Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου
  • [02] Γ. Σταθάκης: Θα προτάξουμε το δίχτυ προστασίας για τα φτωχότερα στρώματα
  • [03] Με μια ματιά
  • [04] Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ

    [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Ανοίγει και πάλι ο καιρός, με τις βροχές να περιορίζονται στα βορειοανατολικά. Η προοπτική του καιρού είναι άκρως καλοκαιρινή καθώς καθημερινά ο υδράργυρος θα ανεβαίνει. Από την Κυριακή και την επόμενη βδομάδα φαίνεται να έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στις "ευπαθείς" στη ζέστη περιοχές στους 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω.

    Πιο αναλυτικά την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με βελτίωση από το απόγευμα.

    Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί θα επικρατεί ψύχρα σε ορεινές περιοχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-28 στα βόρεια, από 11-27 στα δυτικά, ενώ θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-6 και στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ και τοπικά στις Σποράδες το πρωί 7 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα έχουμε λιακάδα με λίγη παροδική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες στο Θερμαικό θα πνέουν από 4-6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανοιχτά 7 μποφόρ

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Πέμπτη καλός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 30-31 βαθμούς και οι βοριάδες θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα είναι πιο ήπιοι, 3-4 το πολύ 5 μποφόρ.

    Την Παρασκευή περιμένουμε ήλιο σε όλη τη χώρα, ενώ το μεσημεράκι προς απόγευμα θα συννεφιάσει κατά μήκος της Πίνδου και πιθανόν να βγουν λίγες μπόρες, όχι όμως κάτι το σημαντικό. Οι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία, με τιμές μέχρι 32-33 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 00:06

    Είδηση: 13991

    [02] Γ. Σταθάκης: Θα προτάξουμε το δίχτυ προστασίας για τα φτωχότερα στρώματα

    Για έσοδα:

    Όσον αφορά στο μέτωπο των εσόδων τόνισε ότι:

    «στις πρώτες 50 μέρες, δεν είναι απόλυτα ρεαλιστικό ότι θα αλλάξεις τη δομή των εσόδων» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να κάνεις απότομα πράγματα, στην ροή ενός προϋπολογισμού που κληρονομείς»

    Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι κάθε μέτρο που θα λαμβάνεται τις πρώτες μέρες, θα έχει πάντα το κοινωνικό κριτήριο παρατηρώντας ότι «υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από λειτουργικές δαπάνες».

    Όσον αφορά στα ταμεία που στερεύουν επεσήμανε ότι

    Τα φορολογικά έσοδα έπεσαν λόγω της ύφεσης και επειδή έχει μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων για μετά τις εκλογές

    Ξεκαθάρισε ότι σαφώς θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις σημειώνοντας ότι το πραγματικό έλλειμμα του προϋπολογισμού θα εμφανισθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

    Ξεκαθάρισε επίσης ότι «θα ανασταλούν όλοι οι νόμοι που αφορούν στην εργασία» και θα επανέλθουμε στο βασικό μισθό 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, και στο καθεστώς κλαδικών συμβάσεων.

    Φορολογικό σύστημα - Στεγαστικά δάνεια

    Ο Γ. Σταθάκης, τόνισε ότι χρειάζεται ένα φορολογικό σύστημα που θα αποτυπώνει την ακριβή εικόνα του κάθε φορολογούμενου.

    Και σημείωσε ότι «δεν υπήρχε βούληση από το κράτος να υπάρχει διαύγεια».

    Όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια υποστήριξε ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σταδιακή αποκλιμάκωση όσων βρίσκονται στο «κόκκινο».

    Πρόταση μας ανέφερε, είναι να κουρευτούν με βάση τα κοινωνικά κριτήρια, όπως το εισόδημα.

    Από την άλλη μεριά, οι τράπεζες επειδή θα τα γράψουν ως ζημιά στους ισολογισμούς τους θα πρέπει να το κάνουν ελεγχόμενα, ώστε να αποφύγουν τις μεγάλες ζημιές.

    Πολιτικό σύστημα

    Όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα, εξήγησε ότι ο λόγος που καταρρέει, είναι γιατί συντηρεί και αναπαράγει λανθασμένες δομές, οι οποίες τώρα καταρρέουν μαζί του.

    Ερωτηθείς για τον τον ρόλο συνδικαλιστών σε κρατικές επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ ανέφερε:

    «Αναγνωρίζουμε τον συνδικαλισμό, δεν ξέρω τον ρόλο που έπαιξαν οι συνδικαλιστές στη λειτουργία των ΔΕΚΟ και κρατικών επιχειρήσεων. Αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι πυλώνας της κοινής ωφέλειας και χρειάζονται διαφορετικού τύπου διοίκησης. Η κοινή ωφέλεια είναι σημαντικό για μας να είναι κρατική»

    Καταθέσεις, κλειστά επαγγέλματα

    Όσον αφορά στα κλειστά επαγγέλματα, ανέφερε ότι δεν είναι ψηλά στην ατζέντα μας, αλλά μπορούμε να συζητήσουμε με συνδικαλιστικούς φορείς για κάποια που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Και συνέστησε στους πολίτες να μην βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, σημειώνοτνας ότι και όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα τα φέρουν και κεινου στην χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: B. Παπαστεφάνου - Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 11:09

    Είδηση: 13866

    [03] Με μια ματιά

    Σε βραχονησίδα κοντά στο Αγκίστρι προσάραξε λίγο πριν τις 8 το πρωί FLYING DOLFIN που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Αίγινα. Τα ύδατα στο σημείο είναι αβαθή, το πλήρωμα και οι 50 επιβαίνοντες είναι καλά δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων, αναμένεται ρυμουλκό να το πάρει.

    Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο CARNIVAL BREEZE, 130.000 τόνων και μήκους 306 μέτρων, θα υποδεχθεί σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, η διοίκηση του ΟΛΠ σε ειδική εκδήλωση. Το CARNIVAL BREEZE με 1386 άτομα πλήρωμα και 3.690 επιβάτες, θα πλαγιοδετήσει στον Μώλο Θεμιστοκλέους στο πρώτο παρθενικό του ταξίδι.

    Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες που έκλεψαν από το σπίτι επιχειρηματία στη Βούλα μεγάλο χρηματικό ποσό. Από το Διαδίκτυο έφθασαν οι αστυνομικοί στη Γεωργιανή οικιακή βοηθό του επιχειρηματία, από το σπίτι του οποίου η γυναίκα και ένα ζευγάρι ομοεθνών της άρπαξαν 1.000.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 200.000 ευρώ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 14028

    [04] Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ

    Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή της Αττικής είναι 8 το πρωί με 7 το βράδυ (εκτός Τετάρτης, που είναι ως στις δύο το μεσημέρι). Στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανοιχτά 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Σήμερα κατ' εξαίρεση τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ στην Αττική θα είναι ανοιχτά ως τις 7 το βράδυ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 11:14

    Είδηση: 14034


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 June 2012 - 8:50:23 UTC