Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη ΝΕΤ
  • [02] Χ. Αηδόνης: Να τολμήσει και να μην φοβηθεί τις συγκρούσεις το πολιτικό σύστημα
  • [03] Ν. Τσούκαλης: Δυο κινήσεις να κάνει άμεσα η κυβέρνηση
  • [04] Σ. Σακοράφα: Κανείς δεν μπορεί να ξεπουλά την περιουσία των επόμενων γενεών
  • [05] «Στη Σύνοδο χάσαμε την ευκαιρία να πάμε μαζί με Ιταλία - Ισπανία»
  • [06] Ο υφ. Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στη ΝΕΤ
  • [07] Με μια ματιά

    [01] Ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη ΝΕΤ

    Ο Φιλανδός υπουργός στην αποκλειστική του συνέντευξη στη ΝΕΤ τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αξιοπιστίας που υπάρχει εντός της ευρωζώνης. «Το βασικό πρόβλημα που έχουμε στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο δεν είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, ή η Ιταλία, αλλά υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Φαίνεται ότι δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον», υποστήριξε ο κ. Στουμπ.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα, τόνισε ότι βρίσκεται στη χώρα για να προσπαθήσει να ξαναφτιάξει την σχέση εμπιστοσύνης, γιατί πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα. «Έχουμε το ευρώ ως κοινό νόμισμα που σημαίνει ότι όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων και είμαι εδώ να διαπιστώσω αν αυτοί οι κανόνες ακολουθούνται και είναι ξεκάθαρα κατανοητοί. Γνωρίζω προσωπικά πολλά από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης και ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η συγκυρία για την χώρα. Είμαι στην Αθήνα για να εκφράσω πολιτική στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση του προγράμματος. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, όλοι το κατανοούμε αυτό, και είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», είπε.

    Επισήμανε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι στον σωστό δρόμο ακολουθώντας την οδό των δύσκολων αποφάσεων. «Στην πολιτική είναι εύκολο να υπόσχεσαι ειρήνη, αγάπη και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Όχι αποκρατικοποιήσεις όχι επώδυνα μέτρα των Βρυξελλών που περιλαμβάνονται το πρόγραμμα, αλλά για μένα αυτό είναι φθηνή πολιτική, με την οποία δεν συμφωνώ. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο Α. Σαμαράς ακολουθεί την σωστή πολιτική προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις. Πολλοί λένε ότι στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία και οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι. Πιστέψτε με υπάρχουν 26 Δημοκρατίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Φινλανδία αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη πολιτικά κατάσταση. Λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα λιτότητας, κόβουμε δαπάνες την ίδια ώρα που βοηθάμε με δάνεια άλλες οικονομίες στην ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».

    Ο κ. Στουμπ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έξοδο της Φινλανδίας από το ευρώ, τα διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν σκεφτόμαστε να αποχωρήσουμε από το ευρώ. Απολύτως όχι. Αυτά είναι μεγάλες ανοησίες. Είμαστε 100% δεσμευμένοι στο ευρώ και στην παραμονή μας στην ευρωζώνη. Είναι απολύτως ξεκάθαρο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 16:52

    Είδηση: 17042

    [02] Χ. Αηδόνης: Να τολμήσει και να μην φοβηθεί τις συγκρούσεις το πολιτικό σύστημα

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: « Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία που ισοδυναμεί με 7% ύφεση, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα που θα μας συρρικνώσουν περαιτέρω οικονομικά. Χρειαζόμαστε μια πολιτική που θα έχει και μια αναπτυξιακή προοπτική...»

    Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: « Πρέπει να γίνει με διαδικασίες εξπρές η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Οτιδήποτε είναι παθογόνο πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Να τολμήσει το πολιτικό σύστημα να μην φοβηθεί τις συγκρούσεις...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 13:54

    Είδηση: 17031

    [03] Ν. Τσούκαλης: Δυο κινήσεις να κάνει άμεσα η κυβέρνηση

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά είναι όσον αφορά την κάλυψη του ποσού των 3 δις το οποίο έρχεται από τον εκτροχιασμό εσόδων και εξόδων ως βάση προκειμένου να αρχίσει η πραγματική διαπραγμάτευση.»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Δυο πράγματα πρέπει να κάνει άμεσα η κυβέρνηση. Το πρώτο είναι να δώσει στους ευρωπαίους το μήνυμα ότι εννοούμε πολύ σοβαρά την εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους του δημόσιου τομέα και δεν αναφερόμαστε στο μισθολογικό κόστος και το δεύτερο διαδικασίες εξπρές προκειμένου να δώσουμε ένα μήνυμα ότι εννοούμε επίσης ότι κάποια στοιχεία από την δημόσια περιουσία θα αξιοποιηθούν…»

    ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ:

    « Υπάρχει δέσμευση και των τριών κομμάτων και γίνεται αγώνας να μην συρρικνωθούν τα ειδικά μισθολόγια περαιτέρω. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εξορθολογισμός στις αμοιβές μπορεί να υπάρχει. Δεν μπορεί να υπάρχουν οριζόντιες περικοπές, αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν 800- 900 ευρώ, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι τα ειδικά αυτά μισθολόγια είναι προνομιακά, σε καμία περίπτωση»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 13:32

    Είδηση: 17026

    [04] Σ. Σακοράφα: Κανείς δεν μπορεί να ξεπουλά την περιουσία των επόμενων γενεών

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: « Λέμε «όχι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και λέμε «όχι», γιατί κανένας δεν μπορεί όποια πλειοψηφία και αν έχει που αυτή τη στιγμή είναι οριακή αυτή η πλειοψηφία να ξεπουλά την περιουσία των επόμενων γενεών. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης»

    Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: « Μιλάνε περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, θέλει κάποιος να μου πει με βάση την χρηματιστηριακή αξία ποια είναι η αξία της ΕΥΔΑΠ; Μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; Πόσο κοστολογείται ο Μόρνος και το νερό του;

    Πόσο κοστίζει η ΔΕΗ που τόσος λόγος γίνεται; Οι λιγνίτες της ΔΕΗ αξίζουν περίπου 150 δις ευρώ ίσως και περισσότερο, πόσο θα τα πουλήσουν όλα αυτά; Έχουμε ένα πολύ κακό παράδειγμα με το θέμα του ΟΤΕ που ξεπουλήθηκε»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 13:17

    Είδηση: 17024

    [05] «Στη Σύνοδο χάσαμε την ευκαιρία να πάμε μαζί με Ιταλία - Ισπανία»

    Δεν είπαμε λέξη στη Σύνοδο

    Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ίδιος στη Σύνοδο, αν εισέπραττε ένα όχι από τους Ευρωπαίους σημείωσε ότι θα έκανε αυτό που έκανε ο Ιταλός Πρωθυπουργός

    Τι έκανε ο Μόντι;

    Γνώριζε από την προηγούμενη ότι η Μέρκελ είχε δεσμευθεί να γυρίσει πίσω με το σύμφωνο ανάπτυξης, αν δεν το έκανε θα ήταν μεγάλη ήττα που θα έθετε σε αμφισβήτηση την ίδια την καγκελαρία της.

    Και στο Σύμφωνο Ανάπτυξης, που φυσικά θα κέρδιζε η Ιταλία, είπε όχι.

    Ο υπουργός Οικονομικών λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο Σόιμπλε

    Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία σαφή υστέρηση στην Ελλάδα πατριωτικής ευθύνης.

    Οι εδώ κυβερνήσεις, παραδόθηκαν, δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ σημείωσε προσθέτοντας ότι «σήμερα έχουμε έναν νέο υπουργό Οικονομικών, που πηγαίνει στο Eurogroup και λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο Σόιμπλε

    «Τούς λέει, δεν ζητάμε τίποτα» ανέφερε.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε, γονατίζει και το δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Ευρώπη είναι ότι προαιρείστε.

    Οπως παρατηρησε, στην Ελλάδα, συνεχίζουμε το πρόγραμμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και το το χειρότερο, όπως είπε, είναι ότι συνηθίσαμε την ανέχεια τη φτώχεια και την εξαθλίωση

    Έχουμε 7% ύφεση, που θα πάει αυτό; και το αντίδοτο είναι 3 δις επιπλέον μέτρα; αναρωτήθηκε.

    Η οικονομία καταρρέει, με τις επιλογές τους, συμπλήρωσε.

    Αντί να τεθεί ως προϋπόθεση η σταθεροποίηση της οικονομίας για να γίνουν αλλαγές ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει ανάκαμψη είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ανάκαμψη δεν έρχεται με ευχολόγια και νέα μέτρα 3 δισ.»

    Δεν υπερασπιζόμαστε τις συντεχνίες

    Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπεράσπιση των συντεχνιών, όπως λένε.

    Υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ είναι μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας στην οποία στηρίχτηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σήμερα το γεγονός ότι τα τελευταία χωριά έχουν ρεύμα οφείλεται στην ύπαρξη της.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, θεωρεί ότι οι δημόσιες επιχειρησεις στρατηγικής σημασίας μπορούν να αποτελέσουν τον βραχίονα αναπτυξης.

