Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναυάγιο» στις συνομιλίες Διαμαντοπούλου με ναυτεργάτες
  • [02] Πρόγνωση M. Δευτέρας απο τον Ι. Καλλιάνο
  • [03] Ξεκινά τη Μ. Δευτέρα πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

    [01] «Ναυάγιο» στις συνομιλίες Διαμαντοπούλου με ναυτεργάτες

    Θυελλώδης συνεδρίαση - έντονοι διάλογοι

    Η συνεδρίαση διάρκειας μίας ώρας και σαράντα πέντε λεπτών υπήρξε θυελλώδης, με τον διάλογο ανάμεσα στην υπουργό Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους της ΠΝΟ να γίνεται σε υψηλότατους τόνους.

    Απευθυνόμενη προς τους συνδικαλιστές, η υπουργός είπε:

    «Θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, καταστρέφετε την παραγωγή και την οικονομία».

    Απο την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου, απαντώντας στην Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε:

    «Η κυβέρνηση κατέστρεψε τους αγρότες και έχει κάνει δύο εκατομμύρια ανέργους».

    Ευθείες βολές κατά του ΚΚΕ

    Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά η υπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για προειλημμένες αποφάσεις από στελέχη της ΠΝΟ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση που προηγήθηκε κατατέθηκαν και απειλές για απεργία τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

    Η υπουργός σημείωσε, ότι οι απειλές αυτές δεν είναι δυνατό να γίνουν δεκτές από κανέναν και προέτρεψε την ΠΝΟ και τα σωματεία της να αποφασίσουν απόψε με γνώμονα το συμφέρον των 200.000 ναυτικών, αλλά και του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ο τουρισμός, η γεωργική παραγωγή, η εθνική οικονομία και η εικόνα της χώρας.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι «παραμένει ο οίκος του ναύτη ως αυτοτελές ταμείο, παραμένουν οι παροχές σε χρήματα και ότι οι παροχές σε είδος μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ»

    Αποκλίνουσες απόψεις στους συνδικαλιστές

    Στους συνδικαλιστές, πάντως εκφράζονται αποκλίνουσες απόψεις.

    Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου, ωστόσο θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

    Πήραμε κάτι θα το αξιολογήσουμε δήλωσε ο Γ. Φραγκουλίδης, πρόεδρος της Ένωσης Θαλαμηπόλων

    Οι βελτιωμένες προτάσεις που κατέθεσε η Αννα Διαμαντοπούλου

    Σύμφωνα πάντως με τις νέες βελτιωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η υπουργός για τον Οίκο Ναύτου, διατηρείται η αυτοτέλειά του, ενώ μεταφέρονται οι παροχές υγείας σε είδος στον ΕΟΠΥΥ.

    Επίσης, διατηρείται η ακίνητη περιουσία του Οίκου Ναύτου στην ιδιοκτησία του, αλλά και οι υγιειονομικές υποδομές του αποκλειστικά για ασφαλισμένους του ταμείου, ενώ κατοχυρώνεται και το προσωπικό τού ιατροφαρμακευτικού φορέα.

    Επιπλέον, έως το τέλος Απριλίου αναμένεται να έχουν εκταμιευθεί 15 εκατ. ευρώ που αφορούν σε επιδοτήσεις ακτοπλοϊκών εταιρειών για τις άγονες γραμμές.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρανικόλας

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 21:57

    Είδηση: 9001

    [02] Πρόγνωση M. Δευτέρας απο τον Ι. Καλλιάνο

    Η Κακοκαιρία ξεκινά ...αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ!

    Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ (Ελλάδα)

    Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Μ. Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νεφώσεις παροδικά πυκνότερες να αναπτύσσονται στο σύνολο της επικράτειας. Στα Δυτικά, Κεντρικά, Νότια και από το βράδυ στο ΝΑ Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά αφού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι λίγο πιο ασθενή, με εξαίρεση τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του ΒΑ Αιγαίου, όπου νωρίς το πρωί αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων. Χιονοπτώσεις αναμένονται όχι μόνο σε ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής χώρας, αλλά ακόμα και σε τμήματα με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς στα Βόρεια, τους 16 στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και τους 19 στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 5-7 και στα ανοιχτά 8 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ΝΔ 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο ΒΑ 5-7 μποφόρ αντίστοιχα.

    Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ (Αθήνα)

    Νεφώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 24 ώρου θα επικρατήσουν αύριο στον νομό Αττικής, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι πρώτες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανότατα θα ενταθούν αφού δεν αποκλείεται ειδικά στα Κεντρικά και Δυτικά τμήματα του νομού να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία στο νομό θα κυμανθεί από 8...17 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε Β/ΒΑ και θα ενισχυθούν πολύ, με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ στον Νότιο Ευβοϊκό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις περιοχές της Αττικής με μεγάλο υψόμετρο διότι από το μεσημέρι και εκεί οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί.

    Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ (Θεσσαλονίκη)

    Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες κυρίως στα Κεντρικά και Ανατολικά τμήματα του νομού θα επικρατήσουν αύριο και στην Θεσσαλονίκη. Πριν το ξημέρωμα της ημέρας λίγες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό, αλλά στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Ανατολικά κυρίως τμήματα και στην Χαλκιδική για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία στο νομό θα κυμανθεί από 3(στις ορεινότερες περιοχές) έως 15 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν Β/ΒΔ με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

    Καλλιάνος Ιωάννης

    Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 21:48

    Είδηση: 8986

    [03] Ξεκινά τη Μ. Δευτέρα πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

    Ξεκινά από τη Μεγάλη Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών, για την κατάρτισή τους σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

    Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ. Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας.

    Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση Τομέων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω Διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής». Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Παρασκευή 25 Μαΐου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 18:55

    Είδηση: 8936


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 April 2012 - 20:49:37 UTC