Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία και σύγκλιση με το κόμμα του κ. Καμμένου»
  • [02] Π. Παυλόπουλος: «Μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί»
  • [03] Λ. Μίχος: «Αν εφαρμόζαμε τα διαρθρωτικά μέτρα, δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα»
  • [04] Κ. Αϊβαλιώτης: «Χρειάζεται να αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες»
  • [05] Α. Παπαδόπουλος: Η απάντησή μας για συνεργασίες στις μονοεδρικές είναι αρνητική
  • [06] Α. Τόλκας και Α. Ψυχάρης για τις επικείμενες εκλογές
  • [07] Προεκλογικοί διαξιφισμοί στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    [01] Π. Λαφαζάνης: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία και σύγκλιση με το κόμμα του κ. Καμμένου»

    Για ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στις αριστερές δυνάμεις μίλησε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι στο όνομα των συγκλίσεων και της συνεργασίας ο καθένας πρέπει να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις, έναντι των θεμελιωδών θέσεων που έχει, ώστε να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής. Ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του κ. Καμμένου, διευκρινίζοντας ότι έχουν διαφορές επί της ουσίας, επί του προγράμματος και επί της κατεύθυνσης. «Το αντιμνημόνιο δεν είναι ούτε πρόγραμμα, ούτε προσανατολισμός, ούτε κατεύθυνση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Συνήθως συνεργάζονται δυνάμεις, οι οποίες έχουν διαφορές, και, μάλιστα, ουσιαστικές. Γιατί αν οι διαφορές ήταν μικρές, δευτερεύουσες, υποδεέστερες, πάλι δύσκολα διαμορφώνεις ένα διαφορετικό κόμμα. Συνήθως οι διαφορές είναι ουσιώδεις ανάμεσα στις αριστερές δυνάμεις και δεν το κρύβουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτές οι ουσιώδεις διαφορές, εκ των πραγμάτων, είναι ένα αδιέξοδο στο ενδεχόμενο συνεργασίας με αυτές, οποιασδήποτε μορφής, όχι μόνο στις μονοεδρικές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «30 χρόνια διαρκεί αυτή η διαφωνία, ειδικά στην Αριστερά, αναφορικά με την Ευρώπη».

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Υπάρχουν αυτές οι διαφωνίες, αλλά όταν μιλάμε για μια προσπάθεια συγκλίσεων, συνεργασίας, πρέπει ο καθένας να είναι έτοιμος να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις, έναντι των θεμελιωδών θέσεων που έχει, ώστε να μπορέσει να βρεθεί, κατ' αυτόν τον τρόπο, ένας κοινός παρονομαστής».

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία και σύγκλιση με το κόμμα του κυρίου Καμμένου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές επί της ουσίας, επί του προγράμματος, επί της κατεύθυνσης, στον προσανατολισμό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σας συνδέει αυτό που λέμε ''αντιμνημονιακό''».

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αυτό το έχω πει και σχεδόν πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο, αναφερόμενος και στα της Αριστεράς, ότι το αντιμνημόνιο δεν είναι ούτε πρόγραμμα, ούτε προσανατολισμός, ούτε κατεύθυνση. Είναι μια αρχική προϋπόθεση, αλλά από κει και πέρα πρέπει κανείς να αποσαφηνίσει πού θέλει να πάει τα πράγματα. Διότι μπορεί να δούμε ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων, από το ένα άκρο ως το άλλο, να έχουν αντιμνημονιακό προσανατολισμό, να μη θέλουν το μνημόνιο δηλαδή, αλλά να διαφέρουν πάρα πολύ στο πού θέλουν να πάνε οι εξελίξεις μετά το μνημόνιο, και αν μπορούν να διώξουν το μνημόνιο, να ακυρώσουν το μνημόνιο με την πολιτική που εξαγγέλλουν. Επομένως, δεν είναι αρκετό το αντιμνημονιακό για συνεργασία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 16:40

    Είδηση: 9055

    [02] Π. Παυλόπουλος: «Μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί»

