Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [02] Ομοβροντία κατά της τρόικας που εμμένει στις θέσεις της
  • [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Στις 6 Μαΐου προσδιόρισε με επιφύλαξη την ημερομηνία των εκλογών ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΝΕτ και την ¨Έλλη Στάη . Ο κ. Αβραμόπουλος, τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αλλά όχι υπέρ των A Priori κυβερνήσεων συνεργασίας. Τόνισε ωστόσο με έμφαση ότι η ΝΔ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία, παρά τα όσα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. «Αυτές οι εκλογές θα είναι ο τάφος των δημοσκοπήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας, η ΝΔ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στη Βουλή και στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης, θα καλέσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων αν συμφωνούν με αυτό να το ψηφίσουν. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους τόνισε χαρακτηριστικά. Όσο αφορά τη κόντρα για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, ανέφερε ότι με τη στάση της η ΝΔ τις σταμάτησε, ενώ «κάλυψε», τον Υπουργό Υποδομών, και νέο στέλεχος της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, λέγοντας ότι στο Υπουργικό του Δεκεμβρίου είχε συμφωνήσει μεν αλλά τότε άνηκε στο ΛΑΟΣ, από όπου έπαιρνε και τις σχετικές εντολές.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 22:40

    Είδηση: 7888

    [02] Ομοβροντία κατά της τρόικας που εμμένει στις θέσεις της

    Προειδοποιητικές βολές για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων εξαπέλυσε μιλώντας στην ειδική ακρόαση της τρόικας από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελληνική διάσωση, ο αρμόδιος Επίτροπος, Ολι Ρεν. «Ο τρέχων ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των προσαρμογών απέχει από το να είναι επαρκής για να κάνει τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα στην Ελλάδα ή να κλείσει το χάσμα της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι απαιτούνται «περαιτέρω προσπάθειες».

    Ο Επίτροπος παράλληλα, χαρακτήρισε την «έλλειψη πολιτικής ενότητας» ως «αχίλλειο πτέρνα» που παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Αθήνας στην εφαρμογή «απαιτητικών μεταρρυθμίσεων» και την ανάταξη των οικονομικών της.

    «Η έλλειψη πολιτικής ενότητας, αν και βελτιώθηκε πρόσφατα, μπορεί μόνο να θεραπευτεί από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο κ. Ρεν.

    «Η Τρόικα των ΕΕ-(ΕΚΤ)-ΔΝΤ μπορεί να διευκολύνει, μπορεί να επιτρέψει, μπορεί να υποστηρίξει. Αλλά στο τέλος, είναι οι ίδιοι οι Έλληνες που πρέπει να αναλάβουν δράση για την αναμόρφωση της χώρας τους και να αναλάβουν την ευθύνη για αυτό» τόνισε ο Ρεν.

    Με τον κ. Ρεν συμφώνησε και ο Γιεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος μιλώντας επίσης στην επιτροπή αναγνώρισε μεν ότι οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και οι θυσίες που ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει έως τώρα είναι σημαντικές, αλλά όπως είπε υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί έως την επίλυση της κρίσης και ζήτησε από την Αθήνα «αλλαγή νοοτροπίας» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και «ευρύτερη πολιτική συναίνεση».

    «Δεν είναι μυστικό ότι το ελληνικό πρόγραμμα υπόκειται σε εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους εφαρμογής» είπε ο Γιορκ Άσμουσενκαι και τονίζοντας πως «το πολιτικό θάρρος είναι τώρα πιο απαραίτητο από ποτέ», σημείωσε ότι «χωρίς αλλαγή νοοτροπίας στην εφαρμογή και αρκετά ευρύτερη πολιτική συναίνεση υπέρ των οδυνηρών αλλά απαραίτητων αλλαγών, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος το πρόγραμμα να εκτροχιαστεί».

    Η Ελλάδα «έχει ακόμη δρόμο να διανύσει» ανέφερε ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ, κάνοντας επίσης λόγο για «οργανωμένα συμφέροντα» που εμποδίζουν την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

    O κ. Τόμσεν σημείωσε επίσης ότι υπάρχει χάσμα ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας της τάξεως του 15%, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει εάν η χώρα γίνεται συνεχώς φτωχότερη. Επίσης ζήτησε προσαρμογή του δημόσιου τομέα στα νέα δεδομένα: «Το ελληνικό δημόσιο απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, που θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οργανισμοί θα κλείσουν και η απασχόληση στο δημόσιο δεν είναι ισόβια».

    Μάλιστα ο κ.Τόμσεν είπε ότι δεν φταίει το πρόγραμμα της τρόικας αλλά οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει μεταρρυθμίσεις. Γι αυτό και απέτυχαν είπε χαρακτηριστικά.

