ανάμεσα στην υπόλοιπη κοινωνία για τους δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

    Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία υποστηρίζει οτι η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται, αναιρώντας χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και παλαιότερες των υπουργών ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.

    Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τις 13, 14 και 15 Απριλίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65788

    [15] Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό μας

    Δευτερα, 04 04 2011 12:06

    Δυο εταιρείες χαμηλού κόστους θα φέρουν και φέτος Ολλανδούς και Γερμανούς τουρίστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για την εταιρεία Transavia και Air Berlin. Συγκεκριμένα η Transavia από την 1η Μαΐου ως τις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει 106 πτήσεις από το Άμστερνταμ με προορισμό τη Σάμο, 79 πτήσεις για Λέσβο και 49 για Χίο. Επίσης η Air Berlin θα πραγματοποιήσει το ίδιο χρονικό διάστημα 204 πτήσεις για Σάμο και 52 πτήσεις για Λέσβο ενώ στη Χίο η συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις καθώς ο διάδρομος προσγείωσης δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

    «Οι εταιρείες χαμηλού κόστους, στους τουριστικούς προορισμούς όπου αναπτύχθηκαν συστηματικά, έδωσαν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μεγάλα νούμερα πελατών», δήλωσε στο δίκτυο μας η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Λίτσα Λύκου εντεταλμένη για θέματα τουρισμού, διά βίου μάθησης και απασχόλησης. «Προσδοκώντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τον μήνα Μάρτιο είχαμε απευθυνθεί σε πέντε εταιρείες χαμηλού κόστους προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στα νησιά μας από τις οποίες μόνο η εταιρεία Pant air μας απάντησε» πρόσθεσε η κ. Λύκου. Είδηση: 65770

    [16] Περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις

    Δευτερα, 04 04 2011 17:26

    Υγεια

    Περίπου 2.500.000 Έλληνες πάσχουν από κάποια ρευματική πάθηση, καθιστώντας τις ρευματικές παθήσεις, μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών (ΕΙΡΕ), οι ρευματικές παθήσεις σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, ευθύνονται για 40% των χρόνιων προβλημάτων υγείας, 50% της μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.), 30% των απουσιών από την εργασία και 20% της χρήσης υπηρεσιών υγείας (ιατρικές επισκέψεις, χρήση φαρμάκων), τόσο στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, όσο και στον εργαζόμενο πληθυσμό, δηλαδή στα άτομα ηλικιών 19-65 ετών.

    Αυτά τόνισαν η ρευματολόγος Αικατερίνη Σφυρόερα, ο ρευματολόγος, διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Ευθύμιος Σταυρόπουλος, και ο ρευματολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΕΙΡΕ, Αλέξανδρος Ανδριανάκος, σε ημερίδα με θέμα «Ρευματικές παθήσεις: Ένα μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα», που έγινε στον δήμο Γαλατσίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, οι ρευματικές παθήσεις είναι πολλές, περίπου 200, και αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα, δηλαδή τις αρθρώσεις, τους τένοντες, τους μύες, τα οστά και τη σπονδυλική στήλη, ενώ κύριο και κοινό σύμπτωμά τους είναι ο πόνος σε αρθρώσεις, ή τένοντες, μέση ή αυχένα.

    Για ορισμένες ρευματικές παθήσεις υπάρχουν δυνατότητες πρόληψης και σήμερα είναι εφικτή η αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπισή τους και η δραστική μείωση των δυσμενών τους επιπτώσεων με δύο προϋποθέσεις -όπως έδειξε η έρευνα του ΕΙΡΕ- την έγκαιρη διάγνωση και την πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ανδριανάκος, πολλοί Έλληνες ασθενείς με ρευματικές παθήσεις δεν είναι χρήστες των σύγχρονων θεραπευτικών δυνατοτήτων, που τους προσφέρει η Ρευματολογία κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ασθενείς με ρευματικές παθήσεις καθυστερούν πολύ να επισκεφθούν τους ειδικούς γιατρούς, δηλαδή τους ρευματολόγους. Η καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα τη μη ορθή διάγνωση και τη μη εφαρμογή σωστής θεραπείας και εντέλει την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών στις αρθρώσεις, ή και σε άλλα όργανα, καθώς και την πρόκληση σοβαρών λειτουργικών διαταραχών ή αναπηρίας.

    AΠΕ Είδηση: 65799

    [17] Πέθανε ο ζωγράφος και σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος

    Δευτερα, 04 04 2011 16:28

    Πέθανε στις 5 το πρωί, σε ηλικία 85 ετών, ο σημαντικός ζωγράφος και σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

    Ο Τάσος Ζωγράφος γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1926. Κατά την περίοδο της Κατοχής ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Πριν το τέλος της δεκαετίας του 1940 ξεκίνησε τη δημιουργική διαδρομή του στο χώρο της τέχνης μέσα από τη γόνιμη μαθητεία του πλάι στον Γ. Τσαρούχη. Στα χρόνια της εξορίας του στη Μακρόνησο έκανε σκηνογραφίες σε πολλά θεατρικά έργα.

