Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Η Ελλάδα δεν παραδίδεται και ο Παρθενώνας δεν υποθηκεύεται
  • [02] Ψήφο πολιτικής σταθερότητας ζήτησε ο Α. Σαμαράς
  • [03] Α. Τσίπρας: «Ψήφο- εντολή» για κυβέρνηση της Αριστεράς
  • [04] Γ. Κατζαφέρης: «Στην κάλπη με λογική και όχι με θυμό»
  • [05] Δράση: «Καμιά ψήφος δεν πάει χαμένη - ανοικτοί σε συνεργασίες»

    [01] Π. Καμμένος: Η Ελλάδα δεν παραδίδεται και ο Παρθενώνας δεν υποθηκεύεται

    Η Ελλάδα δεν παραδίδεται και ο Παρθενώνας δεν υποθηκεύεται, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, απόψε, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις κατά των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, και έκανε λόγο για «προσκυνημένους που άνοιξαν την Κερκόπορτα του Μνημονίου» και για «συμμορία συγκυβέρνησης» που συναντήθηκαν στις μυστικές λέσχες της Μπίλντερμπεργκ για να γονατίσουν την Ελλάδα, όπως υποστήριξε.

    «Μας είπαν ακροδεξιούς, αριστερούς και ουρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά είμαστε μόνον Έλληνες ανεξάρτητοι», είπε.

    Αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται και τόνισε ότι «λένε πως είμαστε επικίνδυνοι. Ναι, είμαστε επικίνδυνοι γι' αυτούς που έκλεψαν τους Έλληνες και υποθήκευσαν την Ελλάδα, είμαστε επικίνδυνοι για τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που νομίζουν ότι θα καθυποτάξουν τη λαϊκή βούληση».

    Επιπλέον, δήλωσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν υπέγραψαν κανένα Μνημόνιο «ούτε στείλαμε επιστολή που να υποσχόμαστε ότι θα παραδώσουμε την πατρίδα μας» και χαρακτήρισε «προδότες της χώρας» τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προσθέτοντας:

    «Οι προδότες σε αυτό τον τόπο δεν έχουν αύριο, να ετοιμάσουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα γιατί την Κυριακή το βράδυ είναι ανεπιθύμητοι για την Ελλάδα».

    Χαρακτήρισε, επίσης, τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά «τοκογλύφους που δεν τους πιστεύει κανείς» και είπε ότι τις τύχες του λαού πρέπει να τις πάρουν στα χέρια τους οι Έλληνες.

    «Δεν φτάνει η συγγνώμη του Βενιζέλου, δεν φτάνει η συγγνώμη, θα οδηγηθείτε όλοι στη Δικαιοσύνη και θα επιστρέψετε πίσω τα κλεμμένα που πήρατε από το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε, και είπε πως εάν κληθεί να κυβερνήσει, θα προτάξει τις ανάγκες της χώρας και μετά την εξυπηρέτηση του χρέους.

    «Οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν από τους τοκογλύφους που θα μοιράσουν το βιός των Ελλήνων και όχι από εμάς. Πρώτα οι μισθοί, οι συντάξεις, τα σχολειά και τα νοσοκομεία και μετά το χρέος. Όταν μπορέσουμε θα το πληρώσουμε κι όχι όταν θέλουν αυτοί», υποστήριξε.

    Αποκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά «πρόεδρο του κ. Συμπιλίδη» και τόνισε ότι η ΝΔ αυτή δεν έχει σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που είπε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

    «Μη μένετε στις ταμπέλες, ελάτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες», είπε ο Πάνος Καμμένος κάνοντας άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ

    δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργήσει ειδικές φορολογικές ζώνες στην ακριτική Ελλάδα, με τη φορολογία στο 5% τα πρώτα 10 χρόνια για όσους επενδύσουν αρκεί να προσλαμβάνουν Έλληνες εργαζόμενους.