    Σε γενικές γραμμές οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν ότι είναι επώδυνη η λύση για την Ελλάδα αλλά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί. Μάλιστα έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Αναφερόμενοι στους λόγους αποτυχίας του πρώτου προγράμματος στάθηκαν ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.

    Επέμειναν επίσης στην ανάγκη της εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη μείωσης των μισθών ώστε να ανακτηθούν οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη είπε ότι οι πολιτική της λιτότητας και των περικοπών που επιβάλει η τρόικα δεν λαμβάνει υπόψη τους εργαζόμενους και ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να τερματιστεί η οικονομική ασφυξία και να αντιμετωπιστεί η ανεργία που καλπάζει. Το ίδιο φάρμακο που δίνεται στον Έλληνα, Πορτογάλο και Ισπανό ασθενή αντί να βελτιώνει την κατάστασή του τη χειροτερεύει, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης αναφέρθηκε στις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι απαιτείται ένα νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής με στόχο της διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα αναφέρθηκε στη στρέβλωση που υπάρχει σε σχέση με την εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής, θέτοντας το θέμα των ευθυνών και της αυτοκριτικής της ΕΕ.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η τρόικα δεν επιδιώκει τη διαμόρφωση μισθών στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, της τάξης των 150 ευρώ και εργασιακών συνθηκών στα πρότυπα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα έθεσε το θέμα των εκβιαστικών δηλώσεων αξιωματούχων του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ, οι οποίοι έπληξαν καίρια την αξιοπιστία της Ελλάδας επιδεινώνοντας το επενδυτικό κλίμα στη χώρα. Ζήτησε ακόμη να πληροφορηθεί πόσο ρεαλιστικά είναι τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

    Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Σκυλακάκης ζήτησε να πληροφορηθεί πως θα στηριχτούν οι άνεργοι, τι θα γίνει με τις ιδιωτικές επενδύσεις, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα και έθεσε, τέλος, το θέμα των προεκλογικών προσλήψεων για τις οποίες αλληλοκατηγορούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές βομβάρδισαν τους εκπροσώπους της τρόικας, χωρίς όμως να κάνουν ούτε βήμα πίσω στη σκληρή γραμμή των περικοπών.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ethnos.gr, in.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 22:38

    Είδηση: 7882

    [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Σύντομη ήταν η ψυχρή εισβολή που επηρέασε τη χώρα μας, καθώς την Τετάρτη και στην εξέλιξη των επόμενων ημερών θα επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, φτάνοντας τους 22 βαθμούς και τοπικά τους 23-24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και αυξημένη θα είναι η υγρασία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, μετά το απόγευμα. Αρκετή θα είναι η ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες.

    Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, από το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις. Τοπικά αυξημένες, όμως, θα είναι οι νεφώσεις στην Θράκη, στο βόρειο Αιγαίο, το πρωί στα κεντρικά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές στις περιοχές αυτές και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 3..19 στα βόρεια, από 5..21 στα κεντρικά και από 4..21 βαθμούς στα δυτικά και μέχρι 20 στα νότια ηπειρωτικά. Στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα πέσουν λίγο και δε θα ξεπεράσουν τους 17 στα Δωδεκάνησα και 19 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Στα νότια τμήματα της Κρήτης το μεσημέρι η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, από 4-6 μποφόρ και πιο ήπιοι, μέχρι 4 μποφόρ, θα είναι στο βόρειο Αιγαίο.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγη αραιή νέφωση τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9...20 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη τιμή στα δυτικά της πόλης. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι βορειοανατολικοί 3-5 και στον Ευβοϊκό ως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και στην Θεσσαλονίκη, με λιακάδα και αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8...18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί, το πρωί μέχρι 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα υποχωρήσουν και μέχρι το βράδυ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Πέμπτη, αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ το μεσημέρι πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Η συννεφιά, που θα επικρατεί νωρίς το πρωί στην Κρήτη, γρήγορα θα διαλυθεί και θα κυριαρχήσει ο ήλιος. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο μέχρι τους 20 και 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 17-20 στη νησιωτική χώρα. Υψηλά θα είναι το απόγευμα τα ποσοστά υγρασίας, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στην Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3-5 και 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα, θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

    Την Παρασκευή, λιακάδα θα επικρατεί το πρωί σε όλη τη χώρα, όμως, μέσα στη μέρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και, το μεσημέρι, βροχές στην Θράκη, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα ορεινά της κεντρικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι νοτιάδες θα πνέουν από 4-6 και, στο νότιο Αιγαίο, 7 μποφόρ.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 22:40

    Είδηση: 7853


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 March 2012 - 20:49:27 UTC