Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Καρύδης: Θα ήθελα να είμαστε ένας κοινός χώρος με τη ΔΗΜΑΡ
  • [02] Τ. Κουράκης: Ο «Καλλικράτης» στην ανώτατη εκπαίδευση, γίνεται για μνημονιακούς λόγους
  • [03] Α. Λιάσκος: Επιχειρούμε να διαμορφώσουμε μια νέα τουριστική αντίληψη
  • [04] Α. Ντινόπουλος: Υπάρχει περιθώριο περιστολής πολλών δαπανών του δημοσίου

    [01] Δ. Καρύδης: Θα ήθελα να είμαστε ένας κοινός χώρος με τη ΔΗΜΑΡ

    Στην κρισιμότητα της σημερινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία, όπως εκτίμησε, θα πρέπει να κινηθεί με βάση και το πρωτόκολλο συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Καρύδης, και πρόσθεσε ότι τα θέματα της επιμήκυνσης αποτελούν στρατηγικό σημείο σε αυτή την υπόθεση. Παράλληλα, το μέλος της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε με τη λογική ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν ορισμένα πράγματα που αφορούν τα προβλήματα της οικονομίας και μετά η επιμήκυνση. Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία η μετεξέλιξη και η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και η συμπόρευσή του με τη ΔΗΜΑΡ, να οδηγήσουν σε ένα σχήμα, το οποίο κάποια στιγμή θα διεκδικήσει ενιαία την ψήφο των πολιτών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ενόψει της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. Αυτή η συνάντηση είναι ίσως από τις πιο κρίσιμες, από την άποψη ότι πρέπει να καταληφθεί και το πακέτο των 11,5 δισ».

    Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ: «Είναι πολύ κρίσιμη η συνάντηση. Αυτή η συνάντηση θα πρέπει να κινηθεί με βάση και το πρωτόκολλο συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και από αυτό εξαρτήθηκε και η κυβέρνηση αυτή, η δημιουργία της. Άρα, τα θέματα της επιμήκυνσης είναι στρατηγικό σημείο σε όλη αυτή την υπόθεση. Εγώ προσωπικά διαφωνώ με τη λογική που εκφράζει ο Πρωθυπουργός ή ορισμένα άλλα στελέχη, ότι πρώτα να δούμε ορισμένα πράγματα που αφορούν τα προβλήματα της οικονομίας και μετά την επιμήκυνση».

    Για δημιουργία πόλου δημοκρατικού σοσιαλισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ:

    Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ: «Θα ήθελα να είμαστε ένας κοινός χώρος, δηλαδή η μετεξέλιξη και η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και η συμπόρευσή του με τη ΔΗΜΑΡ να οδηγήσουν σε ένα σχήμα το οποίο κάποια στιγμή θα διεκδικήσει ενιαία την ψήφο των πολιτών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 14:38

    Είδηση: 18343

    [02] Τ. Κουράκης: Ο «Καλλικράτης» στην ανώτατη εκπαίδευση, γίνεται για μνημονιακούς λόγους

    Την άποψη ότι με τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, δεν αλλάζει καθόλου η ουσία και η φιλοσοφία του νόμου Διαμαντοπούλου, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Τάσος Κουράκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι αυτό που πάει να εφαρμοστεί με το πρόγραμμα «Αθηνά», δηλαδή η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην ανώτατη εκπαίδευση, γίνεται για καθαρά μνημονιακούς λόγους, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Ερωτηθείς για την επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια, έκανε λόγο για ένα μέτρο ταξικό, το οποίο κάνει διαχωρισμό των φοιτητών, ανάλογα με το εισόδημά τους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «Με αυτές τις αλλαγές δεν αλλάζει καθόλου η ουσία και η φιλοσοφία του νόμου Διαμαντοπούλου».

    ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

    Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «Κι εμείς λέγαμε ότι αυτή η διασπορά πανεπιστημιακών σχολών δε γινόταν με ακαδημαϊκά, ούτε αναπτυξιακά κριτήρια. Γινόταν για καθαρά πελατειακούς και ρουσφετολογικούς λόγους των δύο μεγάλων κομμάτων. Αυτοί δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Βεβαίως, θα έπρεπε να υπάρχει ένας εξορθολογισμός, αλλά με ακαδημαϊκά κριτήρια, δηλαδή συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμα και πανεπιστημιακών, αλλά με βάση έναν ενιαίο χάρτη για την ανώτατη εκπαίδευση. Αυτό που πάει να εφαρμοστεί με το πρόγραμμα «Αθηνά», δηλαδή την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην ανώτατη εκπαίδευση, γίνεται για καθαρά μνημονιακούς λόγους, για εξοικονόμηση χρημάτων».

    ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «Εάν επιβληθούν δίδακτρα σήμερα στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, αύριο θα επιβληθούν χρήματα σε αυτούς που καθυστερούν λίγο, δίδακτρα δηλαδή, και αργότερα και στους προπτυχιακούς. Είναι ένας δρόμος που οδηγεί στην επιβολή διδάκτρων γενικά. Αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν θα μπορούν να παραμένουν στο πανεπιστήμιο όσα χρόνια θέλουν, ενώ οι άλλοι όχι, που σημαίνει ότι είναι ένα ταξικό μέτρο, πέρα απ' όλα τα άλλα, και κάνει διαχωρισμό των φοιτητών, ανάλογα το εισόδημά τους».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 14:40

    Είδηση: 18341

    [03] Α. Λιάσκος: Επιχειρούμε να διαμορφώσουμε μια νέα τουριστική αντίληψη

    Για ένα αρνητικό κλίμα στον τουρισμό, το οποίο πρέπει να αναστραφεί, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο ΓΓ Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας τουριστικής νοοτροπίας. Πρόσθεσε, δε, ότι και οι τουριστικοί επιχειρηματίες θα πρέπει με τη σειρά τους να καταβάλλουν τις προσπάθειές τους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΛΙΑΣΚΟΣ: «Με κλειστά λιμάνια, με δεμένα πλοία, με αεροδρόμια τα οποία δεν ξέρει, όταν θα φτάσει, εάν μπορεί να έχει αποκλειστεί, με εικόνες που του δημιουργούν καθεστώς ανασφάλειας, καταλαβαίνετε ότι κανείς, ούτε εσείς θα παίρνατε την οικογένειά σας να πηγαίνατε σε ένα τέτοιο τόπο. Αυτό που κυρίαρχα πρέπει να κάνουμε είναι να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα, και αυτό επιχειρήσαμε από την πρώτη στιγμή».

    Α. ΛΙΑΣΚΟΣ: «Αυτό που κυρίως επιχειρούμε σήμερα είναι να διαμορφώσουμε μια νέα τουριστική αντίληψη σε όλους, να καταλάβει και το κάθε υπουργείο, το οποίο έχει αρμοδιότητες που επηρεάζουν καταλυτικά το τουριστικό προϊόν, και η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, ότι όλοι μαζί πρέπει με συνεκτικό τρόπο να διαμορφώσουμε μια καινούρια τουριστική νοοτροπία. Και το επόμενο κομμάτι είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι κι εκείνοι θα πρέπει να καταβάλλουν τις προσπάθειές τους, όπως πρέπει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 14:36

    Είδηση: 18331

    [04] Α. Ντινόπουλος: Υπάρχει περιθώριο περιστολής πολλών δαπανών του δημοσίου

    Την ανάγκη να μειωθούν δαπάνες του δημοσίου, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα, ώστε να μην αποσβεστούν με οποιονδήποτε τρόπο τα χρέη των κομμάτων προς την Αγροτική Τράπεζα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν είναι και λίγα τα 11,5 δισ να ψάξεις να τα βρεις, έτσι δεν είναι»;

    Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Ασφαλώς και δεν είναι λίγα και βλέπετε ότι εξακολουθούμε να κινούμαστε πάλι με ρυθμούς περικοπών συντάξεων και μισθών. Επιτέλους, να καταφέρουμε να κόψουμε δαπάνες του δημοσίου οι οποίες θα μπορέσουν αντίστοιχα να γλιτώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι υπάρχει περιθώριο περιστολής πολλών δαπανών του δημοσίου. Το ελληνικό δημόσιο είναι έτσι κι αλλιώς σπάταλο και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχουν χρέη των κομμάτων στην Αγροτική Τράπεζα, αυτά θα σβηστούν»;

    Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα, ώστε αυτά τα οποία χρωστάνε τα κόμματα στην Αγροτική Τράπεζα, με οποιονδήποτε τρόπο, να μην αποσβεστούν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 14:35

    Είδηση: 18329


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 July 2012 - 16:49:27 UTC