Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Γόρδιος δεσμός» η χρηματοδότηση των ΑΕΙ
  • [02] Κόντρα για την οικονομία στη Βουλή
  • [03] Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το έλλειμμα του 2009
  • [04] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου
  • [05] Παράταση μέχρι 30/4 για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    [01] «Γόρδιος δεσμός» η χρηματοδότηση των ΑΕΙ

    Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και η αντιπαράθεση του Γιώργου Μπαμπινιώτη με την Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος επιμένει στην τροπολογία για τα οικονομικά των ΑΕΙ. Με σφοδρότητα επιτέθηκε στον κ. Μπαμπινιώτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Το γόρδιο δεσμό της αντιπαράθεσης της απερχόμενης και του νυν Υπ. Παιδείας καλείται να λύσει ο Υπ. Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος ο οποίος φαίνεται πως θα μετέχει και στην επιτροπή Υπουργείου και Πρυτάνεων. Ο πρωθυπουργός πάντως κάλυψε πλήρως τον Γιώργο Μπαμπινιώτη.

    «Ο νόμος για την Παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, η δική μου, του υπουργού Παιδείας. Γεγονός όμως είναι ότι έχουν προκύψει προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του και είναι σκόπιμο να εξετάσουμε, με προσοχή, με ποιον τρόπο θα γίνουν ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές, όχι όμως ανατροπές», δήλωσε, στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την υιοθέτηση της πρότασης του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη για τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία μέχρι τα μέσα Μαΐου θα εντοπίσει -όπως είπε- τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και θα κάνει τις προτάσεις της.

    Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για τη διαφοροποίηση θέσεων, που διαπιστώθηκαν ανάμεσα στον νυν υπουργό Παιδείας, ο οποίος ζήτησε τροποποιήσεις στον νόμο για τα ΑΕΙ και την Άννα Διαμαντοπούλου, που αντέδρασε καθώς επί υπουργίας της είχε ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

    «Δεν μπορείτε, σε αυτό το θέμα, να κάνετε τον διαιτητή. Πρέπει να πάρετε θέση. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της πρώην υπουργού Παιδείας, που ό,τι έπιασε στα χέρια της το κατέστρεψε, να θέλει σώνει και καλά την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ, ενώ έγινε μπάχαλο το πανεπιστήμιο και να βάλει εναντίον του κ. Μπαμπινιώτη, που εσείς επιλέξατε υπουργό σας και λέει κάτι απλό: Ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

    Επισήμως το ΠΑΣΟΚ προτείνει να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων χωρίς να αλλάξει ο νόμος. Ο Θεοδωρος Παγκαλος μάλιστα επιτίθεται με σφοδρότητα στο Γ. Μπαμπινιώτη λέγοντας ότι βρέθηκε τυχαία στην Κυβέρνηση.

    Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «έχει ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία και συναίνεση και πρέπει να εφαρμοστεί», σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «άρνηση εφαρμογής δεν μπορεί να γίνει δεκτή». Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί απολύτως η διδακτική και ερευνητική λειτουργία εκείνων των ΑΕΙ που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

    Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης επιμένει να λυθεί τώρα το θέμα με τροπολογία που θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και μετά τη λήξη της θητείας των νυν διοικήσεων.

    Σαφές μήνυμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία, ότι ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εφαρμοστεί, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Τα παιχνίδια εξουσίας πρέπει να τελειώσουν για να προχωρήσει η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας πως ο νόμος είναι σαφής και η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τον εφαρμόσει.

    Τη σύννομη λύση της καταβολής του 50% του προϋπολογισμού των ιδρυμάτων σε μηνιαίες δόσεις πρότεινε η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Διευκρινίζει δε με νόημα ότι ο κ. Μπαμπινιώτης παρέλαβε δρομολογημένα όλα τα θέματα του Υπουργείου.

    «Απαντώ σε ορισμένες αντιλήψεις ότι κάποιος είναι «Μεσσίας» και ότι ήρθε να λύσει όλα τα προβλήματα της Παιδείας»τόνισε χαρακτηριστικά.

    Στις εξελίξεις σχετικά με τη ρύθμιση του υπουργού Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναφέρθηκε ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, επισημαίνοντας τα προβλήματα των πανεπιστημίων και κυρίως όσα θα προκληθούν αν διακοπεί η χρηματοδότησή τους.

    «Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους, όσο ποτέ άλλοτε, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Όσοι επιτίθενται στα πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει, αν η διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Αλμπάνης.

    «Ο κ. Μπαμπινιώτης, έχει ήθος και ευπρέπεια. Κακώς τον έβαλαν να κάνει τη δύσκολη δουλειά που δεν κατόρθωσαν 6 μήνες να κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα. Ο Νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, χωρίς όμως να δώσουμε άλλοθι για ασχήμιες την προεκλογική περίοδο», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    « Η λύση είναι απλή και συνίσταται στην άμεση εκλογή των Συμβουλίων από τα ιδρύματα, αφού τα πάντα είναι έτοιμα και εμποδίζονται μόνο από τους Πρυτάνεις. Εφαρμόζοντας το νόμο μέσα σε ένα μήνα το πολύ, θα υπάρχουν Συμβούλια, νέοι Πρυτάνεις, ασφάλεια για όλους και χρήματα στα ανώτατα ιδρύματα. Εφαρμόστε το νόμο, είναι απλό», επισήμανε μεταξύ άλλων η Δημοκρατική Συμμαχία.

