Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
  • [02] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Τσίπρα με Καμμένο: Διαπιστώθηκαν διαφωνίες
  • [03] Στρατούλης, Αυγερινοπούλου, Κεδίκογλου για τις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης
  • [04] Οι μετεκλογικές προοπτικές στην Ε.Γ. της ΝΔ- Βολές Σαμαρά κατά επιτελών
  • [05] Σ. Βούλτεψη, Γ. Βαρεμένος, Λ. Κανέλλη στην «Πρωινή Ενημέρωση»
  • [06] Βρούτσης-Παπαδημούλης-Όθωνας-Βουδούρης για το μετεκλογικό σκηνικό
  • [07] Γ. Βλάχος: Ο Α. Τσίπρας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη
  • [08] Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο»
  • [09] Κ. Τζαβάρας: Ο Α. Τσίπρας περιφέρει σαν λάβαρο την εντολή που πήρε

    [01] Βενιζέλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για λύση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟκ, πρότεινε στον κ. Τσίπρα τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ που τις χαρακτήρισε φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ή εναλλακτικά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαβεβαίωση όμως από τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα κινδυνεύσει η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Θέλουμε κυβέρνηση σταθερότητας και παραμονή στο ευρώ τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινε οικουμενική κυβέρνηση που θα παγώσει τις διαδικασίες για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες παραμονής της χώρας στο ευρώ αλλά με αλλαγή των όρων του μνημονίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι η χώρα δεν 'έχει χρόνο για χάσιμο καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βάλει την οικονομία σε κίνδυνο. Μετά από αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι πλέον η διερευνητική εντολή που θα λάβει την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκτά ιδιαίτερο νόημα και ο ίδιος μέσα από την πρόταση που θα υποβάλλει, πρόταση που την χαρακτήρισε εφικτή που μπορεί να πετύχει, θα προσπαθήσει να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μην συνεχιστεί η ακυβερνησία στη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 19:47

    Είδηση: 11632

    [02] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Τσίπρα με Καμμένο: Διαπιστώθηκαν διαφωνίες

    Τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση του «αντιμνημονιακού μετώπου», εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι έδρες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ δεν επαρκούν ώστε να σχηματιστεί «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση, «με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ», ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαπιστωμένες «διαφωνίες» με τον ΣΥΡΙΖΑ για θέματα, όπως η ονομασία των Σκοπίων και η «λαθρομετανάστευση».

    Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «αν τα άλλα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο, αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετάσχουν σε οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ και τιμωρίας σε αυτούς που ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση, θα το δούμε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 18:49

    Είδηση: 11611

    [03] Στρατούλης, Αυγερινοπούλου, Κεδίκογλου για τις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης

    Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μία αριστερή κυβέρνηση με δημόσιο χαρακτήρα των τραπεζών, επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ Συμβαίνει Τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Όπως διευκρίνισε, το κόμμα του με τον δημόσιο χαρακτήρα των τραπεζών που επιδιώκει, θα διασφαλίσει, θα εξασφαλίσει και θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών. Ταυτόχρονα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δέσμευσης των καταθέσεων και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιηθούν, όχι για να κερδίζουν κάποιοι μέτοχοί τους τραπεζίτες, αλλά για να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη της χώρας και τη στήριξη της κοινωνίας. Αναφερόμενος στον σχηματισμό κυβέρνησης, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν τα πέντε σημεία που θέτει, και τα οποία, όπως είπε, αμφισβητούν τις πολιτικές του μνημονίου. Τα πέντε αυτά σημεία είναι: 1) να επανέλθουν μισθοί και συντάξεις, 2) να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που στις 15 Μαΐου καταργούνται, 3) να αλλάξει η απλή αναλογική και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, 4) να γίνει έρευνα για το χρέος και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του και 5) να γίνει δημόσιος έλεγχος των τραπεζών. Ωστόσο, ο κ. Στρατούλης, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αποσκοπεί στο να φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο των εκλογών, εκτίμησε ότι τα δύο κόμματα δεν θα δώσουν αυτές τις προϋποθέσεις.

