Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεδίκογλου: Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε
  • [02] Ν. Βούτσης: Διάβημα για τα γεγονότα στη Βουλή
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές
  • [04] Βορίδης, Παπαδημούλης, Μπεγλίτης αποτίμηση για τις επαφές του Πρωθυπουργού
  • [05] Πρώτα στοιχεία για βάσεις και επιτυχόντες
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Κεδίκογλου: Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε

    «Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, η διαδρομή είναι μακρά, η προσπάθεια είναι μεγάλη, θεωρούμε ότι το πρώτο δείγμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας ελήφθη. Από εκεί και πέρα έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται αντιδράσεις βουλευτών και από τη ΝΔ λόγω των μέτρων ανέφερε: «Δεν μας φοβίζουν γιατί γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να μας τοποθετήσει σε τροχιά ανάπτυξης πολύ σύντομα. Αναζητούμε και θα βρούμε τον δικαιότερο δυνατό τρόπο για να περάσουμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Είναι κοινή απόφαση πιστεύω όλων όσοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και να μπούμε γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης...»

    Σε άλλη ερώτηση αν θα γίνουν διαγραφές βουλευτών που θα καταψηφίσουν τα μέτρα απάντησε: «Δεν είναι της θέσης μου να πω για διαγραφές, ή για οτιδήποτε άλλο. Το σίγουρο είναι ότι όταν έχουμε όλοι βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό, ή όποιο άλλο συμφέρον, δε νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές».

    Σχετική είδηση: Σ. Κεδίκογλου: Δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 12:28

    Είδηση: 20039

    [02] Ν. Βούτσης: Διάβημα για τα γεγονότα στη Βουλή

    Την κοινή πρόθεση του ιδίου, του Π. Λαφαζάνη και της Β. Κατριβάνου να προβούν σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος σε γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή. Όπως επισήμανε, με το διάβημα αυτό θα ζητήσουν να διευκρινιστεί απολύτως το συμβάν και να στηλιτευτεί.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Σήμερα θα κάνουμε διάβημα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Βασιλική Κατριβάνου στον πρόεδρο της Βουλής το βράδυ για τα απαράδεκτα που έγιναν την Παρασκευή, όπου μια πολύ μεγάλη διαδήλωση Ελλήνων μεταναστών απόλυτα ειρηνική, μπήκε μια αντιπροσωπεία μέσα στη Βουλή και ενώ επέδωσε το ψήφισμα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, ύστερα ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής επετέθη και στον πρόεδρο των Πακιστανών και στον κο Κωνσταντίνου που είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και όταν έσπευσε και η βουλευτής, η κα Κατριβάνου, επετέθη και σε αυτή φραστικά, πράγματα που στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα κάνουμε διάβημα, με το οποίο θα ζητούμε να διευκρινιστεί απολύτως το συμβάν και να στηλιτευτεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 12:27

    Είδηση: 20038

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές

    Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, η διαδρομή είναι μακρά, η προσπάθεια είναι μεγάλη, θεωρούμε ότι το πρώτο δείγμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας ελήφθη, τόνισε μιλώντας στην ΝΕΤ FM, o κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Σίμος Κεδίκογλου, σημείωσε ότι είναι κοινή απόφαση, όλων όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση, να κρατηθεί η χώρα μέσα στην Ευρώπη και να μπούμε γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης. Ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε ότι απ' τη στιγμή που η εθνική ανάγκη έχει μπει πάνω από το κομματικό ή όποιο άλλο συμφέρον, δεν επιτρέπονται προσωπικές στρατηγικές.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία στην κυβέρνηση από τις συναντήσεις αυτές, Γιουνκέρ, Μέρκελ, Ολάντ».

