Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Χατζάρας: Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα
  • [02] Α. Μωραϊτάκης: Ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση & αδικήθηκαν
  • [03] Π. Ευθυμίου: Πρωτιά, να εφαρμόσουμε το σχέδιο εξόδου από την κρίση
  • [04] Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Χρειάζεται σε αυτή τη φάση ενότητα στο ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κ. Μαρκόπουλος: «Δεν γίνονται προικοσύμφωνα την παραμονή των εκλογών»
  • [06] Αποστολάκη-Ψυχάρης σε προεκλογικούς ρυθμούς
  • [07] Ξενογιαννακοπούλου-Αβραμόπουλος στην τελική ευθεία για τις εκλογές
  • [08] Πεταλωτής, Κεδίκογλου, Δραγασάκης, Καραθανασόπουλος στην Πρωινή Ενημέρωση
  • [09] Με μια ματιά

    [01] Σ. Χατζάρας: Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα

    Για σφετεριστές του ονόματος και της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν με ψευδώνυμο την ψήφο του λαού, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Σπύρος Χατζάρας, χαρακτηρίζοντάς τους ως «χουντοπασόκ». Ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ στη Β' Αθηνών υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι εκείνο που εκφράζει σήμερα το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα, και πρόσθεσε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι πολύ πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: «Έμεινα σταθερός στις αξίες της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο ΛΑ.Ο.Σ σήμερα είναι το κόμμα που εκφράζει το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα. Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι πολύ πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής από τους σφετεριστές του ονόματος και της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν με ψευδώνυμο την ψήφο του λαού, αυτοί είναι χουντοπασοκ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Αν κάποιος δεν υπηρετεί την παγκόσμια τραπεζική χούντα, μπορεί θαυμάσια να είναι υπέρ του ελληνικού λαού. Το ζήτημα είναι οι πολιτικές. Αν συμφωνήσουν στην πολιτική μας να διαπραγματευτούμε ένα μορατόριουμ 5 ετών, αυτοί δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα. Να μην καταβάλλουμε δόσεις και να φύγουν οι λαθρομετανάστες, που μας στοιχίζουν 20 δις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 17:42

    Είδηση: 10762

    [02] Α. Μωραϊτάκης: Ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση & αδικήθηκαν

    Τη λύση της φορολογικής απαλλαγής και της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, πρότεινε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, για τους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι αδικήθηκαν. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών, αναφέρθηκε σε δύο ακόμη λύσεις, αυτή των μετοχών επιφανειών, και ενός ομολόγου χωρίς λήξη, το οποίο, όπως επισήμανε, θα γίνει ομόλογο με συγκεκριμένη λήξη, όταν φτιάξει η οικονομική κατάσταση, και θα παίρνει ο ομολογιούχος τους τόκους που έπαιρνε μέχρι τώρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ

    Α. ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ: «Οι μεν ιδιώτες ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν την ελληνική κυβέρνηση την απευθείας υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης και άκουσαν τις επίσημες διαβεβαιώσεις του κου Βενιζέλου ότι δεν θα αδικηθούν και αδικήθηκαν και έγινε και θέμα ευρωπαϊκό και είναι πιο δύσκολη η ικανοποίησή τους. Η πρώτη λύση που προτείνω έχει να κάνει με φορολογική απαλλαγή. Η δεύτερη είναι να έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η 3η λύση είναι να πάρει ένα ομόλογο χωρίς λήξη, το οποίο θα γίνει ομόλογο με συγκεκριμένη λήξη όταν φτιάξει η οικονομική κατάσταση και να παίρνει τους τόκους που έπαιρνε μέχρι τώρα. Και το άλλο είναι να υπάρχουν μετοχές επιφανειών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 17:44

    Είδηση: 10759

    [03] Π. Ευθυμίου: Πρωτιά, να εφαρμόσουμε το σχέδιο εξόδου από την κρίση

    Το «ζύγισμα» που κάνει ο πολίτης της στάσης του και της ψήφου του, είναι ακόμη σε εξέλιξη δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, συμπληρώνοντας ότι αυτές οι εκλογές θα κριθούν την τελευταία στιγμή. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι ορθό να παρουσιάζονται οι προτάσεις των κομμάτων, ως προτάσεις κυβερνητικής ευθύνης, και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση για να μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση. «Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ δεδομένο. Δεν είναι κόμμα ευκαιρίας, δεν είναι κόμμα-τσόντα», επισήμανε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας στο ότι η απόφαση είναι απόφαση κατεύθυνσης και υλοποίησης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Εγώ αυτό που βλέπω, και η κουβέντα αυτή τη στιγμή δεν είναι για να τονώσουμε τα ανακλαστικά ή για να διαμορφώσουμε κλίμα, είναι ότι πράγματι οι εκλογές αυτές θα αποφασισθούν ως την τελευταία μέρα, την τελευταία στιγμή. Καθώς καθημερινά κινούμαι κατά μήκος και πλάτος αυτής της σύνθετης περιφέρειας, που είναι η Β' Αθήνας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι σε εξέλιξη ακόμα το ζύγισμα που κάνει ο πολίτης της στάσης του και της ψήφου του».

    Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Είναι φυσικό ότι θα πάρει απόφαση ο ελληνικός λαός πώς θέλει να πορευτεί και είναι φυσικό, και πολύ ορθό, κατά τη γνώμη μου, τα κόμματα που παρουσιάζουν τις προτάσεις στον ελληνικό λαό να τις προτάσσουν ως προτάσεις κυβερνητικής ευθύνης. Γιατί υπήρχε μια κρίσιμη παρεξήγηση, ότι ό,τι και να συμβεί, τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα διασφαλίσουν τη δανειακή σύμβαση, δηλαδή η χώρα θα είναι ούτως ή άλλως ασφαλής, επομένως μπορούμε να ρίξουμε μια ψήφο διαπραγμάτευσης στους άλλους, να είναι οι άλλοι για να ασκούν πίεση σε αυτούς που ούτως ή άλλως θα κάνουν το καθήκον τους, το χρέος τους ή τη μαύρη δουλειά. Αυτό δεν ισχύει, δεν ισχύει διπλά. Πριν απ' όλα δεν ισχύει, γιατί κάθε κόμμα διεκδικεί, εμείς τουλάχιστον διεκδικούμε, την πρώτη θέση για να μπορούμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως με λεπτομέρεια, ακρίβεια, ζυγισμένο λέξη-λέξη το έχει παρουσιάσει ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, με ακρίβεια και με τη δυνατότητα να βγούμε το 2015 με το σπαθί μας από την εξάρτηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Αυτό το διεκδικούμε όχι για μας, το διεκδικούμε για τη χώρα. Άρα, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πορευθούμε με βάση μια εντολή του ελληνικού λαού για το σχέδιο εξόδου, κανείς δεν πρέπει να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ δεδομένο. Δεν είναι κόμμα ευκαιρίας, δεν είναι κόμμα-τσόντα, και δεν είναι αυτή η αντίληψή μας για τη χώρα, δεν είναι αυτή η αντίληψή μου για τη χώρα, ότι πάση θυσία, επειδή είσαι σε ένα κόμμα, πρέπει να παίζεις ντε και καλά ένα κυβερνητικό ρόλο. Άρα, όντως η απόφαση είναι απόφαση κατεύθυνσης, απόφαση υλοποίησης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 17:44

    Είδηση: 10757

    [04] Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Χρειάζεται σε αυτή τη φάση ενότητα στο ΠΑΣΟΚ

    Σε αυτή τη φάση χρειάζεται να υπάρχει ενότητα στη δημοκρατική παράταξη, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι για να υπάρχει μια προοδευτική σταθερά την επόμενη μέρα, έχει σημασία η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών επανέλαβε τη σημασία μιας βιώσιμης κυβέρνησης και υποστήριξε ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο προοδευτικό πρόσημο θα έχει μια τέτοια μετεκλογική εξέλιξη. Ερωτηθείσα σχετικά, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση, κάτι, που όπως επισήμανε, σημαίνει ότι η χώρα θα μπορεί να έχει μια σταθερά στη διακυβέρνησή της.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Χρειάζεται σε αυτή τη φάση να υπάρχει μια ενότητα στη δημοκρατική παράταξη, έχει σημασία η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει και μια προοδευτική σταθερά την επόμενη μέρα. Έχει μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα να υπάρχει μια βιώσιμη κυβέρνηση, εμείς λέμε ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο πιο προοδευτικό πρόσημο θα έχει μια τέτοια μετεκλογική εξέλιξη, και πάνω από όλα ένα αξιόπιστο πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε όλη αυτή η θυσία να πιάσει τόπο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς φαντάζεστε αυτή τη βιώσιμη κυβέρνηση»;

    Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Χρειάζεται να υπάρχει προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση, δεν μπορεί να είναι ξανά απλώς μια διακυβέρνηση ξανά έκτακτης ανάγκης. Πρέπει οπωσδήποτε από εδώ και πέρα να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία και αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί και η χώρα να έχει μια σταθερά στη διακυβέρνησή της».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 16:43