    Η Διονυσία Αυγερινοπούλου, δήλωσε ότι η ΝΔ σεβόμενη τη δημοκρατική αρχή και την απόφαση του κόσμου να δώσει τα συγκεκριμένα ποσοστά στα κόμματα, αναμένει να δει το αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Σαφέστατα, περιμένουμε να δούμε αν γίνει μια κυβέρνηση κι εμείς με χαρά θα δεχτούμε τη νέα κυβέρνηση που θα μπορέσει να σχηματίσει ο κ. Τσίπρας, για να δούμε τις προτάσεις του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Η βουλευτής της ΝΔ αφού επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη οδός εκτός από την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει επαναδιαπραγμάτευση, την οποία, όπως, τόνισε, η ΝΔ ζητά εδώ και πολύ καιρό. Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Σαμαράς έχει ήδη ζητήσει να γίνει η διαπραγμάτευση, ώστε να βρεθούν τα κοινά σημεία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε.

    «Έχουμε όλοι χρέος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σχηματίσουμε κυβέρνηση», τόνισε από την πλευρά του ο Συμεών Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στη θέση του κόμματός του για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με συμμετοχή όλων των κομμάτων, και του ΣΥΡΙΖΑ, μ' έναν πρωθυπουργό της αρεσκείας τους, και με προαπαιτούμενο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν βάζει ως προϋπόθεση να συμμετέχουν στελέχη του στην κυβέρνηση. Διερωτήθηκε, ακόμη, αν είναι δυνατόν να βγαίνει ο Α. Τσίπρας με αλαζονεία και άκομψα να λέει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι για να τους συναντήσει θα πρέπει να κάνουν δήλωση μετανοίας και σημείωσε ότι απ' τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 16:29

    Είδηση: 11596

    [04] Οι μετεκλογικές προοπτικές στην Ε.Γ. της ΝΔ- Βολές Σαμαρά κατά επιτελών

    Σε ανασύσταση της θεσμικής ομάδας που θα συνεδριάζει καθημερινά προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε καθημερινή βάση όπως έγινε γνωστό θα συνεδριάζει η ομάδα στελεχών υπό τον αρχηγό του κόμματος που θα περιλαμβάνει τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ Δήμα κ Αβραμόπουλο τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Βαγγέλη Μειμαράκη τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και το σύμβουλο του κ. Σαμαρά Δημήτρη Σταμάτη.

    Την ίδια ώρα εντυπώσεις προκαλεί η πληροφορία για αναφορά του κ Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν είχε ενημέρωση από τους επιτελείς του κόμματος για τη δυναμική που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτημα που καταγράφεται τόσο ως ανάληψη ευθυνών για την επιλογή προσώπων που τον ενημέρωναν αλλά και ως απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο 48ωρο από στελέχη κ βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι αποδίδουν ευθύνες μιλώντας για διαμόρφωση λανθασμένης στρατηγικής.

    Η συνεδρίαση της Ε.Γ.

    Tις προοπτικές, που διανοίγονται την επομένη των εκλογών, συζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος συμφώνησε με τη γραμμή του προέδρου και με τους όρους που έχει θέσει για στήριξη κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, με την εκτίμηση ότι έτσι θα αποκαλυφθεί η ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πάρει πίσω τις ακρότητες περί υπογραφών. Ανέφερε, ακόμη, ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμφώνησε με την πρόταση για πανστρατιά της κεντροδεξιάς.

    Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας ανέλυσε τις πέντε προτάσεις του κ. Τσίπρα, καταλήγοντας στο ότι αυτά που λέει είναι ανέφικτα, ενώ σε άλλα θέματα, όπως οι συντάξεις, η πρόταση της ΝΔ για αποκατάσταση των χαμηλότερων συντάξεων είναι πιο προωθημένη.

    Ο Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο «αραβικής άνοιξης», που έχει ξεκινήσει από το 2008. Πρόσθεσε ότι αυτό το σχέδιο είναι που υλοποιεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι σε αυτό αναφερόταν τότε, όταν είχε μιλήσει για «ασύμμετρες απειλές». Υποστήριξε, ακόμη, ότι το διακύβευμα δεν είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» αλλά η ευρωπαϊκή τάξη της χώρας και, δυστυχώς, ο αστικός κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Πολύδωρας, Κουμουτσάκος και Πανοζάχος επισήμαναν ότι η διεύρυνση σε πρόσωπα που δεν έχουν κοινωνικό εκτόπισμα και αντιστοιχίες, δεν έχει να προσφέρει τίποτε, πέρα από μια εικόνα που κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Άγης Βαγιάνος

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 16:05

    Είδηση: 11587

    [05] Σ. Βούλτεψη, Γ. Βαρεμένος, Λ. Κανέλλη στην «Πρωινή Ενημέρωση»

    Για τους όρους που θέτουν τα κόμματα για συνεργασία μίλησαν στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Βαρεμένος και η Λιάνα Κανέλλη.

