Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρίτζης: Ο λαός χρειάζεται κυβέρνηση που θα έχει τις δικές του ανάγκες
  • [02] Στυλιανίδης: «Η Ευρώπη δε μπλοφάρει και μας το έχει πει»
  • [03] Γεννηματά: «Παρακολουθούμε μια τεχνητή πόλωση ανάμεσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»
  • [04] Μανώλης: «Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του»
  • [05] Σταϊκούρας, Τσακαλωτός, Αηδόνης, Μανωλάκου στην Πρωινή Ενημέρωση
  • [06] Παράταση έως τις 16 Ιουλίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων
  • [07] Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    [01] Καρίτζης: Ο λαός χρειάζεται κυβέρνηση που θα έχει τις δικές του ανάγκες

    «Συζητάμε για μια περίπτωση στην οποία τίθεται από τους εταίρους μας το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, μια ευρύτερη ανακατάταξη στην περιοχή. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ως εκείνη τη στιγμή κανένας δε μπορεί να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι εκείνη τη στιγμή ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει τις δικές του ανάγκες σε προτεραιότητα, σε αντίθεση με μια κυβέρνηση μνημονίου που θα είχε κι εκείνη τη στιγμή τις ανάγκες των μισθωτών σε προτεραιότητα» δήλωσε στη NETFM ο Ανδρέας Καρίτζης, επιτροπή τεκμηρίωσης ΣΥΡΙΖΑ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΚΑΡΙΤΖΗΣ: «Συζητάμε, και δεν είναι κάτι κρυφό από τον ελληνικό λαό, για μια περίπτωση στην οποία τίθεται από τους εταίρους μας το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, μια ευρύτερη ανακατάταξη στην περιοχή. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ως εκείνη τη στιγμή κανένας δε μπορεί να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι εκείνη τη στιγμή ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει τις δικές του ανάγκες σε προτεραιότητα, σε αντίθεση με μια κυβέρνηση μνημονίου που θα είχε κι εκείνη τη στιγμή τις ανάγκες των μισθωτών σε προτεραιότητα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εννοείτε ότι στην περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το σχέδιο, το plan A του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα γίνει μονάχα επειδή η Ευρώπη έχει αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί;»

    Α. ΚΑΡΙΤΖΗΣ: «Ακριβώς. Θα είναι μια επιλογή ευρείας κλίμακας. Ούτως ή άλλως πάμε εκεί. Μην το λέτε σα να ακούγεται παράλογο»

    Α. ΚΑΡΙΤΖΗΣ: «Θεωρείτε ότι υπάρχει ένα ευρώ που έρχεται από το γερμανικό ή τον ολλανδικό λαό, το οποίο έρχεται για να βοηθήσει τους Έλληνες; Η Ελλάδα λειτουργεί σαν off-shore εταιρεία για να παίρνουν λεφτά από το γερμανικό και τον ολλανδικό λαό και να τα δίνουν σε μεγαλοτραπεζίτες μέσω των χρεών που έχει ο Νότος.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 17:23

    Είδηση: 13688

    [02] Στυλιανίδης: «Η Ευρώπη δε μπλοφάρει και μας το έχει πει»

    Όποιος λέει ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο χωρίς να διακινδυνέψει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μάλλον λαϊκίζει και λέει ψέματα δήλωσε στη NETFM o γραμματέας προγράμματος και βουλευτής ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ακούσει και να καταλάβει ότι η Ευρώπη δεν μπλοφάρει ενώ υπογράμμισε ότι 'αν δεν υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, τότε η χώρα πηγαίνει στα βράχια με μαθηματική ακρίβεια'.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Έχουμε ένα σκηνικό, το οποίο θα διευκόλυνε, για πρώτη φορά ίσως, να γίνει κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή ηλεκτρίζει την περιοχή, να εκλεγούν 3 μειονοτικοί βουλευτές στο νομό Ροδόπης. Αυτό λειτουργεί και ψυχολογικά και πολιτικά πάνω στους χριστιανούς.

