Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύσκολο το έργο της νέας κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα
  • [02] Σαλμάς, Βαλαβάνη, Ξενογιαννακοπούλου, Παπαδόπουλος για σχηματισμό κυβέρνησης
  • [03] Πλεύρης-Βούτσης-Μπατζελή-Κουίκ-Σοφιανός,τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης
  • [04] Με μια ματιά

    [01] Δύσκολο το έργο της νέας κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα

    Θετικά αποτιμάται το εκλογικό αποτέλεσμα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας καθώς δίνεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα έχει προθεσμία πέντε εβδομάδων για να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους και να μην βρεθεί με άδεια ταμεία και απλήρωτους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και η εφαρμογή νέου προγράμματος με βάση όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει η διαπραγμάτευση για χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους.

    Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει τους λογαριασμούς της. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, πρέπει να εξοφληθούν οι οφειλές του Δημοσίου οι οποίες ανέρχονται στα 6,5 δισ. ευρώ, να γίνει επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ καθώς 181 προγράμματά του εμφανίζουν προβλήματα, να μπουν στα ταμεία 4 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο «ψυγείο» συν ένα δισ. της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το οποίο θεωρητικά μπορεί να αποδεσμευτεί. Την ίδια ώρα, 931 εκατ. ευρώ είναι η «μαύρη τρύπα» των εσόδων, ενώ 500 εκατ. ευρώ «φεύγουν» καθημερινά από τις καταθέσεις των τραπεζών. Επίσης, να εισπραχθεί 1 δισ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές και μέχρι το τέλος του έτους συνολικά 2 δισ., να εισπραχθούν 3 δισ, από τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες έχουν παγώσει, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει αδυναμία καταβολής εφάπαξ και συντάξεων.

    Πάντως, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα είναι σε οριακό σημείο, ακόμα και αν πάρουμε τις δόσεις από την τρόικα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και η οικονομία μας κινηθεί.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15193

    [02] Σαλμάς, Βαλαβάνη, Ξενογιαννακοπούλου, Παπαδόπουλος για σχηματισμό κυβέρνησης

    Τις θέσεις τους για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις χθεσινές κάλπες παρουσίασαν μιλώντας στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ οι Μάριος Σαλμάς, Νάντια Βαλαβάνη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Η απαίτηση που έχει η ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση, με τα κόμματα που πιθανότατα θα συμμετέχουν σε αυτήν να έχουν νωπή εντολή, και τα οποία θα συνδιαμορφώσουν την πολιτική της, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς.

    Ο κ. Σαλμάς είπε ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων, η πρώτη όμως μέριμνα θα πρέπει να είναι η επιβράδυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

    Μία συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα ήταν σε καλή κατεύθυνση, εκτίμησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέβηκαν με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση - κυρίως μετά τις 6 Μαΐου. Η ΔΗΜΑΡ με βασικό μήνυμα την απαγκίστρωση από το μνημόνιο, είπε η κα Βαλαβάνη.

    Το μήνυμα του λαού είναι να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση για να αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, τόνισε από την πλευρά του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκτιμώντας ότι η περίοδος είναι κρίσιμη.

    Η συμμετοχή ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνευθύνης, δεν το κάνει παράρτημα της κεντροδεξιάς, υπογράμμισε η κα Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι το προγραμματικό πλαίσιο, όχι τα πρόσωπα.

    Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δει πάρα πολύ σοβαρά τα ζητήματα φυσιογνωμίας του, κάτι που αφορά όχι μόνο το κόμμα αλλά και τη χώρα, ανέφερε η ίδια.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος είπε πως επιβάλλεται να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης.

    Θα προσέλθουμε στο τραπέζι του διαλόγου με καλή διάθεση, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι σήμερα το ζητούμενο είναι η καλύτερη ζωή του πολίτη. Να μην μεταθέτουμε σε άλλους την ευθύνη, σημείωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 10:46

    Είδηση: 15185

    [03] Πλεύρης-Βούτσης-Μπατζελή-Κουίκ-Σοφιανός,τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης

    Τα σενάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης και μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, συζήτησαν στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Θανάσης Πλεύρης στέλεχος της ΝΔ, ο Νίκος Βούτσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Μπατζελή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Τέρενς Κουίκ εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Σοφιανός μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.

    Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η ΝΔ από την αρχή έλεγε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, και επισήμανε ότι βάσει των τοποθετήσεων των κομμάτων είναι εφικτή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ. Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι παράλογο να ζητάμε μια εθνική Ελλάδος όταν δεν μπορεί να υπάρξει κοινή προσέγγιση. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να έβγαινε πρώτο κόμμα θα ήταν δύσκολο να συμπράξουμε». Ο κ. Πλεύρης ανέφερε επίσης, ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και από κάποια διεθνή κέντρα, και πως επηρέασε τις εξελίξεις στη χώρα. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το αντίκτυπο που θα είχε αν η Ανγκελα Μέρκελ ασχολιόταν με το τι γράφουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και επηρέαζε την πολιτική της στα εσωτερικά της Γερμανίας.

    Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι ο κόσμος επέλεξε το συνδυασμό αυτό, μία ισχυρή ριζοσπαστική αριστερά ως αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα με ένα εύρος πολύ μεγάλο μέσα σε ένα ριζικά τροποποιημένο σκηνικό. Αναφέρθηκε επίσης, στο ρόλο των διεθνών κέντρων λέγοντας πως υπήρξε κατά κοινή ομολογία λυσσαλέα επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτά, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα θα είναι δίπλα στο λαό και θα κατέβει στους δρόμους για να εκφράσει την αντίθεσή του για το μνημόνιο.

    Η κα Μπατζελή υπογράμμισε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν αποσαφηνιστεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και πως τα 8 σημεία που παρουσίασε μπορούν να λειτουργήσουν ως πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου, σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει το σκηνικό εντός και εκτός Ευρώπης και μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση. Τόνισε ότι οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πως θα ήταν σοφότερο το κόμμα να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

    Ο κ. Κουίκ ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη ΝΔ, λέγοντας πως ο λαός επέλεξε και δυστυχώς έπεσε στην παγίδα και τώρα πρέπει ο κ. Σαμαράς να εξηγήσει τι εννοούσε ότι θα τιμήσει την υπογραφή του. Πρόσθεσε ότι έχουμε μπροστά μας τον εφιάλτη του μνημονίου, και πως θα είναι με τον κόσμο στην πλατεία και όχι μέσα στη Βουλή όταν θα γίνονται διαδηλώσεις.

    Ο κ. Σοφιανός ανέφερε ότι το ΚΚΕ πήρε μια πολιτική θέση η οποία είχε κόστος και τον Μάιο και τον Ιούνιο και επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξουν μία κυβέρνηση που θα διαχειρίζεται τη φτώχεια του λαού. Επισήμανε ότι παραμένει ο εφιάλτης της κρίσης και πως η συνταγή διαχείρισης της κρίσης δεν συνιστά τίποτα το καλό για το λαό, προσθέτοντας ότι ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ ήταν να ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στις δύο εκδοχές διαχείρισης της φτώχειας. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα, είπε πως αυτή τη στιγμή το μισό βήμα μπρος τα εμπρός που έγινε τον Μάιο έγινε ένα βήμα πίσω τώρα γιατί η ΝΔ επανέρχεται να κυβερνήσει εντός ενός συγκεκριμένου σχεδίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 11:02

    Είδηση: 15177

    [04] Με μια ματιά

    -Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες. Μαίνονται οι φωτιές στην Κορινθία, σε ύφεση στη Λαυρεωτική.

    -Πρώτο βραβείο στην ταινία "Άλπεις" του Γιώργου Λάνθιμου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ.

    -Η Γερμανία αντίπαλος της Εθνικής την ερχόμενη Παρασκευή για τα προημιτελικά του Γιούρο.

    -Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ. Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 11:25

    Είδηση: 15179


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 June 2012 - 8:50:07 UTC