    Λευκό χαρτί για τη διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει, η διαδικασία των διερευνητικών εντολών έπρεπε να έχει τελειώσει, σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

    Αναφορικά με την κεντροδεξιά, η κα Βούλτεψη τόνισε ότι η ένωση είναι το σημαντικότερο όλων, ενώ, είπε ότι η χώρα δεν έπρεπε να έχει πάει στο μνημόνιο.

    Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να κυβερνήσει, είναι σαφές ότι βάζει όρους για να πάμε σε εκλογές».

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει μια αριθμητική δυσκολία και πως, αν οι συνέταιροι του μνημονίου είχαν μια διακριτή πλειοψηφία, θα έφτιαχναν κυβέρνηση.

    Ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε ότι τώρα όλοι κλαίνε, μερικοί με «κροκοδείλια δάκρυα», για τη Χρυσή Αυγή. Όπως είπε, προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα και να μην μιλάει ο κόσμος για το μνημόνιο, ο Χρυσοχοΐδης με το Σαμαρά άρχισαν την κουβέντα για τους μετανάστες.

    Η αντίληψη ότι ο λαός θέλει να είναι ενωμένος είναι ψεύδος, όπως και το ότι τελείωσε ο δικομματισμός, οι βασικές πολιτικές παραμένουν ίδιες, υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

    Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ επιμένει ότι οι εκλογές έχουν σημασία για την επόμενη ημέρα.

    «Το μνημόνιο ήταν η μείζων παγίδα [...] Τώρα που φτάσαμε στη διακυβέρνηση, αν τραβήξει κανείς αντιμνημονιακή γραμμή, βρίσκεις στην ίδια πλευρά Καμμένο και Τσίπρα», επισήμανε η κα Κανέλλη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11575

    [06] Βρούτσης-Παπαδημούλης-Όθωνας-Βουδούρης για το μετεκλογικό σκηνικό

    Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσαν οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής επιστολής που έχει στα χέρια του, μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Όθωνα και της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη, στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η ετυμηγορία του λαού ο οποίος μας έδειξε ότι θέλει μια διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η θέση της ΝΔ δεν αλλάζει αλλά επικαιροποιείται. Επέκρινε τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι μπορεί να ισχυροποιήθηκε από τις εκλογές αλλά δεν θέλει να σηκώσει τις ευθύνες. Αναφερόμενος στους πέντε όρους που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν απλοί όροι γιατί θέτει ζητήματα που δεν μπορεί να συμφωνήσει η ΝΔ. Ο κ. Βρούτσης, πρόσθεσε ότι η ατζέντα του κ. Τσίπρα μάς οδηγεί εκτός ευρώ, σε διάλυση τη χώρα, ενώ θέτει θέματα επανακρατικοποιήσεων, ζητήματα που χρειάζονται χρήματα. Αυτό που κάνει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογικά και μετεκλογικά είναι ότι συνεχίζει να έχει ασαφή, απροσδιόριστο και καταγγελτικό λόγο.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται σφοδρή επίθεση -γεγονός που του κάνει εντύπωση- και η οποία «χρησιμοποιείται για να κρυφτούν τα είπα- ξείπα». Σημείωσε δε ότι «ένα κατεστημένο πολιτικό, οικονομικό και εκδοτικό ξεχνάει ότι τα τελευταία 40 χρόνια τα έχουν κάνει μπάχαλο και προσπαθούν να πουν ότι ο Τσίπρας, που έχει πάρει λίγες ώρες στα χέρια του τη διερευνητική εντολή, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο». Για το θέμα των επιστολών ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «δεν ήταν προϋπόθεση αυτές οι επιστολές, για να γίνουν αυτές οι συναντήσεις. Θα ήταν πιο λογικό, να στείλει μια επιστολή στους εταίρους όπου θα αναφέρεται ότι οι υπογραφές των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά εκπροσωπούν πλέον το 33% από το 70% που ήταν πριν τις εκλογές. Αυτό είναι σημάδι για επανεκκίνηση της χώρας», είπε. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας δεν είναι η επανακρατικοποίηση των τραπεζών αλλά ο δημόσιος έλεγχος τους.

