Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Μηταράκης και Δ. Παπαδημούλης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [02] Παραίτηση Ν. Νικολόπουλου- Ν. Παναγιωτόπουλος στη θέση του
  • [03] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Ν. Μηταράκης και Δ. Παπαδημούλης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Στην καρδιά του καλοκαιριού το πολιτικό θερμόμετρο όχι μόνο δεν πέφτει αλλά αναμένεται πολιτικός καύσων διαρκείας με πρώτο «θερμό» επεισόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που η κυβέρνηση θα επιδιώξει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς. Για το ζήτημα μίλησαν στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Η ελληνική οικονομία πρέπει να πάρει εμπρός και η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι για να γίνει αυτό πραγματικότητα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαθρωτικές τομές, αλλά και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

    Ο κ. Μηταράκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τη θέση της για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου που αυξάνουν την ύφεση και όπως υποστήριξε οι Υπουργοί έθεσαν το ζήτημα στις πρώτες επαφές και συναντήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους της τρόικας. Όπως σημείωσε συζητήθηκαν ισοδύναμα μέτρα αλλά η διαδικασία είναι ανοιχτή και η κατάσταση πολύ δύσκολη γι' αυτό και τα βήματα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικά.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν επενδύσεις και αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, για απεργία εν μέσω του καλοκαιριού, αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σημείωσε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται πρωτίστως κοινωνική ειρήνη για να μπορέσουν να έρθουν επενδύσεις.

    Ο κ. Παπαδημούλης από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τη θέση της για επαναδιαπραγμάτευση και τον κ. Σαμαρά ότι έχει προχωρήσει στο μνημονιακό δόγμα του κ. Στουρνάρα και δήλωσε αντίθετος στις αποκρατικοποιήσεις γιατί πρώτον στο δημόσιο έχουν μείνει λίγα περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή του μετά τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεύτερον γιατί μια τέτοια διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ξεπούλημα των «ασημικών».

    Πρότεινε αντί αυτού να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές κοινοπραξίες, με συμμετοχή του δημοσίου, ενώ για τις δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου, υπογράμμισε ότι δεν έχουν κάτι το καταδικαστέο, αφού αναφέρονται στο νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα ης απεργίας, χωρίς να γίνονται αναφορές σε κατέβασμα διακοπτών, όπως κατηγορήθηκαν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 23:12

    Είδηση: 16921

    [02] Παραίτηση Ν. Νικολόπουλου- Ν. Παναγιωτόπουλος στη θέση του

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, είχε επικοινωνήσει το πρωί με τον κ. Νικολόπουλο και τον κάλεσε να προσδιορίσει τις θέσεις του και να συνεχιστεί η συζήτηση στο Μαξίμου, ωστόσο ο κ. Νικολόπουλος είχε ήδη κάνει γνωστή την επιστολή παραίτησης του, ενώ είχε εκφράσει και διαφωνίες σχετικά με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο.

    Τον κ.Νικολόπουλο αντικαθιστά στη θέση του υφυπουργού Εργασίας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής της ΝΔ στο νομό Καβάλας.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τη στάση του κ.Νικολόπουλου και αποδίδουν την απόφασή του, στην επιθυμία του να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες.

    Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα, σχολίασε την παραίτηση Νικολόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν έχει ξεκινήσει.

    «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του, δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμη και μόλις χθες η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντα του», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    Αυτά τα πράγματα είναι άνευ σημασίας, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Την παραίτηση του κ. Νικολόπουλου σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η στάση του κ. Νικολόπουλου αναδεικνύει το αυτονόητο που θα έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι των ψηφοφόρων τους. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν πως σήμερα συνέβη το αδιανόητο. Υπουργός της κυβέρνησης ψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της και αμέσως μετά παραιτείται ισχυριζόμενος την αδυναμία να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης του υπουργείου Εργασίας. Είναι προφανές, σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι ο κ. Νικολόπουλος επιβάλλεται να εξηγήσει πλήρως τι ακριβώς ζήτησε η Τρόικα και αποδέχτηκε η κυβέρνηση ώστε να οδηγηθούν οι σχέσεις τους σε διαζύγιο.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε ο υφ. Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος- Οργή στο Μαξίμου

    «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την παραίτηση Νικολόπουλου»

    Αντιδράσεις για την παραίτηση του υφ. Εργασίας Ν. Νικολόπουλου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 22:46

    Είδηση: 16895

    [03] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Με υψηλές θερμοκρασίες κάνοντας τον ήλιο ακόμη πιο καυτό θα κυλήσει όλη η εβδομάδα. Μόνο τα νησιά του Αιγαίου θα έχουν για σύμμαχο ένα ελαφρύ βοριαδάκι που θα κρατάει το θερμόμετρο σε πιο ανεκτές τιμές. Απογευματινές μπόρες σαν μικρές ανάσες δροσιάς θα απολαύσουν ηπειρωτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όμως ο καύσωνας θα έχει συνέχεια εκτοξεύοντας τον υδράργυρο μέχρι και τους 42 βαθμούς στη κεντρική Ελλάδα από την Τετάρτη.

    Αναλυτικά

    Την Τρίτη ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη νησιωτική χώρα. Αναπτύξεις νεφών αναμένονται στα ηπειρωτικά της χώρας, με πιθανότητα για απογευματινές μπόρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τον ηπειρωτικό κορμό της κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα εξασθενήσουν στα πελάγη, πέφτοντας στα 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα έχουν ένταση στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, και πάλι από τις πιο θερμές περιοχές θα είναι η Λάρισα, το Αγρίνιο και το Ναύπλιο με τον υδράργυρο να αγγίξει τους 41 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    • Βόρεια: 22 έως 37°C.

    • Κεντρικά: 24 έως 41°C.

    • Δυτικά: 22 έως 37°C.

    • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 24 έως 35°C.

    • Κρήτη: 24 έως 34°C.

    • Κυκλάδες: 24 έως 34°C.

    • Πελοπόννησος: 23 έως 38°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι τα 5 μποφόρ στα ανατολικά του νομού.

    Θεσσαλονίκη

    Ζεστή θα είναι η ημέρα και στη Θεσσαλονίκη, με παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι στη πόλη θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ.

    Επόμενες Ημέρες

    Την Τετάρτη θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς νεφώσεις με τοπικές σύντομες βροχές αναμένονται στην Ήπειρο και την ορεινή βόρεια Ελλάδα. Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν και στο Καστελόριζο και την Ρόδο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, μην ξεπερνώντας τα 5 μποφόρ, ανεβάζοντας ζεσταίνοντας και τα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα, φτάνοντας τους 42 βαθμούς σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας και μέχρι τους 38 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά.

    Την Πέμπτη παροδικές νεφώσεις θα καλύπτουν τα βόρεια και δυτικά, όπου και αναμένονται ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγα αραιά νέφη στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατεί ηρεμία με τους ανέμους ασθενείς όχι πάνω από τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω άνοδο αγγίζοντας τους 42 ίσως και 43 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα και τους 37 - 39 βαθμούς σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 22:45

    Είδηση: 16878


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 July 2012 - 20:50:46 UTC