Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: «Μην εκπλαγείτε αν καταθέσουμε εμείς φορολογικό νομοσχέδιο»
  • [02] Βενιζέλος-ECONOMIST: «Το οικονομικό πρόγραμμα ο πυρήνας του προβλήματος»
  • [03] Μ. Κεφαλογιάννης: «Μέσα από την Ευρώπη θα λύσουμε και το δικό μας πρόβλημα»
  • [04] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Στον κ. Άσμουσεν θα δοθούν τα στοιχεία τα οποία μιλούν από μόνα τους
  • [05] Θ. Μαργαρίτης: 'Αγρυπνος φρουρός στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ
  • [06] Με μια ματιά
  • [07] Εφεδρεία τριών ταχυτήτων αντί απολύσεων λένε οι πληροφορίες

    [01] Γ. Σταθάκης: «Μην εκπλαγείτε αν καταθέσουμε εμείς φορολογικό νομοσχέδιο»

    Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το μνημόνιο είναι κοινωνικά απαράδεκτο, οικονομικά αναποτελεσματικό και ανεφάρμοστο, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Σταθάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ δεν θα προχωρήσει, διότι, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν καν οι τεχνικές προϋποθέσεις. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως το κόμμα του είναι θετικά διακείμενο στο να καθίσει σ' ένα τραπέζι με τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και να συντάξουν το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει φορολογικό νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση. Απαντώντας στο αν η δήλωση του Α. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist για ακύρωση του μνημονίου από κοινού σε συνεργασία με τους εταίρους, συνιστά στροφή στην αρχική του στάση, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια στροφή, λόγω της στροφής που υπάρχει και στην Ευρώπη, την οποία, όπως είπε, πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτές οι ρυθμίσεις που είναι εντός μνημονίου στις οποίες θα αντιπαρατεθείτε, ποιες είναι»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Το μνημόνιο σχεδιάζει ένα κράτος το οποίο θα έχει μόλις 34% του ΑΕΠ δημόσιες δαπάνες. Για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν τεράστιες περικοπές στις δαπάνες της υγείας, της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης και των συντάξεων. Αυτό είναι το μνημόνιο και προβλέπει επίσης, όχι μόνο την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου πλεονάσματος του προϋπολογισμού, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνεια. Αυτά είναι ανεφάρμοστα εν πολλοίς. Δηλαδή, η κριτική μας στο μνημόνιο είναι ότι πέρα του ότι είναι κοινωνικά απαράδεκτο ως σύλληψη και οικονομικά αναποτελεσματικό, είναι κι ανεφάρμοστο».

    Για ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ:

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Έχω την εντύπωση ότι δεν θα προχωρήσει τώρα, διότι δεν υπάρχουν ούτε καν οι τεχνικές προϋποθέσεις, πέρα από τη δεδομένη αντίδραση τη δική μας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν εσείς κληθείτε από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να καθίσετε σ' ένα τραπέζι όλοι μαζί και να συντάξετε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να είναι κατά το δυνατόν πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό, εσείς είστε θετικά διακείμενοι απέναντι σ' αυτό το ενδεχόμενο»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Είμαστε θετικά διακείμενοι και μην εκπλαγείτε αν καταθέσουμε εμείς φορολογικό νομοσχέδιο κι ως αντιπολίτευση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Άκουσα χθες τον κο Τσίπρα στο συνέδριο του Economist που μίλησε, να κάνει λόγο για ακύρωση του μνημονίου ως μη βιώσιμου, από κοινού σε συνεργασία με τους εταίρους. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό συνιστά στροφή στην αρχική στάση περί μονομερούς κίνησης».

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Ναι, υπάρχει μια στροφή, γιατί υπάρχει εκ των πραγμάτων μια στροφή και στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 14:42

    Είδηση: 16377

    [02] Βενιζέλος-ECONOMIST: «Το οικονομικό πρόγραμμα ο πυρήνας του προβλήματος»

    Την κοινή προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το πρωί, στις εργασίες του συνεδρίου του ECONOMIST, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της ευρωζώνης αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας στους στόχους της Ένωσης.

    ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι μετά τις εκλογές πρέπει να αλλάξει η εθνική και κοινωνική νοοτροπία με την συμβολή των πολιτικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης σε στενή συνεργασία με τους εταίρους.

    Ο κ Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και αφού σημείωσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος, υπογράμμισε την ανάγκη παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017 και την εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας συνόδου κορυφής και για την Ελλάδα και την Κύπρο και την Πορτογαλία.

    Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε έμφαση στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων τασσόμενος κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και υπέρ μιας έντιμης αξιολόγησης υπηρεσιών και δομών.