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεριέχει μια συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, δεν είδε τη λύση ο ψηφοφόρος γι' αυτό και υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Όθωνας κάνοντας μια αποτίμηση του αποτελέσματος, προσθέτοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ήταν βροχή και όχι ψιχάλα. Επισήμανε ότι ο λαός έδωσε σαφής και καθαρή εντολή συνεργασίας, για ένα «διευρυμένο πολιτικό μέτωπο το οποίο θα οδηγήσει στην αλλαγή της πολιτικής». Για το θέμα των επιστολών ο κ. Όθωνας επισήμανε ότι «η δέσμευση της χώρας προς τη δανειακή σύμβαση είναι κυρωμένη από τη Βουλή και δεν ακυρώνεται με ραβασάκια». Παράλληλα, ανέφερε ότι οι τρεις από τις πέντε προτάσεις του κ. Τσίπρα για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock αλλά και την αλλαγή του εκλογικού συστήματος βρίσκουν το ΠΑΣΟΚ σύμφωνο καθώς έχουν απολύτως ταυτόσημες απόψεις.

    Ο κ. Βουδούρης ξεκαθάρισε πως η θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ είναι ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε χθες το βράδυ ο κ. Πανούσης, επισημαίνοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών ήταν αν συνεχίζουμε να εμπιστεύομαστε τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Βενιζέλο και συνεχίζουμε την ίδια πολιτική. Για το θέμα σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, γεγονός που αποδεικνύεται από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα σημαντικό, γιατί ενστερνίστηκε ένα εγχείρημα το οποίο δεν έχει ενσωματώσει, γι΄αυτό και πρέπει να αποκτήσει μια ξεκάθαρη γραμμή. Η ΔΗΜΑΡ, είπε ο κ. Βουδούρης, δέχτηκε να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να καταθέσει από την πλευρά της τις δικές της. Πάντως, όπως είπε, οι πέντε όροι έχουν μια βάση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 13:33

    Είδηση: 11545

    [07] Γ. Βλάχος: Ο Α. Τσίπρας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη

    Θέλουν να ξαναπάνε τη χώρα σε εκλογές, ελπίζοντας ότι μέσα σε κλίμα σύγχυσης θα βελτιώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Βλάχος, διερωτώμενος ποιος έχει την ευθύνη που δεν προχωράμε σε συμμαχική κυβέρνηση. Ο βουλευτής της ΝΔ, εκτίμησε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και διασαφήνισε ότι η ΝΔ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία της οποιασδήποτε κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας. «Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην ομαλή πορεία της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα πρέπει στη ΝΔ να επιλέξουν πιο πειστικούς τρόπους για να δείξουν ότι αυτό που λένε το εννοούν, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα το προσκλητήριο προς τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι τελικά ο Α. Τσίπρας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΒΛΑΧΟΣ: «Ποιος έχει την ευθύνη που δεν προχωράμε σε συμμαχική κυβέρνηση; Θέλουν να ξαναπάνε τη χώρα σε εκλογές, ελπίζοντας ότι μέσα σε κλίμα σύγχυσης θα βελτιώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά. Από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός ας κρίνει τον καθένα από εμάς και ας τον επιβραβεύσει ή ας του γυρίσει την πλάτη με αυτή τη συμπεριφορά. Δεν θεωρώ ότι η ΝΔ μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Η ΝΔ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είναι σαφέστατο. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην δημιουργία της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Να υπάρξει κυβέρνηση, αρκεί είπαμε μόνο η ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική να εξασφαλιστεί».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν ο κος Τσίπρας καταγγείλει το μνημόνιο θα δώσετε ψήφο ανοχής»;

    Γ. ΒΛΑΧΟΣ: «Αν εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, μπορούμε να ανοίξουμε την κουβέντα, όποια αντιπρόταση και αν είναι, αρκεί να μη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ. Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην ομαλή πορεία της χώρας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει κάποια διαφορετική μέθοδος που θα έπρεπε να ακολουθηθεί στην παρούσα φάση, ώστε να έχει και αποτέλεσμα το προσκλητήριο»;

    Γ. ΒΛΑΧΟΣ: «Πιθανόν, σίγουρα είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Ας επιλέξουμε τρόπους που θα είναι πιο πειστικοί από την πλευρά της ΝΔ ότι αυτό που λέμε το εννοούμε».