    Άγνωστο παραμένει αν η οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων θα πάρει τη μορφή τροπολογίας όπως θέλει ο Γ, Μπαμπινιώτης η το θέμα θα παραπεμφθεί στην επόμενη Κυβέρνηση όπως θέλει το ΠΑΣΟΚ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 21:41

    Είδηση: 8216

    [02] Κόντρα για την οικονομία στη Βουλή

    Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας άναψαν φωτιές στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να εκτιμά ότι η εφαρμογή του προγράμματος είναι μονόδρομος και χωρίς να αποκλείει τρίτο πακέτο βοήθειας.

    Το φως στο τούνελ δεν θα γίνει ορατό πριν από έξι ή εννιά μήνες δηλώνει ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα και τρίτου δανειακού προγράμματος μετά το 2015.

    «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο»,τονίζει ο Πρωθυπουργός, στην ιταλική εφημερίδα .

    Ο Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη Βουλή, προέβλεψε ότι από τα μέσα του επόμενου έτους αναμένεται ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και περιέγραψε ουσιαστικά ως μονόδρομο την εφαρμογή του προγράμματος, χωρίς όμως να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση σε μισθούς και συντάξεις.

    Η δήλωση του κ. Παπαδήμου προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που αντέτεινε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στα βράχια.

    Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη παρέπεμψε στην επόμενη κυβέρνηση ως προς τη νέα περικοπή δαπανών που θα χρειαστεί. «Η πείνα είναι προ των πυλών» απάντησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Με την προσφορά για συμμετοχή στο PSI για τους κατόχους ομόλογων ξένου δικαίου να λήγει στις 4 Απριλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κάλεσε τους ομολογιούχους να ανταλλάξουν τα ομόλογα τους προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας να πληρώσει όσους δεν θα συμμετέχουν στο σχέδιο, δεν θα αποτελεί χρεοκοπία.

    Ο Υπουργός Οικονομίας, Φίλιππος Σαχινίδης ενημέρωσε του ομολόγους του για την πορεία του προγράμματος οι οποίοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή και την προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Εύσημα σε Ελλάδα από το Eurogroup για PSI και πρόγραμμα

    Απάντηση Λ. Παπαδήμου για το κενό ανταγωνιστικότητας

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 21:41

    Είδηση: 8214

    [03] Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το έλλειμμα του 2009

    Ένταση στην αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ πυροδότησε η δημοσιοποίηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, που υπογράφεται μόνο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Στο πόρισμα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών επί Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαθανασίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία που δεν συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή χαρακτήρισε το πόρισμα οπερέτα που προκαλεί τον ελληνικό λαό.

    Σύμφωνα με το πόρισμα ο κ. Παπαθανασίου δεν προχώρησε στα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψει τη διόγκωση του ελλείμματος και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας» προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.

    Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, ο υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, λαμβάνοντας μέτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και προβεί στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, σε συνεννόηση με τους εταίρους μας".

    Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη δήθεν εξεταστική δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει από την αρχή η Νέα Δημοκρατία, και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μία και μόνη λέξη "ντροπή"».

    Ο Γιάννης Μιχελακης πρόσθεσε ακόμη ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν το πόρισμα, αγνόησαν ακόμη και τον οικονομικό εισαγγελέα «που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ», υπογράφοντας ένα προκατασκευασμένο κείμενο προεκλογικής σκοπιμότητας άσχετο με την υπόθεση.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ επανέλαβε τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνο εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πως οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίου έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο.

    Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία «ότι θέλει να μετατρέψει σε πεδίο μικροκομματικής διαμάχης «το τόσο σοβαρό θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων και του κύρους της χώρας». Η κ. Γεννηματά τονίζει μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη Ν.Δ σε αυτή την άγονη αντιπαράθεση.

    Σε ανταπάντηση του ο Γιάννης Μιχελάκης, επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο κατηγορώντας τον για απόπειρα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του, κ. Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας παράλληλα ότι το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε σήμερα στη Βουλή, το μόνο που κατάφερε είναι να εκθέσει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ευθύνες στον Γ. Παπαθανασίου καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ-Ο ΛΑ.Ο.Σ σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

    Έντονες αντιδράσεις ΝΔ-Παπαθανασίου για το περί ελλείμματος πόρισμα

    ΠΑΣΟΚ για ΝΔ: Προκαλεί λύπη η στάση της για το πόρισμα

    Επίθεση Γ. Μιχελάκη στον Ε. Βενιζέλο για το πόρισμα

    Η ελάσσων αντιπολίτευση για το πόρισμα

    Βουδούρης - Θεοδωρίδης: Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το έλλειμμα

