Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου

    [01] Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου

    Ομόφωνη και απερίφραστη ήταν η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο της επίθεσης του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά των βουλευτών του ΚΚΕ, Λιάννας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου.

    Η πρωτοφανής στα χρονικά σκηνή εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1. Για πρώτη φορά εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπος τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος βιαιοπραγεί εναντίον άλλων βουλευτών και μάλιστα μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών.

    Όλα άρχισαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ένιωσε ότι θίγεται προσωπικά με την αναφορά της Ρένας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δίκη στην όποια εμπλέκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Είχε προηγηθεί λεκτική διαμάχη με τη Λιάνα Κανέλλη.

    Όταν η κ. Δούρου είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω ο κ. Κασιδιάρης σηκώθηκε και της έριξε ένα ποτήρι νερό. Η κίνηση αυτή εξόργισε την κ. Κανέλλη η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα , με αποτέλεσμα ο κ. Κασιδιάρης να χειροδικήσει εναντίον της, παρά την προσπάθεια των προσκεκλημένων και του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη να αποτραπεί το επεισόδιο.

    Σε ανακοίνωσή της πάντως η Χρυσή Αυγή κάλυψε τον Ηλία Κασιδιάρη κάνοντας λόγο για απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων και υποστηρίζοντας ότι η Λιάνα Κανέλλη ήταν εκείνη που πρώτη χειροδίκησε εναντίον του. Δηλώνει επίσης ότι προχωρά σε εμπάργκο προς όλα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ χαρακτήρισε το γεγονός ως άτυχη στιγμή.

    Όταν η εκπομπή διεκόπη για διαφημίσεις το στούντιο του ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις μαρτυρίες μετετράπη σε ρινγκ . Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε από το στούντιο σε ένα άλλο δωμάτιο, ωστόσο -όπως είπε ο Γ. Παπαδάκης- έσπασε την πόρτα και ετράπη σε φυγή.

    Ακολούθως, μετά από διαφημιστικά μηνύματα, η κ. Κανέλλη εξέφρασε τη λύπη της και κάλεσε τους πολίτες να διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στη Χρυσή Αυγή, ενώ το επεισόδιο καταδίκασε και η κ. Δούρου και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος που βρισκόταν στο στούντιο.«Για μένα το χαστούκι αυτό είναι τίτλος τιμής» δήλωσε η κυρία Κανέλη λίγο μετά την έξοδό της από το στούντιο του ΑΝΤ1. «Να τον χαίρεται η μάνα που τον έκανε» συνέχισε η βουλευτής, ενώ υπογράμμισε ότι «το χτύπημα δεν ήταν εναντίον της Λιάνας ήταν εναντίον του ΚΚΕ και συμπλήρωσε ότι δεν καταδέχεται να «ασκήσει διώξεις».

    Ο Hλίας Κασιδιάρης καταζητείται στο πλαίσιο αυτοφώρου, μετά από εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών, που άσκησε δίωξη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος της κ.Κανέλλη, αδίκημα που είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο.

    Αντίθετα η αντίδραση του Ηλ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, σε βάρος της οποίας έριξε νερό, το αδίκημα χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση την οποία και θα υποβάλει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία καθώς σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, βουλευτής Βουλής που διαλύθηκε δεν διώκεται μόνο για πολιτικά εγκλήματα.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

    Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    Την ανάγκη καταδίκης του γεγονότος και διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα αυστηρά, εντός του πλαισίου νομιμότητας, τόνισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

    Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντία στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, που αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες, όμως ευθύνη έχουν και εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

    Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθειάς παρακμής. Τα καταδικάζουμε και πρέπει να τα απομονώσουμε, να μην τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς.

    «Ο φασισμός έδειξε το πραγματικό, αποτρόπαιο πρόσωπό του», τόνισε από τη Σπάρτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να υψώσουν με την ψήφο τους στις 17 Ιουνίου ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία και να κλείσουν την πόρτα της Βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή». Η επίθεση έδειξε σε δημόσια θέα το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να μετάσχει ξανά σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

    Πρόκειται για φαινόμενα απαράδεκτα που γυρίζουν την Ελλάδα πίσω στις δεκαετίες του 50 και του 60, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό ότι φραστική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε κλιμάκιο βουλευτών του κόμματος, στο Σιδηρόκαστρο.

    Για τραμπούκικη επίθεση μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να μείνει εκτός Βουλής.

    Το φίδι δεν εκκολάπτεται, έχει πια βγει από το αυγό του, σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης.

    Η βία και ο ναζισμός δεν έχουν καμμία θέση, όχι μόνο στις τηλεοράσεις αλλά ούτε στο κοινοβούλιο, τους δρόμους και τις γειτονιές μας, ανέφεραν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για τα λάθη του πολιτικού συστήματος που επέτρεψαν - όπως είπε - σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη.

    Τα περισσότερα κόμματα έχουν δηλώσει πως τα στελέχη τους δεν θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις ή πάνελ με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με γνωμοδότησή του αναφέρει ότι δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ο αποκλεισμός από τη συζήτηση οποιουδήποτε κόμματος συμμετέχει στις εκλογές και προκρίνει τις επιμέρους συζητήσεις.

    Την επίθεση καταδίκασε και η ΕΣΗΕΑ που εξετάζει την περαιτέρω στάση της ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου κάνοντας λόγο για «ευθύνη που αναλογεί και στους δημοσιογράφους».

    Με τον πιο έντονο τρόπο καταδίκασε την επίθεση η ΓΣΕΕ και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης Κασιδιάρη κατά Κανέλλη και Δούρου

    Εκτός συνόρων πέρασε η είδηση για την επίθεση Κασιδιάρη

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 23:46

    Είδηση: 14234


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 June 2012 - 20:49:38 UTC