    Γ. ΒΛΑΧΟΣ: «Λέω ότι και αυτή την επίκληση που κάνει ο κος Τσίπρας να στείλουν εκ νέου επιστολή, είναι μάλλον για να δημιουργηθούν προσχώματα. Πιστεύω ότι τελικά ο κος Τσίπρας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη και αυτό θα το αποδείξουν οι επόμενες μέρες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 16:29

    Είδηση: 11569

    [08] Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο»

    Στενεύουν τα περιθώρια για συνεργασίες, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις δηλώσεις μετανοίας που ζήτησε ο Α. Τσίπρας από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι αυτό το έκαναν αλήστου μνήμης δωσίλογοι και δικτάτορες στους αριστερούς. «Νομίζω ότι αυτό προσβάλλει κατ' αρχάς την ιστορία και την παράδοση της Αριστεράς» πρόσθεσε. Διευκρίνισε, δε, ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν μίλησε περί νέου εθνικού διχασμού, αλλά είπε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο εθνικός διχασμός.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Βλέπω να στενεύουν τα περιθώρια. Βλέπω ότι δυσκολεύει πραγματικά, όσο περνάει ο χρόνος, η κατάσταση. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο».

    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Με λυπεί αυτό που έγινε χθες και έμεινα έκπληκτη, πώς ένας ηγέτης της Αριστεράς επέλεξε να κάνει αυτό που έκαναν αλήστου μνήμης δωσίλογοι και δικτάτορες στους αριστερούς, όχι μόνο ηγέτες αλλά και πολίτες, δηλώσεις μετάνοιας. Δε νομίζω ότι αυτό βοηθάει. Νομίζω ότι αυτό προσβάλλει κατ' αρχάς την ιστορία και την παράδοση της Αριστεράς».

    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Είπε (ο Βενιζέλος) να αποφευχθεί ο εθνικός διχασμός. Όταν απαιτούνται δηλώσεις μετανοίας, όταν κάποιοι πριν από τις εκλογές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εκεί παρέπεμπε λοιπόν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 16:27

    Είδηση: 11567

    [09] Κ. Τζαβάρας: Ο Α. Τσίπρας περιφέρει σαν λάβαρο την εντολή που πήρε

    Ο Α. Τσίπρας πήρε την εντολή χθες και την περιφέρει σαν λάβαρο, όχι βέβαια για να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά για να ελκύσει τη ΓΣΕΕ, τους οικολόγους, καθώς και θεσμικά όντα στα οποία δεν πέφτει κανένας λόγος, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM o βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή, βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει πελάτες. Επιπλέον, επανέλαβε την πρόταση του Α. Σαμαρά για την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου φιλελεύθερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, απ' τη στιγμή που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία του Α. Τσίπρα, να διαλύσει το καθεστώς της ένταξής μας στην ΕΕ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Κάποιοι, θεωρώ, ότι ζουν μέσα σε ένα όνειρο. Ο κος Τσίπρας πήρε την εντολή χθες και την περιφέρει σαν λάβαρο, δήθεν θεωρεί ότι αυτή η εντολή δεν πρέπει να έχει καμία αναφορά και να μην υπόκειται σε κανένα καθορισμό θεσμικό, συνταγματικό, λογικό. Βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει πελάτες και περιφέρει αυτή την εντολή όχι βέβαια για να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι προφανές αυτό, αλλά προκειμένου να ελκύσει τη ΓΣΕΕ, τους οικολόγους, να ελκύσει θεσμικά όντα τα οποία δεν τους πέφτει κανένας λόγος».

    ΓΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι από την στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία του κου Τσίπρα να διαλύσει εκείνο το καθεστώς που έχει στηθεί και αποτελεί το περιεχόμενο της ελληνικής έννομης και δημόσιας τάξης, που είναι η ένταξή μας στην ΕΕ, θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία για να ιδρυθεί ένα μέτωπο φιλελεύθερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 16:26

    Είδηση: 11564


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 May 2012 - 16:49:32 UTC