    Και όπως παρατήρησε, η ΔΕΗ αν και έχει βεβαιως προβλήματα και χρειαζεται ανασυγκροτηση και επιχειρηματική στρατηγική είναι ένα περιουσιακό στοιχείο απαραίτητο για να στηριχθεί η οικονομία της χώρας.

    Αναφερόμενος στον ΟΠΑΠ, είπε ότι είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός και οποιος τον πάρει θα χει τόσα κέρδη που μεσα σε λίγα χρόνια θα ξεπληρώσει το τίμημα που θα έχει καταβάλει.

    Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις απεργίες στη ΔΕΗ, σημείωσε ότι «η συνδικαλιστική τακτική, για κάθε συνδικάτο αφορά τους ίδιους τους συνδικαλιστές».

    ¶λλες φορές συμφωνώ άλλες διαφωνώ συμπλήρωσε καθιστώντας σαφές ότι διαφωνεί απόλυτα με μία σειρά από προνόμια στον συνδικαλιστικό χώρο τα οποία δημιούργησαν την πλήρη αποξένωση από τον μέσο εργαζόμενο.

    Η ΓΣΕΕ είναι πλήρως αποξενωμένη από τον μέσο εργαζόμενο που ζει σε συνθήκες εξαθλιωσης παρατήρησε και υπογράμμισε ότι χρειάζεται συνολική ανασυγκρότηση στον συνδικαλισμό.

    ¶λλο όμως αυτό, και άλλο να γίνεται μία συνολική σπέκουλα σε αγώνες που είναι δίκαιοι.

    Το μοντέλο που ασπάζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι να μην υπάρχει συνδικαλισμός πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας προκλητικό να ταυτίζει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός την Αριστερά με τα συνδικάτα και «με ένα πελατειακό κράτος που εκείνοι έφτιαξαν».

    Απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, υποστήριξε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συνέργεια θα μπορούσε να φέρει καρπούς.

    Θα μπορούσε στην Ενέργεια , όπως είπε, να υπάρξουν διεθνείς κοινοπραξίες, διακρατικές συμφωνίες, με ισχυρό δημόσιο πυλώνα που να είναι παραγωγικές για το ελληνικό δημόσιο.

    Σημείωσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το μοντέλο που ακολουθείται και το ευτελές αντίτιμο.

    Δεν κρύψαμε τις αδυναμίες μας

    Απαντώντας σε ερώτημα για τα περί διαφορετικών τοποθετήσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε ότι συνέβη αυτό.

    Δεν ισχύει αυτό που λέτε υπήρξαν τοποθετήσεις και φράσεις που ενέτειναν τη στρατηγική του φόβου

    Παραδέχθηκε πάντως ότι«είχαμε και μεις τα ελαττώματα μας δεν τα κρύψαμε ποτέ»

    Όλη αυτή η διαδικασία ήταν μία βίαιη ωρίμανση βρεθήκαμε να διεκδικούμε τη διακυβέρνηση του τόπου και δεν ήταν εύκολο πράγμα παρατήρησε καταλογίζοντας στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι«δεν ασχολήθηκαν με τα προγράμματα τους και ότι όλοι λέγανε επαναδιαπραγμάτευση και αποδομούσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας φόβο στους πολίτες».

    Όταν συνειδητοποίησα το φόβο με τις καταθέσεις είπα στους συνεργάτες μου θα χάσουμε τις εκλογές

    Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δεν είχε απέναντι του τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Ε. Βενιζέλο

    Απέναντι είχαμε ένα σύστημα με πολλές δυνατότητες να δημιουργήσει ερωτηματα στη συνείδηση του κόσμου ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι την Παρασκευή πριν από τις εκλογές όταν συνειδητοποίησε ότι κάποιοι έχουν προκαλέσει κύμα φόβου στους καταθέτες με αποτέλεσμα την μαζική φυγή 2,5 δις από τις τράπεζες, είπε στους συνεργάτες του ότι θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

    Το κλίμα του φόβου δεν μπορείς να το νικήσεις σημείωσε με νόημα υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν φόβος για το λόμπι των τραπεζιτών που προκαλούσαν τους πελάτες τους να βγάλουν τα λεφτά από τις τράπεζες.

    Δεν θα αλλάξουμε τώρα

    Αναφερόμενος στην τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τώρα που επετεύχθη το πολιτικό θαύμα (από το 4,6% στο 27%) να αλλάξει τώρα και διαπίστωσε ότι αυτό που κάνει τον κόσμο να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ι ο επαναπροσδιορισμός της πολτιικής συνείδησης με βάση το κοινωνικό συμφέρον.

