Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κατάνυξη γιόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου η χριστιανοσύνη
  • [02] Μηνύματα ελπίδας και ενότητας από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
  • [03] Κ. Παπούλιας: Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό
  • [04] Αβραμόπουλος: Εθνικό μέτωπο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

    [01] Με κατάνυξη γιόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου η χριστιανοσύνη

    Σε κλίμα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται σήμερα από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα, η Κοίμηση τής Θεοτόκου. Επίκεντρο του εορτασμού όπως πάντα είναι η Τήνος, ενώ η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε για τρίτη φορά φέτος στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου, πανηγυρική θεία λειτουργία.

    Μαζί του συλλειτούργησαν εφέτος ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος και ο μητροπολίτης Πέτρος από την Εκκλησία της Γεωργίας, ενώ παρευρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ευχή όλων να αποδοθούν στους χριστιανούς και οι άλλες δύο ιστορικές μονές της Τραπεζούντας, ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας στην Γαλίανα και ο Άγιος Ιωάννης Βαζελώνας στην Άνω Ματσούκα.

    «Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που ζει και να αξιωθούν όλοι οι πιστοί να έρθουν κάποια στιγμή στο ιστορικό αυτό μοναστήρι» ανέφερε στο μήνυμά του, μετά το πέρας της λειτουργίας, ο κ. Βαρθολομαίος ευχαριστώντας τις Τουρκικές αρχές για τη σχετική άδεια που αποτελεί, όπως είπε, «αναγνώριση του δικαιώματος της ελευθερίας της χριστιανικής θρησκείας.

    Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος κατά το κήρυγμα στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στο Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σημείωσε την ανάγκη της ενότητας του Ελληνικού λαού προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πολλά του προβλήματα. «Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Αριχεπίσκοπος.

    Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, και το Πανελλήνιο Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» και το ομώνυμο Σωματείο του απένειμαν το «Μέγα Σταυρό των Κομνηνών».

    Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και σημείωσε ότι αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με σύνεση, αδελφοσύνη και ομόνοια. Μίλησε για τον ποντιακό ελληνισμό και τη δύναμη με την οποία ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ιεραποστολικό έργο που τον περιμένει στην Αφρική, όπως η ανέγερση νοσοκομείων και σχολείων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς στην Αλεξάνδρεια κρατούμε Θερμοπύλες».

    Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στον Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη, που κέρδισε το Χάλκινο Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο Τζούντο, όπως και στον πατέρα του και προπονητή Νίκο Ηλιάδη.

    Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 16:51

    Είδηση: 19344

    [02] Μηνύματα ελπίδας και ενότητας από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    Μήνυμα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης απηύθυνε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παναγίας, κατά την προσέλευσή του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μονή Θεοτοκίου Άρτας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    «Είναι μια μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα πίστης και ελπίδας ότι ενωμένοι όλοι μας θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

    Κατά την είσοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας,, δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο, καθώς ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους διαμαρτύρονταν για τα «χαράτσια» και τις περικοπές. Η Αστυνομία απομάκρυνε έναν ηλικιωμένο, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Κάρολος Παπούλιας, παρακολούθησε την θεία Λειτουργία.

    Στην Παναγία Μυρτιδιώτισα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πυλό, παρακολούθησε τη θεια λειτουργία ο Πρωθυπουργός.

    Ο Αντώνης Σαμαράς που δεν έκανε δηλώσεις πέρασε την ημέρα σε χαλαρούς ρυθμούς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Σαμαράς πήγε στην πλατεία της Πύλου για καφέ κι ευχήθηκε σε συμπατριώτες του κι επισκέπτες, που βρίσκονται στην περιοχή κάνοντας διακοπές, χρόνια πολλά με την βοήθεια της Παναγιάς.

    Ο λαός μας έχει κρατηθεί όρθιος και σε πιο δύσκολες καταστάσεις, δήλωσε από την Τήνο όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε πως η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία και όλοι μαζί μπορούμε να προβάλουμε την Ελλάδα μπροστά.

    Στην Τήνο βρέθηκε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το δρόμο τής υπευθυνότητας που θα οδηγήσει τη νέα γενιά σε κάτι θετικό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

    Στην Ικαρία βρίσκεται πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παραμένει στην Αθήνα.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κ. Παπούλιας: Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό

    Στιγμές χαλάρωσης στην Πύλο για τον Αντώνη Σαμαρά

    Αβραμόπουλος: Εθνικό μέτωπο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

    Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 16:48

    Είδηση: 19342

    [03] Κ. Παπούλιας: Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό

    Μήνυμα ελπίδας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό, έστειλε από την Άρτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κύριος Παπούλιας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο, στην Ιερά Μονή Θεοτοκίου. «Είναι μια μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα πίστης και ελπίδας ότι ενωμένοι όλοι μας θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Παπούλιας. Κατά την είσοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας,, δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο, καθώς ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους διαμαρτύρονταν για τα «χαράτσια» και τις περικοπές. Η Αστυνομία απομάκρυνε έναν ηλικιωμένο, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Κάρολος Παπούλιας, παρακολούθησε την θεία Λειτουργία.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Μικροεπεισόδιο σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος, Ανίτα ΠασχΔημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 13:28

    Είδηση: 19337

    [04] Αβραμόπουλος: Εθνικό μέτωπο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

    Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στον Εορτασμό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο

    «Μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό η σημερινή. Είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε την βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας.

    Ο λαός μας έχει κρατηθεί όρθιος ακόμα και σε πιο δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο παρελθόν, χάρη στις αξίες και τις παραδόσεις του. Υπέρτατη αξία η εθνική ενότητα και η εθνική συνεννόηση.

    Αυτή την ώρα, όλοι μαζί, ορθώνοντας εθνικό μέτωπο, μπορούμε να βγάλουμε και πάλι την Ελλάδα μπροστά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 13:27

    Είδηση: 19336


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 August 2012 - 16:49:53 UTC