Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Τσίπρα σε κάθε Έλληνα για τη σωτηρία του τόπου
  • [02] Χαραλαμπόπουλος, Παπακώστα, Καλαποθαράκος, Φωτεινός, Δαμιανός
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Μήνυμα Τσίπρα σε κάθε Έλληνα για τη σωτηρία του τόπου

    Ψήφος εντολής σχηματισμού κυβέρνησης

    Το μήνυμα ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εντολής σχηματισμού κυβέρνησης έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης από το Ζάππειο.

    Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο, σε κεινους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009 ανέφερε ότι το «κόμμα Βενιζέλου δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των οραμάτων σας, σας εγκατέλειψε».

    Απευθυνόμενος στον συντηρητικό ψηφοφόρο που αγκομαχά από το μνημόνιο σημείωσε: «Του λέμε αυτά που μας ενώνουν σήμερα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν χθες» ενώ προς Αριστερούς και κομμουνιστές τούς κάλεσε να αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί που τελικά κερδίζουν από τη διαίρεση της Αριστεράς

    Μήνυμα πατριωτικής ενότητας, για τη σωτηρία του τόπου έστειλε επίσης και σε κάθε άνθρωπο που βρέθηκε στις πλατείες αγανακτισμένος. Τους λέμε σήμερα ότι δεν αρκεί η ψήφος διαμαρτυρίας πρέπει η ψήφος να συγκεντρωθεί και να γίνει δύναμη ανατροπής

    «Τρομοκρατούνται και πανικοβάλλονται»

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς σε έναν ουσιαστικό διάλογο, εξαπέλυσε επίθεση στην «ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος», όπως είπε, και ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει συνεργασία με κόμματα τα οποία δεν έχουν προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τους συνέταιρους του μνημονίου και την εγχώρια διαπλοκή ότι κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει πραγματικότητα το όνειρο για τον λαό.

    «Το γεγονός ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τις γερασμένες δυνάμεις, τούς κάνει να τρομοκρατούνται να πανικοβάλλονται. Έφθασαν στο σημείο, οι συνέταιροι του μνημονίου και η εγχώρια διαπλοκή να λένε ότι έχουμε συμφωνήσει παρασκηνιακά με κόμμα τα που μας χωρίζει ιδεολογικό χάσμα. Να λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και στον Χίτλερ. Δεν μας ξαφνιάζει. Τους απαντάμε να μην ανησυχούν η δική μας κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα έχει ακροδεξιούς σαν τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη ούτε Καρατζαφέρη».

    Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε οξύτατη επίθεση κατά Σαμαρά και Βενιζέλου, λέγοντας ότι όποιος ψηφίζει τον έναν ψηφίζει παίρνει και τον άλλον. «Είναι όπως με τις πίτσες», είπε, «η μία δώρο» και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «Μπαρτσελόνα», επειδή, όπως είπε, παίζει παιχνίδι φαντασίας και ωριμότητας.

    Σημαντικό σταθμό για τις εξελίξεις, αλλά και κριτήριο ψήφου θεωρεί την αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς η νέα βουλή θα είναι αναθεωρητική. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα της χώρας σε Σύνταγμα των πιστωτών και ανακοίνωσε ότι την επομένη των εκλογών θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και θα ζητήσει από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους οικολόγους και όλες γενικά τις προοδευτικές δυνάμεις και με τη συμμετοχή συνταγματολόγων, να συγκροτηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για ένα Σύνταγμα που θα βαθύνει τη Δημοκρατία, που θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για χιτλερική οργάνωση που κινείται στα όρια της νομιμότητας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι με την πολιτική τους οδήγησαν στην άνοδό της και το πολιτικό κατεστημένο ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάσει τις αρχές του, ενώ το κατεστημένο είναι αυτό που μπορεί και να θέλει την είσοδό της στη βουλή για να στηρίξει την θεωρία της ενίσχυσης των άκρων.