    Την άποψη ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν ο ελληνικός λαός είχε δώσει τη λύση νωρίτερα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος, και πρόσθεσε ότι αν είχαν γίνει οι εκλογές από τον Δεκέμβριο, ο τόπος θα είχε βρει τον δρόμο του. Ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ευθύνεται για τίποτα από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου μέχρι σήμερα, γιατί, όπως υποστήριξε, είχε προβλέψει τι θα γίνει. Ερωτηθείς με ποιον θα συνεργαστεί η ΝΔ, εφόσον αναγκαστεί από το αποτέλεσμα της κάλπης, υπογράμμισε ότι «μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έπρεπε οι εκλογές να έχουν γίνει από τον Δεκέμβριο. Ήταν η μόνη φυσιολογική λύση για να έχει βρει ο τόπος τον δρόμο του. Έπρεπε η λύση να έχει δοθεί από τον ελληνικό λαό πολύ νωρίτερα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΝΔ δεν ευθύνεται για τίποτα από την ημέρα που ανέλαβε ο κος Παπανδρέου μέχρι σήμερα, γιατί είχε προβλέψει τι θα γίνει».

    ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εφόσον αναγκαστεί από το αποτέλεσμα της κάλπης η ΝΔ με ποιον θα συνεργαστεί»;

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ποτέ δεν βγάζει κανείς συμπεράσματα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 16:40

    Είδηση: 9052

    [03] Λ. Μίχος: «Αν εφαρμόζαμε τα διαρθρωτικά μέτρα, δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα»

    Οι κκ. Κατσέλη και Καστανίδης ως υπουργοί, εκπλήρωσαν στο ακέραιο το καθήκον που απέρρεε από τις υποχρεώσεις που είχε το μνημόνιο, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λάμπρος Μίχος. Αναφερόμενος στο πρώτο μνημόνιο είπε ότι ήταν μια αναπόφευκτη εξέλιξη, ενώ επισήμανε ότι υπήρχαν περιθώρια για διόρθωση της πολιτικής. Ακόμη, τόνισε ότι «αν εφαρμόζαμε τα διαρθρωτικά μέτρα, δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα». Πρόσθεσε, δε, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να κυβερνήσουν μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν την οργή του λαού και να εφαρμόσουν τις πολιτικές που εξυπηρετούν τους δανειστές και εκτίμησε ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» και οι άλλες αριστερές δυνάμεις, μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα σ' αυτή την πολιτική.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΜΙΧΟΣ: «Και οι δυο υπουργοί (Κατσέλη, Καστανίδης) εκπλήρωσαν στο ακέραιο το καθήκον που απέρρεε από τις υποχρεώσεις που είχε το μνημόνιο, γιατί ξέρετε εκτός από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είχε και τα περίφημα διαρθρωτικά μέτρα. Ψηφίσαμε το πρώτο μνημόνιο γιατί βρεθήκαμε σε μια πολύ αιφνίδια κατάσταση, όπου έπεσε ένας μετεωρίτης στο κεφάλι μας με άδεια ταμεία, με διαβεβαιώσεις ότι δεν γινόταν διαφορετικά και θα βγαίναμε το 2011 στις αγορές και ήταν περίπου αναπόφευκτη η λύση του μνημονίου».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κάποιος που διαφωνεί με κάτι φεύγει ή το καταψηφίζει».

    Λ. ΜΙΧΟΣ: «Εμείς λέμε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν αναπόφευκτη εξέλιξη αυτή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δώσαμε τη μάχη μέσα, δε νομίζω ότι ήταν σκόπιμο στους 5-6 μήνες να ρίξουμε την κυβέρνηση. Υπήρχαν περιθώρια για διόρθωση της πολιτικής. Άλλωστε ξέραμε όλοι ότι ο ορίζοντας αυτών των μέτρων ήταν το 2013, ότι το 2011 θα βγαίναμε στις αγορές και ότι θα εφαρμόζαμε τα διαρθρωτικά μέτρα και αν τα εφαρμόζαμε τα μέτρα αυτά δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα».

    Λ. ΜΙΧΟΣ: «Η Αριστερά γενικώς πρέπει να εκφραστεί, να ακουστεί και να διαχειριστεί την επόμενη περίοδο. Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θέλουν να συμφωνήσουν, το έχουν περίπου συμφωνήσει να κυβερνήσουν μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν την οργή του λαού και να εφαρμόσουν τις πολιτικές που εξυπηρετούν τους δανειστές. Ανάχωμα σε αυτή την πολιτική μπορεί να είναι η «Κοινωνική Συμφωνία» και οι άλλες αριστερές δυνάμεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 16:40

    Είδηση: 9047

    [04] Κ. Αϊβαλιώτης: «Χρειάζεται να αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες»

