Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Dragon της SpaceX έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [02] Δ. Στρατούλης: «Μας ενδιαφέρει η πολιτική νομιμοποίηση»
  • [03] Κυβέρνηση συνεργασίας προτείνει μετά τις εκλογές η Α. Διαμαντοπούλου
  • [04] O Γ. Γλυνός για την κατάσταση της οικονομίας
  • [05] Κανονικά στις 15 Ιουνίου η εξέταση των Αγγλικών λέει στη ΝΕΤ η υπ. Παιδείας
  • [06] Κ. Τζαβάρας: «Υπάρχουν αντιδράσεις στην Ηλεία και προέρχονται από άλλες πλευρές»
  • [07] Χ. Θεοχάρης: Χρεωστικές οι περισσότερες δηλώσεις - Προσοχή στα «αδρανή μπλοκάκια»

    [01] Το Dragon της SpaceX έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Το διαστημικό όχημα Dragon, της αμερικανικής εταιρείας SpaceX, έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), επιβεβαίωσε η NASA, και έτσι έγινε το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος που φτάνει ποτέ στον Διεθνή Σταθμό.

    Ο ρομποτικός βραχίονας του ISS, τον οποίο χειρίζονταν έξι αστροναύτες του πληρώματός του, έπιασε το Dragon την Παρασκευή, στις 16:56 ώρα Ελλάδας, δύο ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο.

    Το άνοιγμα του θαλάμου μεταξύ του ISS και του Dragon είναι προγραμματισμένο για αύριο, στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

    Οι αστροναύτες του ISS θα ξεκινήσουν τότε να μεταφέρουν τα 521 κιλά τροφίμων και υλικού, που βρίσκονται στο Dragon και, στη συνέχεια, θα φορτώσουν στην κάψουλα 660 κιλά επιστημονικού υλικού από τον ISS.

    Streaming live video by Ustream

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, SpaceX

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 18:04

    Είδηση: 13159

    [02] Δ. Στρατούλης: «Μας ενδιαφέρει η πολιτική νομιμοποίηση»

    Μας ενδιαφέρει η πολιτική νομιμοποίηση και αν συμφωνήσουν οι αριστερές δυνάμεις και έχουν και τον ανάλογο αριθμό βουλευτών για να πάρουν το 151, από κει και πέρα όταν πάνε στη Βουλή μπορεί να υπάρξουν ψήφοι ανοχής, μπορεί να υπάρξουν ψήφοι εμπιστοσύνης δήλωσε στην NETFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορέσει με άλλες αριστερές δυνάμεις να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση. Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο δημόσιο τονίζοντας «εννοούμε προσλήψεις στην υγεία, στην παιδεία και για τη διασφάλιση της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των πολιτών από το κοινό έγκλημα».

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Νέες κάλπες δε θα προτιμήσουμε. Εμείς θα επιδιώξουμε να ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού, να αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσει με άλλες αριστερές δυνάμεις να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση που θα μας αποδεσμεύσει από τα μνημόνια και από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές. ...

    Μας ενδιαφέρει η πολιτική νομιμοποίηση και αν συμφωνήσουν οι αριστερές δυνάμεις και έχουν και τον ανάλογο αριθμό βουλευτών για να πάρουν το 151, από κει και πέρα όταν πάνε στη Βουλή μπορεί να υπάρξουν ψήφοι ανοχής, μπορεί να υπάρξουν ψήφοι εμπιστοσύνης. Θα το δούμε αυτό και θα δούμε τι αποτυπώνει. ...