    Όλα αυτά αλλάζουν πλήρως τα χαρακτηριστικά του αγώνα στη Θράκη και στη Ροδόπη και δημιουργούν μια κατάσταση, η οποία απειλεί την ισόρροπη και δίκαιη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων, χριστιανών και μουσουλμάνων, στέλνοντας τις σκέψεις των ανθρώπων σε άλλα σενάρια, κάτι το οποίο δεν είναι καλό για την περιοχή.

    Υπάρχει ένας ηλεκτρισμός, ο οποίος δημιουργεί ένα έδαφος γόνιμο για εθνικιστικές ή ακραίες αντιδράσεις, και κυρίως δημιουργεί μια ψυχολογική ανασφάλεια στους χριστιανούς της περιοχής ότι γίνονται παιχνίδια που κινούνται από περίεργα κέντρα.»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Το μνημόνιο, τότε που εμείς ασκούσαμε δριμεία κριτική, ήταν μια διαπραγμάτευση, σε εισαγωγικά, μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της τρόικα. Τώρα είναι μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. Επομένως, όποιος λέει ότι θα το καταγγείλει χωρίς να διακινδυνέψει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μάλλον λαϊκίζει και λέει ψέματα στον κόσμο.»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η Ευρώπη δε μπλοφάρει και μας το έχει πει με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Το είπε ο κύριος Σούλτς στον κύριο Παπούλια, το είπε η κυρία Μέρκελ, ο κύριος Ολάντ παρουσία του Αμερικανού προέδρου, το είπε ο κύριος Μπαρόζο από τη σύσκεψη του G8. Επομένως, ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να το ακούσει και να το καταλάβει ότι η Ευρώπη δε μπλοφάρει. Αυτά που υπογράψαμε για να πάρουμε τη βοήθεια πρέπει να τα τηρήσουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αφού η Ευρώπη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διορθωτικές/συμπληρωματικές πολιτικές, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία αν αυτό θα γίνει με κυβέρνηση ΝΔ ή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση εκλεγμένη και ισχυρή στις 18 του μηνός για να μπορέσει να διαπραγματευτεί αυτές τις πτυχές που περιγράφω. Διότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση, ζήτω που καήκαμε τότε. Η χώρα πηγαίνει στα βράχια με μαθηματική ακρίβεια.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 17:23

    Είδηση: 13687

    [03] Γεννηματά: «Παρακολουθούμε μια τεχνητή πόλωση ανάμεσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

    Για τεχνητή πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη ΝΕΤFM η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει κυβέρνηση συνεργασίας από την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαΐου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Παρακολουθούμε όλη αυτή την τελευταία εβδομάδα μια τεχνητή πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι προσπαθούν και σε αυτή την προεκλογική περίοδο να αναβιώσουν τη λογική των παλαιότερων εκλογών, τότε που ακόμα ο δικομματισμός υπήρχε πράγματι, τότε που ο δικομματισμός μπορούσε να οδηγήσει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, και άρα να δώσει και λύση διακυβέρνησης στον τόπο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δε μπορεί να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ας το ξεχάσουμε.»

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που να έχει και την πολιτική νομιμοποίηση. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ μιλούσε από την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαΐου, και την επόμενη εβδομάδα που έγιναν όλες οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, και τώρα, για κυβερνήσεις συνεργασίας.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 17:22

    Είδηση: 13682

    [04] Μανώλης: «Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του»

    Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο βουλευτής «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Γιάννης Μανώλης στη ΝΕΤFM ο οποίος τόνισε ότι «έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του» επειδή «πλησιάζει κοντά στο Μαξίμου, κι όταν πλησιάζει κανείς στο Μαξίμου παθαίνει μετάλλαξη».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Ακούω το ΣΥΡΙΖΑ τελευταία να έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του. Συμφωνεί με τη ΝΔ στα περισσότερα. Θα αυξήσει λίγο το επίδομα ανεργίας και την κατώτερη σύνταξη. Όλα τα άλλα τα έχει δώσει. Μέχρι τώρα ήταν επαναστάτης, τώρα τα δώσανε, ίσως γιατί πλησιάζουνε κοντά στο Μαξίμου, κι όταν πλησιάζει κανείς στο Μαξίμου παθαίνει μετάλλαξη.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 17:22

    Είδηση: 13680

    [05] Σταϊκούρας, Τσακαλωτός, Αηδόνης, Μανωλάκου στην Πρωινή Ενημέρωση

    Το πρόγραμμα της ΝΔ κινείται στην κατεύθυνση της ανάκαμψης, διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη που αλλάζει, και στην κατεύθυνση Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

    Όσον αφορά στην πρόταση για το επίδομα ανεργίας, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστεί η Ευρώπη, να αντληθούν τα κονδύλια από τους κοινοτικούς πόρους ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει και μία δεύτερη εναλλακτική, η πρόταση του ΙΟΒΕ, να βγει το επίδομα ανεργίας από τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείματος.

