Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αχαΐα: Νύχτα με πύρινα μέτωπα και ισχυρούς ανέμους
  • [02] Βουλγαρία: Έκρηξη θανάτου σε λεωφορείο με τουρίστες από το Ισραήλ
  • [03] Ομοφωνία των τριών- Όχι νέα μέτρα- Διαπραγμάτευση για επιμήκυνση

    [01] Αχαΐα: Νύχτα με πύρινα μέτωπα και ισχυρούς ανέμους

    Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν έξω από τον ορεινό όγκο του οικισμού Σελλά, ανατολικά της Πάτρας, αλλά λόγο των ισχυρών ανέμων έφτασε πολύ γρήγορα στον οικισμό Αργυρά ενώ νωρίς το πρωί απείλησε το χωριό Πλατάνι. Οι φλόγες απείλησαν τα σπίτια στο Άνω και το Κάτω Καστρίτσι, ενώ νωρίς το μεσημέρι πλησίασε προς την εθνική οδό στο ύψος του Αγίους Βασιλείου.

    Ο περιφερειάρχης κηρύξετε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους οικισμούς.

    Το απόγευμα οι άνεμοι ενισχύθηκαν τη στιγμή που 6 από τα 7 αεροσκάφη της Π.Α δήλωσαν βλάβη και αποχώρησαν από τη μάχη της κατάσβεσης. Από αέρος, συνέχισαν τις ρίψεις δυο ελικόπτερα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα άλλα 5 καναντερ ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

    Μετά από αίτημα της Ελλάδας ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, προκειμένου να σταλεί βοήθεια στη χώρα μας για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Αχαΐα. Οι πρώτες δύο απαντήσεις, από Ιταλία και Ισπανία, ήταν αρνητικές, καθώς και στις δύο χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Τιτάνια μάχη με τις φλόγες σε Καστρίτσι και Πλατάνι Αχαΐας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 23:43

    Είδηση: 17585

    [02] Βουλγαρία: Έκρηξη θανάτου σε λεωφορείο με τουρίστες από το Ισραήλ

    Επτά νεκροί και περισσότεροι από 33 τραυματίες, είναι ο έως τώρα απολογισμός της έκρηξης, που σημειώθηκε σήμερα στις 17:30, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου του Μπουργκάς.

    Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 ισραηλινοί τουρίστες. Από την έκρηξη, όπως επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, τυλίχθηκαν στις φλόγες και άλλα σταθμευμένα, πλησίον, λεωφορεία.

    Σφαγή αθώων

    Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντιμίταρ Νικόλοφ, μιλώντας σε ισραηλινό ραδιόφωνο, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Βουλγαρίας.

    Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η βόμβα που εξεράγη, ήταν τοποθετημένη στο πορτ μπαγκάζ του λεωφορείου.

    Όπως μετέδωσε εξάλλου, το τηλεοπτικό δίκτυο, «Κανάλ 2», το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ θα στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Μπουργκάς, για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.

    Ένας Ισραηλινός επιβάτης και αυτόπτης μάρτυρας είπε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ότι η έκρηξη οφείλεται σε καμικάζι βομβιστή ο οποίος βρισκόταν στην είσοδο του οχήματος. Η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποιεί έρευνα, χωρίς να έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης.

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιβεβαίωσε από την Ιερουσαλήμ ότι σημειώθηκε επίθεση εναντίον Εβραίων τουριστών στη Μπουργκάς με τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Η επίθεση σημειώθηκε στην 18η επέτειο από την επίθεση στον ασφαλιστικό οργανισμό των Εβραίων στην Αργεντινή (AMIA), στην οποία είχαν βρει το θάνατο 85 άνθρωποι και 300 είχαν τραυματιστεί.

    Ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Οφίρ Γκέντελμαν, είπε ότι "όπως φαίνεται έγινε μια επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς στο αεροδρόμιο της Μπουργκάς στη Βουλγαρία".

