Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη
  • [02] Νικ. Τσούκαλης: Δεχόμαστε επίθεση κατά της Αριστεράς
  • [03] Τηλ. Χυτήρης: Υπέρ της συνεργασίας με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ
  • [04] Κ. Μητσοτάκης: Δεν αποκλείεται προσέγγιση με τη Δημ. Συμμαχία

    [01] Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη

    Ο Περισσός δεν έχει πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε οτι το ΚΚΕ είναι εναντίον του χαρατσιού για τα ακίνητα. "Στον Περισσό ,είπε, δεν έχουμε πληρώσει το χαράτσι. Ούτε εγώ το πλήρωσα στο σπίτι μου. Η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει το χαράτσι, αυτό είναι ο μέγιστος εκβιασμός."

    Κρατική επιχορήγηση

    Για την κρατική επιχορήγηση και τον έλεγχο των εσόδων και εξόδων των κομμάτων η κ. Παπαρήγα τόνισε οτι η διαφάνεια ενος κόμματος κρίνεται απο την πολιτική του.

    "Αν είχαμε δοσοληψίες με το κεφάλαιο, θα είχαμε αυτή την στάση στην κοινωνία με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις;" αναρωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: "Η κομματική επιχορήγηση μας δινεται και την παίρνουμε. Εάν την σταματήσουν δεν μας ενδιαφέρει. Οι βουλευτικοί μισθοί δεν ανήκουν στους βουλευτές του ΚΚΕ. Πάνε κατ΄ ευθείαν στο κόμμα και γίνονται φυλλάδια και αφίσες".

    "Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι με τις κινητοποιήσεις πλήττει τον τουρισμό. Μας κατηγορούν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια και βύθισαν τη χώρα στο χάος της ανεργίας και της φτώχιας. Δεν υπάρχει ανάπτυξη στον τουρισμό με τον ξενοδοχοϋπάλληλο να παίρνει 150 ευρώ. Ο τουρισμός, που θέλουν, είναι να κερδίζουν τα μεγάλα συγκροτήματα και όχι οι μικρομεσαίες τουριστικές μονάδες τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρομάγαζα", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Κίνημα πατάτας και λαϊκά κινήματα

    Για το κίνημα της πατάτας και τα λαϊκά κινήματα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

    "Ελεγχόμενο πολιτκό κίνημα απο το ΚΚΕ θα είναι αδύνατο να είναι μαζικό. Θα ήταν πολιτική ηλιθιότητα άν το πιστεύαμε αυτό. Εμείς δεν φοβόμαστε την λαϊκή πρωτοβουλία. Το Κίνημα της πατάτας, όμως, δεν ήταν Κίνημα. Ήταν μια προσπάθεια να πουληθούν οι απούλητες πατάτες των παραγωγών και μια ευκαιρία ο κόσμος ν΄ αγοράσει φθηνές πατάτες και καλά έκαναν. Η πρωτοβουλία αυτή δεν λύνει το αγροτικό πρόβλημα, δεν εξοντώνει τους μεσάζοντες, δεν προωθεί μία συνολική φιλοαγροτική πρόταση για την ελληνική γεωργία" τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ.

    Για την ανανέωση στο κόμμα η Αλέκα Παπαρήγα είπε οτι η ανανέωση πρέπει να γίνει. "Εγώ τόνισε χαρακτηριστικά δεν κρύβω τα χρόνια μου. Το ΚΚΕ δεν είναι ούτε αρχηγικό ούτε προσωποπαγές κόμμα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είναι απλά μια ομάδα δουλειάς, ανάμεσα στους άλλους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το κόμμα. Οι περισσότεροι βουλευτές δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το ΚΚΕ προτείνει τους βουλευτές του με βάση το πόσο ικανοί είναι στην επεξεργασία θεμάτων, στην παρουσία τους στους τόπους δουλειάς, με άλλα κριτήρια".

    Τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως, θα βάλουν σκληρά διλήμματα, ωμά, εκβιαστικά. Διλήμματα του στυλ «κυβέρνηση ή ακυβερνησία», «Ευρώπη ή εθνική μοναξιά», «ευρώ ή δραχμή», «καθόλου φαγητό ή μισό πιάτο φαγητό», τέτοια σκληρά διλήμματα, πως θα τα ανταπεξέλθετε; ερωτήθηκε η γγ του ΚΚΕ.