    Όσον αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση για την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, των ειδικών μισθολογίων πχ αστυνομικών, ανέφερε ότι είναι κοστολογημένα στα 600 εκατομμύρια και υπάρχουν τα ισοδύναμα μέτρα.

    Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Ε. Τσακαλωτός, υποστήριξε ότι ένας λόγος που δεν ξεκλειδώνουν τα ΕΣΠΑ είναι και τα ιδιωτικά συμφέροντα .

    Και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο που οδηγούσε στην Αμερική το μοντέλο των συντηρητικών κομμάτων για τριάντα χρόνια.

    Για κάθε δολάριο παραγωγής τα 58 σεντ πήγαιναν στο 1% του πληθυσμού σημείωσε.

    Προχειρότητα και αντιγραφή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε στη ΝΔ με αφορμή την παρουσίαση του χθεσινού της προγράμματος 18 σημείων ο Χρήστος Αηδόνης.

    Υπάρχει, ανέφερε, διολίσθηση σε έναν κύκλο χαμένων υποσχέσεων, συμπληρώνοντας ότι είναι ανέφικτα αυτά που προτείνονται.

    Το ΚΚΕ, δεν τρομοκρατεί τον λαό, ούτε καλλιεργεί αυταπάτες όπως ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η βουλευτής του κόμματος Δ. Μανωλάκου και υπογράμμισε ότι χρειάζεται ελπίδα πραγματική, όχι ψεύτικη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 12:31

    Είδηση: 13672

    [06] Παράταση έως τις 16 Ιουλίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

    Παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος των φυσικών προσώπων (η αρχικη προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου) ενώ για δηλώσεις που θα υποβληθούν χειρόγραφα στις ΔΟΥ, η νέα προθεσμία λήγει στις 2 Ιουλίου.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Ζανιά, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος τής υποβολής όσο το δυνατόν περισσότερων δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί ο μέσος χρόνος εκκαθάρισής τους.

    Σχετική είδηση: Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 13710

    [07] Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Διευκρινίσεις γύρω από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης και τους κλειδαρίθμους.

    Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεδομένης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των εμπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων με ατομικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (εκτός των συνταξιούχων) για το Οικονομικό Έτος 2012», όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012 και οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών αυτών προσώπων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών χωρίς να απαιτείται κλειδάριθμος

    Σε όσους φορολογούμενους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή (φορολογούμενοι που δήλωσαν το προηγούμενο έτος εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ πλην των συνταξιούχων) και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.

    Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των υφιστάμενων διευκολύνσεων που αποφασίστηκαν προς αποφυγή συνωστισμού, μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., για την υποβολή αίτησης και την απόκτηση κλειδαρίθμου, ανεξάρτητα από την αποστολή των συστημένων επιστολών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με απλή εξουσιοδότηση, πλην όμως προτείνεται να αναμένουν τη λήψη των συστημένων επιστολών.

    Εν τω μεταξύ, δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η οποία λήγει κανονικά στις 15 Ιουνίου.

    Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι εξαιρούνται της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης, δεν έχουν παραλάβει το βασικό έντυπο Ε1. Η καθυστέρηση στην αποστολή των εντύπων συνδέεται με την μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου από τον Κολωνό στο Μενίδι ακριβώς την περίοδο όπου θα έπρεπε να τυπώνει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι τα έντυπα δεν τυπώθηκαν εγκαίρως και ως εκ τούτου δεν εστάλησαν στους φορολογούμενους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κ. Τσάβαλος

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 15:20

    Είδηση: 13705


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 June 2012 - 16:49:34 UTC