Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νικολόπουλος-Καλύβης-Αηδόνης-Γιαννάκης-Μπίστης για τη νέα κυβέρνηση
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Νικολόπουλος-Καλύβης-Αηδόνης-Γιαννάκης-Μπίστης για τη νέα κυβέρνηση

    Η νέα κυβέρνηση, η προγραμματική συμφωνία και τους σκοπέλους που έχει να αντιμετωπίσει βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, ο Αλέκος Καλύβης, μέλος Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Χρήστος Αηδόνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Γιαννάκης, γενικός γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Μπίστης, υπεύθυνος Πολιτικής Επικοινωνίας της ΔΗΜ.ΑΡ.

    Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες έχουν καταλήξει σε συμφωνία και σήμερα θα δώσουν μια απάντηση σε όσους πολίτες περιμένουν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Τόνισε ότι υπάρχει «ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας το οποίο για πρώτη φορά δεν έχει ως βάση τη διαχείριση προσωπικών συμφερόντων». Σημείωσε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος πολέμιος της ασφυκτικής λιτότητας και πως η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα λαμβάνει για τα καίρια προβλήματα αλλά και για τα πρόσωπα που θα επιλέξει για να μας αντιπροσωπεύουν στην Ευρώπη. Επισήμανε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε μια καινούργια εποχή και γι'αυτό πρέπει να βγάλουμε τις ταμπέλες, να εκπαιδευτούμε σε μια άλλη πολιτική κουλτούρα και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προχωρήσουμε.

    Ο κ. Καλύβης σχολιάζοντας την κριτική που έχει ασκηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση οδήγησε τη χώρα σε νέο γύρο εκλογών, τόνισε ότι θα μπορούσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση με τα συγκεκριμένα κόμματα και στις 7 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει κριτική εκεί που χρειάζεται ενώ θα στηρίξει τις θέσεις της κυβέρνησης σε θέματα με τα οποία συμφωνεί. Αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση «συζητά ένα σχέδιο το οποίο είναι υπό την αίρεση της τρόικας δεν το έχει δει και δεν έχει συμφωνήσει με αυτό». Για τη σύνθεση της κυβέρνησης και τη συμμετοχή τεχνοκρατών, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τεχνοκράτες που να είναι ουδέτεροι, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Λουκά Παπαδήμο, υποστηρίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από το πολιτικό πλαίσιο που θα διαμορφώσει η κυβέρνηση.

    Ο κ. Αηδόνης επισήμανε ότι η κυβέρνηση αυτή έχει μία υποχρέωση: να σταματήσει τη χώρα από την κατηφόρα της προς την ανέχεια. Για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα ανέφερε ότι δεν ήταν υπέρ αυτής της απόφασης, και πως θα ήθελε να συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με κομματικά στελέχη. Αναφερόμενος στη συνεργασία των τριών κομμάτων, υπογράμμισε ότι τα κόμματα αυτά είναι υποχρεωμένα να αναμορφώσουν την κομματική τους κουλτούρα και να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνηση.

    Ο κ. Γιαννάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε απορία για τη διστακτικότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση με στελέχη της. Τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και όπου διαφωνούν θα καταθέτουν προτάσεις ώστε να στρέψουν την κυβέρνηση στη σωστή κατεύθυνση. «Θα είμαστε παρόντες με προτάσεις και επιθετικοί όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μπίστης επισήμανε ότι το μοντέλο των αυτοδύναμων κυβερνήσεων έχει πάψει να ισχύει, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει ο λαός να έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα θα αλλάξουν μαγικά, γιατί μπροστά μας έχουμε δύσκολα χρόνια. Αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε πρώτα μια βολιδοσκόπηση στα κόμματα με τα οποία θα συνεργαστεί και πως το σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί εντός της ημέρας είναι προοδευτικής κατεύθυνσης και θα μπορούσαν όλα τα κόμματα να το συνυπογράψουν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 11:37

    Είδηση: 15462

    [02] Με μια ματιά

    -Να μην χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τις 30 Ιουνίου, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

    -Νεκρός 28χρονος πυροσβέστης στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Ελευσίνα. Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα.

    -Θερινό ηλιοστάσιο αλλά και διεθνής ημέρα της μουσικής σήμερα. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, το Ωδείου Athenaeum αλλά και η ΕΡΤ έχουν ετοιμάσει προγράμματα για όλους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15461


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 June 2012 - 8:50:13 UTC