Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου
  • [02] Βενιζέλος: Πάμε σε εκλογές γιατί κάποιοι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους

    [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Θα συνεχιστούν οι φθινοπωρινές συνθήκες μέχρι και το Σάββατο, καθώς οι βροχές επιμένουν με μεγαλύτερη ένταση, αλλά και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Από το Σάββατο το μεσημέρι, σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός, με την καινούρια εβδομάδα να ξεκινάει με καλοκαιρινές διαθέσεις.

    Την Παρασκευή οι βροχές θα συνεχιστούν στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τον μεγαλύτερο όγκο βροχής να αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και στην Εύβοια και, μέσα στην ημέρα, στα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη. Σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατούν στα πελάγη, στα 5-7 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί μέχρι και τα 8 μποφόρ στο β. Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα διατηρήσει τις χαμηλές τιμές, καθώς το θερμόμετρο θα συνεχίσει να δείχνει 5 βαθμούς τις πρωινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ το μεσημέρι οι μέγιστες τιμές δε θα ανέβουν πάνω από τους 22 βαθμούς, οι ψηλότερες στην Πελοπόννησο. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 4 έως 18°C.

    Κεντρικά: 6 έως 20°C.

    Δυτικά: 6 έως 21°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 13 έως 17°C.

    Κρήτη: 11 έως 21°C.

    Κυκλάδες: 15 έως 20°C.

    Πελοπόννησος: 6 έως 22°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική θα επικρατεί αυξημένη συννεφιά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4-6 μποφόρ.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει αρκετή συννεφιά με βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί, βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ και τοπικά μέχρι τα 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες, με τάση όμως εξασθένησης μέσα στην ημέρα.

    Επόμενες Ημέρες

    Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι ασθενείς βροχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με πιο ισχυρές μπόρες στα νησιά του Αιγαίου. Σταδιακά, όμως, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και τα φαινόμενα να υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πέσουν στα 4-6 μποφόρ στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου, από βορειοδυτικές διευθύνσεις και γρήγορα θα εξασθενήσουν, καθώς θα εμφανιστούν νότιοι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο. Στο Κρητικό πέλαγος θα έχουμε την παρουσία δυτικών ανέμων στα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας, όπου θα φτάσει στους 24 και 25 βαθμούς στη βόρεια, την κεντρική και τη δυτική Ελλάδα, ενώ στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στους 20 με 23 βαθμούς.

    Την Κυριακή ασθενείς, πλέον, βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά της χώρας και λίγο στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα θα έχουν παροδικές νεφώσεις, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αισθητά, με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και μόνο προς το βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους νότιοι άνεμοι στα νότια τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, με το θερμόμετρο να ανέρχεται και πάλι στους 26 με 27 βαθμούς στα κεντρικά, δυτικά και στην Πελοπόννησο, και μέχρι τους 24 βαθμούς στην Κρήτη.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 23:36

    Είδηση: 12381

    [02] Βενιζέλος: Πάμε σε εκλογές γιατί κάποιοι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους

    Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές γιατί κάποιες πολιτικές δυνάμεις που έπρεπε να φερθούν υπεύθυνα δεν θέλησαν αναλάβουν την αυξημένη εκλογική ευθύνη που έδωσε η λαϊκή εντολή και αυτό ο Έλληνας πολίτης καλείται να το επαναξιολογήσει», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και σημείωσε ότι ο φόβος μπροστά στην ανάληψη της ευθύνης συμβαδίζει με την πρόωρη αλαζονεία, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό συνδυασμό.

    Ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις νέες εκλογές μπορεί να ανατραπούν τα πάντα, , εκτιμώντας ότι η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων που είναι κοντά στο 5%,, δεν είναι δύσκολο να καλυφθεί.

    Όλα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ξεκινούν από το μηδέν και έθεσε ως πρώτο στόχο την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν 20 περιφέρειες στις οποίες δεν εκπροσωπείται το Κίνημα.

    Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, στο επόμενο διάστημα, έχει δύο επιδιώξεις, την επίτευξη των εκλογικών του στόχων και την επίτευξη του εγχειρήματος αναγέννησης της παράταξης.

    Επίσης ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος έκανε άνοιγμα και σε άλλες δυνάμεις, τονίζοντας ότι «είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο», μια φράση που εκλαμβάνεται ως προσκλητήριο συστράτευσης με δυνάμεις που «αποκολλήθηκαν» από το ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, μετά τις εκλογές πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό μια υπεύθυνη κεντροαριστερά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσδιόρισε και τα μέτωπα με τα οποία θα αντιπαρατεθεί προεκλογικά το Κίνημα.

    Το πρώτο, όπως είπε, είναι με τη δεξιά, η οποία σε όλο το προηγούμενο διάστημα έχει τροφοδοτήσει το κλίμα με δημαγωγία και τυχοδιωκτισμό.

    Το δεύτερο μέτωπο συγκροτούν όλες οι «εκδοχές» της ακροδεξιάς, υπαινισσόμενος ότι σε αυτές περιλαμβάνει και τον κ. Καμμένο.

    Το τρίτο μέτωπο που προσδιόρισε ο κ. Βενιζέλος, είναι εκείνο της δημαγωγίας και του καιροσκοπισμού, το οποίο εμφανίζεται ως αριστερή εκδοχή.

    Την επόμενη Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τους άλλους αρχηγούς των σοσιαλιστικών κομμάτων που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) σε μια συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και στην οποία ο κ. Βενιζέλος θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 20:51

    Είδηση: 12380


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 May 2012 - 1:03:50 UTC