Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βαρβιτσιώτης - Π. Σκουρλέτης - Τ. Αντωνίου
  • [02] Δ. Στρατούλης: «Να αφήσει τις επικοινωνιακές τρίπλες ο κ. Βενιζέλος»
  • [03] Ν. Τσούκαλης: «Δεν υπάρχει αμετακίνητη θέση όσον αφορά τη διαπραγμάτευση»
  • [04] Κ. Μητσοτάκης: Όλοι θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα προκύψει κυβέρνηση
  • [05] Γ. Ντόλιος: Δεν πρέπει να μοιραστεί το ΠΑΣΟΚ τις κυβερνητικές ευθύνες
  • [06] Γ. Γλυνός: Κάθε κόμμα έχει το δικό του σχέδιο μνημονίου

    [01] Μ. Βαρβιτσιώτης - Π. Σκουρλέτης - Τ. Αντωνίου

    «Είμαι αισιόδοξος γιατί τα περισσότερα κόμματα είχαν θέσει παραμονές των εκλογών την κυβερνησιμότητα της χώρας, την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση και δεν νομίζω τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ μπορούν να πάνε πίσω απ' αυτό που είχαν πει δηλαδή, ότι ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση, χρειάζεται κάποιον να διαπραγματευτεί, χρειάζεται κάποιον να θέσει τους άξονες απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το τι πρέπει να αλλάξει στο μνημόνιο και ποιες άλλες πολιτικές θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να πετύχουμε την δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς όμως άλλους φόρους και άλλες επιβαρύνσεις» δήλωσε στην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα στη ΝΕΤ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    «Εδώ και δύο μήνες υπήρξε μια κορυφαία σύγκρουση στην πολιτική ζωή της χώρας η οποία σχετίζεται με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το ένα σκέλος αφορά τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το μνημόνιο και εμείς είχαμε θέσει ως προϋπόθεση την ακύρωση του και το δεύτερο είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση γύρω από τα ζητήματα της επόμενης μέρας για την Ευρώπης» είπε ο εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε «Εμείς διεκδικούμε μια εναλλακτική στρατηγική για την Ευρώπη. Θεωρούμε ότι όσο οι μνημονιακού τύπου πολιτικές κυριαρχούν στην Ευρώπη δεν απαντούν στη κρίση».

    «Μετά τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη φαίνεται ότι είναι σε θετική εξέλιξη να υπάρξει κυβέρνηση από τρία κόμματα. Αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι από τις συζητήσεις και τις δηλώσεις των αρχηγών κομμάτων από χθες μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ξεκάθαρη θέση ότι ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» τόνισε η στέλεχος ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με λιγότερα θύματα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 14:14

    Είδηση: 15316

    [02] Δ. Στρατούλης: «Να αφήσει τις επικοινωνιακές τρίπλες ο κ. Βενιζέλος»

    Για επικοινωνιακές τρίπλες εκ μέρους του Ε. Βενιζέλου έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ως κοινό πρόγραμμα το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο, όπως είπε, μαζί το ψήφισαν και μαζί εγγυήθηκαν με επιστολές ότι θα το εφαρμόσουν. Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτήρισε ως έγκλημα καθοσιώσεως και τάχθηκε κατά αυτών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη, με κορμό αυτή θα γίνει κυβέρνηση, κοινό πρόγραμμα έχει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, το δεύτερο μνημόνιο είναι, μαζί το ψήφισαν, μαζί εγγυήθηκαν με επιστολές ότι θα το εφαρμόσουν και εφόσον λοιπόν έχουν και κοινό πρόγραμμα, να αφήσει τις επικοινωνιακές τρίπλες ο κος Βενιζέλος και να κάνει αυτό που προγραμματικά έχει ήδη συμφωνήσει με τον κο Σαμαρά στις 12 Φλεβάρη, όταν ψήφιζαν μαζί το δεύτερο μνημόνιο».

    ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Αυτή την περίοδο το να πουλήσεις δημόσια περιουσία και μάλιστα δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας είναι έγκλημα καθοσιώσεως, με την έννοια ότι αν δείτε τις χρηματιστηριακές τιμές των μετοχών αυτών των επιχειρήσεων θα τραβάτε τα μαλλιά σας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πριν από ένα χρόνο το ίδιο πράγμα λέγαμε και πριν από δύο χρόνια το ίδιο πράγμα λέγαμε και φτάσαμε σήμερα να έχουν απαξιωθεί έτη περαιτέρω όλες εκείνες οι τιμές, δηλαδή όσο το καθυστερούμε μάλλον χειρότερο γίνεται».

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Παρόλα αυτά με 500 να κινείται πάνω-κάτω ο δείκτης ο χρηματιστηριακός είναι έγκλημα. Δεύτερο, τα χρήματα από το ξεπούλημα αυτό της δημόσιας περιουσίας δεν θα πάνε για την ανάπτυξη της χώρας, γιατί θέλω να σας θυμίσω ότι με βάση τη δανειακή σύμβαση λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και πάμε σε εκλογές, ψήφισαν κοινή τροπολογία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βουλή, με την οποία συγκροτήθηκε ένα ειδικό ταμείο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ένας ειδικός λογαριασμός, ένας ειδικός κουμπαράς, όπου θα πηγαίνουν όλα τα έσοδα του δημοσίου από αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, από φόρους και από τα δάνεια που δίνει η Τρόικα και από εκεί κατά προτεραιότητα θα πληρώνονται οι τοκογλύφοι πιστωτές της Χώρας κι αν μένει κάτι θα πηγαίνει για μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία και ανάπτυξη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει κάποια επιχείρηση που θα μπορούσε να αποκρατικοποιηθεί»;

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Απ' ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο αυτή τη στιγμή, γιατί έχει απομείνει μια μικρή κρατική συμμετοχή μόνο σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όλα τα άλλα έχουν πωληθεί, κατά συνέπεια εφόσον είναι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όχι».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα περιφερειακά αεροδρόμια, δηλαδή, δεν θα βοηθήσουν την ανάπτυξη»;

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Όχι, καθόλου δεν θα βοηθήσουν την ανάπτυξη. Μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσουν και μαύρες τρύπες»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 14:43

    Είδηση: 15314

    [03] Ν. Τσούκαλης: «Δεν υπάρχει αμετακίνητη θέση όσον αφορά τη διαπραγμάτευση»

    Την εκτίμηση ότι η ανάληψη πρωθυπουργίας από τον Α. Σαμαρά παραμένει ανοιχτό θέμα για τη ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Τσούκαλης. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει αμετακίνητη θέση όσον αφορά τη διαπραγμάτευση. «Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη είναι άκρως ευνοϊκές για εμάς, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η ανάληψη πρωθυπουργίας από τον κο Σαμαρά παραμένει ανοικτό θέμα για τη ΔΗΜΑΡ»;

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Η εκτίμησή μου είναι ναι. Παραμένει ανοικτό και θα τεθεί στην τελική φάση της διαβούλευσης υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Είναι μια γκάμα που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχει τεθεί προς διαβούλευση ουσιαστικά. Λέμε ναι ιδιωτικοποιήσεις χρειάζονται, ναι αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας σε πρώτη φάση που είναι πάρα πολλά χρήματα».

    ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Δεν υπάρχει αμετακίνητη θέση όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, δεν μπορεί να το θέσει κανένας γιατί μπορεί να φάει τα μούτρα του και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη είναι άκρως ευνοϊκές για εμάς, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 14:43

    Είδηση: 15311

    [04] Κ. Μητσοτάκης: Όλοι θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα προκύψει κυβέρνηση

    Τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) «θα βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους» και θα προκύψει κυβέρνηση, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο βουλευτής της ΝΔ, τάχθηκε υπέρ της ενεργής συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, πάντα, όπως επισήμανε, κατ' αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Διευκρίνισε, δε, ότι αν μπορέσουμε να πετύχουμε διετή παράταση για τη μείωση του ελλείμματος, τότε θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία να επαναξιολογήσουμε την φορολογική μας πολιτική.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι με κάποιο τρόπο θα βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και θα προκύψει μια κυβέρνηση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Όταν λέτε όλοι, εννοείτε»;

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Εννοώ τα τρία κόμματα».