    Ο κόσμος που έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάγεται από την αριστερά κατά ανάγκη είπε χαρακτηριστικά.

    Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να γίνει τριμερής συνάντηση προκειμένου να επιλυθεί αυτό το ανθρωπιστικής τάξεως θέμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 12:24

    Είδηση: 17023

    [06] Ο υφ. Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στη ΝΕΤ

    Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, τα μέτρα για τη δανειακή σύμβαση και την επαναδιαπραγμάτευση τόνισε «όλα μπορούν να γίνουν», σημειώνοντας ότι δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα απ' όσα θα έπρεπε. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό και την πεποίθηση ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

    Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δήλωσε ότι είναι κατά του ξεπουλήματος της και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μην δώσουμε όσα είναι επικερδή αλλά όσα επιβαρύνουν το λαό.

    Για τον ΟΠΑΠ είπε ότι μας δίνει και θα πρέπει «να κάνουμε υπολογισμό τι δίνει και αυτός που θα το πάρει και να δουμε πόσα θα μας δώσει από αυτά που κάθε χρόνο θα χάσουμε».

    Ανέφερε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθούν αθλητικά σχολεία και να λειτουργήσουν πιλοτικά 3-4 όπου θα γίνεται μια επιλογή των παιδιών μετά από εξετάσεις, όπως τα Μουσικά σχολεία. «Δεν γίνεται ο αθλητισμός να είναι ταξικός» είπε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς για το θέμα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη ότι δεν έχει ακόμα αρμοδιότητες, αλλά και την παραίτηση του κ. Νικολόπουλου, ανέφερε ότι λόγω της κατάστασης της υγείας του Πρωθυπουργού υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις και γνωστοποίησε ότι χθες αναρτήθηκαν οι δικές του αρμοδιότητες.

    Για τη βία στα γήπεδα, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο του Παύλου Γερουλάνου το οποίο είναι πάρα πολύ αυστηρό και σύμφωνα με αυτό, διώκονται και ποινικά οι παράγοντες μιας ομάδας εάν φίλαθλοι της δημιουργήσουν επεισόδια σε μια μετακίνηση.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση του ιδιώνυμου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να μπουν φυλακή για κάποιες βρισιές και πως οι αστυνομικοί δεν είναι δικαστές για να αποφασίζουν ποιος θα πληρώσει και ποιος όχι. Διερωτήθηκε ακόμα, «γιατί δεν μπαίνει το το ιδιώνυμο και στην κουκούλα;» και συνέχισε «γιατί όταν κάνω κάτι στην εκκλησία θα τιμωρηθώ Α και αν το κάνω στο γήπεδο θα πάω φυλακή;».

    «Εγώ δεν δαιμονοποιώ το χώρο χαράς και υγείας», δήλωσε με έμφαση.

    Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε με έμφαση ότι είναι αντίθετος στην ύπαρξη της Γ' Εθνικής επισημαίνοντας ότι μία χώρα με έναν πληθυσμό 10-11 εκατομμυρίων δεν μπορεί να έχει τρεις κατηγορίες. Πρέπει να έχει δύο κατηγορίες, όπου η Β' Εθνική θα είναι δυνατή και καλύτερη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 12:58

    Είδηση: 17016

    [07] Με μια ματιά

    Για οφειλές στο Δημόσιο, ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη χτες από την Ασφάλεια Αττικής, 56χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας στην Αθήνα. Επίσης, συνελήφθησαν στον Βύρωνα, 44χρονος, για οφειλές ύψους ύψους 2.088.522,11 ευρώ και στο Ελληνικό, 43χρονος, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 587.465,48 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Εισβολή ληστών σε σπίτι, σημειώθηκε στις 5.10 τα ξημερώματα στη Γλυφάδα. Τέσσερις άγνωστοι μπήκαν σε διώροφη μονοκατοικία, κόβοντας τα κάγκελα από το παράθυρο της κουζίνας στον πρώτο όροφο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, και ακινητοποίησαν τον 26χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι έμπορος πολύτιμων λίθων με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού. Στο ισόγειο κοιμούνταν οι γονείς του 26χρονου, οι οποίοι δεν αντιλήφθησαν το παραμικρό. Οι δράστες έδεσαν τα χέρια του 26χρονου και παρέμειναν πολλή ώρα στο διαμέρισμα, αναγκάζοντας τον να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ' όπου άρπαξαν χρήματα και πολύτιμους λίθους μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17041


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 July 2012 - 16:49:36 UTC