Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά
  • [02] Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην κρίση, αλλά δεν τολμάνε να σας πουν

    [01] Με μια ματιά

    -Αναρτώνται στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

    -Μακελειό το βράδυ της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία, στο Νομό Ηρακλείου, με ένα νεκρό και δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, μετά από καυγά για κτηματικές διαφορές.

    -Κατέληξε σήμερα το πρωί και ο 64χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη θωρακική αορτή κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Ηράκλειο Κρήτης με νεκρό έναν 32χρονο και τραυματία έναν 55χρονο, οι οποίοι είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικές διαφορές. Ο 64χρονος δεν είχε καμία εμπλοκή στο περιστατικό.

    -Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα δύο άνδρες 30 και 37 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν ότι σκότωσαν υπάλληλο εταιρείας ασφαλείας στου Ρέντη, μετά από λογομαχία.

    -Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Αχλαδερή Ευβοίας και καίει χαμηλή βλάστηση.

    -Μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Εκκενώθηκαν 1.000 σπίτια.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 49χρονος αλλοδαπός οδηγός λεωφορείου διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στην οροφή (κατά μήκος όλου του εσωτερικού διαδρόμου του λεωφορείου και πάνω από τα καθίσματα των επιβατών) μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, δύο αλλοδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα συνοδευόμενη από τα δύο τέκνα της) διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΧΑΝΙΩΤΗ» Χαλκιδικής, 79χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσιόπης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 10:54

    Είδηση: 15728

    [02] Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην κρίση, αλλά δεν τολμάνε να σας πουν

    Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου αντικρούονται οι συνήθειες απόψεις για την Ελλάδα και την κρίση και αναδεικνύονται ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας

    Όπως σημειώνεται, στη Γερμανία κυριαρχεί η άποψη ότι η ίδια η Ελλάδα ευθύνεται για τη συμφορά της: πρώτα κατάφερε με πονηριές να ενταχθεί στην Ευρωζώνη, έπειτα η ελληνική κυβέρνηση ξόδευε πάρα πολλά και, κυρίως, οι κυβερνώμενοι δούλευαν πολύ λίγο.

    Τέτοιου είδους ερμηνευτικά μοτίβα, υπογραμμίζεται, στα οποία λανθάνει ο εθνικισμός, καλλιεργήθηκαν από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και τους γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι μάλιστα προτείνουν αντίστοιχες «λύσεις» για την κρίση: οι Έλληνες πρέπει να ξοδεύουν λιγότερο, να εργάζονται περισσότερο και να πουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους - και, εφόσον αυτές οι λύσεις αποτύχουν, η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη.

    Η ανοησία σε όλα αυτά σημειώνεται στο φυλλάδιο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, είναι πως ούτε οι αναφερόμενες ως αιτίες της κρίσης είναι σωστές ούτε οι προτεινόμενες λύσεις οδηγούν πράγματι στην έξοδο από την κρίση.

    Το δεύτερο μέρος του φυλλαδίου προσεγγίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης καιτα μέτρα που λαμβάνονται για τη δήθεν λύση της ευρωκρίσης, όπου εξηγείται γιατί το κούρεμα του χρέους δεν σώζει την Ελλάδα, ποιο σκοπό εκπληρώνει ο μηχανισμός διάσωσης του ευρώ και ποιος θα πληρώσει στο τέλος το λογαριασμό για τη «διάσωση» του ευρώ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15729


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 June 2012 - 8:49:28 UTC