Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ολάντ - Σαμαρά στο Παρίσι
  • [02] Καλύτερη η εικόνα από τις Αφίδνες - Συνεχής ενημέρωση

    [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ολάντ - Σαμαρά στο Παρίσι

    Κρίσιμη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, ενώ η κοινή δήλωση των δύο ηγετών αναμένεται στις 12:15. Το τετ-α-τετ Σαμαρά-Ολάντ έρχεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση. Με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συνομίλησε χθες τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος του παρουσίασε την εθνική στρατηγική της χώρας μας.

    Μέρκελ: Να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

    Χθες, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, η κα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι επιθυμεί την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ενώ επανέλαβε ότι όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έκθεση της τρόικας για τη δημοσιονομική πρόοδο.

    Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, τονίζοντας ότι «δεν ζητάμε χρήματα αλλά ανάπτυξη», κάνοντας λόγο για ένα νέο ξεκίνημα στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

    Εκτενείς είναι οι αναφορές των ευρωπαϊκών μέσων στη συνάντηση του Βερολίνου. Οι περισσότεροι αναλυτές επεσήμαναν τη βούληση της Άγκελα Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο ότι απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη χρονική επιμήκυνση.

    Σχετικές ειδήσεις: Στη Γαλλία για τη συνάντηση με τον Φ. Ολάντ ο Α. Σαμαράς Πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας Τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 12:12

    Είδηση: 19969

    [02] Καλύτερη η εικόνα από τις Αφίδνες - Συνεχής ενημέρωση

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες. Το μοναδικό ενεργό μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται αυτή την ώρα ΒΔ των Αφιδνών σε χαράδρα, όπου οι Πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους και ιδιαίτερα τα εναέρια μέσα. Νωρίτερα, μεγάλα ήταν τα μέτωπα στον Άγιο Στέφανο και στη Δροσοπηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί η ιματιοθήκη στρατοπέδου στον Άγ. Στέφανο, καθώς και τουλάχιστον ένα σπίτι στη Δροσοπηγή. Και οι δύο περιοχές είναι πυκνοκατοικημένες με διάσπαρτα σπίτια και εργοστάσια. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό και στα δύο ρεύματα. Κανονικά από τις 9:35 και τα δρομολόγια του ΟΣΕ Αθήνα-Χαλκίδα που είχαν διακοπεί νωρίτερα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 10:00 στη ΝΕΤ ο υποστράτηγος περιφ. Πυροσβεστικής Β. Παπαγεωργίου, αυτή την ώρα το μοναδικό μέτωπο είναι σε χαράδρα ΒΔ των Αφιδνών, κι εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες ώστε η φωτιά να μη διαφύγει προς την Ιπποκράτειο πολιτεία.

    Από το στρατόπεδο Αγ. Στεφάνου, ο Γ. Γεραφέντης μετέδωσε ότι, όπως είπε ο περιφερειάρχης, όταν κατέφτασαν τα ξημερώματα στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες, ενώ, και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πριν από την πυρκαγιά ακούστηκαν εκρήξεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη έρευνα.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αντιδήμαρχος Διονύσου Ν. Πέππας, σημείωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στη Δροσοπηγή και πέρασε και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.

    Η Τζ. Στασινοπούλου μετέδωσε πως η περίμετρος της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Όπως σημείωσε, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να μη φύγει η φωτιά προς το δάσος.

    Μιλώντας νωρίς το πρωί στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Ν. Τσόγκας ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Δροσοπηγή του Αγίου Στεφάνου και στο Κρυονέρι. Η εικόνα, διευκρίνισε, είναι καλύτερη σε σχέση με τις 4 τα ξημερώματα.

    Περιγράφοντας την εικόνα από την περιοχή ο Ν. Πατέλης, εθελοντής πυροσβέστης, μίλησε για ολοκαύτωμα. Η φωτιά, είπε, πέρασε στην απέναντι μεριά στον Άγιο Στέφανο στην Τραπεζούντος πρόσθεσε ότι δίνουν μεγάλο αγώνα για να μην επεκταθεί η φωτιά στις αποθήκες του στρατοπέδου.

    Φωτογραφίες: ert.gr

    Σχετικές ειδήσεις: Μέτωπα σε Εύβοια και Κεφαλονιά - Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς Αναζωπυρώσεις υπό έλεγχο και υποψίες για εμπρησμό Υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλοι κίνδυνοι για πυρκαγιές

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου, Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 11:14

    Είδηση: 19964


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 August 2012 - 8:49:24 UTC