Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα γίνει καμία απόλυση διαβεβαιώνει ο Δ. Χατζησωκράτης
  • [02] Κ. Τασούλας: Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ανοχής
  • [03] Ν. Ανδρουλάκης: Βασικός στόχος η επιμήκυνση
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει
  • [05] Μειώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο 4μηνο του '12

    [01] Δεν θα γίνει καμία απόλυση διαβεβαιώνει ο Δ. Χατζησωκράτης

    Δεν θα υπάρξουν απολύσεις, διαβεβαίωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενώ ερωτηθείς για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις επισήμανε ότι υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν άμεσα και σε όλη τους τη διάσταση, καθώς υπάρχουν συντάξεις που δεν έχει πληρώσει καν το κράτος. Το μέλος της ΔΗΜΑΡ, υποστήριξε ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν έχουν αποδώσει και τάχθηκε υπέρ του ελέγχου περιουσιών υπουργών, πρωθυπουργών και στελεχών που έπαιξαν ρόλο στη δημόσια διοίκηση, κάνοντας λόγο και για δήμευση των περιουσιών όσων δεν αποδεικνύεται πως έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν έχει συμμετοχή το κράτος. Άρα δε μπορεί να σου κόβει μια σύνταξη στην οποία...»

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «...δεν έχει πληρώσει καν το κράτος. Αυτό είναι το θέμα. Γι' αυτό θέλω να σας πω ότι υπάρχουν μερικά τέτοιου είδους στοιχεία, τα οποία πρέπει να ειδωθούν στην όλη τους διάσταση, και νομίζω πολύ γρήγορα».

    ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Σε αυτό, επειδή είναι κάποια ενέργεια που θα γινόταν, είμαστε απόλυτα κατηγορηματικοί. Δεν θα υπάρχει απόλυση. Όσο και να φωνάξει και να λέει από την πλευρά της η τρόικα στο δίλημμα αυτό».

    ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Έχετε την εντύπωση πραγματικά πως όλες αυτές οι εξεταστικές επιτροπές για να αντιμετωπιστούν κατεξοχήν πολιτικά ζητήματα, έχουν αποδώσει; Εμείς είμαστε φανατικοί και θα επιμείνουμε πάρα πολύ σε αυτό, καθώς προχωρά ο χρόνος μέσα από τη διαδικασία την οποία έχουμε προτείνει, και έχει γίνει πρόταση και των τριών κομμάτων, είναι στα σημεία της προγραμματικής σύγκλισης, για να μπορέσουμε να πάμε σε βάθος χρόνου εικοσαετίας, για να δούμε πώς ακριβώς διαμορφώθηκαν οι διάφορες μορφές περιουσίας σε υπουργούς, πρωθυπουργούς, στελέχη που έπαιξαν ρόλο στη δημόσια διοίκηση γενικότερα. Αυτά είναι που μπορεί να αποδώσουν. Και μέσα στο κείμενο των σημείων της προγραμματικής σύγκλισης μιλάμε και για τη δήμευση των περιουσιών, και επιμονή πάνω στο ζήτημα αυτό, όσων δεν αποδεικνύεται πως έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα γίνει μια εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, η οποία θα προσπαθήσει να ζητήσει ευθύνες προ εικοσαετίας»;

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Δε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεται εξεταστική επιτροπή στη Βουλή. Αυτές δεν έχουν αποδώσει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έλεγχος περιουσιών λέτε. Πόθεν έσχες, δηλαδή».