    Το '50 γύρισε στην Αθήνα και δούλεψε ως ζωγράφος σκηνικών στο Ελεύθερο Θέατρο. Το Εθνικό τον είχε αποκλείσει για τα "κοινωνικά" του φρονήματα. Το '53 άρχισε να κάνει σκηνικά σε μικρά θέατρα. Ως σκηνογράφος καθιερώθηκε το '55 με τη δουλειά του στο φιλμ του Ν. Κούνδουρου "Ο Δράκος".

    Η καλλιτεχνική δημιουργία του Τ. Ζωγράφου σχετίστηκε, κατά ένα μεγάλο μέρος της, με την ονομαζόμενη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και με το σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο, με το θέατρο και την τηλεόραση. Ο Τ. Ζωγράφος «ανάστησε», σαν σκηνογράφος, το «άρωμα» ολόκληρων εποχών και για τη σκηνογραφική του δουλειά έχει αποσπάσει πέντε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ένα κρατικό και δύο βραβεία της τηλεόρασης.

    Ο σημαντικός ζωγράφος και σκηνογράφος έχει στο ενεργητικό του ένα πλούσιο έργο: 200 ταινίες, 150 θεατρικά έργα, περισσότερες από 70 τηλεοπτικές σειρές, 10 ατομικές εκθέσεις και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το «τελευταίο αντίο»

    Στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης(6/4) θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία του σκηνογράφου και ζωγράφου, Τάσου Ζωγράφου.

    Το τελευταίο «αντίο» θα πουν οικείοι, φίλοι και συνεργάτες στον σημαντικό έλληνα σκηνογράφο στον Πολυχώρο Εργαστηρίων Τέχνης Δήμου Αγ. Παρασκευής ( πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη) στο τέρμα της οδού Θεμιστοκλέους.

    Η τέφρα του θα σκορπιστεί-σύμφωνα με επιθυμία του ιδίου- στον αγαπημένο του τόπο παραθερισμού, το Πήλιο.

    Οι οικείοι του ζητούν αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

    AΠΕ Είδηση: 65793

    [18] Νέες δράσεις από την ΕΡΤ

    Δευτερα, 04 04 2011 15:26

    Βήμα στους πολίτες όλων των ηλικιών δίνει η Ελληνική Ραδιοφωνία με μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Κάνε την Εκπομπή σου». Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ ενισχύονται και αποκτούν τη δική τους στέγη, ενώ η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης αναβαθμίζεται όσον αφορά στην αισθητική και την ευκολία πρόσβασης. Τις τρεις αυτές πρωτοβουλίες ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Λάμπης Ταγματάρχης.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Τρεις νέες πρωτοβουλίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Πρόκειται για την καινοτόμο δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», για το άνοιγμα στην κοινωνία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και για την αναβάθμιση του website του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

    ΕΡΑ

    Αναφερόμενος στη δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι μέσα από αυτή, η ΕΡΤ «ανοίγει τις πόρτες της» στους πολίτες, για να εκφράσουν από τα μικρόφωνα της Ε.ΡΑ. τις απόψεις, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους. Ο διευθυντής Περιφερειακών Σταθμών της Ε.ΡΑ. Αλέκος Αρπλιάς, επισήμανε ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών και φορέων για τη δράση σε διάφορες πόλεις της χώρας, γεγονός που καταδεικνύεται από την κατάθεση 246 προτάσεων για εκπομπές στους Περιφερειακούς Σταθμούς, μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

    Μουσικά Σύνολα

    Σχετικά με τις νέες, πολυσχιδείς δραστηριότητες των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπογράμμισε, ότι αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο άμεσης επαφής της με την κοινωνία. Ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων, τα οποία θα εμφανίζονται πλέον σε μόνιμη βάση στο «ΑΚΡΟΠΟΛ» και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Είπε ότι οι Ορχήστρες στελεχώθηκαν με διαφανείς και καινοτόμες διαδικασίες και ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Επίσης, ανέφερε ότι ο διάσημος μαέστρος Άντζελο Καβαλάρο δέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ να αναλάβει για ένα χρονικό διάστημα τη διδασκαλία των Ορχηστρών, ενώ ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλους μαέστρους.

    Για το νέο, ανανεωμένο website της ΕΡΤ, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι αποτελεί μια φιλόδοξη δράση, που υλοποιήθηκε «με κόπο και ταχύτητα». Όπως διευκρίνισε, ο ιστότοπος της ΕΡΤ στήθηκε από την αρχή, ενώ για τη δημιουργία του αξιοποιήθηκαν μόνο εξειδικευμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ.