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Ως πρώτο κόμμα και η ΝΔ θα πρέπει να σεβαστεί και τους προβληματισμούς των υπόλοιπων κομμάτων, όπως φαντάζομαι ότι θα υπάρξει και συζήτηση για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση. Μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας δεν είναι μια κυβέρνηση ΝΔ με δυο γλάστρες από το ΠΑΣΟΚ και δυο γλάστρες από τη ΔΗΜΑΡ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η άποψή σας είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να έχουν ενεργό συμμετοχή με στελέχη τους»;

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Πιστεύω πως ναι. Πάντα κατ' αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων».

    ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε διετή παράταση για την μείωση του ελλείμματος, δεν μπορούμε να συζητούμε για μείωση του χαρατσιού. Αν μπορέσουμε να το πετύχουμε, τότε θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία να επαναξιολογήσουμε την φορολογική μας πολιτική».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 14:11

    Είδηση: 15297

    [05] Γ. Ντόλιος: Δεν πρέπει να μοιραστεί το ΠΑΣΟΚ τις κυβερνητικές ευθύνες

    Εμείς θα συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να ζητείται από ένα κόμμα του 12% να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στο να συμμετάσχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση είναι τα μέγιστα δυνατά μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών, καθώς και ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Εκείνο που δεν πρέπει να γίνει, είναι να μοιραστεί το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη αυτής της περιόδου με τον κο Σαμαρά, να μοιραστεί τις κυβερνητικές ευθύνες δεν πρέπει να το κάνει, γιατί την ευθύνη για τους χειρισμούς δεν θα τις έχει το ΠΑΣΟΚ, θα τις έχει ο κος Σαμαράς. Εμείς θα συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να ζητείται από ένα κόμμα του 12% να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Επί της ουσίας λέτε ότι στηρίζετε μια κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά όχι με συμμετοχή στελεχών σας»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Ναι. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή, δεν έχω μιλήσει με τον κο Βενιζέλο.

    Το κρίσιμο ζήτημα είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία κυβέρνησης, καμία αξία δεν έχει το αν κάποιοι από εμάς θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει αυτή η κυβέρνηση»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Το ένα είναι τα μέγιστα δυνατά μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών και το δεύτερο είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 12:36

    Είδηση: 15296

    [06] Γ. Γλυνός: Κάθε κόμμα έχει το δικό του σχέδιο μνημονίου

    Κάθε κόμμα έχει το δικό του οικονομικό πρόγραμμα, το δικό του σχέδιο μνημονίου, σημείωσε το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιώργος Γλυνός στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, εκτιμώντας ότι «το προηγούμενο μνημόνιο έχει καταγγελθεί εκ των πραγμάτων, από τη στιγμή που πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλιώς σταματά η χρηματοδότηση».

    Με την πρώτη επίσκεψη στο Eurogroup, η διαπίστωση θα είναι ότι τα περισσότερα από τα παλαιά συμφωνηθέντα θα πρέπει να αναθεωρηθούν, είπε ο κ. Γλυνός, επισημαίνοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα, με το πιο σοβαρό εξ αυτών το ότι ζητείται από την Ελλάδα να προσαρμοστεί σε μια κατάσταση που διεθνώς και διαρκώς μεταβάλλεται.

    «Πίσω από το ευρώ δεν υπάρχει μία κυριαρχία [...] Όταν τυπώνεις ευρώ, για την κυριαρχία ποιας χώρας το κάνεις;», έθεσε το ερώτημα ο κ. Γλυνός και πρόσθεσε ότι σε όλες τις ενοποιήσεις υπήρχαν προβλήματα και συγκρούσεις.

    Σύμφωνα με τον κ. Γλυνό, η Ευρώπη δεν είναι ενιαία, όπως και η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έγινε παντού κατανοητό ότι στη χώρα μας δεν ανέβηκε μόνο η Αριστερά αλλά και μία φασιστική δεξιά.

    Αυτό που θέλει η Ευρώπη είναι έναν αξιόπιστο συνομιλητή, είπε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα υπάρξει άμεση ανακούφιση για τον κόσμο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 11:55

    Είδηση: 15285


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 June 2012 - 16:49:38 UTC