Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λουτρά Πόζαρ: Μαγεία, χαλάρωση και θεραπεία

    [01] Λουτρά Πόζαρ: Μαγεία, χαλάρωση και θεραπεία

    Στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν του τρίτου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ, από τις αξιολογότερες πηγές της Ευρώπης. Η σύγχρονη λουτρόπολη, με οργανωμένες εγκαταστάσεις σε ένα υπέροχο περιβάλλον, συγκεντρώνει κάθε χρόνο έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επιθυμούν να συνδυάσουν την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών.

    Οι ασβεστο-ανθρακικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ με σταθερή θερμοκρασία 37ο C, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων κατά μήκος της κοίτης του Θερμοποτάμου και συγκεντρώνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, λάτρεις των ιαματικών νερών που τα εμπιστεύονται για διάφορες παθήσεις.

    Στη λουτρόπολη λειτουργούν δύο υδροθεραπευτήρια. Το ιαματικό νερό διοχετεύεται μέσω αγωγών μεγάλης ροής σε ειδικά διαμορφωμένες εσωτερικές (ατομικές ή ομαδικές) πισίνες, χαμάμ, τζακούζι, και σπα. Μια μεγάλη ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, προσφέρεται για βουτιές χειμώνα - καλοκαίρι, ενώ οι πιο τολμηροί προτιμούν τους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι. Η φύση γύρω από τα λουτρά είναι πραγματικά μαγευτική!

    Οργιώδης βλάστηση, πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, απόκρημνες πλαγιές και θεόρατοι βράχοι συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς που μόνο η ίδια η φύση θα μπορούσε να σμιλέψει και να μας το προσφέρει με γενναιοδωρία.

    Δεν είναι τυχαίο που τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν αγαπημένο προορισμό πολλών ορειβατικών και φυσιολατρικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα αφού εδώ μπορείτε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας να κάνετε : Rafting και κayak στον ποταμό Μογλένιτσα, Ιππασία στο καταπράσινο χωριό Όρμα , σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και μετά να χαλαρώσετε στις πισίνες των Λουτρών Πόζαρ, Mountain bike, εκτός δρόμου διαδρομές με 4χ4 μέσα στη φύση, Trekking στο Μαύρο Δάσος με τις πελώριες οξιές από όπου λέγεται ότι προμηθεύονταν την πρώτη ύλη για να φτιάξουν τις σάρισες (τα εξάμετρα δόρατα) οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τέλος βαρκάδα στη λίμνη του Άγρα τον σημαντικό αυτό υδροβιότοπο.

    Η περιοχή διαθέτει πλήθος καταλυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες σας για ξεκούραση, ενώ γραφικά ταβερνάκια με παραδοσιακή μακεδονίτικη κουζίνα,τσίπουρο και κόκκινο ξινόμαυρο, από τα διασημότερα κρασιά της περιοχής, αναλαμβάνουν την τέρψη του ουρανίσκου σας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Ζατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 15:25

    Είδηση: 2713


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 May 2012 - 20:49:28 UTC