Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεφαλογιάννης, Ντόλιος, Στρατούλης, Βουδούρης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ»
  • [02] «Σπίτι όσο πατείς και γη όσο θωρείς»
  • [03] Με μια ματιά
  • [04] Τις επόμενες μέρες η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

    [01] Κεφαλογιάννης, Ντόλιος, Στρατούλης, Βουδούρης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ»

    Τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ», με τη συμμετοχή του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη.

    Η απλή διαχείριση οδηγεί σε αδιέξοδο, η τριμερής κυβέρνηση είναι μοναδική ευκαιρία για τομές στο πολιτικό σύστημα, πρέπει να είναι μακράς διάρκειας, τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    Η Ελλάδα πρέπει να ζει με αυτά που βγάζει, είπε, σημειώνοντας ότι το κράτος πρέπει να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και να δώσει την αίσθηση της δικαιοσύνης στους πολίτες.

    Για τον κ. Κεφαλογιάννη, η λύση δεν είναι η αύξηση της φορολογίας, αλλά η μείωση δαπανών με δικαιοσύνη και η αύξηση του πλούτου (επενδύσεις κλπ), επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν λέει πού θα έβρισκε φέτος τα 8 δισ. ευρώ

    Η απόφαση να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση ήταν απολύτως συνειδητή, υπήρχε η πρόβλεψη ότι θα προκύψουν προβλήματα, είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Ντόλιος, υπογραμμίζοντας ότι η κύρια ευθύνη για τις αποφάσεις είναι του Πρωθυπουργού.

    Σχετικά με την καταψήφιση εκ μέρους του του ν/σ για τα ΑΕΙ, ο κ. Ντόλιος σημείωσε ότι ήταν μια στάση συνέπειας, καθώς διαφωνεί με την ουσία του νομοσχεδίου, ενώ, δεν θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

    Για εξαπάτηση του λαού από τα τρία κόμματα, που εκλέχτηκαν για να ανακουφίσουν τον λαό, έκανε λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης.

    Δυστυχώς η επαναδιαπραγμάτευση ξεχάστηκε και δρομολογούνται μέτρα 11,5 δισ. ευρώ , ενώ, δήλωναν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τόνισε ο κ. Στρατούλης, μιλώντας για «δρόμο προς τη σίγουρη άτακτη χρεοκοπία».

    Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα μέτρα, αυτό που μας δεσμεύει σε αυτή την κυβέρνηση είναι οι συγκριμένες συνθήκες, ξεκάθαρα στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας, σημείωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης.

    Έχουμε πει ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα περικοπών συντάξεων και μισθών, αλλά ισοδύναμα που αφορούν στη γραφειοκρατία , την παραοικονομία κλπ, τόνισε, εκτιμώντας ότι «είναι φάουλ» το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 18568

    [02] «Σπίτι όσο πατείς και γη όσο θωρείς»

    Ατμοσφαιρική, ήρεμη, καλλιτεχνική, παραδοσιακή. Λουσμένη από το φως του Αιγαίου η Φολέγανδρος, που πήρε το όνομά της από το γιο του Μίνωα Φολέγανδρο, μαγεύει τον επισκέπτη με τις ξεχωριστές της παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά αλλά και την ανόθευτη αρχιτεκτονική των οικισμών της.

    Σαγηνευτική αλλά και άγρια, στοχαστική αλλά και με μια ιδιαίτερη ενέργεια, σιωπηλή αλλά και τόσο φλύαρη, η Φολέγανδρος καταμεσής του πελάγους, ανοίγει την φιλόξενη αγκαλιά της σε όλους.

    Νύχτες με φεγγάρι και νύχτες με ρακόμελα, μια παρέα όλοι -κάτοικοι κι επισκέπτες -να στροβιλίζονται στη μαγευτική αγκαλιά της.

    Ξεχνάς, ξεχνιέσαι κι αφήνεσαι στη μαγεία που μόνο αυτός ο τόπος - κάποτε τόπος εξορίας - μπορεί να σου προσφέρει!

    Με μια Χώρα κόσμημα, από τις ομορφότερες του Αιγαίου, και με την Παναγιά το σύμβολο του νησιού, πάνω στον ομώνυμο βράχο, με μια θέα που σου κόβει την ανάσα αλλά ταυτόχρονα σου επιτρέπει ν' αγκαλιάσεις με το βλέμμα το νησί απ' άκρη σ' άκρη.

    Η Χώρα της απλώνεται μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό Κάστρο που δεσπόζει περήφανα στο χείλος του γκρεμού. Οι ανθισμένες βουκαμβίλιες που ξεπροβάλουν από τα μπαλκόνια των σπιτιών του Κάστρου σε συνδυασμό με τη θέα του απέραντου Αιγαίου κάνουν το θέαμα μοναδικό.

