Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί ρυθμοί μετά το Πάσχα
  • [02] Ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας ο Ε. Βενιζέλος
  • [03] Α. Σαμαράς: Να λυθούν τα χέρια μας για να κυβερνήσουμε την χώρα
  • [04] Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία ΕΣΕΕ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων
  • [05] Αναβάλλεται για την Κυριακή η παρουσιάση του προγράμματος της ΝΔ

    [01] Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί ρυθμοί μετά το Πάσχα

    Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί ρυθμοί δυο εβδομάδες περίπου πριν στηθούν οι κάλπες. Πολιτικοί αρχηγοί και κομματικοί μηχανισμοί τίθενται σε διάταξη μάχης, καθώς η μικρή προεκλογική περίοδος, δεν αφήνει περιθώρια ελαστικού προγράμματος. Παράλληλα οι πολιτικοί τόνοι ανεβαίνουν, με στόχο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του εκλογικού σώματος.

    Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μεγκα, δήλωσε ανοιχτός σε κυβέρνηση με ευρωπαϊκή-προοδευτική κατεύθυνση, αλλά και κράτησε σαφείς αποστάσεις από την διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου και ιδιαίτερα των πρώτων μηνών, υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», αλλά και ότι δεν λήφθηκαν μέτρα μέσα στους πρώτους μήνες ώστε να πειστούν οι αγορές για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

    Επίσης χαρακτήρισε ελλιπές το πρώτο μνημόνιο καθώς δεν ελάμβανε υπόψη του το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε εννιά προτάσεις για τη ρευστότητα στην αγορά, το θεμέλιο - όπως είπε - της προσπάθειας για την ανάπτυξη.

    Καθαρή εντολή για την διακυβέρνηση της χώρας ζήτησε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς από εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ενώ την Κυριακή τελικά θα παρουσιασθεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, αντί για την Πέμπτη εξαιτίας της απεργίας των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης.

    Ντροπή χαρακτήρισε τις προτάσεις Βενιζέλου για την ανεργία η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία πρόσθεσε ότι το ίδιο θα κοροϊδέψει και ο κ. Σαμαράς που θα μιλήσει για ισοδύναμα μέτρα. Χαρακτήρισε επίσης, αστεία την πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο των αριστερών κομμάτων στις μονοεδρικές.

    Με μεγάλη καθυστέρηση και προεκλογικά, ακούσαμε τις ιδέες για ρευστότητα στην αγορά, του κ. Μπαρόζο, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι τελικά, όλοι πειραματίζονται στου «Κασίδη το κεφάλι».

    Όχι ψήφο διαμαρτυρίας αλλά χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας απο το Κλειστό Γυμναστήριο στα Άνω Λιόσια, προσθέτοντας ότι το μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης είναι Μνημόνιο ή Αριστερά.

    Τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα παρουσιάσουν την Πέμπτη οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να σκεφτούν, αυτή τη φορά, καθαρά και να δυναμώσουν την πράσινη φωνή στην Ελλάδα.

    Είναι πλέον φανερό σε όλη την ΕΕ ότι η εμμονή στην παρατεταμένη λιτότητα οδηγεί σε ασφυξία τις οικονομίας και σε απελπισία τους λαούς, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    Σταδιακά ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσω διαδικτύου, μετά τη σύμπραξη του κόμματος με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών. Ο Πάνος Καμμένος θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών και τον Εβρο.

    Αδιόρθωτους χαρακτήρισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τσάμπα παλικαράδες εκείνους που προτείνουν τη διαγραφή του χρέους.

    Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς κοινωνική εξαθλίωση, τονίζει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 9718

    [02] Ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας ο Ε. Βενιζέλος

    Ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίσθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Για την επόμενη ημέρα των επικείμενων εκλογών, ο κ. Βενιζελος τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, σε αντίθεση με την εμμονή του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι επιδιώκει να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, ώστε να έχει την πρωτοβουλία σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας σε ευρωπαϊκή-προοδευτική κατεύθυνση.

