Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Προοδευτικό και ρεαλιστικό το πλαίσιο διακυβέρνησης
  • [02] Νίκος Μιχαλολιάκος: Καταστροφή του 'Εθνους το μνημόνιο
  • [03] Πάνος Καμμένος: Αυτή είναι η «τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη»

    [01] Φ. Κουβέλης: Προοδευτικό και ρεαλιστικό το πλαίσιο διακυβέρνησης

    «Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου και να ξεφύγει από τη δίνη της κρίσης» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη Βουλή.

    Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει «στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας» και επισήμανε ότι η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν αβασάνιστη επιλογή.

    «Είχαμε συνείδηση της ανάγκης μιας ευρύτατης συμπαράταξης» είπε.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα «ρεαλιστικό και προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης» και ότι οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, αλλά εφικτοί.

    «Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο θέσαμε στόχους τετραετίας. Κάποιοι θα προωθηθούν άμεσα σε διαπραγμάτευση και άλλοι σε δεύτερη φάση» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

    «Αποτελούν όλοι κυβερνητική δέσμευση» είπε.

    «Στο πλαίσιο της κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησης είμαστε το κόμμα που καθίσταται αποφασιστική και αδέσμευτη δύναμη για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυξάνουμε τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας» τόνισε και είπε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα είναι συνεχής και σκληρή.

    «Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Ο λαός κάνει θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    «Η σκληρή πραγματικότητα διαλύει μύθους για εύκολες λύσεις που υπάρχουν και που λένε ότι δεν τις αξιοποιήσαμε» δήλωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ fm

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 21:02

    Είδηση: 16782

    [02] Νίκος Μιχαλολιάκος: Καταστροφή του 'Εθνους το μνημόνιο

    Καταστροφή του έθνους χαρακτήρισε το μνημόνιο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλοκιάκος, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Να σημειωθεί οτι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησαν απο την Βουλή μόλις ανέβηκε στο βήμα ο κύριος Μιχαλολιάκος. Οι βουλευτές της "Χρυσής Αυγής" σηκώθηκαν από τα έδρανά τους όταν ο αρχηγός τους κατευθύνθηκε προς το βήμα, υπό το παράγγελμα του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αλλάξει γραμμή για κρίσιμα εθνικά ζητήματα, για την λαθρομετανάστευση και για την ασφάλεια. Ακόμα υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο επειδή ο λαός το θέλησε ενώ έκανε λόγο για «ληγούρια» της εξουσίας ακόμα και σε χώρους «που παρουσιάζονται ως ανατρεπτικοί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 21:43

    Είδηση: 16780

    [03] Πάνος Καμμένος: Αυτή είναι η «τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη»

    Για στημένο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις τις κυβέρνησης. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση ως την «τέταρτη κυβέρνηση του Σημίτη». Η τρόικα φαίνεται να είναι πιο ευχάριστος συνομιλητής από τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε.

    Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις τις κυβέρνησης ο Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για στημένο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ειπε ότι έγινε για να μην τιμωρηθεί κανείς και να σβήσουν τα σκάνδαλα. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οτι δεν σχημάτισαν κυβέρνηση στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση "γιατι έτσι νόμιζαν οτι θα παραγραφούν αδικήματα. Δεν παραγράφεται όμως το αδικημα της εθνικής προδοσίας" τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Στη συνέχεια, έκανε λόγο για διάλυση της αστυνομίας, δημόσιες σπατάλες και ρουσφέτια. O Πάνος Καμμένος ζήτησε την ενημέρωση της Βουλής για την σύμβαση με τον EFSF και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν υπογραφές. Παραλληλα, μίλησε για στημένες ιδιωτικοποιήσεις ενώ ζήτησε την ενημέρωση της Βουλής για την σύμβαση με τον EFSF και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν υπογραφές. «Παίρνουν το πενηντάρικο από την γερόντισσα για να το δώσουν στους τραπεζίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το Μνημόνιο 3.

    Τρεις χιλιάδες έλληνες αυτοκτόνησαν και τους χτυπούν την πόρτα οι νταβατζήδες των τραπεζών και είναι οι ίδιοι νταβατζήδες που τους άνοιξε την πόρτα ο κ. Παπανδρέου, πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Η τρόϊκα είναι συνδυασμός μπαταχτζήδων και αυτοί είναι άραγε που θα ελέγξουν τις συμβάσεις της Siemens;», αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 20:31

    Είδηση: 16778


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 July 2012 - 20:49:33 UTC