    Επίσης, υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει να κατασχέσουν σπίτια οι εισπρακτικές εταιρείες από όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, λέγοντας ότι «θα εργαστούμε σκληρά, θα πεινάσουμε, αλλά δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν τοκογλύφο το βιός των Ελλήνων».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι «δεν φτάνει μόνον ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή, πρέπει να μεγαλώσουν κατά πολύ οι πτέρυγες του Κορυδαλλού» και υποσχέθηκε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

    Τέλος, αναφερόμενος στους παράνομους μετανάστες, είπε ότι θα καλέσει την ΕΕ να πιέσει την Τουρκία με κάθε μέσο για να εφαρμόσει τη συνθήκη επαναπροώθησης λαθρομεταναστών.

    «Εάν εντός 30 ημερών δεν την εφαρμόσει, θα δώσουμε σε όλους ταξιδιωτικά έγγραφα να τους ψάξουν στο Μόναχο, στο Παρίσι και το Λονδίνο», είπε ο Πάνος Καμμένος.

    Στο βήμα ανέβηκε μετά ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος είπε ότι «την Κυριακή όσο κι αν προσπαθούν να μας εκφοβίσουν να πούμε το μεγάλο μας ''όχι''».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 22:41

    Είδηση: 11190

    [02] Ψήφο πολιτικής σταθερότητας ζήτησε ο Α. Σαμαράς

    Ψήφο για πολιτική σταθερότητα ζήτησε από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη κλείνοντας και επισήμως την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση, κινδυνεύουν τα πάντα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται». «Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα και την αστάθεια, αφού η σταθερότητα σημαίνει δύναμη και αλλαγή».

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αυτοί που ήταν γενναιόδωροι στις υποσχέσεις και αδίστακτοι στις περικοπές και ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Δεν συμφέρει το λαό, συμφέρει το ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή. Δώστε μου εντολή να αλλάξουν όλα αλλά με σταθερότητα, να γυρίσουμε σελίδα να πάμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της αισιοδοξίας».

    Αναφερόμενος στην αριστερά είπε ότι: «δεν έχει τίποτα καινούργιο να προτείνει μόνο να καταγγέλλει, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την κρίση και τρέφεται από την κρίση . Προσφέρουν πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Καμμένος, καταλαβαίνετε τι παιχνίδια παίζονται».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, άσκησε κριτική και στα κόμματα της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι «εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους ναζί, αυτούς που κατέκαψαν τη χώρα, εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους χειρότερους κατακτητές που γνώρισε ο τόπος. Δεν αγαπούν την πατρίδα, είναι εχθροί της πατρίδας. Ναζιστικά σύμβολα και ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν επιτρέπεται να μπουν στην ελληνική Βουλή».

    Εξήγγειλε άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση ο οποίος λειτούργησε σαν μαγνήτης λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Καλή φύλαξη των συνόρων, μεταφορά των λαθρομεταναστών σε χώρους φύλαξης, επαναπατρισμός όσων το επιθυμούν και κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική τουλάχιστον με τις χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

    «Δεν θα ανεχτώ κουκουλοφόρους που κατακαίγουν τις πόλεις μας και μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς», είπε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 22:12

    Είδηση: 11187

    [03] Α. Τσίπρας: «Ψήφο- εντολή» για κυβέρνηση της Αριστεράς

    Με ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε την ομιλία του την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οκ. Τσίπρας ζήτησε για μια ακόμη φορά, ο λαός να δώσει «ψήφο- εντολή» για κυβέρνηση της αριστεράς.

    Ο Αλέξης Τσίπρας από την στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την απάντησή σας σε όσους υποβιβάζουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους τόσα χρόνια. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές να ξελασπώσουμε το μέλλον τους, το μέλλον που λάσπωσαν με τις υπόγραφες τους οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, είπε ο κ.Τσίπρας.