    Ο κ. Βενιζέλος κάτησε σαφείς αποστάσεις από την διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου και ιδιαίτερα των πρώτων μηνών.

    Ανέφερε ότι το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος και ότι στη διάρκεια των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χάθηκαν οι ρυθμοί, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα τόσο ως μήνυμα στις αγορές όσο και για τον περιορισμό του ελλείμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο κατ' ανάγκη, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι έγινε στις διαπραγματεύσεις τότε, και πρόσθεσε ότι ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ.

    O κ. Βενιζέλος είπε ότι στο διάστημα εκείνο η ΕΕ δεν καταλάβαινε, ενώ χαρακτήρισε τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, «συντηρητικό», και χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι η ευρωζώνη προσέφυγε στο ΔΝΤ, ενώ χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο ελλιπές, καθώς βασίστηκε στο ότι το χρέος της χώρας θα καθίστατο βιώσιμο χωρίς μείωση, «κούρεμα» και PSI.

    Όπως παραδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκαν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέροντας ότι έγινε εκτενής συζήτηση για το σενάριο της συντεταγμένης χρεοκοπίας, το οποίο, όπως είπε, οδηγεί στο προθάλαμο της εξόδου.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι είναι οριστική η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε εννιά προτάσεις για τη ρευστότητα στην αγορά, το θεμέλιο - όπως είπε - της προσπάθειας για την ανάπτυξη. Τόνισε ότι υπάρχουν τρία κανάλια που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά και ανάπτυξη και αυτά είναι το τραπεζικό σύστημα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το κράτος, το οποίο, σημείωσε ότι θα πρέπει να εξοφλήσει τις συσσωρευμένες, ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για εμπροσθοβαρή κατανομή των κονδυλίων και ξεμπλοκάρισμα των έργων του ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα είναι σε θέση να διαθέσουν 50 δισ. ευρώ μετά την ανακεφαλαιοποίηση και άλλα 50 δισ. από την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα.

    Tο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στο MEGA

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ευ. Βενιζέλος: Εννέα προτάσεις για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 22:25

    Είδηση: 9710

    [03] Α. Σαμαράς: Να λυθούν τα χέρια μας για να κυβερνήσουμε την χώρα

    «Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει και θα τα καταφέρει, είναι το μήνυμά μας στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.

    Δίνοντας την βασική προεκλογική του γραμμή ανάφερε ότι «θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους. Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη την ευρωπαϊκή ταυτότητα την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα». Αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

    Έβαλε πάλι στόχο την αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε». Αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αφήνοντας αιχμή για τους «πολιτικούς εκείνους που μας έλεγαν ότι έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο» και ρωτώντας «τί έχουν να μας πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης». Είπε ακόμη ότι στις 6 Μαΐου η ΝΔ θα βάλλει τέρμα σε αυτόν τον κρατισμό.

    Έκλεισε την σύντομη ομιλία του στους παλιούς και νέους Οννεδίτες λέγοντας ότι «στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, εμείς λέμε την αλήθεια και προσφέρουμε ελπίδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

    Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τον ξενάγησε στα γραφεία της Νεολαίας ενώ απηύθυνε μήνυμα και μέσα από τον διαδυκτιακό σταθμό σημειώνοντας ότι «στην πολιτική μένει εκείνος που μπορεί να κοιτάζει τους νέους στα μάτια, εμείς τους κοιτάζουμε στα μάτια και τους λέμε την αλήθεια".

    Μεταξύ των στελεχών που παραβρέθηκαν ήταν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Εξάλλου αναβλήθηκε για την Κυριακή η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο λόγω της απεργίας των τεχνικών της τηλεόρασης.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: AΠE

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aνδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 21:02

    Είδηση: 9708

    [04] Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία ΕΣΕΕ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων

    Μειώσεις της τάξης του 10% - 11% στο βασικό μισθό με διατήρηση των θεσμικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων που προβλέπονται από τις προηγούμενες συμβάσεις πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις εμπόρων και μικρομεσαίων στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι τα προεδρεία τους με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία με μειώσεις μισθών στο μικρότερο δυνατόν επίπεδο ώστε να μπορούν να τις αντέξουν.