    Εμείς θεωρούμε ότι αν μπορέσει η αριστερά να σχηματίσει κυβέρνηση και να μας αποδεσμεύσει από το μνημόνιο, ανεξάρτητα τι θα έχουν πάρει τα δύο κόμματα ή τα περισσότερα κόμματα της αριστεράς που θα σχηματίσουν κυβέρνηση, θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση, διότι το 60% του ελληνικού λαού ήδη έχει ψηφίσει κατά των μνημονίων, και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό αυτό στις εκλογές στις 17 Ιουνίου. ...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η διαπραγμάτευση γίνεται με τους δανειστές. Αυτοί που έχουν αγοράσει το δημόσιο χρέος, τι θα τους πείτε;»

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Εμείς θα τους πούμε ότι αυτό το υπέρογκο χρέος, το οποίο δημιουργήθηκε, ένα μεγάλο μέρος του, χωρίς ευθύνη του ελληνικού λαού, δανείζονταν οι κυβερνήσεις...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι κυβερνήσεις που δανείζονταν για να αυξηθεί αυτό το χρέος δεν ψηφιζόντουσαν από τον ελληνικό λαό;»

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Ψηφίζονταν από τον ελληνικό λαό. Γι' αυτό θα τους πούμε ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αυτό το δημόσιο χρέος των 369 δις ευρώ και να θέλουν να το πληρώσουν δε μπορούν. Και σκλάβοι να γίνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, και την Πελοπόννησο να πουλήσουμε, δε μπορεί η χώρα μας να αποπληρώσει αυτό το δημόσιο χρέος, και μάλιστα με πολιτικές που την οδηγούν στην καταστροφή. Εάν θέλετε να πάρετε ένα τμήμα των χρημάτων σας ελάτε να διαπραγματευτούμε για να δούμε πώς θα το πάρετε. Να το πάρετε όλο είναι αδύνατο. Προκειμένου η χώρα να βρεθεί σε αδυναμία πληρωμών και να μην πάρετε τίποτα, ελάτε να διαπραγματευτούμε, να δούμε πόσο μέρος του δημόσιου χρέους, πόσο θα διαγράψουμε, και το υπόλοιπο με μέτρα ανάπτυξης, με ευνοϊκούς όρους και λοιπά.»

    ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Νομίζω το έχουμε εξηγήσει επαρκώς. Εννοούμε προσλήψεις στην υγεία, στην παιδεία και για τη διασφάλιση της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των πολιτών από το κοινό έγκλημα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 16:11

    Είδηση: 13148

    [03] Κυβέρνηση συνεργασίας προτείνει μετά τις εκλογές η Α. Διαμαντοπούλου

    Κατά της δαιμονοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι θα πρέπει να κριθούν οι προτάσεις του δήλωσε στη NETFM η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Η κα. Διαμαντοπούλου τόνισε επίσης ότι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί παρά να είναι η δεξιά του κυρίου Σαμαρά και πρόσθεσε ότι εμείς πρέπει να μιλήσουμε και να απαντήσουμε στη ΝΔ, και βεβαίως να αντιπαρατεθούμε με θετικό τρόπο. Επίσης, η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τουλάχιστον για αυτή την περίοδο έχουν κλείσει και προτείνει μια κυβέρνηση συνεργασίας τονίζοντας ότι εάν αυτό δεν είναι εφικτό, εάν δε μπορεί να είναι ΝΔ-Καμμένος, που αφορούν την κεντροδεξιά, ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, που αφορούν την κεντροαριστερά, τότε θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα έχει συγκεκριμένους στόχου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν συμφωνώ με αυτή τη δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από πολλές πλευρές. Νομίζω ότι πρέπει ουσιαστικά να κριθούν οι προτάσεις του, και θα κριθούν από τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να κρίνουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει τον σαφή ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί ένα συντριπτικό κάταγμα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πού υπάγεται αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ;»

    Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε στο χώρο που σε ευρωπαϊκό επίπεδο λέμε σοσιαλδημοκρατία, σε ελληνικό επίπεδο κεντροαριστερά. Όμως, θα παραδεχτώ ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, λόγω της τύχης που το έφερε να διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη κρίση, για την οποία ήταν ανέτοιμο, και τεχνοκρατικά και πολιτικά, κανείς δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση, λόγω αυτού του κατάγματος που έχει υποστεί, χρειάζεται να αναγεννηθεί στη λογική αυτή. Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να έχει ξανά, με πίστη και με μεγάλη δυναμική, τη ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία.»

    Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι αντίπαλος για το ΠΑΣΟΚ είναι η χρεοκοπία, δεν είναι υποχρεωτικά τα κόμματα, και ιστορικά και τώρα ο αντίπαλος δε μπορεί παρά να είναι η δεξιά του κυρίου Σαμαρά.»

    Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Εμείς πρέπει να μιλήσουμε και να απαντήσουμε στη ΝΔ, και βεβαίως να αντιπαρατεθούμε με θετικό τρόπο, γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας, ή εμένα αν με ρωτήσετε προσωπικά, που δε θα ήθελε να γίνουν όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολύ θα το ήθελα. ... Εμείς θα πρέπει να συζητήσουμε, και να το συζητήσουμε ήρεμα και καλόπιστα και έντιμα.»

    Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Πρώτα απ' όλα θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας. Φαίνεται ότι η ιστορία και το εθιμικό των αυτοδύναμων κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τουλάχιστον για αυτή την περίοδο, έχει κλείσει. Εάν υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα έχει ένα προγραμματικό λόγο, κατά την άποψή μου πρέπει να είναι ή μια κυβέρνηση κεντροαριστεράς ή μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, εάν δε μπορεί να είναι ΝΔ-Καμμένος, που αφορούν την κεντροδεξιά, ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, που αφορούν την κεντροαριστερά, τότε θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα έχει συγκεκριμένους στόχους, η οποία θα βάλει συγκεκριμένα στοιχεία. Θα βάλει το θέμα της αναθεώρησης συγκεκριμένων όρων του μνημονίου, θα βάλει 5-6 βασικούς στόχους μέχρι τα Χριστούγεννα, θα βάλει ένα στόχο που αφορά τη νέα σχέση μας με την Ευρώπη. Αυτή η εθνική κυβέρνηση, θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα κυρίως από τα πρώτα δύο κόμματα, όποια είναι αυτά.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 16:10

    Είδηση: 13145

    [04] O Γ. Γλυνός για την κατάσταση της οικονομίας

    Πεδίον δόξης λαμπρό για δημαγωγία, χαρακτήρισε το πρωί μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ, ο Γιώργος Γλυνός την αντίφαση που υπάρχει και που θέλει τον ελληνικό λαό να θέλει να παραμείνει στο ευρώ αλλά την ίδια ώρα να μην θέλει το μνημόνιο. Ο πρώην σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου, παρατήρησε ότι υπάρχει μεγάλη υποκρισία και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των δανειστών, στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που υπάρχει σήμερα και στη διαφορά μεγένθυσης - ανάπτυξης σε επίπεδο οικονομίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 13144

    [05] Κανονικά στις 15 Ιουνίου η εξέταση των Αγγλικών λέει στη ΝΕΤ η υπ. Παιδείας

    20.000 παιδιά που εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν στην εξέταση των Αγγλικών θα εξεταστούν στις 15 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι και στις 16:00 το απόγευμα θα παραδώσουμε όσα σχολεία είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

    Όπως συμπλήρωσε, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις στις 17:00 το απόγευμα για 700 παιδιά.

    Η υπουργός διευκρίνισε ότι την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, δεν θα γίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις.

    Στόχος του υπουργείου Παιδείας, τόνισε η κα Κιάου, είναι στα τέλη Ιουνίου να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών, ώστε να ακολουθήσει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

    Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι η βούληση είναι να χρηματοδοτηθούν και τους επόμενους μήνες μετά την 30η Ιουνίου που τελειώνει η χρηματοδότηση τους.

    Το υπουργείο, ανέφερε, θα πιέσει τον υπουργό Οικονομικών γιατί δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργούν τα πανεπιστήμια της χώρας.

