Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Δούρου: Άνευ περιεχομένου το ταξίδι Αβραμόπουλου-Σαμαρά
  • [02] Ν. Τσούκαλης: Η εφεδρεία για μας είναι κόκκινη γραμμή
  • [03] Α. Γεωργιάδης: Έχω «εντυπωσιαστεί» από την εικόνα εσωκομματικής σύμπνοιας στο ΣΥΡΙΖΑ

    [01] Ρ. Δούρου: Άνευ περιεχομένου το ταξίδι Αβραμόπουλου-Σαμαρά

    Ως ένα μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε χαρακτήρισε την επιμήκυνση της προσαρμογής, μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Ρένα Δούρου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού και του Δ. Αβραμόπουλου, έκανε λόγο για ταξίδι άνευ περιεχομένου, υποστηρίζοντας ότι στις αποσκευές τους δεν φέρουν καμιά άλλη προσέγγιση, πλην της υποταγής στη Μέρκελ. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση προς όλα τα στελέχη, πρώτης και δεύτερης γραμμής, να μη σπεύδουν με δηλώσεις, επιστολές ή με προσωπικά δελτία Τύπου, καθώς, όπως επισήμανε, υπάρχουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Η επιμήκυνση της προσαρμογής, αλλά με σταθερή την καταστροφική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά σαν να μας προσφέρουν ένα μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε».

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Το ταξίδι του κύριου Αβραμόπουλου και του κυρίου Σαμαρά είναι άνευ περιεχομένου, γιατί στις αποσκευές τους δεν φέρουν καμιά άλλη προσέγγιση, πλην της υποταγής στην κυρία Μέρκελ».

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Στελέχη με πίσω τους πολλούς αγώνες, στελέχη για τους οποίους οι νεότεροι τους χρωστάμε πάρα πολλά, θα πρέπει αυτή τη στιγμή να μη μπαίνουν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αδικηθεί η αγωνία τους, να παρουσιαστεί ως αυτοπροβολή, και αντί να παρουσιάζεται ως απόπειρα διατύπωσης μιας επεξεργασμένης συλλογικά εναλλακτικής πρότασης. Έχουμε όργανα συλλογικά, έχουμε τις αποφάσεις των συνεδρίων, έχουμε τις συνελεύσεις μας, και θα έλεγα προς όλους μας, και προς τον ίδιο μου τον εαυτό, ότι αυτού του είδους οι πολιτικές αυτή τη στιγμή, ενώ η χώρα είναι χρεοκοπημένη, δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Κάνω έκκληση σε όλους μας, σε όλα τα στελέχη, πρώτης, δεύτερης γραμμής, ότι υπάρχουν τα όργανα, ας μη σπεύδουνε με δηλώσεις, επιστολές ή με προσωπικά δελτία Τύπου».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 14:08

    Είδηση: 19577

    [02] Ν. Τσούκαλης: Η εφεδρεία για μας είναι κόκκινη γραμμή

    Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει μια πιο σοβαρή εικόνα προς τους Ευρωπαίους, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, που βρισκόμαστε «στην καρδιά» της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα εθνικό, που έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο, όπως τόνισε, πρέπει κατ' επειγόντως να λυθεί. Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Θ. Δρίτσα για τα επεισόδια στην Ύδρα, έκανε λόγο για άκρατο λαϊκισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η δήλωσή του ουσιαστικά χαϊδεύει τα αυτιά αυτών που αυθαιρέτησαν εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας. Επανέλαβε, δε, ότι η εφεδρεία αποτελεί κόκκινη γραμμή, εάν τίθεται υπό το ερώτημα της οριζόντιας απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο, όπως επισήμανε, η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αντίθετη στη συνταξιοδοτική ωρίμανση ή σε μια διαδικασία ολοκληρωμένης αξιολόγησης του δημόσιου τομέα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Υπάρχει ένα πρόβλημα εθνικό. Δεν αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα πρόβλημα εσωτερικό, το οποίο πρέπει κατ' επειγόντως να το λύσουμε, τουλάχιστον όσο διαρκούν αυτές οι κρίσιμες επαφές, οι διαπραγματεύσεις και η επαναδιαπραγμάτευση, ουσιαστικά, των όρων της δανειακής σύμβασης. Βρισκόμαστε στην καρδιά αυτής της διαπραγμάτευσης. Αυτή η βδομάδα θα είναι ενδεικτική των προθέσεων της Ευρώπης, και κυρίως της Γερμανίας. Αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να δείχνουν μια πολύ πιο σοβαρή εικόνα προς τους Ευρωπαίους».

    ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Επικεντρώνει ακριβώς στο στοιχείο της επίδειξης κρατικής δύναμης και όχι στην αυθαιρεσία κάποιας τοπικής κοινωνίας, η οποία θέλησε να προασπίσει τα πατροπαράδοτα έθιμά της, την φοροδιαφυγή, και ουσιαστικά την ασυλία της απέναντι στη φοροδιαφυγή. Αυτός είναι ένας άκρατος λαϊκισμός, γιατί είναι προφανές ότι η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά χαϊδεύει τα αυτιά αυτών που αυθαιρέτησαν εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας».

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Η ΔΗΜΑΡ στο πρόγραμμά της, και τότε το είχε πει, δεν είναι αντίθετη στην συνταξιοδοτική ωρίμανση. Ή δεν είναι αντίθετη σε μια διαδικασία ολοκληρωμένης αξιολόγησης του δημόσιου τομέα, όσον αφορά τις δομές της και το προσωπικό της. Και είχαμε πει ότι η εφεδρεία για μας είναι κόκκινη γραμμή, εάν τίθεται υπό το ερώτημα της οριζόντιας απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 14:07

    Είδηση: 19576

    [03] Α. Γεωργιάδης: Έχω «εντυπωσιαστεί» από την εικόνα εσωκομματικής σύμπνοιας στο ΣΥΡΙΖΑ

    Την εκτίμηση ότι όσοι είναι στην πολιτική και όσοι ασχολούνται με τα θέματα της οικονομίας, είχαν πλήρη εικόνα εδώ και πάρα πολλούς μήνες για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της Ελλάδος, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε ότι ξοδεύουμε περισσότερα απ' όσα εισπράττουμε, κάτι που, όπως επισήμανε, πρέπει να σταματήσει, γιατί κανείς δεν προτίθεται να μας δανείζει πλέον. Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Ρέσλερ ως το αντίστροφο είδωλο του Π. Καμμένου, ενώ αναφερόμενος στις εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πού θα είχαμε μπλέξει, αν κυβερνούσαν αυτοί οι άνθρωποι.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν νομίζω ότι είχε κανένας από εμάς την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά θα αρχίσει η χώρα να βρίσκει λεφτά. Νομίζω ότι όσοι είμαστε στην πολιτική και όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα της οικονομίας, είχαμε πλήρη εικόνα, όχι τώρα, εδώ και πάρα πολλούς μήνες για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της Ελλάδος, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη. Ξοδεύουμε περισσότερα απ' όσα εισπράττουμε. Αυτό πρέπει να σταματήσουμε να το κάνουμε, γιατί κανείς δεν προτίθεται να μας δανείζει πλέον».

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ο κύριος Ρέσλερ είναι το αντίστροφο είδωλο του Καμμένου της Ελλάδος. Στην Ελλάδα το να βρίζεις τη Γερμανία σου δίνει ψήφους, άρα Καμμένος, στη Γερμανία το να βρίζεις την Ελλάδα σου δίνει ψήφους, άρα Ρέσλερ. Αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτικού παιχνιδιού».

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Έχω εντυπωσιαστεί από την εικόνα εσωκομματικής σύμπνοιας στο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε Κουράκη κατά Τσίπρα, Δρίτσα κατά Παπαδημούλη, Μητρόπουλο κατά Κουράκη, Στρατούλη και Λαφαζάνη. Φαντάζεστε να κυβερνούσαν αυτοί οι άνθρωποι; Πού θα είχαμε μπλέξει; Από τι σωθήκαμε. Κάντε τον σταυρό σας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 14:09

    Είδηση: 19575


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 August 2012 - 16:49:26 UTC