Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλλει στην Ελλάδα διατάξεις αντίθετες με το Κοινοτικό Δίκαιο
  • [02] Σχέδιο για εξόφληση φορολογικών οφειλών με περισσότερες δόσεις
  • [03] Εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις στη συνάντηση Σαμαρά-τρόικας
  • [04] Με μια ματιά

    [01] Π. Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλλει στην Ελλάδα διατάξεις αντίθετες με το Κοινοτικό Δίκαιο

    «Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο», τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου, όσο και στις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς μπερδεύονται τα πράγματα τώρα; Αν και υπάρχει το Συμβούλιο Επικρατείας, από την άλλη υπάρχει το Ειρηνοδικείο».

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πράγματι η απόφαση 668/2012 του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου έχει εκδοθεί λέγοντας ότι και διατάξεις των πρώτων μνημονιακών νόμων δεν πάσχουν από πλευράς παραβίασης του ελληνικού και του κοινοτικού δικαίου. Όμως έχουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων των πολιτικών και ιδίως την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους επιβλήθηκαν οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, οι περικοπές των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις αυτές λένε κάτι που είχε πει τότε η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής ότι παραβιάζεται όχι μόνο το Σύνταγμα, παραδείγματος χάριν την αρχή της ισότητας, την αρχή της λογικής αυτονομίας, την αρχή της αναλογικότητας, αλλά και βασικές διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως είναι το άρθρο 37 του ευρωπαϊκού χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και τις διατάξεις τις οποίες αφορούν ορισμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ποτέ δεν αντιτάξαμε στην τρόικα ότι αυτές οι διατάξεις είναι αντίθετες και με το κοινοτικό δίκαιο και δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:48

    Είδηση: 16562

    [02] Σχέδιο για εξόφληση φορολογικών οφειλών με περισσότερες δόσεις

    Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των φορολογικών οφειλών μελετά η κυβέρνηση, ενώ στη ρύθμιση ενδεχομένως να ενταχθούν και οι οφειλές από τους φόρους ακινήτων.

    Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει κατ' αρχήν την εξόφληση όλων των οφειλών που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων σε 3 διμηνιαίες δόσεις, ανεξαρτήτως του χρόνου εκκαθάρισης.

    Για τις οφειλές που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο, θα προβλέπονται και επιπλέον δόσεις, οι οποίες θα είναι μηνιαίες και θα μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις έξι.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:14

    Είδηση: 16544

    [03] Εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις στη συνάντηση Σαμαρά-τρόικας

    Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση, ενόψει της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των δανειστών μας. Ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος ορκίζεται στις 10.00 ως υπουργός Οικονομικών, στις 11.00, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ στη 1 το μεσημέρι, θα παραστεί στη συνάντηση που θα έχουν οι ελεγκτές με τον Αντώνη Σαμαρά. Επί τάπητος θα τεθούν, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι αποκρατικοποιήσεις και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Σχετική είδηση:

    Συνάντηση Σαμαρά-Τρόικας την Πέμπτη εν μέσω αυστηρών μηνυμάτων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:17

    Είδηση: 16543

    [04] Με μια ματιά

    -Λήγει σήμερα η προθεσμία, για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    -Τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Porsche αναμένεται να αναλάβει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, Volkswagen.

    -Περισσότερες δόσεις για εξόφληση των φορολογικών οφειλών μελετά η κυβέρνηση.

    -Δραστική μείωση συμβασιούχων έναντι απολύσεων στο δημόσιο, θα προτείνει η κυβέρνηση στους ελεγκτές.

    -Επέστρεψε στη Ραφήνα λόγω μηχανικής βλάβης το σουπερ φέρι 2 που εκτελούσε το δρομολόγιο για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, με 500 επιβάτες.

    -Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Στεφανές Ρόδου.

    -Τέσσερα άτομα εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στον Ασπρόπυργο. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τους γιους του οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ληστές και τους έτρεψαν σε φυγή. Δέκα λεπτά αργότερα στην περιοχή του Μεγάλου Πεύκου άγνωστοι μπήκαν σε διαμέρισμα πήραν τα κλειδιά του ΙΧ του ιδιοκτήτη με το οποίο και διέφυγαν.

    -Νεκρός εντοπίστηκε άντρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην οδό Βολταίρου και Στρογκόνωφ, στο Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μόνο μέσα σε ένα χώρο του σπιτιού και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Για το συμβάν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

    -Σεισμική δόνηση 4,6 ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα 36 χλμ νοτιοδυτικά της Κάσου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    -Στα προημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά Μπάσκετ στη Βενεζουέλα, η εθνική μας με αντίπαλο τη Νιγηρία.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στην περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης Λέσβου από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, δύο ημεδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα) ηλικίας 53 και 47 ετών αντίστοιχα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε παιδότοπο βρέθηκαν στον οπίσθιο προαύλιο χώρο του τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,05, 1,10 και 1,13 μέτρα αντίστοιχα φυτεμένα ανάμεσα σε άλλα οπωροκηπευτικά. Εντός του εσωτερικού χώρου του παιδότοπου και συγκεκριμένα κάτω από την ταμειακή μηχανή και εντός χάρτινης συσκευασίας βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 3,00 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στις οικίες των ανωτέρω, όπου στην οικία της 47χρονης βρέθηκε μία γλάστρα με φυτόχωμα με ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 35 εκατοστών και μία χάρτινη συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 0,5 γραμμαρίων. Επίσης, συνελήφθη ένας 59χρονος ο οποίος φέρεται ως σύνοικος σύζυγος της 47χρονης.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ» Δήμου Σχηματαρίου, 77χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αρτέμιδος Αττικής, 78χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου κατά την διακομιδή της εξέπνευσε. Η σορός της 78χρονης πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 10:02

    Είδηση: 16550


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 July 2012 - 8:49:54 UTC