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, η διαδρομή είναι μακρά, η προσπάθεια είναι μεγάλη, θεωρούμε ότι το πρώτο δείγμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας ελήφθη, από εκεί και πέρα έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχουμε ακούσει για διάφορα μέτρα. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις από μέρους βουλευτών είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΔΗΜΑΡ. Σας φοβίζουν ότι μπορεί να εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και στη ΝΔ»;

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Δεν μας φοβίζουν, γιατί γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να μας τοποθετήσει σε τροχιά ανάπτυξης πολύ σύντομα. Αναζητούμε και θα βρούμε τον δικαιότερο δυνατό τρόπο για να περάσουμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Είναι κοινή απόφαση, πιστεύω, όλων όσοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και να μπούμε γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν προκύψει ένας ή περισσότεροι από τους βουλευτές σας να αντιδράσουν σε διάφορα μέτρα από αυτό το πακέτο των μέτρων, θα συνεπάγεται και διαγραφή τους ή απομάκρυνση»;

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Δεν είναι της θέσης μου να πω για διαγραφές ή για οτιδήποτε άλλο. Το σίγουρο είναι ότι όταν έχουμε όλοι βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό, ή όποιο άλλο συμφέρον, δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 12:25

    Είδηση: 20034

    [04] Βορίδης, Παπαδημούλης, Μπεγλίτης αποτίμηση για τις επαφές του Πρωθυπουργού

    Οι αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, είναι παρεμβάσεις που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν πρόσθεσε ενώ ως προς το θέμα της επιμήκυνσης συμπλήρωσε ότι αυτό που μας λένε από την Ευρώπη, να δούμε πώς λειτουργεί το πρόγραμμα, πώς πάνε οι δεσμεύσεις και θα δούμε αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

    Αιχμηρός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, παρατήρησε ότι:

    «2,5 χρόνια τώρα δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που να μην έχει γυρίσει από συναντήσεις με ξένους ηγέτες πανηγυρίζοντας»

    Αντί για επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση εφαρμογής του μνημονίου συμπλήρωσε λέγοντας ότι πίσω από τα χαμόγελα και το τσάι με συμπάθεια κρύβεται το ότι «ο κ. Σαμαράς πήγε ως ζηλωτής του μνημονίου και ικέτης» εισπράττοντας ένα «κάντα παιδί μου και θα δούμε».

    Αξιολογούμε αυτές τις επισκέψεις ως εξαιρετικά σημαντικές, σε αυτήν τη πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ανέφερε από την πλευρά του ο Πάνος Μπεγλίτης.

    Αλλά όπως παρατήρησε δεν αρκούν δυο συναντήσεις για να αλλάξει η στρατηγική του Βορρά και σημείωσε ότι «χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο ενόψει της συνόδου κορυφής».

    Αμεσα πρέπει να συναντηθούν οι αρχηγοί να καταστρώσουν στρατηγικό σχέδιο σημείωσε εκφράζοντας προβληματισμό για την εσπευσμένη και αγχωτική κίνηση «θα τα τελειώσουμε όλα μέσα στον Σεπτέμβριο, ακόμα και τον προϋπολογισμό».

    Ο ίδιος χαρακτήρισε μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και στη μετεκλογική σκληρή πραγματικότητα.

    Κατά τον ίδιο «η προγραμματική συμφωνία έχει ξεπεραστεί και να πρέπει να το πούμε αυτό στον ελληνικό λαό με αλήθεια και ειλικρίνεια».

    Ο Σκανδαλίδης, συμπλήρωσε, λέει κάτι πολύ λογικό, αναρωτιέμαι και εγώ μήπως χρειάζεται μία νέα ψήφος εμπιστοσύνης ώστε να υπάρξει η πολιτική νομιμοποίηση για τις περαιτέρω αποφάσεις.

    Τα μέτρα θα είναι σκληρά ξεφεύγουν από αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 12:02

    Είδηση: 20036

    [05] Πρώτα στοιχεία για βάσεις και επιτυχόντες

    Γενικές τάσεις

    Στο α' επιστημονικό πεδίο παρατηρήθηκε άνοδος βαθμολογιών και άνοδος σε σχολές όπως η Νομική, η Φιλολογία Ψυχολογικές, εκτός παιδαγωγικών όπου παρατηρήθηκε σχετική πτώση.

