Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντώνης Ρουπακιώτης στη ΝΕΤ: Τι άλλο να κόψουμε από τα 550 εκατ Προϋπολογισμό;
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Αντώνης Ρουπακιώτης στη ΝΕΤ: Τι άλλο να κόψουμε από τα 550 εκατ Προϋπολογισμό;

    Έχουμε είπε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, περικοπές 38% των μισθών των δικαστών και επιχειρείται και πάλι να περικοπούν.

    Έχουν, συμπλήρωσε, περικοπεί ακόμα και 50 ευρώ από τους επιμελητές που εκδίδουν τα δικόγραφα και τις αποφάσεις.

    Ομοίως περικοπές, και στους μισθούς των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ώστε να λες με τι κουράγιο θα απαιτήσεις να κάνουν το κάτι παραπάνω, ωστόσο, όπως υπογράμμισε το κάνουν.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναρωτήθηκε, πώς υπό αυτές τις συνθήκες θα προωθηθούν κάποιες διαδικασίες και θα επιτελέσει το υπουργείο το έργο του.

    Δεν θα μείνουμε στην ουρά των αντιλήψεων κανενός

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν δίνοντας το παράδειγμα ειρηνοδικείων όπου δεν υπάρχει καν γραμματέας.

    Υπογράμμισε ότι ο κάθε υπουργός ως μέρος της κυβέρνησης, θα πρέπει να καταθέσει τη δική του θεσμική ευθύνη.

    Δεν θα μείνουμε στην ουρά των αντιλήψεων κανενός, θα υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των αντιλήψεων μας μέχρι και την τελευταία μέρα που είμαστε εδώ ξεκαθάρισε.

    Ειδικότερα για το επάγγελμα των δικηγόρων είπε στην Ελλάδα μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος.

    Οι δοξασίες που προβάλλονται και απαιτούν περαιτέρω περιορισμό των δυνατοτήτων να επιβιώσουν οι δικηγόροι θα αποκρουστούν

    Έχω χρέος και ηθικό και θεσμικό υπογράμμισε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 11:46

    Είδηση: 17173

    [02] Με μια ματιά

    -Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και έως τις 30 Νοεμβρίου για την κατάθεση του Ε9.

    -Περίπου 16.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν απεγράφησαν κατά την διαδικασία απογραφής, που ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου και δεν θα πληρωθούν τον Αύγουστο και τοn Σεπτέμβριο. Αν δεν απογραφούν μέχρι 14 Σεπτεμβρίου, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

    -Μάχη για τη ζωή δίνουν τα 7χρονα δίδυμα αδελφάκια, που χθες παρέσυρε και εγκατέλειψε, μαζί με τη μητέρα τους, 21χρονος μοτοσικλετιστής, υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της μητέρας τους.

    -Νέα απάτη- μαμούθ, ύψους 4,5 εκ. ευρώ, με εικονικές ασφαλίσεις στο ΙΚΑ, αποκαλύφθηκε στο Νέο Ηράκλειο και αφορά όμιλο εταιρειών επώνυμων ενδυμάτων, που ήταν σε αδράνεια εδώ και χρόνια και ασφάλιζε μεγάλο μέρος του προσωπικού, χωρίς να πληρώνει εισφορές.

    -Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, η σωφρονιστική υπάλληλος που εμπλέκεται στην υπόθεση της απόδρασης από τον Κορυδαλλό, κρατουμένης για διακεκριμένες κλοπές. Παράλληλα, διετάχθη και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, ενώ έρευνα διεξάγει και η ΕΛΑΣ.

    -Αρχίζει από σήμερα και έως τις 23 Ιουλίου η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Καλύπτει οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

    -Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι του 50χρονος επιχειρηματίας στην Πυργέλα Αργολίδας. Σύμφωνα με την αστυνομία έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι του από πυροβόλο όπλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι του. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ασφαλείας Άργους.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» Μυκόνου, 71 αλλοδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» Ν. Μάκρης, 73χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ» Θεσσαλονίκης, 82χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη παραλία «ΠΑΛΑΙΟΧΑΝΟ» Δήμου Β. Κυνουρίας, 75χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Άστρους όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ» Ν. Πιερίας, 70χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Ιατροδικαστικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας / επικαθήμενο) το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί, διότι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου του οχήματος, το οποίο αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Καβάλας από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 20χρονος διότι ύστερα από νομότυπη κατ' οίκον έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία Δικαστικής Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε χάρτινη συσκευασία, ανάμεικτη με καπνό, μεικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων το οποίο βρέθηκε μέσα σε ντουλάπα.

    -Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 11:16

    Είδηση: 17176


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 July 2012 - 8:49:35 UTC