    Στην ομιλία του ο κ Βενιζέλος άσκησε κριτική και στα όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι οι θέσεις του οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Α. Μαραθιάς

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 13:48

    Είδηση: 16366

    [03] Μ. Κεφαλογιάννης: «Μέσα από την Ευρώπη θα λύσουμε και το δικό μας πρόβλημα»

    Την ανάγκη μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, μέσα στην οποία πρέπει να είναι και η Ελλάδα, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, και συμπλήρωσε πως «μέσα από την Ευρώπη θα λύσουμε και το δικό μας πρόβλημα».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Σήμερα η λύση στην Ελλάδα είναι να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Η λύση στην Ευρώπη είναι περισσότερη Ευρώπη, που σημαίνει ομοσπονδιακή Ευρώπη. Πέρα από τη κοινή νομισματική πολιτική, το ευρώ είναι κοινή οικονομική πολιτική, είναι κοινή στρατηγική στο θέμα των τραπεζών, όλα αυτά μπορεί να είναι η μήτρα νέων ιστορικών γεγονότων, μια ομοσπονδιακή Ευρώπη στην οποία πρέπει να είναι μέσα η Ελλάδα, μέσα από την Ευρώπη θα λύσουμε και το δικό μας πρόβλημα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 14:43

    Είδηση: 16363

    [04] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Στον κ. Άσμουσεν θα δοθούν τα στοιχεία τα οποία μιλούν από μόνα τους

    Για την πολύ σοβαρή πολιτική δουλειά που θα έχει ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στη ΝΕΤ FM η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι μια δουλειά ουσίας, ώστε να μπορέσει το κόμμα της να στηρίζει και να ελέγχει την κυβέρνηση στη Βουλή. Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι τα «όπλα» που έχει στο χέρι της η κυβέρνηση, από τη μία είναι οι αναδιαρθρώσεις που πρέπει να γίνουν και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επισπευστούν και από την άλλη, είναι η διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα Άσμουσεν ότι οι μισθοί στο δημόσιο είναι 3.000 ευρώ, επισήμανε ότι θα του δοθούν τα στοιχεία τα οποία και μιλούν από μόνα τους και πρόσθεσε ότι μια σκληρή και τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση θα πείσει.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πράγματι θα έχω πολύ σοβαρή πολιτική δουλειά, δουλειά ουσίας, ελπίζω, για να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματική στήριξη και έλεγχο της κυβέρνησης στη Βουλή».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ενόψει των συζητήσεων με την τρόικα, υπάρχουν κόκκινες γραμμές»;

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Νομίζω, ότι οι κόκκινες γραμμές τέθηκαν από τους τρεις αρχηγούς και νομίζω ότι τις εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών και δεν είναι άλλες από τις γραμμές που αφορούν τα όρια των αντοχών της κοινωνίας και της οικονομίας, που αφορούν την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις εργασιακές σχέσεις και κυρίως την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής και τις απολύσεις στο δημόσιο. Οι αναδιαρθρώσεις που πρέπει να γίνουν και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επισπευστούν είναι το ένα όπλο στο χέρι της κυβέρνησης, το άλλο όπλο είναι η διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής».

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο κος Άσμουσεν τον άκουσα να λέει, εις άπταιστον αγγλικήν, ότι οι μισθοί εδώ στο δημόσιο είναι 3000 ευρώ. Πού το βρήκε αυτό»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Με μία διαφορά όμως, ότι ο κος Άσμουσεν είναι ο ένας από τους τρεις που ''διαπραγματεύεται''».

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Στον κο Άσμουσεν θα δοθούν τα στοιχεία και τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Η τεκμηρίωση, τα στοιχεία, η ενότητα, η διαπραγμάτευση, η σκληρή διαπραγμάτευση με τεκμηριωμένες απόψεις, θα πείσουν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 13:57

    Είδηση: 16359

    [05] Θ. Μαργαρίτης: 'Αγρυπνος φρουρός στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

    Ως τον άγρυπνο φρουρό της εφαρμογής των αποφάσεων και των δεσμεύσεων, χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι μια αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης, που στηρίζει και ελέγχει. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει ανθρώπους ικανούς να στελεχώσουν το κράτος, υπογραμμίζοντας ότι κάποια στιγμή η δημόσια διοίκηση στη χώρα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από το εκάστοτε πλειοψηφικό κόμμα. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε την άποψη ότι και η ΝΔ πρέπει να στηρίζει και να ελέγχει και γι' αυτό, όπως υποστήριξε, θα έπρεπε να βάλει λιγότερα κομματικά στελέχη και περισσότερα πρόσωπα κοινής αποδοχής στη κυβέρνηση. «Το ίδιο πρέπει να κάνει και στην κυβερνητική μηχανή» συμπλήρωσε. Εκτίμησε, δε, ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού δεν μπορεί να είναι μια διακήρυξη. «Το Ελληνικό κάθεται και μας περιμένει. Και ξέρουμε όλοι ότι το Ελληνικό δεν μπορεί να γίνει ένα πάρκο πιο μεγάλο και από της Νέας Υόρκης» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, θα είναι ο άγρυπνος φρουρός της εφαρμογής των αποφάσεων, των δεσμεύσεων. Είμαστε μια αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης και επίσης στηρίζουμε και ελέγχουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ως ΔΗΜΑΡ θα προτείνετε κάποια πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ΔΕΚΟ»;