    Για «μαϊμουδοσκοπήσεις» μίλησε στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, επισημαίνοντας ότι η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται την Κυριακή των εκλογών. Ερωτηθείς γιατί έχουν στοχεύσει στον ΛΑΟΣ, απάντησε «δεν είμαστε βολικοί» και υποστήριξε ότι θέλουν στη Βουλή να είναι οι βολικοί, να είναι οι φιλικοί προς τη Γερμανία, οι ναζιστές, οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής και αυτοί που ήταν υπουργοί και κάθισαν σε καρέκλες εξουσίας. Επιπλέον, τόνισε ότι «δεν χρειαζόμαστε να είμαστε πνιγμένοι στη λαθρομετανάστευση» και τάχθηκε υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών. «Να τους διώξουμε. Πρέπει να φύγουνε. Χρειάζεται να αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Η καλύτερη δημοσκόπηση, όπως ξέρετε, γίνεται την Κυριακή των εκλογών. Εμείς είμαστε χορτασμένοι από μαϊμουδοσκοπήσεις επί χρόνια. Να δω πού θα βρούνε τρύπα να κρυφτούνε όλοι αυτοί, οι οποίοι κάνουν τις μετρήσεις-μαϊμούδες και μετά θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και γιατί έχουν στοχεύσει σε εσάς»;

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Δεν είμαστε βολικοί. Θέλουνε στη Βουλή να είναι οι βολικοί, θέλουνε να είναι οι φιλικοί προς τη Γερμανία, οι ναζιστές, οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής, κάτι άλλοι τύποι, οι οποίοι προέρχονται από υλικά κατεδαφίσεως των παλιών κομμάτων, ήταν υπουργοί, κάθισαν σε καρέκλες εξουσίας».

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Δε χρειαζόμαστε να είμαστε πνιγμένοι στη λαθρομετανάστευση. Πρέπει να τους απελάσουμε, να τους διώξουμε. Πρέπει να φύγουνε. Δε φτάνει να ρίξει ένας σκαμπίλι σε έναν Πακιστανό, όπως κάνουν κάποιοι ναζιστές. Εδώ χρειάζεται να αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Γιατί η Χρυσή Αυγή δε λέει ότι θα τους διώξει τους λαθρομετανάστες; Ξεσπάνε μόνο, ανοίγουνε κανά κεφάλι, απλώς για να εκτονώνονται. Εμείς, όμως, λέμε ότι θα τους απελάσουμε. Ποια άλλη πολιτική λέει ότι θα απελάσει τους μετανάστες»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 16:41

    Είδηση: 9039

    [05] Α. Παπαδόπουλος: Η απάντησή μας για συνεργασίες στις μονοεδρικές είναι αρνητική

    Την εκτίμηση ότι ο στόχος να πλησιάσει η ΔΗΜΑΡ το διψήφιο ποσοστό είναι ρεαλιστικός, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Τσίπρα για μονοεδρικές περιφέρειες, την απέρριψε και έκανε λόγο για ένα αστείο και επικοινωνιακό πυροτέχνημα, λέγοντας ότι αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, γιατί να μην κατέβαιναν τα κόμματα της Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι απ' τη στιγμή που η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση για καθολική συνεργασία ήταν αρνητική, είναι αρνητική και για τις συνεργασίες στις μονοεδρικές. «Αυτές είναι καρικατούρες συνεργασιών και δεν πετυχαίνουν» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Πριν από λίγους μήνες, αν λέγαμε ότι η ΔΗΜΑΡ θα είχε ποσοστό 7-8% και θα θεωρείτο χαμηλό, θα μας περνάγανε για τρελούς. Δηλαδή, εμείς ξεκινήσαμε, οφείλω να είμαι ειλικρινής, με το στόχο της εισόδου στη Βουλή. Κάποια στιγμή τα νούμερα εκτοξεύτηκαν, αλλά επειδή εμείς ούτε πιστέψαμε ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να πλησιάσει το 20%, ούτε αυτά θα είναι τα νούμερα που τελικά θα συγκεντρώσουμε στην κάλπη. Από κει και πέρα, όμως, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικός στόχος η ΔΗΜΑΡ να πλησιάσει το διψήφιο ποσοστό».

    ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Μου φαίνεται εντελώς αστείο, εντελώς επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Δηλαδή αν κατεβούν τα κόμματα της Αριστεράς μαζί στις μονοεδρικές, αν μπορούσαν να κατέβουν μαζί, γιατί να μην κατέβαιναν και σε όλη την Ελλάδα; Γιατί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι σε συνέχεια αυτού που μόλις λέτε. Η πρώτη του πρόταση ήταν να συνεργαστούν».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Από τη στιγμή που είναι αρνητική η απάντησή μας στην πρόταση για καθολική συνεργασία, άρα είναι κατ' επέκταση αρνητική η απάντησή μας και για συνεργασίες στις μονοεδρικές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Όχι, εντάξει. Ό,τι ισχύει για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φαντάζομαι ότι ισχύει και για τα κόμματα της Αριστεράς. Φαντάζεστε να ήταν ο κύριος Κουβέλης με τον κύριο Λαφαζάνη και ένα στέλεχος του ΚΚΕ, να πηγαίνανε σε μια περιφέρεια, στην Κεφαλονιά, και να λέγανε «μέσα ή έξω από την Ευρώπη»; Θα γέλαγε ο κόσμος. Αυτές είναι καρικατούρες συνεργασιών και δεν πετυχαίνουν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 16:28

    Είδηση: 9033

    [06] Α. Τόλκας και Α. Ψυχάρης για τις επικείμενες εκλογές

    Στο στούντιο της εκπομπής «Συμβαίνει Τώρα» της ΝΕΤ βρέθηκαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης και ο λέκτορας Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας του ΑΠΘ Βασίλης Βαμβακάς.

    Ο Άγγελος Τόλκας επισήμανε ότι πρόκειται για μία εκλογική περίοδο διαφορετική από τις προηγούμενες και πως χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού λόγου. Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι πρέπει να δούμε ποιο κόμμα μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα.

    Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τόνισε ο Ανδρέας Ψυχάρης, να μην ξεχνάμε πώς οδηγηθήκαμε έως εδώ. Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, η ΝΔ έχει πρόγραμμα ανάπτυξης, όχι φορολογίας, ενώ, «το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε σε μια συνταγή και δεν την εφάρμοσε».

    Να δούμε τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά την εξαγγελία των εκλογών, είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Βαμβακάς, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα οι πολίτες στέλνουν μηνύματα στους πολιτικούς, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει το στοιχείο υπέρ συγκυβερνήσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 19:45

    Είδηση: 9026

    [07] Προεκλογικοί διαξιφισμοί στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το προεκλογικό γίγνεσθαι μεταξύ της Εύης Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργό Παιδείας, του Γιάννη Βρούτση, αναπληρωτή υπεύθυνου τομέα Οικονομίας της ΝΔ, του Παναγιώτη Μεντρέκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του Δημήτρη Σταμάτη βουλευτή του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

    Η κα Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τις εκλογές ως τις πιο κρίσιμες όχι μόνο από τη μεταπολίτευση αλλά και από τον πόλεμο. Τόνισε με έμφαση ότι η μείωση στον ιδιωτικό τομέα δεν συμβάλει στην ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, με άμεση περιστολή των δαπανών χωρίς όμως να μειωθούν αυτές για την Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν δραστικές μειώσεις στο Δημόσιο για να περάσουμε στην ανάπτυξη.

    Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κροκοδείλια δάκρυα, λέγοντας ότι την πλήρη ευθύνη για το πως φτάσαμε εδώ ως χώρα έχει το συγκεκριμένο κόμμα. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και μαγικά ραβδιά και πως ο μόνος δρόμος είναι η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική, να αποκτήσει ανάπτυξη και να υπάρξουν επενδύσεις. Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να λυθεί σήμερα το θέμα που έχει προκύψει με την ΠΝΟ.

    Ο κ. Μεντρέκας κάλεσε τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους να συμμαχήσουνκατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι θα είναι ένα χαστούκι, μια άρνηση υποταγής του λαού στις αλυσίδες που θέλουν να του βάλουν. Επίσης, κατήγγειλε ότι την περασμένη εβδομάδα η παρουσία του ΚΚΕ στα κανάλια ήταν πολύ μικρότερη από των υπολοίπων. Μάλιστα ανέφερε ότι φιλοξενήθηκαν 152 πρόσωπα, τα 117 εκπροσωπούσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ένας μόνο του ΚΚΕ.

    Ο κ. Σταμάτης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία κατηγόρησε ότι έχουν εγκληματίσει εις βάρος του λαού. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν ενώ πρότεινε ότι το κλειδί σήμερα είναι η ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπεια, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε βάλει σε κίνδυνο την πατρίδα και τη θρησκεία μας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 13:05

    Είδηση: 9024


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 April 2012 - 16:49:39 UTC