    Το νέο website

    Ο διευθυντής Πολυμέσων Ιωάννης Βουγιουκλάκης παρουσίασε το νέο website τονίζοντας τα εξής: "Η ΕΡΤ παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον τομέα των επικοινωνιών, της πληροφορικής και των media, προχωρά σήμερα και στην εκ βάθρων ανανέωση του website της, υπηρετώντας πάντα τον ίδιο διττό στόχο: άνοιγμα στους πολίτες και μεγαλύτερη προσβασιμότητα των πολιτών στον ιστότοπο και κατ' επέκταση στην ίδια την ΕΡΤ. Η αλλαγή βεβαίως δεν αφορά μόνον την εικόνα, την αισθητική και την ευκολία πρόσβασης. Αφορά κυρίως στο περιεχόμενο, την ταχύτητα ενημέρωσης και πάνω απ' όλα στις νέες υπηρεσίες. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι web2 και open source, οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι -εννοείται- δωρεάν, η πλοήγηση εύκολη ( μια σημαντική αδυναμία μας μέχρι σήμερα), η αναζήτηση εύκολη και ο σχεδιασμός καθαρός. Τέλος το website θα είναι πλήρως επεκτάσιμο με δυνατότητα εύκολης καταχώρισης δεδομένων μέσω internet.

    Ενημέρωση

    Στον ειδησεογραφικό τομέα , θα έχουμε άμεση ενημέρωση από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο, χάρις στο δημοσιογραφικό δυναμικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων αλλά και το ευρύτατο δίκτυο ανταποκριτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Web TV και Video On Demand

    H WEB TV είναι το δυνατό σημείο του νέου δικτυακού τόπου της ΕΡΤ με καινούριες υπηρεσίες χάρις στις οποίες η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα το τηλεοπτικό της περιεχόμενο αλλά και τον διαφημιστικό της χρόνο, δεδομένου ότι η WEB TV μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εκτός από τη live μετάδοση του τηλεοπτικού περιεχομένου και εξατομικευμένο περιεχόμενο (tailor made) καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα τηλεοπτικών αναγκών. Η νέα αυτή λειτουργία της ΕΡΤ συνιστά μεγάλη προστιθέμενη αξία, δεδομένου ότι θα προσφέρει υπηρεσίες όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό. Επίσης, μέσω web tv θα μεταδίδονται ζωντανά όλα τα μεγάλα αθλητικά, ψυχαγωγικά και ευρύτερα πολιτιστικά γεγονότα.

    Το δεύτερο δυνατό σημείο του νέου δικτυακού τόπου της ΕΡΤ θα είναι το video on demand, μια υπηρεσία με δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών καναλιών με εξειδικευμένο περιεχόμενο, όπως ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγία, αθλητισμός και άλλα.

    Το τρίτο σημείο, το οποίο έχει και μια μοναδικότητα, είναι ότι θα προχωρήσουμε στην ανάδειξη του πολύτιμου ψηφιακού μας αρχείου μέσω αμφίδρομης διαδραστικής επικοινωνίας.

    Live Radio

    Στην περίπτωση του live ραδιοφώνου προχωράμε σε επανασχεδιασμό όλη της υποδομής για την παροχή υπηρεσιών , όπως για παράδειγμα ραδιόφωνο on demand.

    Blogs

    Πολύ σύντομα θα βγουν στον αέρα blogs με τροφοδότες δημοσιογράφους, απλούς πολίτες, αλλά και υπαλλήλους της ΕΡΤ στα οποία θα διατυπώνουν απόψεις για συγκεκριμένα και επίκαιρα θέματα, όπως η τεχνολογία, ο αθλητισμός, το περιβάλλον, ο πολιτισμός κλπ

    Προβολή του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Προγράμματος της ΕΡΤ

    Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του website, όλοι οι νέοι δικτυακοί τόποι που θα δημιουργούνται θα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του καινούριου site της ΕΡΤ. Για παράδειγμα , για την εκπομπή «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ» το site που θα δημιουργηθεί θα φαίνεται στο διαδίκτυο ως www.ert.gr/shows/exeigousto.

    Επίσης, σύμφωνα με το σχεδιασμό, όλα τα sites, δημιουργούνται με ανοικτό δωρεάν λογισμικό σε ενιαία πλατφόρμα από την Διεύθυνση Πολυμέσων και είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατηγική, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τόσο του website ert όσο και των υπόλοιπων προϊοντικών site ( των ραδιοφώνων μας για παράδειγμα) έγινε in house από το τεχνικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων, γεγονός που έχει πολλαπλή αξία. Αφ' ενός γιατί αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το αξιόλογο προσωπικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων και αφετέρου γιατί με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακος". Είδηση: 65784


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 April 2011 - 17:05:00 UTC