Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά
  • [02] Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με αιχμή την φοροδιαφυγή

    [01] Με μια ματιά

    -Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ενεργοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών. Έως 48 οι δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη.

    -Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, στην περιφέρεια. Ήδη δέκα Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σταμάτησαν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, διότι ο Οργανισμός δεν έχει καταβάλει τα χρωστούμενα.

    -Ένας 43χρονος αλλοδαπός, έχασε τη ζωή του στη Σαντορίνη, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε έπεσε στη θάλασσα, κοντά στο λιμάνι του Αθηνιού.

    -Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον οπλισμένων απεργών μεταλλωρύχων στο ορυχείο λευκόχρυσου της Μαρικάνα, στη Νότια Αφρική.

    -Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μπαρ στο νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης.

    -Διακόπτεται από σήμερα η αναλογική μετάδοση ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3, από το κέντρο εκπομπής Υμηττού. Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών θα συνεχιστεί κανονικά από το κέντρο εκπομπής Πάρνηθας.

    -Άλλοι 46 αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (16.08.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Βόλου, από προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 23χρονος, διότι Λιμενικό όργανο υποδυόμενο τον αγοραστή και μετά από προκαθορισμένη συνάντηση, παρέλαβε από τον ανωτέρω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 38,7 γραμμαρίων.

    -Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κιάτου, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΠΙΤΣΑ» Κορινθίας, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε άγνωστο σκάφος. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το ερασιτεχνικό σκάφος «ΖΩΖΩΚΑ» Λ.Ρ. 10143 με τέσσερις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το «ΖΩΖΩΚΑ» ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στην ακτή από το Α/Κ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ» Σ.Κ. 402, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 24χρονη αλλοδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 34χρονος αλλοδαπός συνοδηγός της, διότι μετέφεραν μία αλλοδαπή, με το ανήλικο τέκνο της, για τους οποίους επέδειξαν πλαστά, ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

    -Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δυο αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης μετά από καταδίωξη, σε απόσταση 2 ν.μ. από τις ακτές του νησιού, 24χρονος αλλοδαπός, χειριστής φουσκωτού μηχανοκίνητου σκάφους, διότι μετέφερε και αποβίβασε στην ανωτέρω περιοχή 10 αλλοδαπούς (4 άνδρες, 2 γυναίκες και 4 παιδιά), άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν στις ακτές του νησιού από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 10:46

    Είδηση: 19428

    [02] Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με αιχμή την φοροδιαφυγή

    «Αν δεν πετύχουμε στην προσπάθεια αυτή που ομολογώ ότι απαιτεί κάποιο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα, αλλά αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία μας τότε θα οδηγηθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο και θα συνεχίσουμε να αδικούμε τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους. Πρέπει πλέον να κινηθούμε στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι της αύξησης της φορολόγησης όσων συμμορφώνονται», τόνισε σχετικά με την φοροδιαφυγή ο κ. Μαυραγάνης.

    «Μείωση της φορολογίας, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και αυστηρές ποινές μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη, αλλά επιφυλάσσομαι να πω περισσότερα γι' αυτά θέματα μελλοντικά όταν θα έχουμε επιτύχει τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μας μεγεθών», πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Όσον αφορά στο περιουσιολόγιο στόχος είναι να δημιουργηθεί μέσα στο 2013 ώστε από το 2014 να υπάρχει σαφής εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων, η οποία θα συσχετίζεται με τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις για να εντοπίζονται τυχόν αποκλίσεις.Εφόσον εφαρμοσθεί πλήρως θα μπορούσε να εξεταστεί η πλήρης κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

    Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς προωθείται παράλληλα

    η κατάργηση των φοροαπαλλαγών για φορολογούμενους από ένα συγκεκριμένο εισόδημα και πάνω.

    η καθιέρωση ενιαίου φόρου ακινήτων στον οποίο θα ενσωματωθεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αλλά και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

    σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου

    απλοποίηση των φορολογικών κλιμακίων

    «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών

    ευκολότερη μεταβίβαση ακινήτων σε συγγενείς α' και β΄βαθμού

    μείωση του φόρου μεταβίβασης σύμφωνα με πληροφορίες στο 5% από 8 με 10% που ισχύει σήμερα

    Στο καθεστώς της συλλογής αποδείξεων για φέτος δεν θα αλλάξει τίποτα, θα εξεταστεί όμως ένα πιο λειτουργικό σύστημα για το 2013 και μετά.

    Για τον ΦΠΑ εστίασης οκ. Μαυραγάνης, αναφέρει ότι «παραμένει πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του». Ωστόσο όπως συμπληρώνει: «η χρονική στιγμή λήψης και εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης είναι συνάρτηση της ανάγκης σταθεροποίησης των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά ταυτόχρονα και της ανάγκης για αποτελεσματική ενίσχυση της αγοράς και του τουρισμού, ώστε αφενός να λειτουργήσει υπέρ της επιχειρηματικότητας και της μείωσης των τιμών και αφετέρου να επηρεάσει σημαντικά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού πακέτου κατά τη διαμόρφωσή του».

    Όσον αφορά την πιθανότητα νέων φορολογικών μέτρων το 2013 ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά με πιθανές εξαιρέσεις την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης και τον εξορθολογισμό της φορολογίας καπνού.

    Ο κ.Μαυραγάνης ανέφερε ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης θα επιφέρει μία αύξηση της τιμής ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και μία μείωση στο πετρέλαιο κίνησης που θα έχει θετική επίπτωση στις μεταφορές.

    Τέλος επιβεβαίωσε ότι προκειμένου να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι η κυβέρνηση θα θεσπίσει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε κοινωνικές ομάδες με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Μαυραγάνης: Αλλαγές σε φοροαπαλλαγές, τεκμήρια και αποδείξεις

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 10:19

    Είδηση: 19405


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 August 2012 - 8:49:24 UTC