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Ο έλεγχος περιουσιών είναι πολύ πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτή τη διαδικασία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 14:14

    Είδηση: 17453

    [02] Κ. Τασούλας: Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ανοχής

    Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα ξαναδώσει την αίσθηση ότι η χώρα αρχίζει πάλι να αντιμετωπίζει τις δεσμεύσεις της και αρχίζει και πάλι να αποκτά μια αξιοπιστία σε σχέση με την ανάγκη να επαναδιαπραγματευτεί πτυχές του προγράμματος, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν διεκδίκησε την ανοχή, επισημαίνοντας ότι ούτε η κοινωνία ούτε η Ευρώπη δίνουν ανοχή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: «Νομίζω πως στο τέλος θα έχουμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα ξαναδώσει την αίσθηση ότι η χώρα αρχίζει πάλι να αντιμετωπίζει τις δεσμεύσεις της και αρχίζει και πάλι να αποκτά μια αξιοπιστία σε σχέση με την ανάγκη να επαναδιαπραγματευτεί πτυχές αυτού του προγράμματος. Είναι ένας διμέτωπος αγώνας. Και η αξιοπιστία μας, η οποία δεν είναι η δουλοπρεπής αξιοπιστία, είναι η αξιοπιστία εκείνου, ο οποίος αισθάνεται ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις του, αλλά συγχρόνως και να επαναδιαπραγματευτεί ένα μέρος αυτών των δεσμεύσεων, το οποίο είναι σαφώς λυσιτελές, είναι σαφώς αναποτελεσματικό, πέραν της κοινωνικής ζημιάς που προκαλεί και της κοινωνικής συμφοράς σε ένα μέρος του πληθυσμού».

    ΓΙΑ 100 ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΧΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: «Ούτε η κυβέρνηση διεκδίκησε την ανοχή, ούτε η κοινωνία δίνει ανοχή, ούτε η Ευρώπη δίνει ανοχή, ούτε έχουμε ψευδαισθήσεις ανοχής».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 13:42

    Είδηση: 17448

    [03] Ν. Ανδρουλάκης: Βασικός στόχος η επιμήκυνση

    Την ανάγκη να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Ανδρουλάκης, και εκτίμησε ότι αυτό το σχέδιο πρέπει να είναι ένα νέο μεσοπρόθεσμο, το οποίο θα εντάσσει στη στρατηγική του και την επιμήκυνση έως το 2016. Παράλληλα, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να γίνει η επιμήκυνση, ώστε όποια μέτρα κι αν παρθούν, να μην οδηγούν πάλι στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι πρέπει να έρθουν κεφάλαια για επενδύσεις στη χώρα, μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ αναφερόμενος στην ανεργία τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν πια δημόσιοι υπάλληλοι. «Δεν μπορεί το σύνολο του ελληνικού λαού, το παλιό παραμύθι τελείωσε, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι» είπε. Σημείωσε, δε, ότι η πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ είναι μακρά και εξέφρασε την άποψη ότι ο καθένας, κυρίως αυτοί που άσκησαν εξουσία μέσω του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Αυτό που λέμε αναθεώρηση του προγράμματος, μέσα από ένα νέο πρόγραμμα σύγκλισης, έχει να κάνει επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία. Δε βρισκόμαστε 4-5 μήνες πίσω, όπου υπήρχε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Καταλαβαίνετε ότι σήμερα, για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ένα νέο μεσοπρόθεσμο, το οποίο θα εντάσσει στη στρατηγική του και την επιμήκυνση έως το 2016, ώστε όλο αυτό να δίνει νέα πνοή, μια καινούρια ανάσα στην ελληνική οικονομία, να υπάρχει μια πραγματική προοπτική. Βασικός στόχος είναι ότι πρέπει να γίνει η επιμήκυνση. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η επιμήκυνση, ώστε όποια μέτρα κι αν πάρουμε, να μην οδηγούν πάλι στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Αυτός είναι όλος ο σχεδιασμός. Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, αυτή είναι και η πρότασή μας προς την κυβέρνηση και θεωρούμε ότι πρέπει σήμερα να παρθεί μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι οι κόποι του, οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες».

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι, οι οποίοι δε μπορούν να γίνουν πια δημόσιοι υπάλληλοι. Ας καταλάβουν τα κόμματα της Αριστεράς ότι πρέπει να έρθουν κεφάλαια για επενδύσεις στη χώρα. Ένας τρόπος βασικός για να έρθουν αυτά τα κεφάλαια και να μειωθεί η ανεργία είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εμείς δε λέμε να ξεπουληθεί τίποτα. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Μάλιστα, η κυβέρνηση είναι μια τρικομματική κυβέρνηση διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης του κάθε κόμματος, άρα θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Να αφήσει την πλάκα η Αριστερά και να καταλάβει. Δε μπορεί το σύνολο του ελληνικού λαού, το παλιό παραμύθι τελείωσε, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι».