    Η σημερινή συνάντηση ήταν διερευνητική και όπως αναφέρθηκε μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η διαδικασία του διαλόγου ξεκινάει σχετικά νωρίς - καθώς ισχύει η υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση εργασίας - προκειμένου να μην βρεθεί καμία από τις δύο πλευρές «με την πλάτη στον τοίχο».

    Η προσαρμογή θεωρείται αναγκαία από την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων καθώς έληξαν οι κλαδικές συμβάσεις και με το δεύτερο μνημόνιο το επόμενο βήμα προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας.

    Στη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση των συμβαλλομένων να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντί επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.

    Επισήμως δεν έγιναν γνωστές οι επιμέρους συζητήσεις για το ποσοστό μείωσης μισθών με αντιστάθμισμα τη διατήρηση επιδομάτων και άλλων θεσμικών ζητημάτων και στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν οι δύο πλευρές, επισημάνθηκε ότι η υπογραφή νέας ΣΕΕ θα επιχειρηθεί να αποτρέψει αποσχιστικά φαινόμενα και να λειτουργήσει ως «ομπρέλα» για τα περισσότερα επαγγέλματα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει μια κοινωνική πίεση με την πρόβλεψη για ανάρτηση στις βιτρίνες των καταστημάτων ενός ειδικού γνωρίσματος που να δηλώνει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση που φέρει το σήμα εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

    Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν και πάλι χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη συγκεκριμένο ραντεβού.

    Δήλωση Β. Κορκίδη

    «Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τη κλαδική σύμβαση του εμπορίου, τολμήσαμε να κάνουμε μια αρχή και να επιχειρήσουμε κάτι δύσκολο, κάτι καινούργιο που εάν έχει αποτέλεσμα, θα αποτελέσει πυξίδα για όλες τις υπόλοιπες κλαδικές συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα.

    Για το ελληνικό εμπόριο η ύπαρξη μίας ισορροπημένης και σταθερής κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής του. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να διευθετούνται με τους νόμους της ζούγκλας.

    Οφείλουμε να ξεφύγουμε από τις παλαιές, ευάλωτες και ασταθείς συμφωνίες και να δημιουργήσουμε μία νέα ισχυρή κλαδική σύμβαση στο εμπόριο που θα ικανοποιεί εργοδότες και εργαζόμενους, θα δεσμεύσει την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ενώ θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ανάχωμα στις ορέξεις της Τρόικας για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και κανιβαλισμό των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

    Στο τέλος θα καταλάβουμε όλοι ότι η όποια μείωση του βασικού μισθού στο εμπόριο στα επίπεδα της προ κρίσης περιόδου (π.χ. 815 του 2008 από τα 918 ευρώ σήμερα) δεν θα έχει καμία σημασία εάν δεν περιορίσουμε τις επερχόμενες μειώσεις στις ημέρες άδειας, αποζημιώσεις, χρόνου προειδοποίησης, προσαύξησης αμοιβών αργιών και Κυριακών, ωριμάνσεων, επιδομάτων, ρεπό, κατάργησης 13ου και 14ου μισθού, ακόμα και κατάσχεσης των μισθών από τις τράπεζες και το δημόσιο.

    Η ΕΣΕΕ σε μια διερευνητική αλλά ουσιαστική και φιλική συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του εμπορίου, πρότεινε αντί να μπαλώσουμε την εν ισχύ σύμβαση να σχεδιάσουμε από κοινού μια καινούργια, ρεαλιστική, κλαδική σύμβαση. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια εθνική εργασιακή συμφωνία που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και των δύο μερών» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κρίσιμη συνάντηση σήμερα για το μέλλον των μισθών

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 21:58

    Είδηση: 9705

    [05] Αναβάλλεται για την Κυριακή η παρουσιάση του προγράμματος της ΝΔ

    Για την Κυριακή αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη παρουσίαση, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία, λόγω της απεργίας των τεχνικών, που εργάζονται σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η παρουσίαση θα γίνει την 22 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 9686


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 April 2012 - 20:49:38 UTC