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια "ιρανική τρομοκρατική επίθεση", αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στη Μπουργκάς. "Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν", υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. "Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού", πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    "Δεκαοκτώ χρόνια ακριβώς μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στην Αργεντινή, η δολοφονική ιρανική τρομοκρατία συνεχίζει να κάνει πλήττει αθώους. Αυτή είναι μια ιρανική τρομοκρατική έφοδος που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο", υποστήριξε ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. "Το Ισραήλ θα απαντήσει σθεναρά στην ιρανική τρομοκρατία", απείλησε.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει "με τον πιο έντονο τρόπο" την επίθεση εναντίον Ισραηλινών στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Ο Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν επιθέσεις εναντίον αθώων, ειδικά παιδιών, με τον εντονότερο τρόπο", και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "προσεύχεται" για τα θύματα.

    Το αεροδρόμιο στην Μπουργκάς έκλεισε μετά το επεισόδιο και οι πτήσεις ανακατευθύνονταν στο αεροδρόμιο της Βάρνας, σύμφωνα με τις αρχές.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Βουλγαρία--δημοφιλής τουριστικός προορισμός για Ισραηλινούς τουρίστες--είναι ευάλωτη σε επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές που θα μπορούσαν να διεισδύσουν μέσω της γειτονικής Τουρκίας.

    Προηγήθηκε προειδοποίηση

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μετέδωσε η δημόσια βουλγαρική τηλεόραση «ΒΝΤ», λίγο πριν την αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου με τους 40 Ισραηλινούς τουρίστες, που μόλις είχαν αποβιβαστεί από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο γραφείο του ταξιδιωτικού πρακτορείου που είχαν διοργανώσει την εκδρομή, στο Μπουργκάς, και είπε, ότι «οι Ισραηλινοί θα γίνουν δεκτοί με δύο βόμβες».

    Ένας από τους τουρίστες πού διασώθηκαν, ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας, που είχε μεταναστεύσει πριν από χρόνια στο Ισραήλ από τη Βουλγαρία. Στάθηκε τυχερός, γιατί, λίγα δευτερόλεπτα πριν την από έκρηξη, είχε κατέβει από το λεωφορείο για να καπνίσει.

    Στο μεταξύ, τοπικός οδηγός ταξί ανέφερε στο «ΒΝΤ», ότι το σταθμευμένο σε απόσταση λίγων μέτρων, από το μοιραίο πούλμαν όχημά του, «καταστράφηκε, κυριολεκτικά», από την έκρηξη, ενώ ο ίδιος, όπως είπε χαρακτηριστικά, "βρέθηκε λουσμένος στο αίμα».

    Δήλωση του Μ. Ομπάμα

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε την βάρβαρη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση, υποσχέθηκε κάθε αναγκαία βοήθεια και τόνισε ότι: «Αυτές οι επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά, είναι αποκρουστικές. Οι ΗΠΑ θα σταθούν αλληλέγγυες με τους συμμάχους τους και θα προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για εντοπισμό των δραστών αυτής της επίθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», κάνοντας λόγο και για «την αναλλοίωτη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ».

    Πολλοί ευρωπαίοι Επίτροποι και ο Γάλλος ΥΠΕΞ καταδίκασαν έντονα την επίθεση αυτοκτονίας

    Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον εξέφρασε σήμερα την "πολύ μεγάλη λύπη της" και τη "δυσάρεστη έκπληξή της" από την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ισραηλινούς τουρίστες στη Μπουργκάς της Βουλγαρίας στο χώρο του διεθνούς αεροδρομίου αμέσως μετά την άφιξή τους εκεί, που έχει απολογισμό επτά νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες.

    "Οι εικόνες από τη Μπουργκάς μου προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη, πρέπει οι δράστες να συλληφθούν, να καταδικαστούν" δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο η ίδια αξιωματούχος.

    Όμως και η Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (Βουλγαρία) δήλωσε ότι "είναι θλιμμένη και δυσάρεστα έκπληκτη" μετά από αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας.

