Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tο Euronews στην ελληνική γλώσσα
  • [02] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος λόγω offshore
  • [03] Euronews: Δημιουργεί 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι στα ελληνικά
  • [04] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Β. Ράπανος
  • [05] Σπυρόπουλος:Να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και να τα λύσουμε

    [01] Tο Euronews στην ελληνική γλώσσα

    Ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι η δημιουργία του καναλιού, είναι αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειας της ΕΡΤ για την ανάπτυξη ελληνικού προγράμματος του Euronews, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια τηλεθεατές να λαμβάνουν έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Όπως υπογράμμισε, ο νέος αυτός δίαυλος επικοινωνίας θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ελλάδα, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, καθώς θα μπορεί να βρίσκεται σε κάθε μέρος του πλανήτη, με τη δική της εικόνα, ταυτότητα και θέση.

    Στην ιδιαίτερη σημασία που έχει και για την Κύπρο η έναρξη της ελληνικής εκπομπής του Euronews αναφέρθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι συμπίπτει με την κυπριακή προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι οι πολυετείς προσπάθειες του ΡΙΚ για την ευόδωση του συγκεκριμένου σκοπού, αποδεικνύουν την σταθερή πρόθεση της χώρας για την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε, μέσα από αυτή τη δράση, ενισχύεται η βαρύτητα των κυπριακών και ελληνικών θεμάτων στο πρόγραμμα του Euronews, ενώ θα προβάλλεται σε όλο τον κόσμο και η πολιτιστική δραστηριότητα των δύο χωρών.

    Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι η συμμετοχή Ελλήνων δημοσιογράφων στην συντακτική ομάδα του Euronews, όπου θα συζητούνται και θα συνδιαμορφώνονται τα θέματα, δίνει τη δυνατότητα για μια πιο σφαιρική και έγκυρη παρουσίαση των ελληνικών ειδήσεων. Προσέθεσε επίσης, ότι μετά την ευόδωση των κοινών προσπαθειών της ΕΡΤ και του ΡΙΚ για τη δημιουργία του καναλιού, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση προσδοκά μία πολυεπίπεδη παρουσία και προβολή του Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο μέσα από τη συμμετοχή της στο Euronews.

    Εκτενή παρουσίαση του σχεδιασμού της ελληνικής εκπομπής του Euronews έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού κ. Michael Peters, ο οποίος ενέταξε την πρωτοβουλία στη νέα στρατηγική του Euronews για την επέκτασή του σε νέες τοπικές ραδιοτηλεοπτικές αγορές, μέσα από την εκπομπή σε εθνικές γλώσσες. Η δημιουργία του καναλιού χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Euronews, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για αυτοχρηματοδότηση σε ορίζοντα πενταετίας. Το Euronews Greece θα εδρεύει στην Αθήνα και θα αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Euronews, το οποίο αναλαμβάνει αποκλειστικά τις λειτουργικές δαπάνες και τη μισθοδοσία του προσωπικού του καναλιού. Όπως τόνισε, πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί ανοιχτή προκήρυξη για την πρόσληψη δημοσιογράφων, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει από το Euronews με συγκεκριμένα κριτήρια. Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσει εκπαίδευση από στελέχη του Euronews, ενώ η ελληνική έκδοση θα είναι στον αέρα το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο.

    Αναλύοντας τη δομή του νέου καναλιού, του πρώτου ειδησεογραφικού σταθμού 24ωρης λειτουργίας στην Ελλάδα, ο κ. Peters ανέφερε ότι θα απασχοληθούν συνολικά 42 εργαζόμενοι - επικεφαλής αρχισυντάκτης, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό - στην Αθήνα, ενώ θα υπάρχει και ολιγομελής ομάδα στα κεντρικά της Λυών. Τόνισε μάλιστα πως δεν πρόκειται για μια απλή «μετάφραση» θεμάτων του Euronews στα Ελληνικά, αλλά για ένα ανεξάρτητο κανάλι, το οποίο θα χρησιμοποιεί μεγάλα διεθνή ρεπορτάζ από την κεντρική παραγωγή ειδήσεων (central editing) στη Λυών, με σχολιασμό Ελλήνων δημοσιογράφων και με την προσθήκη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται επίσης συμπαραγωγές προγράμματος με την ΕΡΤ και το ΡΙΚ, θεματικές ενότητες, εκπομπές λόγου κ.α.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Euronews: Δημιουργεί 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι στα ελληνικά

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 18:34

    Είδηση: 15885

    [02] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος λόγω offshore

    Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου λόγω της σχέσης του με offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Σημειώνεται οτι ο νόμος 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής και απαγορεύει ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Το θέμα αποκάλυψε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε εξηγήσεις. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό ενώ έγινε γνωστό οτι δεν θα υπάρξει αναπλήρωση. O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Γιώργου Βερνίκου.

    Συμφωνα με πληροφοριες της NET FM, ο κ. Βερνίκος επικοινώνησε και με τον κ Βενιζέλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ο νόμος ισχύει για όλους».

    Σχετική είδηση:Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις για πιθανή σχέση του Γ. Βερνίκου με offshore εταιρεία

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη, Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 18:21

    Είδηση: 15878

    [03] Euronews: Δημιουργεί 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι στα ελληνικά

    Τη δημιουργία 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά από το Euronews, ανακοίνωσαν επίσημα οι εκπρόσωποι του Euronews, της ΕΡΤ και του ΡΙΚ.

    Η Ελληνική θα είναι η 12η γλώσσα στο Ειδησεογραφικό Δίκτυο Euronews, του οποίου η ΕΡΤ είναι ιδρυτικό μέλος. Το κανάλι, με έδρα την Αθήνα, θα εκπέμψει τέλος του χρόνου και θα προκηρυχθούν θέσεις εργασίας από το Euronews.

    Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, όπου θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να βρίσκεται σε κάθε γωνιά της γης και να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας σε όλο τον πλανήτη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15851

    [04] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Β. Ράπανος

    Στις 12 το μεσημέρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Υγεία» ο κ. Βασίλης Ράπανος ο οποίος είχε εισαχθεί την περασμένη Παρασκευή με έντονους κοιλιακούς πόνους. Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του, δήλωσε ότι τα έχει εξηγήσει όλα στην επιστολή του στον πρωθυπουργό και επισήμανε ότι η πρόθεσή του είναι να βοήθησει όπως μπορεί τη χώρα. Ευχαρίστησε τέλος τους δημοσιογράφους για τη διακριτικότητά που επέδειξαν στην περιπέτεια της υγείας του.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Σ. Πατραμάνη

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 14:09

    Είδηση: 15835

    [05] Σπυρόπουλος:Να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και να τα λύσουμε

    O διοικητής του ΙΚΑ, παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, αλλά όπως είπε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναματρηθούμε με αυτά και να τα λύσουμε.

    Σημείωσε ότι τα ταμεία επηρεάζονται από την κατάσταση της Οικονομίας ενώ όσον αφορά στις συντάξεις μαϊμού χαρακτήρισε τον εντοπισμό τους εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

    Όσον αφορά στο εργόσημο, σημείωσε ότι θα υπάρξει προσαρμογή και διεύρυνση.

    Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η παραίτησή του, είναι στη διάθεση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «ο υπουργός του είπε ότι χρειάζεται τη συνεργασία»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 13:00

    Είδηση: 15818


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 June 2012 - 16:49:29 UTC