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Η πορεία αυτή (για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ) είναι μακρά. Συνδέεται και με την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, στηρίζει την κυβέρνηση αυτή. Πρέπει αυτά τα δύο πράγματα το επόμενο διάστημα να τα σχεδιάσουμε, και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι επειδή είναι πολύ επίκαιρες οι ιδέες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην κρίση που περνά όλη η Ευρώπη, πρέπει να σταθούμε σταθερά στις ιδέες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και αν υπάρχουν κι άλλα κόμματα, τα οποία σε αυτό το πλαίσιο, χωρίς να προσεγγίζονται από τη δημαγωγία και το λαϊκισμό, θέλουν να δώσουμε μαζί τη μάχη για να χτίσουμε μια καινούρια Ελλάδα, με ένα νέο κοινωνικό κράτος, μια νέα κοινωνική δικαιοσύνη, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, προφανέστατα θα συζητήσουμε με όλα αυτά τα κόμματα. Κυρίως για τη ΔΗΜΑΡ».

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Εγώ ξέρω ότι ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, κυρίως αυτοί που άσκησαν εξουσία μέσω του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ο καθένας ξεχωριστά και μετά και όλοι μαζί, να δούμε τι έφταιξε. Δε μπορεί ο καθένας, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής των εξελίξεων τα προηγούμενα χρόνια, να κάνει λες και βρισκόταν κάπου αλλού. Πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του, και μέσω της ατομικής αυτοκριτικής να κάνουμε και τη συλλογική αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε παρακάτω».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 13:39

    Είδηση: 17445

    [04] Π. Σκουρλέτης: Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει

    Τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα των οικονομικών μέτρων δεν βγαίνει και δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει τους στόχους του, με βάση τις αντοχές της κοινωνίας, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να υπάρξει μια άλλου είδους συνεννόηση, ακόμη και ρήξη, στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Το θέμα είναι ότι πλέον, όχι απλώς αποτελεί κοινό τόπο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πρόγραμμα αυτό δε βγαίνει. Δε βγαίνει πρώτα απ' όλα διότι δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει τους στόχους του, αλλά κυρίως δε βγαίνει με βάση τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Αυτό το οποίο είναι απαραίτητο είναι να υπάρξει πια μια άλλου είδους συνεννόηση, σχέση, ρήξη αν θέλετε, γιατί προφανώς κάθε διαπραγμάτευση έχει το στοιχείο της ρήξης μέσα της, με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 13:37

    Είδηση: 17432

    [05] Μειώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο 4μηνο του '12

    Αύξηση 2,5% σημείωσαν οι ασφαλίσεις Ζωής το πρώτο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ μειώθηκαν κατά 10,9% οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών εκ των οποίων πτώση 12,5% είχε η αστική ευθύνη οχημάτων και οι λοιποί κλάδοι κατά Ζημιών κατά 9,2%. Συνολικά, προκύπτει πτώση παραγωγής το πρώτο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το τετράμηνο του 2011, κατά 5,4%.

    Αυτό προκύπτει από την επικαιροποίηση των στοιχείων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι αν αφαιρεθεί από τον κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής η επίδραση του υποκλάδου Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις, η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής συνολικά είναι μειωμένη κατά 11,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) είναι μειωμένη κατά 11,1%.

    Συνολικά, ανταποκρίθηκαν 62 ασφαλιστικές επιχειρήσεις - μέλη της ΕΑΕΑ, οι οποίες συγκέντρωναν το 93,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,3% των ασφαλίσεων Ζωής το 2011. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 51 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17463


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 July 2012 - 16:49:32 UTC