    Δεν τρέμει μόνο η εγχώρια διαπλοκή, αλλά τρέμουν και οι εταίροι μας, Μέρκελ και Σόιμπλε. Γνωρίζαμε ότι εύχονται και εργάζονται για να νικήσουν οι κ. Σαμαράς κ Βενιζέλος. Είναι ωμή η παρέμβαση που κάνει στη ζωή του τόπου ο Σόιμπλε, είπε χαρακτηριστική ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ένας πολιτικός σεισμός θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης προμήνυμα νίκης και ανατροπής και σημείωσε πως κατάλαβε γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήθελε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, γιατί μόνο η Αριστερά μπορεί να τη γεμίζει, όπως είπε. Στο σημείο αυτό μπερδεύτηκε και αντί για συγκέντρωση της Αριστεράς είπε «κυβέρνηση» κι έσπευσε αμέσως με χιούμορ να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα είναι από Δευτέρα.

    Επισήμανε ότι τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α τον παρακολουθούν όχι μόνο οι ψηφοφόροι, αλλά όλοι, η Ελλάδα και η Ευρώπη και κάνει τους δανειστές να ανησυχούν. Κατηγόρησε τον κ. Σόϊμπλε για ωμή προεκλογική παρέμβαση στην Ελλάδα και παρατήρησε: «Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής. Έλα να τους ψηφίσεις. Αλλά να ξέρεις ότι ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της SIEMENS πέρασε. Απέναντί τους έχεις πλέον τον ελληνικό λαό. Αυτός έχει το λόγο τώρα».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σπάει το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης που ήθελε την Αριστερά να είναι μόνο για να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει και όχι για να κυβερνά. Ότι κάποιοι σ' αυτόν τον τόπο γεννιούνται για να κυβερνούν και κάποιοι άλλοι μόνον για να κυβερνιούνται. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    Απευθύνθηκε εκ νέου στην κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουβέλη, για τους οποίους είπε ότι δεν καταλαβαίνει το πείσμα τους εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και τόνισε πως μπορούν να απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας μέχρι την Κυριακή, αλλά από τη Δευτέρα δεν θα είναι απλώς μια πρόταση αλλά εντολή του ελληνικού λαού.

    Κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009 να στραφούν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, διότι, όπως είπε, δεν εγκαταλείπουν οι ίδιοι τις αρχές και τις αξίες τους, αλλά το «κόμμα του κ. Βενιζέλου» έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες τους.

    Για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. είπε ότι τώρα είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν και τους κάλεσε να μην ανταποκριθούν στα μισαλλόδοξα κελεύσματα του κ. Σαμαρά.

    Για τη «Χρυσή Αυγή» επισήμανε ότι είναι «το μακρύ χέρι του συστήματος» και θέλουν να βάλουν τη σβάστικα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά της διαπλοκής και των συμφερόντων ενώ επιτέθηκε εναντίον του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας.

    «Όσο μας πολεμάνε τόσο μας ενισχύουν. Και από εδώ, από την πλατεία Θεσσαλονίκης, τους στέλνουμε ένα μήνυμα. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δεν θα μπορείτε ανενόχλητοι να καταστρέφετε τη χώρα. Συμβιβασθείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα με την εντολή του λαού θα η Δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε. Και η δημοκρατία έχει κανόνες. Και θα μάθετε να τους σέβεστε είτε το θέλετε είτε όχι. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δε θα φοβίζετε εσείς το λαό αλλά ο λαός θα φοβίζει εσάς. Γιατί από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία», είπε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε πως «ψηφίζοντας τον κ. Σαμαρά παίρνετε προσφορά - πακέτο τον κ. Βενιζέλο και ψηφίζοντας τον κ. Βενιζέλο παίρνετε προσφορά-πακέτο, μάλιστα σε συσκευασία πρωθυπουργού τον κ. Σαμαρά».

    Σε όσους είναι ακόμη αναποφάσιστοι είπε να μην επιλέξουν τη «χαμένη ψήφο» και σε όσους σκέφτονται την αποχή να μην αφήσουν τους άλλους να μιλήσουν για λογαριασμό τους.