    Μάλιστα έδωσε το λόγο για μιά σύντομη παρέμβαση στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Μανόλη Γλέζο, ο οποίος σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε στην κατοχή τους Ναζί, δεν θα τους φοβηθεί τώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού, Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 18:41

    Είδηση: 10676

    [02] Χαραλαμπόπουλος, Παπακώστα, Καλαποθαράκος, Φωτεινός, Δαμιανός

    Η επόμενη μέρα των εκλογών και η δυνατότητα ή μη αυτοδυναμίας τεθηκαν στο τραπέζι της συζήτησηςβ στην επίκαιρη εκπομπή της ΝΕΤ "Εκλογές 2012, ο δρόμος προς την κάλπη" Καλεσμένοι της εκπομπής οι υποψήφιοι βουλευτές Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ), Χρήστος Καλαποθαράκος (ΛΑΟΣ), Θρασύβουλος Φωτεινός (ΔΗΜΑΡ), Θόδωρος Δαμιανός (ΔΗ.ΣΥ.)

    Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος ΠΑΣΟΚ

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Ο κ. Καραμανλής που παρέδωσε την χώρα με τόσο χρέος δεν έχει πεί τίποτα. Ο κ. Σαμαράς δεν είπε τίποτα για την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Εμείς κάναμε πολλά καλά αλλά κάναμε και λάθη. Και τα ξέρει ο κόσμος. Ομως η ηγεσία της ΝΔ δεν κινείται υπεύθυνα. Γιατί δεν έρχεστε μαζί όλες οι δυνάμεις του τόπου να συζητήσουμε ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει την βιοσημότητα της χώρας μέσα στην Ευρώπη για να βγεί απο την κρίση.

    Κατερίνα Παπακώστα ΝΔ

    Η αυτοδυναμία ειναι απαραίτητη για να μπορέσει να εφαρμοστεί ενα πρόγραμμα. Με συγκυβέρνηση θα έχεις νόθευση ενος προγράμματος. Δεν υπάρχει ενα μίνιμουμ προγραμματικών δεσμεύσεων. Αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν σημαίνει οτι θα πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογικες αναμετρήσεις. Το ΠΑΟΚ δεν θέλησε να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε.

    Χρηστος Καλαποθαράκος ΛΑΟΣ

    Ο Γ. Καρατζαφερης το έχει δηλώσει καθαρά και ξάστερα: Καμμία σχέση και συνεργασία με αυτούς που υπέγραψαν το μνημόνιο. Γιατί μετά τις εκλογές τις εντολές θα τις δίνουν ο κ. Τόμσεν και η παρέα του.

    Θρασύβουλος Φωτεινός ΔΗΜΑΡ

    Ο απλός πολιτης ξέρει ποιά κομματα- Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- εφεραν την χωρα στην σημερινη κατάσταση. Εμεις που συμμετειχαμε στο παλαιο κομματικο συστημα εχουμε κανει την αυτοκριτικη μας. Αλλά οι ευθυνες μας ειναι ελάχιστες μπροστά σ εκεινες των δυο μεγαλων κομμάτων. Το ζητουμενο σ΄αυτες τις εκλογές είναι εαν θα αλλάξει ο τόπος για να φύγουμε απο αυτη την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Εμείς έχουμε καταψηφίσει τα μνημόνια γιατι βάζουν την χώρα πιο βαθειά στην κρίση. Οι υπογραφές ομως που μπήκαν ειναι μια πραγματικότητα. Τωραψ θα πρέπει να εχουμε πολιτικο σχεδιο για να απαγγιστρωθούμε απο το μνημόνιο.

    Θόδωρος Δαμιανός ΔΗ.ΣΥ.

    Το προγραμμά μας λέει εντατικοποίση των αποκρατικοποιήσεων για να σταματήσει η οριζόντια φορολόγηση. Εμείς δεν μιλήσαμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Υπάρχουν οργανισμοί με ενα άτομο που δεν έπρεπε κάν να υπάρχουν. Ψευτοδίλλημμα το "με ποιόν θα πάτε την επόμενη μέρα", γιατί κυβέρνηση θα υπάρξει.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 13:10

    Είδηση: 10657

    [03] Με μια ματιά

    -Πέντε άτομα εκ των οποίων τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία, έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλου στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός - Ατρόμητος. Ένας από τους ενήλικους συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και οι υπόλοιποι για κατοχή καπνογόνων και φωτοβολίδων. Συνολικά έγιναν 16 προσαγωγές, αλλά οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

    -Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες και οδηγείται σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Ρεθύμνου 56χρονος Ρεθεμνιώτης από το Μυλοπόταμο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 10674


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 April 2012 - 16:49:32 UTC