    «Νομίζω, είπε, ότι ο λαός έχει τώρα μια πείρα. Και θα έλεγα ότι η πείρα των τελευταίων 20 χρόνων είναι πολύ σημαντική. Είναι πείρα που διαμορφώνεται στα χρόνια που η Ελλάδα είχε ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, τότε που έλεγαν ότι η Ελλάδα πάει για τον σκληρό πυρήνα, όταν μίλαγαν για τη σύγκλιση μισθών και ότι με το ευρώ θα μπορούμε να συγκρίνουμε. Και τώρα την περίοδο της κρίσης.

    Το χάος είναι όταν κόβουν μισθούς και συντάξεις, όταν μεγαλώνει η ανεργία, όταν δουλεύεις μία μέρα τη βδομάδα, όταν δεν ξέρεις πως θα είναι ο επόμενος μήνας, όχι τα επόμενα χρόνια. Το χάος το ζει σήμερα ο λαός. Τί έχει να φοβηθεί δηλαδή παραπάνω, ποιο είναι το χειρότερο; Το χειρότερο θα υπάρξει αν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία ριζική αλλαγή.

    Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα γιατί στην Ευρώπη η κρίση θα βαθύνει, αυτές είναι οι εκτιμήσεις των αρμόδιων οικονομικών κύκλων, δεν είναι πρωτότυπες δικές μας. Σημάδια κρίσης υπάρχουν στην μακρινή, αλλά πολύ κοντινή από μια άλλη άποψη, Κίνα. Στην Ολλανδία πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, έτσι γίνεται η κρίση. Πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, ύφεση κτλ. Επομένως κι αν ακόμα η Ελλάδα μπει σε ρυθμό ανάκαμψης θα είναι πάρα πολύ χαμηλός και δεν θα προλάβει να εξελιχθεί αυτή η πορεία ανάκαμψης, θα επέλθει νέο κύμα κρίσης. Αυτό πρέπει να ξέρει ο λαός, άρα αυτό που πρέπει να βάλει στο νου του είναι ότι στην Ελλάδα απαιτείται ουσιαστική ριζική αλλαγή και όχι εναλλαγή κυβερνήσεων και κυβερνητικών σχημάτων».

    Λέτε για αλλαγή και ο κόσμος σκέφτεται την αλλαγή αυτή, τη ριζοσπαστική που λέτε εσείς, το ΚΚΕ επιδιώκει να κυβερνήσει; Θέλει να κυβερνήσει; Αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς δώστε μου αυτοδυναμία για να κυβερνήσω, εσείς θέλετε;

    «Πρώτα απ' όλα δεν είμαστε μαζοχιστές, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω... Δεν υπάρχει κόμμα μικρό ή μεγάλο που ο πυρήνας της πολιτικής του πρότασης να μην έχει σχέση με την εξουσία. Άρα και με τη διακυβέρνηση. Αυτή αν θέλετε είναι και η διαφορά του κόμματος, του κάθε πολιτικού κόμματος, από μία απλή μαζική οργάνωση, από ένα σωματείο, από ένα συνδικάτο, από μια οποιαδήποτε αγωνιστική κοινωνική οργάνωση. Το κίνημα είναι κάτι διαφορετικό, συγκεντρώνει μέσα του όλο τον κόσμο, δεν μπορεί να έχει δική του πρόταση. Μπορεί να διεκδικήσει εξουσία, αλλά δεν μπορεί να έχει τη δική του πρόταση. Επομένως έχουμε πρόταση εξουσίας.

    Ξέρετε όμως ποια είναι η διαφορά με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Βενιζέλο και με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης; Ότι μιλάνε για την εναλλαγή του πολιτικού προσωπικού της εξουσίας που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς μιλάμε για αλλαγή εξουσίας. Και γι' αυτό δεν λέμε κυβέρνηση ΚΚΕ, λέμε εργατική - λαϊκή εξουσία, που βεβαίως στη διακυβέρνηση, στην άσκηση εξουσίας βεβαίως θα συμμετέχει το ΚΚΕ.

