Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταμάτης Κριμιζής για την αποστολή του Curiosity στον Άρη
  • [02] Α. Νταλάρα: Προσκρούει στο Δουβλίνο 2 η παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες
  • [03] Ο. Βουδούρης: Δεν είμαι αντίθετος σε ένα σύστημα εφεδρείας με αξιοκρατικό χαρακτήρα
  • [04] Α. Ντινόπουλος: Να περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων
  • [05] ΕΡΤ: Τέλος από αύριο στην αναλογική μετάδοση από Υμηττό

    [01] Σταμάτης Κριμιζής για την αποστολή του Curiosity στον Άρη

    Για τον σκοπό της αποστολής του Curiosity στον Άρη, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση στην ΝΕΤ», ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής επίτιμος διευθυντής προγραμμάτων Διαστήματος στο πανεπιστήμιο John Hopkins και ένας από τους πρωτεργάτες του «Curiosity». Ο κ. Κριμιζής, τόνισε ότι αντικειμενικός σκοπός της αποστολής είναι η εξερεύνηση του υπεδάφους του Άρη για την πιθανή εμφάνιση και υγρού νερού σε βάθος πενήντα εκατοστών αλλά και η εξερεύνηση για προϋπάρχουσα ή και νυν βιολογική δραστηριότητα σε μικροβιακό επίπεδο. Απώτερος στόχος, όπως είναι να υπάρξουν απαντήσεις, στην υπαρξιακή ερώτηση για το αν υπήρξε ζωή και κάπου αλλού, εκτός από τη Γη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19383

    [02] Α. Νταλάρα: Προσκρούει στο Δουβλίνο 2 η παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες

    Για πολιτική εκ του ασφαλούς που προσκρούει στο ''Δουβλίνο 2'', μίλησε στη ΝΕΤ FM το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα, αναφερόμενη στην πρόταση παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες και σημείωσε χαρακτηριστικά «Εάν για ανθρωπιστικούς λόγους μπορεί ο νόμος, με νόμο να δώσουμε για ώρα ανάγκης ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγουν, έχει καλώς. Υπάρχει νόμος».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Α. ΝΤΑΛΑΡΑ: «Αυτό το πράγμα προσκρούει στο Δουβλίνο 2. Αυτό είναι μια πολιτική εκ του ασφαλούς. Ποιοι θα πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα; Να φάμε την καμπάνα κατ' ευθείαν και να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Εάν για ανθρωπιστικούς λόγους μπορεί ο νόμος, με νόμο να δώσουμε για ώρα ανάγκης ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγουν, έχει καλώς. Υπάρχει νόμος. Αυτά τα άλλα είναι για κατανάλωση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 16:31

    Είδηση: 19380

    [03] Ο. Βουδούρης: Δεν είμαι αντίθετος σε ένα σύστημα εφεδρείας με αξιοκρατικό χαρακτήρα

    Θετικός σε μια μορφή εφεδρείας, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα έχει έναν αξιοκρατικό χαρακτήρα, εμφανίστηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Οδυσσέας Βουδούρης. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει για τη νέα κυβερνητική πολιτική και χαρακτήρισε τη σύσκεψη των τριών αρχηγών ένα άτυπο όργανο, το οποίο υπερσκελίζει τα ουσιαστικά, θεσμικά όργανα. Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για διολίσθηση, διότι, όπως επισήμανε, η απόφαση που πάρθηκε είναι να μη μετέχει το κόμμα σε αυτή την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση του Α. Σαμαρά με μια τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: «Εγώ δεν είμαι κάθετα αντίθετος σε ένα σύστημα εφεδρείας, το οποίο θα προστατεύει και τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θα μπούνε σε εφεδρεία, και θα έχει έναν αξιοκρατικό χαρακτήρα».

    Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: «Δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει η σύσκεψη των τριών αρχηγών. Υπάρχει ένα κυβερνητικό όργανο, το οποίο λέγεται υπουργικό συμβούλιο. Αυτό αποφασίζει για τη νέα κυβερνητική πολιτική. Και επίσης, το κάθε κόμμα έχει τα όργανά του. Τα δημοκρατικά κόμματα λειτουργούν σύμφωνα με τους θεσμούς τους. Η σύσκεψη των τριών αρχηγών δεν καταλαβαίνω τι όργανο είναι. Έχω την εντύπωση ότι είναι ένα άτυπο όργανο, το οποίο υπερσκελίζει τα ουσιαστικά, θεσμικά όργανα, που είναι ο πρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Σαμαράς, το υπουργικό συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα του κάθε κόμματος».

    Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: «Εδώ έγινε διολίσθηση, διότι η απόφαση που πάρθηκε από τη ΔΗΜΑΡ είναι η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα, να μη μετέχει σε αυτή την κυβέρνηση. Από κει και πέρα, έγιναν διάφορες υποδείξεις από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τις οποίες δέχτηκε ο κύριος Σαμαράς. Αλλά η συμμετοχή αυτών των ατόμων δεν δεσμεύει τη ΔΗΜΑΡ, ούτε η ΔΗΜΑΡ δεσμεύεται με αυτούς τους υπουργούς. Δεν υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση. Υπάρχει μια κυβέρνηση του κύριου Σαμαρά με μια τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 16:30

    Είδηση: 19379

    [04] Α. Ντινόπουλος: Να περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων

    Το γεγονός ότι ζητάμε περισσότερο χρόνο, δεν σημαίνει ότι δεν ζητάμε και περισσότερα χρήματα, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Αργύρης Ντινόπουλος, επισημαίνοντας ότι κατά τους Ευρωπαίους και, κυρίως, κατά τους Γερμανούς, η επιμήκυνση σημαίνει μεγαλύτερες εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση την οποία θα κάνει ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη και συνέστησε, τουλάχιστον στους βουλευτές της ΝΔ, να δείξουν μια αυτοσυγκράτηση και να περιμένουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείς για την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς», εκτίμησε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, υποστήριξε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται μια μακροχρόνια άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής, καθώς και τολμηρά μέτρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Το γεγονός ότι ζητάμε περισσότερο χρόνο, δεν σημαίνει ότι δεν ζητάμε και περισσότερα χρήματα. Κατά τους Ευρωπαίους, τουλάχιστον, και κυρίως κατά τους Γερμανούς, η επιμήκυνση σημαίνει μεγαλύτερες εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα, κι απ' ό,τι φαίνεται, τουλάχιστον στη Γερμανία, δεν είναι διατεθειμένοι να εκταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ περισσότερο για την Ελλάδα. Αυτό φαίνεται και από τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, και νομίζω προκύπτει κι από το γεγονός ότι το 2013 θα υπάρχουν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Άρα, σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση αυτή, την οποία θα κάνει ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα. Ακόμα και στους τόπους των διακοπών, όπου ο κόσμος έρχεται για μερικές ημέρες για να ξεχάσει τα προβλήματά του, η κατάσταση είναι οριακή. Ακόμα και στις παραλίες, μας λένε τι θα γίνει με τα μέτρα. Πιστεύω, όμως, ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε, τουλάχιστον εμείς οι βουλευτές της ΝΔ, μια αυτοσυγκράτηση, να περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη και θα δούμε».

    ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

    Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Κατ' αρχήν εγώ θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, αν κάποιοι νομίζουν ότι απλά με κάποιες επιχειρήσεις σκούπες ή με κάποια στοιχεία αριθμητικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα σας έλεγα ότι είναι πάρα πολύ σχετικά, γιατί κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ότι θα λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, νομίζω ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο ζήτημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται μια μακροχρόνια άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής, και χρειάζονται και μέτρα τολμηρά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 16:31

    Είδηση: 19378

    [05] ΕΡΤ: Τέλος από αύριο στην αναλογική μετάδοση από Υμηττό

    Διακόπτεται από αύριο η μετάδοση αναλογικού σήματος της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής Υμηττού. Οι τηλεθεατές της Αττικής, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει είτε να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4 είτε σε διαφορετική περίπτωση εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4. Σημειώνεται ότι η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας, θα συνεχιστεί κανονικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 14:12

    Είδηση: 19377


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 August 2012 - 16:49:33 UTC