    Ε. Παπαδημητρίου: Επιμερισμένες οι ευθύνες για το έλλειμμα

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 21:46

    Είδηση: 8180

    [04] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Αν και η αρχή και το τέλος τους Σαββατοκύριακου θα γίνουν με σύντομες βροχές σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, το ενδιάμεσο μεγαλύτερο μέρος θα κυλήσει με ιδιαίτερα ευχάριστες συνθήκες. Η Άνοιξη ευνοεί τις απότομες εναλλαγές του καιρού, που, όμως, το χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι σύντομες και σχετικά ήπιες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

    Το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα καλύπτουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Ήπειρο, όπου αναμένονται ασθενείς βροχές. Τις πολύ πρωινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχουμε κάποιες σύντομες βροχές, γρήγορα, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί και στο Μυρτώο πέλαγος δυτικοί, στα 4-6 μποφόρ. Μέχρι το μεσημέρι, όμως, θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιάδες στο βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει και πάλι τους 20 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 3 έως 18°C.

    Κεντρικά: 6 έως 20°C.

    Δυτικά: 6 έως 20°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 10 έως 17°C.

    Κρήτη: 8 έως 18°C.

    Κυκλάδες: 11 έως 19°C.

    Πελοπόννησος: 5 έως 20°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κατά τόπους πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 20 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, αρχικά βόρειοι και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι Βορειοδυτικοί, στα 4-6 μποφόρ το πρωί και, μετά το μεσημέρι, θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους.

    Επόμενες Μέρες

    Την Κυριακή, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα, όμως, νεφώσεις, που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στη δυτική Μακεδονία, θα επεκταθούν σε όλη τη βόρεια και δυτική Ελλάδα, συνοδευόμενες από σύντομες βροχές. Ασθενείς βροχές μπορεί να εκδηλωθούν πρόσκαιρα και στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στους 22 βαθμούς στα κεντρικά και στους 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι, από νωρίς το πρωί, θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις, όμως δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και μόνο στο Μυρτώο πέλαγος ίσως αγγίξουν τοπικά τα 6. Το βράδυ, στα χερσαία τμήματα της Μακεδονίας, θα έχουμε την επίδραση βόρειων- βορειοδυτικών ανέμων, που θα κυμαίνονται στα 5-6 μποφόρ.

    Την Δευτέρα προβλέπονται πυκνά νέφη σε όλο το βόρειο μισό της Ελλάδας, όπου θα εκδηλωθούν και βροχές στη βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου αλλά και στην Εύβοια. Με εξαίρεση την Κρήτη, όπου θα επικρατεί ηλιοφάνεια, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται και στην υπόλοιπη χώρα, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου. Οι ισχυροί βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα επικρατήσουν σε όλο το πέλαγος, από το μεσημέρι, όμως, και μετά θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στο Ιόνιο οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, στην αρχή της ημέρας από βόρειες διευθύνσεις και το βράδυ από νότιες. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει μικρή πτώση, που, όμως, θα είναι παροδική. Οι μέγιστες τιμές θα πέσουν στους 15 και 16 βαθμούς στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας και μέχρι τους 18 με 20 στα νότια και δυτικά, αντίστοιχα.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Vouli-oikonomia

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    forologiko

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    xrimatodotisi AEI

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    ecofin

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    porisma-elleima

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 21:43

    Είδηση: 8178

    [05] Παράταση μέχρι 30/4 για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2012 μια σειρά από προθεσμίες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Πρόκειται για τις προθεσμίες:

    1. Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012, η οποία έληγε την Παρασκευή.

    2. Υποβολής οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, η οποία επίσης έληγε την Παρασκευή.

    3. Υποβολής από τις επιχειρήσεις των στοιχείων που αφορούν παροχή ΕΙΧ αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010), η οποία έληξε την 15η Φεβρουαρίου 2012.

    4. Υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων που αφορούν παροχή ΕΙΧ αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011), η οποία έληγε την Παρασκευή.

    Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι όταν η Εργοστασιακή Τιμολογιακή Αξία (ΕΤΑ) του έτους πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, πριν ή μετά τη μείωση λόγω παλαιότητας, είναι κάτω των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, τα στοιχεία που αφορούν τα στελέχη και τα ΕΙΧ αυτοκίνητα αυτά, δεν θα συμπεριληφθούν στις υποβαλλόμενες καταστάσεις.

    5. Υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης της χρήσης 2010, η οποία λήγει την 10η Απριλίου 2012.

    6. Υποβολής της Έκθεσης φορολογικής Συμμόρφωσης στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ για ισολογισμούς που έκλεισαν την 30η Ιουνίου 2011, η οποία έληγε την Παρασκευή.

    7. Ενημέρωσης της εφαρμογής της ΓΓΠΣ για ανάληψη διαχειριστικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει χορήγηση «ετήσιου πιστοποιητικού» για τις εταιρίες που έκλεισαν ισολογισμό μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η οποία έληγε επίσης την Παρασκευή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8204


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 March 2012 - 20:49:34 UTC