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Θα προτείνουμε, όπως κάναμε και στην κυβέρνηση πρόσωπα της ευρύτερης ανανεωτικής Αριστεράς, ανθρώπους ικανούς να στελεχώσουν το κράτος και πρέπει να γίνει από όλους αυτό και θα πρέπει να αξιοποιηθούν και πρόσωπα που ενδεχομένως κινούνται και στο χώρο της αντιπολίτευσης. Πρέπει στην Ελλάδα κάποια στιγμή να λειτουργούμε με μια δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη από το εκάστοτε πλειοψηφικό κόμμα. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν διοικητές νοσοκομείων, επειδή αλλάζει η κυβέρνηση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ στηρίζει και ελέγχει; Τελικά μόνο η ΝΔ στηρίζει»;

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Θα έλεγα ότι και η ΝΔ πρέπει να στηρίζει και να ελέγχει. Και για αυτό θα έπρεπε να βάλει λιγότερα κομματικά στελέχη και περισσότερα πρόσωπα κοινής αποδοχής στη κυβέρνηση και το ίδιο πρέπει να κάνει και στην κυβερνητική μηχανή».

    ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις. Η αξιοποίηση του Ελληνικού δεν μπορεί να είναι μια διακήρυξη. Το Ελληνικό κάθεται και μας περιμένει. Και ξέρουμε όλοι ότι το Ελληνικό δεν μπορεί να γίνει ένα πάρκο πιο μεγάλο και από της Νέας Υόρκης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 13:56

    Είδηση: 16357

    [06] Με μια ματιά

    -Στο 11,1% εκτοξεύθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη, το Μάιο , με τους ανέργους να ανέρχονται σε 17,5 εκ, σύμφωνα με την Γιούροστατ.

    -Υπέρογκα ποσά φόρων, καλούνται να πληρώσουν, φέτος, 2 στους 3 φορολογούμενους, παρά τη σημαντική μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους.

    -Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    -Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, σε αγροτοδασική έκταση. Yπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Λυκόρεμα Καρύστου, την Ανατολική Μάνη και την Αιγιάλεια Αχαΐας.

    -Την αποφυλάκιση της συζύγου του ζητά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, για όλα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του. Έρευνα εξάλλου, επεκτείνεται σε άγνωστα μέχρι χθες, περιουσιακά στοιχεία του προφυλακισμένου πρώην υπουργού.

    -Οκτώ προσφορές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.

    -Νίκη 107-63 της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ επί της Ιορδανίας στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Κω από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 30χρονος διότι κατείχε μια ζυγαριά ακριβείας και μια αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων που περιείχε φαρμακευτικό σκεύασμα «SUBOXONE». Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτόδικων και με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης, βρέθηκαν α) τρία δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος «NOZINAN», β) δύο δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος «XR 400», γ) ενάμιση δισκίο φαρμακευτικού σκευάσματος «SUBOXONE» δ) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 2 γραμμαρίων ε) μια ζυγαριά ακριβείας, στ) πέντε σύριγγες ζ) ένας τρίφτης η) ένα μαχαίρι ρίψης με μήκος λάμας 22 cm και θ) τέσσερα τεμάχια από βαμβάκι εμποτισμένα με ηρωίνη.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, 38χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) και η 37χρονη συνοδηγός διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός του φορτίου του επικαθήμενου, πέντε αλλοδαπούς στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, έξι παράνομοι αλλοδαποί διότι εντοπίσθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου (καρπούζια σε μεγάλες ξύλινες παλέτες) φορτηγού οχήματος.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές και βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, πέντε αλλοδαποί, τέσσερις εξ' αυτών για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ο τελευταίος διότι παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με έναν εξ' αυτών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 16350

    [07] Εφεδρεία τριών ταχυτήτων αντί απολύσεων λένε οι πληροφορίες

    Η πρόταση της ΝΔ, για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, προβλέπει:

    Για όσους είναι άνω των πενήντα ετών, εφεδρεία, με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού εργασία

    Για όσους είναι μεταξύ 40-50 ετών, εφεδρεία για δυο τριετίες

    Για όσους είναι μεταξύ 30-40 ετών μία τριετία

    Στη ΝΔ, θεωρούν ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός, ανάλογα με την ηλικία του εργαζομένου, επιφέρει σημαντική μείωση των δαπανών, χωρίς τις οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες των απολύσεων καθώς:

    Δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας

    Δεν απαιτείται να καταβληθεί το κόστος αποζημίωσης, λόγω απόλυσης σε όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης

    Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν χάνουν τις εισφορές τους

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM - Ελεύθερος Τύπος

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 12:18

    Είδηση: 16362


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 July 2012 - 16:49:33 UTC