    Μετά το τέλος της ομιλίας ο κ. Τσίπρας κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 23:03

    Είδηση: 11186

    [04] Γ. Κατζαφέρης: «Στην κάλπη με λογική και όχι με θυμό»

    «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι επικίνδυνοι γιατί πιστεύουν ότι η πρωθυπουργία θα έρθει αν πράττουν ό,τι τους λέει η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    «Όσα χρόνια πολιτεύομαι δεν έκανα κακό στην πατρίδα μου δεν είπα ποτέ ψέματα. Δείτε γύρω σας. Γεμίσαμε προδότες ψεύτες και κλέφτες. Αλλά δεν είναι αυτός ο Έλληνας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και είπε ότι το κόμμα του είναι η δύναμη που εγγυάται την σταθερότητα την επόμενη μέρα.

    Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι μεταφέρει στον κόσμο τους χαιρετισμούς του εκλεγμένου προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν «που μας ευχήθηκε καλή επιτυχία» και πρόσθεσε: «Ο Καρατζαφέρης δεν υποχωρεί, δεν συμβιβάζεται, δεν εκποιεί τις ιδέες του».

    Πρότεινε εκ νέου τη συμμαχία των χωρών του νότου έναντι του βορρά, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μόνη λύση απέναντι στην πολιτική της καγκελαρίου Α. Μέρκελ και χαιρέτησε τόσο τον Γάλλο υποψήφιο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όσο και τη Μαρί Λεπέν «που είπαν όχι στο σκληρό ευρώ της κ. Μέρκελ».

    «Είμαστε με την Ευρώπη των Βρυξελλών και όχι του Βερολίνου», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε πως εάν ενωθεί ο νότος της Ευρώπης μπορεί να αλλάξει η πολιτική των Μνημονίων.

    «Όταν απαλλαγούμε από την υπογραφή του Μνημονίου θα χτίσουμε την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατηγόρησε τα άλλα κόμματα που λένε ότι μονομερώς θα διαγράψουν το χρέος.

    «Είτε ο Καμένος, είτε ο Τσίπρας, είτε η Παπαρήγα, είναι το ίδιο πράγμα. Εάν γίνει η Παπαρήγα πρωθυπουργός θα μεταναστεύσουμε την άλλη μέρα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι φοβήθηκε την αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο εξέφρασε την συμπάθειά του, λέγοντας ότι, επειδή τον συμπαθεί, δεσμεύεται ότι «θα του στείλω κι άλλους υπουργούς να του κάνουν παρέα εκεί».

    Είπε ακόμη ότι στη Βουλή ήρθαν 86 περιπτώσεις από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά ο κ. Πετσάλνικος δεν έφερε καμία στην Ολομέλεια.

    Επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του, λέγοντας ότι έχουν στις τάξεις τους τον πρώην υπουργό «που ξόδεψε 70 χιλιάδες ευρώ στο υπουργείο του για κουρτίνες».

    Υποστήριξε ότι συμφώνησαν τα κόμματα να μην ψάξουν ο ένας τον άλλο και πρόσθεσε με νόημα: «Τώρα που πήραμε την γραμματέα του Χριστοφοράκου τρέμουν ότι ο Καρατζαφέρης ξέρει πολλά. Και ξέρουμε».

    Υποστήριξε επίσης ότι οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι «επικίνδυνοι για τον τόπο γιατί πιστεύουν ότι η πρωθυπουργία θα έρθει εάν στηρίξουν αυτά που θέλει η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο. Εμείς λέμε ότι θα πράττουμε ότι θέλει ο λαός».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι λαθρομετανάστες, και είπε ότι όταν τα έλεγε πριν 10 χρόνια τον αποκαλούσαν ακραίο ενώ τώρα λένε τα ίδια όλοι.