    Ας πούμε ότι στις εκλογές τώρα παίρνει την πλειοψηφία το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα έχει απλώς τη διακυβέρνηση. Η εξουσία δεν θα είναι ακόμα ούτε του ΚΚΕ και κυρίως δεν θα είναι του λαού. Για να υπάρχει εξουσία του λαού, ο λαός πρέπει να έχει τα κλειδιά της οικονομίας. Πρέπει να έχει δική του την οικονομία, δηλαδή τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, τις παραγωγικές της δυνατότητες και να μπορεί να καθορίζει τι και πως θα αναπτυχθεί και ποιος θα κερδίζει από αυτή την ανάπτυξη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 12:52

    Είδηση: 8279

    [02] Νικ. Τσούκαλης: Δεχόμαστε επίθεση κατά της Αριστεράς

    "Δεχόμαστε μια επίθεση συλλήβδην κατά της Αριστεράς", δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας και την θέση της ΔΗΜΑΡ σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο ο κ. Τσούκαλης τόνισε: "Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεχόμαστε επιθέσεις αγάπης αλλά και μίσους. Σε καμία περίπτωση δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι σε κανέναν. Οι πολίτες θα έχουν μια μεγάλη απορία τι θα πράξουν τα δύο μεγάλα κόμματα μετά τις εκλογές. Εμείς θέλουμε να συμβάλουμε στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και οι πολίτες θα βάλουν την σφραγίδα τους σε αυτή την διαδικασία. Είμαστε υπέρ των συνεργασιών", κατέληξε ο κ. Τσούκαλης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 12:44

    Είδηση: 8269

    [03] Τηλ. Χυτήρης: Υπέρ της συνεργασίας με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

    Υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Αριστερά τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Μιλώντας στην πρωινη εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ", σε πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: "προσωπικά εαν επρόκειτο να συνεργαστώ με τον κ Μητσοτάκη και τον Τσούκαλη θα το έκανα ευχαρίστως. Για τα κόμματα ομως ισχύει αυτο που λέμε -ότι αποφασίσει ο λαός. Είναι φυσικό, το ΠΑΣΟΚ να επιζητεί την πρωτιά, η Νεα Δημοκρατία την αυτοδυναμία και η Δημοκρατική Αριστερα την είσοδό της στη Βουλή. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συνυπογράψει μια σύμβαση, την οποίαν η χώρα θα ακολουθήσει και μετά τις εκλογές. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος. Αν δεν βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση η κάλπη, το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ομαλότητας και κατά της ακυβερνησίας θα συμβάλει για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και μια κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΔΗΜΑΡ θα ηταν η καλύτερη επιλογή."

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 12:45

    Είδηση: 8264

    [04] Κ. Μητσοτάκης: Δεν αποκλείεται προσέγγιση με τη Δημ. Συμμαχία

    "Η κεντροδεξιά έχει τραυματισθεί απο τις ανακατατάξεις των τελευταίων ημερών και χρέος μας έιναι πρίν τις εκλογές να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε όσες μπορούμε απο αυτες τις πληγές", δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:Το Σύνταγμα ορίζει τι θα γίνει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει αυτοδύναμα γιατί είναι πιό απλό και πιό λειτουργικό να εφαρμόσει μια επιθετική ατζέντα μόνη της. Θέλουμε να διευρύνουμε την φιλοευρωπαϊκή Δεξιά και ειναι ενα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλεισθεί, η προσέγγιση με την Δημοκρατική Συμμαχία. Μια τέτοια υπέρβαση θα ήταν προς όφελος της Δημοκρατικής Παράταξης."

    Για τη νέα δανειακή σύμβαση ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε οτι "υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας και μέσα από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί. Η ΝΔ έχει εντάξει μια σειρά από αναπτυξιακές και κοινωνικές προτάσεις στο πρόγραμμά της, που ακουμπούν σε ισοδύναμα μέτρα. Ζητάμε αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει η χώρα να κυβερνηθεί. Θα μπορούσαμε, με τις απαραίτητες υπερβάσεις, να συνεργαστούμε και με τη Δημοκρατική Αριστερά.".

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 12:48

    Είδηση: 8263


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 April 2012 - 16:49:34 UTC