    Η Σουηδή συνάδελφός της, Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές υποθέσεις και την Ασφάλεια, δήλωσε από την πλευρά της "πολύ λυπημένη", ενώ απηύθυνε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης.

    Ο Επίτροπος για τη Βιομηχανία, Αντόνιο Ταγιάνι (Ιταλία), χαρακτήρισε "τρομοκρατία" αυτήν την επίθεση.

    "Με τον πλέον σθεναρό τρόπο καταδίκασε" ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς την ίδια επίθεση, την πρώτη στο βουλγαρικό έδαφος με στόχο Ισραηλινούς πολίτες, επίσης κάνοντας λόγο για "τρομοκρατία", εκφράζοντας συγχρόνως την "αλληλεγγύη" της γαλλικής κυβέρνησης με την ισραηλινή "στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του μίσους".

    «Η χώρα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών»

    «Το μήνυμα που στέλνουμε αυτή την ώρα είναι να υπάρξει ηρεμία. Η Βουλγαρία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ, από το Μπουργκάς, με αφορμή την αιματηρή βομβιστική επίθεση, όπως μεταδίδει η Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας «Χοριζόντ».

    «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους μας στο Ισραήλ, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν για τη συνδρομή των βουλγαρικών αρχών», ανέφερε ακόμη ο κ. Πλεβνελίεφ. Ο ίδιος επισήμανε, ότι οι βουλγαρικές αρχές θα συνεργαστούν με αυτές του Ισραήλ, για την διαλεύκανση αυτής της «περίπλοκης υπόθεσης», όπως χαρακτήρισε την επίθεση.

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε εξάλλου, το νοσοκομείο του Μπουργκάς και ευχαρίστησε το προσωπικό του για τον τρόπο που χειρίστηκε την περίθαλψη των τραυματιών από την επίθεση, που σημειώθηκε στις 17:25 στο αεροδρόμιο της πόλης, σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ισραηλινοί τουρίστες. Όπως είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος, έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη από φιάλες και άλλο εξοπλισμό. Το νοσοκομείο επισκέφθηκαν και ο υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, μαζί με το δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντιμίταρ Νικόλοφ.

    Στο μεταξύ, έχει συσταθεί ειδική ομάδα, η οποία θα ενημερώνει τους οικείους των τραυματιών για την κατάστασή τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 23:42

    Είδηση: 17580

    [03] Ομοφωνία των τριών- Όχι νέα μέτρα- Διαπραγμάτευση για επιμήκυνση

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία σε όλα, διευκρινίζοντας ότι μιλάει για τις βασικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

    Οπως είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η διαβούλευση για τα μέτρα θα συνεχιστεί και θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για να μην γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ενώ θα ζητηθεί η έγκριση της τρόικας για να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.

    Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να δρομολογήσει την ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και να ενδυναμώσει τη θέση της χώρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σύσκεψη των τριών αρχηγών έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    Την ανάγκη παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε ότι φέτος θα εφαρμοστούν όσα μέτρα ψηφίστηκαν, με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν ισόδύναμα μέτρα.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας την απόφαση να μην υπάρξουν νέα μέτρα το 2012, να αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα για το θέμα των ειδικών μισθολογίων, καθώς και άλλα μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων ομάδων και των νοικοκυριών.

    «Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές της τρόικα και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απέρριψε συνάντηση με την τρόικα που την αποκάλεσε «αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων» και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετων για να αναζητηθεί νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση».

    Δεν θα επιτρέψουμε στην τρόικα της συγκυβέρνησης να κρυφτεί πίσω από την ξένη τρόικα, τόνισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

    Να τελειώσουν επιτέλους οι συσκέψεις και να ξεκινήσει η σκληρή διαπραγμάτευση έναντι του ξένου παράγοντα, δηλώνει η Χρυσή Αυγή.

    Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θεωρεί οτι τα ισοδύναμα μέτρα είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους οποίους αυθαίρετα θα τους κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 23:41

    Είδηση: 17556


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 July 2012 - 20:49:32 UTC