    Είδηση: 10755

    [05] Κ. Μαρκόπουλος: «Δεν γίνονται προικοσύμφωνα την παραμονή των εκλογών»

    Δεν γίνονται προικοσύμφωνα την παραμονή των εκλογών, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Κώστας Μαρκόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί υπάρχει τόση αγωνία για την επόμενη μέρα. «Κανείς δε μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα», πρόσθεσε. Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Εύβοια, έκανε λόγο για μεγάλη έκπληξη σε αυτές τις εκλογές, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν αντισυμβατικά και θα φέρουν μεγάλη ανατροπή, και εξέφρασε την άποψη ότι μόνο με ανατροπή πολιτικών συσχετισμών, είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα. Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση το κόμμα του να ικανοποιήσει την πολιτική του μνημονίου και να αναλάβει ευθύνες, για τις οποίες, όπως είπε, δεν ερωτήθηκε ποτέ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει τόση αγωνία για την επόμενη μέρα. Όλοι θα πάμε με τις θέσεις μας στις εκλογές. Δε γίνονται προικοσύμφωνα την παραμονή των εκλογών. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα τι ακριβώς θα γίνει, γιατί κανείς δεν ξέρει το αποτέλεσμα. Βλέπετε, όταν ξεκινήσαμε τις εκλογές, κάποιοι είχαν βέβαιη στο τσεπάκι τους την αυτοδυναμία, και κάποιοι άλλοι είχαν βέβαιη τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Τα πάντα έχουν ανατραπεί. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Η έκπληξη, κατά την εκτίμησή μου, θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί είναι τόσο βαθιά η κρίση, τόσο βαθιά η απελπισία των πολιτών, που δεν πιστεύω ότι με καμία δύναμη θα ψηφίσουν συμβατικά. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν αντισυμβατικά, δηλαδή θα φέρουν μεγάλη ανατροπή, γιατί μόνο με ανατροπή πολιτικών συσχετισμών, είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα».

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιήσουμε την πολιτική του μνημονίου, ούτε να στοιχηθούμε κάτω από την υπογραφή του κυρίου Σαμαρά, ούτε κάτω από την υπογραφή του κύριου Βενιζέλου, ούτε κάτω από κανενός την υπογραφή για το μνημόνιο 2. Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες, για τις οποίες δεν ερωτηθήκαμε ποτέ, δεν ερωτήθηκε ο ελληνικός λαός, δεν τις πιστεύουμε, δεν οδηγούν πουθενά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 16:49

    Είδηση: 10751

    [06] Αποστολάκη-Ψυχάρης σε προεκλογικούς ρυθμούς

    Αντιπαράθεση απόψεων και θέσεων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη και της ΝΔ Ανδρέάς Ψυχάρη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, στην εκπομπή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.

    Η κα Αποστολάκη δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έπαψε να διαπραγματεύεται με κύριο γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, ενώ εξέφρασε την κρισιμότητα που έχει για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών. Επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη συμβατικά ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας, γι' αυτό και πρέπει τα κόμματα να δώσουν πειστικές απαντήσεις στο λαό, ο οποίος είναι αυτός που θα αποφασίσει πως θέλει να κυβερνηθεί. Τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξει στις 7 Μαΐου μια ισχυρή διακυβέρνηση ώστε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που επιβάλλονται.

    Ο κ. Ψυχάρης εξέφρασε την άποψη ότι η λύση για τη χώρα θα δοθεί μέσα από αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία θα έχει λυμένα χέρια. Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός θα προσέλθει στις κάλπες με σύνεση και σωστή κρίση και θα ψηφίσει την κυβέρνηση που χρειάζεται για να βγει από το αδιέξοδο. Ανέφερε ότι για να πετύχει μια κυβέρνηση είναι «θέμα στόχων. Να είμαστε σταθεροί σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσουμε σωστά», υπογράμμισε ο κ. Ψυχάρης και απάντησε στην κα Αποστολάκη ότι η λύση για την Ελλάδα δεν είναι μέσα από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 13:32

    Είδηση: 10734

    [07] Ξενογιαννακοπούλου-Αβραμόπουλος στην τελική ευθεία για τις εκλογές

    Με την κοινή διαπίστωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κ.κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι προτεραιότητα των κομμάτων θα πρέπει να είναι το πως θα κερδίσει το εκλογικό σύστημα τους πολίτες, παρουσίασαν τις απόψεις των κομμάτων τους για την επόμενη μέρα των εκλογών και το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να πετύχουν.

    Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι πρέπει τα κόμματα να δώσουν στους πολίτες το στίγμα για το μέλλον, να τους δώσουν προοπτική, γι αυτό και το ΠΑΣΟΚ πάει στις κάλπες με βάση τρεις άξονες: α) να βγει μια βιώσιμη και προοδευτική κυβέρνηση, β) να έχουμε ως χώρα μια αποτελεσματική εκπροσώπηση στην Ευρώπη και γ) να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη υπάρξης ενός συμφώνου ρευστότητας με τις τράπεζες. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες όχι με θυμό και αγανάκτηση αλλά με συναίσθηση και σωστή κρίση για το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι τι θα κάνουν τα πολιτικά κόμματα γιατί ο κατακερματισμός του πολιτικού φάσματος μπορεί να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος. Πρόσθεσε ότι όλοι οι πολιτικοί πρέπει να κινηθούν με σοβαρότητα και αξιοπιστία, γιατί όλα αυτά που έχει περάσει η χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα ρευστό τοπίο. Υπογράμμισε δε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ακραίες πολιτικές συμπεριφορές αλλά νηφαλιότητα, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα ασφαλές περιβάλλον γι' αυτό και η ΝΔ προτείνει την ισχυροποίηση της κοινωνίας. Δήλωσε ακόμη ότι η αυτοδυναμία δεν αποκλείει τη συναίνεση και την εθνική ενότητα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 13:31

    Είδηση: 10726

    [08] Πεταλωτής, Κεδίκογλου, Δραγασάκης, Καραθανασόπουλος στην Πρωινή Ενημέρωση

    «Είναι ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια» δήλωσε στην Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος Ν. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής για την λαθρομετανάστευση. «Μόνο που το συζητάμε είναι ένα βήμα, είναι μια αρχή» πρόσθεσε.

    Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι πρέπει χρειαζόμαστε να χαράξουμε μια μεταναστευτική πολιτική και ότι όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Επίσης, δήλωσε ότι μια κατάρρευση των τραπεζών είναι κατάρρευση μέρος της οικονομίας. «Η χώρα έχει ανάγκη διακυβέρνησης την επόμενη μέρα των εκλογών» είπε και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει προτάσεις για την οικονομία.

    Για σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης μίλησε ο υποψήφιος Ν. Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι έχει περάσει το μήνυμα «στην Ελλάδα μπαίνεις όπως θες, όταν θες». Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολλά δυσλειτουργικά και ότι επιτέλους έφτασε στο τέλος της. «Το μείζον θέμα τώρα είναι η σταθερότητα και η ομαλότητα την επόμενη μέρα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπει καθαρό χρήμα στην κοινωνία μας. Πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε η Ελλάδα να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και να κάνουμε την ελληνική οικονομία ελκυστική».

    Ο υποψήφιος Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι στο πρόβλημα της μετανάστευσης φταίει η απουσία της πολιτικής. «Πρέπει να πάμε σε ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης» τόνισε. Ο κ Δραγασάκης είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί μια διέξοδο. «Σήμερα πρέπει να κάνουμε κάτι και αυτό αναζητούμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που, ενδεχομένως, ο κόσμος συζητάει για μια αριστερή κυβέρνηση και είμαστε ικανοποιημένοι που σπάμε τα ταμπού» και πρόσθεσε «Ο κόσμος ας ψηφίσει ό, τι θέλει. Εμένα με ενδιαφέρει η επομένη των εκλογών». Επίσης, υπογράμμισε ότι η λύση στο οικονομικό είναι η δημόσια ιδιοκτησία και ο δημόσιος έλεγχος.

    Από την πλευρά του ο υποψήφιος Ν. Αχαΐας ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να παραμυθιάζεται και ότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 14:33

    Είδηση: 10724

    [09] Με μια ματιά

    -Μέχρι και τις 25 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, με απόφαση του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών.

    -Ληστεία στη ΔΟΥ Αμαρουσίου σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Δύο άτομα με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    -Στις χώρες καταγωγής τους επέστρεψαν άλλοι 82 αλλοδαποί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    -Νέος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο αρεοπαγίτης, Δημήτριος Μαζαράκης.

    -Συνελήφθη στα Λαγυνά Έβρου 34χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προσπάθησε να προωθήσει στη χώρα μας, παράνομους μετανάστες, τέσσερις υπηκόους Μαρόκου και δύο από τη Συρία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 16:17

    Είδηση: 10741


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 April 2012 - 16:49:31 UTC