    Το λευκό των γνήσιων κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σπιτιών της τονίζεται από τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα, ενώ οι πλακόστρωτοι δρόμοι της και οι συνεχόμενες πλατείες με τα μεγάλα πλατάνια προσκαλούν τον επισκέπτη να ξαποστάσει κάτω από την παχιά τους σκιά. Στο Κάστρο της θα περιπλανηθείτε αρκετές φορές για να απολαύσετε τη μαγική του ατμόσφαιρα.

    Μόλις πέσει η νύχτα, οι πλατείες της Χώρας γεμίζουν με κόσμο που απολαμβάνει τις τοπικές λιχουδιές στις ταβέρνες, όπως ματσάτα (χειροποίητες χυλοπίτες με κόκορα ή κουνέλι), σουρωτό (λευκό κατσικίσιο τυρί) και πίτες. Μετά το φαγητό, απολαύστε παραδοσιακά γλυκά στα ζαχαροπλαστεία της Χώρας και στη συνέχεια αφεθείτε στη δυνατή γεύση του περίφημου ρακόμελου που σερβίρουν όλα τα μπαρ της Χώρας. Καθώς η νύχτα προχωρά, όλος ο κόσμος του νησιού μαζεύεται στις πλατείες της Χώρας και το κέφι φουντώνει!

    Η ¶νω Μεριά είναι ο δεύτερος οικισμός της Φολεγάνδρου, εδώ η παράδοση είναι ακόμα ζωντανή. Αυτό θα το διαπιστώσετε όπου κι αν στρέψετε τα μάτια σας. Οι περισσότερες κατοικίες δεν είναι απλά σπίτια αλλά «θεμωνιές» όπως τις λένε οι ντόπιοι, δηλαδή μικρές αυτόνομες μονάδες γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής χτισμένες σύμφωνα με τις ανάγκες μιας άλλης εποχής. Περιδιαβείτε τα πλακόστρωτα μονοπάτια της και απολαύστε τη θέα.

    Διάφανα νερά, βυθοί με τη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου, ερημικές αμμουδιές και σκιά από αρμυρίκια, η θαλασσινή αύρα χαϊδεύει τα μαλλιά και το βλέμμα πλανιέται στον ανοιχτό ορίζοντα.

    Οι παραλίες στη Φολέγανδρο είναι μοναδικές: Αγκάλη, ¶γιος Νικόλαος, Κάτεργο, Βάρδια, Λειβαδάκι, ¶ϊ-Γιώργης , Αμπέλι, και πολλές άλλες που θα ανακαλύψετε μόνοι σας γιατί... την Φολέγανδρο θα την ανακαλύψετε!

    Και όπως πολύ σοφά λένε οι κάτοικοι του νησιού που έχουν μάθει να αρκούνται στα λίγα και να σέβονται τη φύση:

    «Σπίτι όσο πατείς και γη όσο θωρείς»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:40

    Είδηση: 18477

    [03] Με μια ματιά

    -Ένοπλη ληστεία με τραυματισμό τα ξημερώματα στην Καισαριανή. Στις 05.23, στην οδό Ανδρέα Δημητρίου στην Καισαριανή, άγνωστος εισήλθε στο πρατήριο υγρών καυσίμων και αφού τραυμάτισε με μαχαίρι τον υπάλληλο, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο δράστης αναζητείται.

    -Ληστεία από δύο άτομα, σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Πειραιώς 52 στον Πειραιά. Ο ένας από τους δράστες με την απειλή όπλου και ο άλλος με τη χρήση βίας, απέσπασαν από τον υπάλληλο του πρατηρίου άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν πεζή.

    -Από αύριο θα διατίθενται τα δελτία κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές. Η διάθεση των 76.200 δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 10:27

    Είδηση: 18562

    [04] Τις επόμενες μέρες η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθούν από τους Δήμους τα προνοιακά επιδόματα στους 183.000 δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο μετά την υπογραφή της απόφασης που αποδεσμεύει τα χρήματα από τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 129,3 εκατομμύρια ευρώ. Με ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ζητά να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην καταβολή τους. Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει αυτά τα επιδόματα είναι και τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, τα οποία πλήττονται λόγω της κρίσης, απειλούνται περισσότερο παρά ποτέ από τη φτώχεια και την αποκλεισμό.

    Διαβάστε την απόφαση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕT FM - ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 18569


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 August 2012 - 8:49:30 UTC