Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση της Αριστεράς με την Φώφη Γεννηματά
  • [02] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Αντιπαράθεση της Αριστεράς με την Φώφη Γεννηματά

    Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους απλά και ξεκάθαρα, όπως το κάνει η γαλλική Αριστερά.

    Η κυρία Γεννηματά κάλεσε τον κύριο Κουβέλη να επιβεβαιώσει στην πράξη και με καθαρό τρόπο την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς, τον κύριο Τσίπρα να εξηγήσει πώς οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς ταυτίζονται σε πολλά σημεία με τις θέσεις του κυρίου Καμμένου και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναρωτηθούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά χτίζεται έξω από την Ευρώπη με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία.

    «Ο δρόμος του Ολάντ μαζί με τις «ανανεωτικές» δυνάμεις της Γαλλίας τύπου ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών» είναι ο δρόμος της σφαγής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, όπως είναι και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ», σχολίασε το ΚΚΕ, καλώντας τους πολίτες να υποστηρίξουν τα ψηφοδέλτια του.

    Η κ. Γεννηματά είναι εκτός τόπου και χρόνου, ακόμα και για εκπρόσωπο τύπου του σημερινού ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για θράσος, « της εκπροσώπου του κόμματος του Μνημονίου» που ξεπερνά κάθε όριο.

    «Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εξελίξεις στη Γαλλία, όπου η άνοδος της ανυποχώρητης αριστεράς μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την Ευρώπη στο σύνολό της, με το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου που αναπαράγει αυτολεξεί όλα όσα θέλουν Μέρκελ-Σαρκοζύ και έχει συνδιαμορφώσει μαζί με την τρόικα τα σημερινά μνημόνια;», αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας παράλληλα ότι αν ο προοδευτικός και αριστερός κόσμος στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει κάτι να προσφέρει είναι να συμβάλει με την ψήφο του στην ήττα της πολιτικής Βενιζέλου-Σαμαρά και στη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα δώσει ένα πανευρωπαϊκό, ισχυρό μήνυμα , ένα μήνυμα δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης.

    «O κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο «άλμα» και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. Άρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν», απάντησε η κ. Γεννηματά.

    «Καλό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ προτού κάνει υποδείξεις να διαβάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Ολάντ, αλλά και το σύνολο των δηλώσεών του για την ασκούμενη πολιτική συνολικότερα στην Ευρώπη, προκειμένου να διαπιστώσει ότι δεν έχει καμία σχέση, τόσο με τα πεπραγμένα, όσο και με τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ», τόνισε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «δυστυχώς η σημερινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα θέματα είναι εγγύτερα σε αυτή του κ. Σαρκοζί».

    Σχετικές ειδήσεις:

    Γεννηματά: Να ακολουθήσει και η ελληνική την γαλλική Αριστερά

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 18:22

    Είδηση: 10425

    [02] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Ευχάριστες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν την Παρασκευή, ωστόσο μια μικρή και σύντομη μεταβολή του καιρού θα μας απασχολήσει το Σάββατο. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, η μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, κυρίως στα βόρεια-ανατολικά ηπειρωτικά. Η Κυριακή, όμως, θα έρθει με καλοκαιρινή διάθεση, καθώς ο ήλιος και οι ψηλές θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν.

    Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με ήλιο και αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Νωρίς το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και θα εκδηλωθούν βροχές στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία και, πιθανόν, μεμονωμένες καταιγίδες στα πιο ορεινά. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σε πολύ μικρή ένταση (ψιλόβροχο). Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στη δυτική Ελλάδα, στους 26 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 9..26 στα βόρεια, από 10..26 στα κεντρικά και μέχρι 23-25 βαθμούς στη νότια Κρήτη και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και στα βόρεια τμήματα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και, μόνο τις βραδινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13...26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα είναι μετβλητοί 2-4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό βόρειοι, μέχρι 5 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στην Θεσσαλόνίκη αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια. Νωρίς το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα ανατολικά του νομού με πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12...25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί 2-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Το Σάββατο οι βοριάδες θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία και θα φέρουν συννεφιά και βροχές στις προσήνεμες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης και θα επηρεάσουν τη βόρεια Ελλάδα με γρήγορη βελτίωση και τη Θεσσαλία - Σποράδες - Εύβοια - ανατολική Στερεά - νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Πιθανότητα καταιγίδας προβλέπεται σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Μέσα στη νύχτα, προς την Κυριακή, οι βροχές θα σταματήσουν και ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στα 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, αλλά δυνατοί θα πνέουν και οι άνεμοι στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.

    Την Κυριακή ο καιρός θα είναι και πάλι καλός σε όλη τη χώρα, με τον ήλιο να κυριαρχεί και λίγες, αραιές, νεφώσεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, φτάνοντας τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μέχρι 23-24 στην Κρήτη. Στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ και στα νότια τμήματα θα είναι πιο ήπιοι, μέχρι 4 μποφόρ.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 23:48

    Είδηση: 10419


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 April 2012 - 20:49:33 UTC