    Υπάρχει, συμπλήρωσε και το νομικό εργαλείο για να πετύχουμε το στόχο αυτό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM - ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 14:48

    Είδηση: 13140

    [06] Κ. Τζαβάρας: «Υπάρχουν αντιδράσεις στην Ηλεία και προέρχονται από άλλες πλευρές»

    Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις στην Ηλεία, και οι αντιδράσεις αυτές προέρχονται όχι μόνο από την κυρία Αυγερινοπούλου, προέρχονται και από άλλες πλευρές δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στη ΝΕΤFM για την επίμαχη υποψηφιότητα του Γιώργου Κοντογιάννη, υποψηφίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ηλεία και τόνισε ότι υπάρχει ένα κλίμα που λέει ότι μια έδρα την οποία ο λαός την εμπιστεύτηκε σε ένα βουλευτή με την ψήφο, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την αφαιρεί με μια απόφαση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΔ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις στην Ηλεία, και οι αντιδράσεις αυτές προέρχονται όχι μόνο από την κυρία Αυγερινοπούλου, προέρχονται και από άλλες πλευρές, και κυρίως υπάρχει ένα κλίμα που λέει ότι μια έδρα την οποία ο λαός την εμπιστεύτηκε σε ένα βουλευτή με την ψήφο, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την αφαιρεί με μια απόφαση. Θεωρώ ότι η απόφαση του κόμματος θα είναι δίκαιη και πρέπει να είναι δίκαιη. Ακόμα δεν έχει ληφθεί και πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα τα δει τα θέματα αυτά και θα βάλει τα πράγματα στην τάξη και στη σειρά που αναλογεί σε μια δημοκρατική, κομματική παράταξη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Φαίνεται ότι ο «γάμος» έχει και τα παρατράγουδά του.»

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Ο γάμος είναι μια ιστορία στην οποία πολλοί επενδύουν επικοινωνιακά, αλλά αυτό που για μένα έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για τη συγκρότηση ενός μετώπου σε μια από τις πιο κρίσιμες, ίσως θα έλεγα ότι μπαίνουμε σε μια φάση ιστορική όπου βρισκόμαστε μπροστά στην τελική εκκαθάριση των εκκρεμών λογαριασμών της ιστορικής περιόδου της μεταπολίτευσης.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 16:13

    Είδηση: 13137

    [07] Χ. Θεοχάρης: Χρεωστικές οι περισσότερες δηλώσεις - Προσοχή στα «αδρανή μπλοκάκια»

    Την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων, καθώς έχουν εκκαθαριστεί πάνω από 200.000 φορολογικές δηλώσεις και ο φόρος που προκύπτει είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ, αποστέλλει τις επόμενες ημέρες η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης. Επιπλέον, επισήμανε ότι θα επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ και για τα «αδρανή μπλοκάκια» αν δεν γίνει διακοπή εργασιών. Όλες οι εκκρεμότητες γύρω από τα φορολογικά ζητήματα, καθώς και η πορεία των εσόδων, θα εξετασθούν σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιώργο Ζανιά.

    Αυξημένοι φόροι

    Το 65% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί είναι χρεωστικές λόγω των σημαντικών επιβαρύνσεων που συνεπάγονται η μείωση του αφορολογήτου ορίου, η μείωση των εκπτώσεων δαπανών και κυρίως η εφαρμογή των αυξημένων (έως και 70%) τεκμηρίων.

    Ο κ. Θεοχάρης απέδωσε τους αυξημένους φόρους στον τρόπο παρακράτησης που εφαρμόστηκε πέρυσι και ο οποίος δεν «παρακολούθησε» όλες τις φορολογικές αλλαγές, αλλά και στα τεκμήρια.

    Όσον αφορά στην αποστολή των φορολογικών εντύπων, είπε ότι έχει αποσταλεί το 80% των εντύπων και απομένει ένα 20%, λόγω τεχνικών δυσκολιών, που πάντως αντιμετωπίστηκαν.

    Από βδομάδα αρχίζει και η αποστολή των υπολοίπων εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αυτά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010-2011.

    Ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα σταλούν επιστολές σε περίπου 240.000 ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους 110.000 υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις και 130.000 ήταν αδρανείς, προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους και να αποφύγουν την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ. Όπως διευκρίνισε, οι επιτηδευματίες που θέλουν να κάνουν διακοπή εργασιών, μπορούν να το κάνουν έως τις 6 Ιουνίου.

    Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών (λήγουν στις 15 Ιουνίου για μισθωτούς και συνταξιούχους) εάν απαιτηθεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κ. Τσάβαλος

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 13:00

    Είδηση: 13107


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 May 2012 - 16:49:42 UTC