    Εκτίμησε ότι εάν βρεθεί ένας κατάλληλος ηγέτης θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, και παρέπεμψε στον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Οι έλληνες που γονάτισαν το 1897, διπλασίασαν την Ελλάδα το 1912 επειδή βρήκαν τον κατάλληλο ηγέτη», είπε και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να φεύγουν τα ελληνόπουλα έξω «και να γεμίζει η Ελλάδα από τον κατιμά της Σομαλίας, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν».

    Επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι ενώ του έλεγε για την ΑΟΖ αυτός τον κατηγορούσε για «ακραίο λόγο» και πως όταν προσφέρθηκε να βοηθήσει είπε «δεν συνεργάζεται με τα άκρα».

    Επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι έγινε 26 ετών βουλευτής και αναρωτήθηκε: «Πότε δούλεψε, πότε έμαθε τη ζωή και τον πόνο των ανθρώπων; Μαζί και ο Γιώργος Παπανδρέου που κοιμόταν στα ίδια δωμάτια στη Βοστώνη με τον κ. Σαμαρά. Δεν ξέρουν τις αγωνίες του κόσμου».

    Δεσμεύθηκε να προωθήσει την κατασκευή σπιτιών στις ακριτικές περιοχές από τη ΜΟΜΑ που θα δοθούν δωρεάν σε νέα ζευγάρια, αρκεί να μην χωρίσουν τα πρώτα επτά χρόνια.

    Για το «Σκοπιανό» είπε πως όποια απόφαση ληφθεί, πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

    Υποστήριξε, τέλος, ότι κάποιοι εξωγενείς παράγοντες δεν θέλουν τον ΛΑΟΣ στη Βουλή, και ζήτησε να είναι σε κάθε κάλπη εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ «γιατί αλλιώς θα κλέψουν ψήφους».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, AΠΕ

    Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπεσκένης

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 22:40

    Είδηση: 11184

    [05] Δράση: «Καμιά ψήφος δεν πάει χαμένη - ανοικτοί σε συνεργασίες»

    Με μια ωριαία ταινία, που πρόβαλε η ΕΤ1 την Παρασκευή το απόγευμα στις έξι, με πρωταγωνιστές τον Στέφανο Μάνο και τους υποψηφίους της Δράσης, σε ζωντανό διάλογο για τα καυτά προβλήματα της χώρας, σκηνοθετημένη «αφιλοκερδώς» από τους Νίκο Περράκη και Απόστολο Δοξιάδη, έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας του Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

    Η προεκλογική εκστρατεία της Δράσης βασίστηκε κυρίως στα «κοινωνικά Μέσα», τα σποτάκια και λίγες «ζωντανές» εμφανίσεις και αξιοποίησε ιδιαίτερα τον τηλεοπτικό χρόνο, που απέσπασε ύστερα από δική της προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Με κεντρικές θέσεις την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας, τη σύνταξη των 700 ευρώ για όλους τους άνω των 67 ετών και με σύνθημα ότι «καμιά ψήφος δεν πάει χαμένη», βασισμένο στο επιχείρημα ότι το κόμμα είναι ανοιχτό στις μετεκλογικές συνεργασίες, η Δράση, σύμφωνα με το επιτελείο της, κέρδισε έδαφος και, τελικά, τα ΜΜΕ, που βλέποντας να «γράφει» στις δημοσκοπήσεις και να παίζει με το 3%, έκαναν τον Στέφανο Μάνο συχνό συνομιλητή τους.

    Οι άνθρωποι της Δράσης θεωρούν δυνατό τους σημείο τη συνέπεια των θέσεών τους, την επιλογή υποψηφιοτήτων κυρίως μέσα από το χώρο της αγοράς, ενώ στις λίγες περιπτώσεις, που επέλεξαν να προβάλουν υποψήφιους, εμφανίστηκαν όλοι μαζί, σε μια συμβολική κίνηση ότι αυτό που μετράει είναι να κερδίσει το κόμμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 22:07

    Είδηση: 11183


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 May 2012 - 20:49:37 UTC