    Στο β' επιστημονικό πεδίο άνοδος παρατηρήθηκε στα τμήματα Φυσικής, ενώ σε μερικά τμήματα Χημείας, παρατηρήθηκε πτώση, όπως επίσης άνοδος παρατηρήθηκε και στα τμήματα πληροφορικής και τις στρατιωτικές σχολές.

    Στο γ' επιστημονικό πεδίο μικρή άνοδος παρατηρήθηκε στις ιατρικές, φαρμακευτικές οδοντιατρικές νοσηλευτικές καθώς και στα ιατρικά τμήματα στρατού.

    Στις Πολυτεχνικές σχολές παρατηρούνται σχετικές αυξομειώσεις ανάλογα με τα τμήμα ή την πόλη.

    Για παράδειγμα, υπάρχει άνοδος σε τμήματα του ΕΜΠ ενώ σε άλλα τμήματα σχετική πολύ μικρή πτώση.

    Πτώση επίσης υπάρχει στην Αρχιτεκτονική καθώς και στις σχολές Πολιτικών Μηχανικών ανάλογα με την πόλη

    Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρούν σταθερά υψηλά επίπεδα βάσεων.

    Ανοδική τάση, παρατηρείται στο πέμπτο πεδίο σχεδόν σε όλα τα τμήματα του, ειδικότερα στα Οικονομικά, τμήματα διοίκησης, λογιστικής, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

    Σχετική άνοδος υπάρχει επίσης και στα τουριστικά τμήματα των ΤΕΙ.

    Πόσοι εισήχθησαν - Πόσοι έκαναν χρήση ειδικών περιπτώσεων

    Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικό ανέρχεται σε 116.173 άτομα.

    Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, φέτος εισήχθησαν συνολικά στα Πανεπιστήμια Εκκλησιασικές Ακαδημίες, σε ΤΕΙ, αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, 80.615 μαθητές, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 15.0000 (τρίτεκνοι, πολυτεκνοι κα)

    Οι υποψήφιοι που προήλθαν από το 90% είναι 81.878 άτομα ενώ αυτοί που προέρχονται από το 10% είναι 18.941

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 10:49

    Είδηση: 20025

    [06] Με μια ματιά

    -Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναρτώνται στις 10 πμ οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το μεσημερι θα αναρτηθούν στα σχολεία και οι ονομαστικές καταστάσεις με τους επιτυχόντες.

    -Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 24χρονος γιος πυροσβέστη, που συνελήφθη χθες για την πυρκαγιά στη Ράχη Καρδαμύλων Χίου και ομολόγησε άλλες 15 πυρκαγιές στα βόρεια του νησιού, τις τρεις το 2011.

    -Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα.

    -Κόβουν από 1ης Σεπτεμβρίου την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί.

    -Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρ. Ανακοινώθηκε ότι δεν προκλήθηκε τσουνάμι.

    -Κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη βόρεια και κεντρική Ιταλία. Ένας νεκρός στην Πάδοβα από ανεμοστρόβιλο.

    -Στις ΗΠΑ, μετά την Φλόριντα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα, τις οποίες προσεγγίζει η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, που προβλέπεται να εξελιχθεί σε τυφώνα. Οι αρχές εκκενώνουν τις απειλούμενες περιοχές. Λόγω της καταιγίδας προσάραξε στις Μπαχάμες σκάφος με 150 μετανάστες από την Αϊτή- μετά από 7 ημέρες στα ταραγμένα κύματα. Εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνίγει δεκάδες άνθρωποι. Ο ισχυρός τυφώνας Μπολαβέν, ο 15ος φέτος, χτύπησε και το ιαπωνικό νησί Οκινάουα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

    -Στον Λίβανο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τρίπολη, κατά τις συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και αλαουιτών, γεγονότα που συνδέονται με την κατάσταση στη Συρία.

    -Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 50χρονος αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας / επικαθήμενο), διότι μετέφερε 14 αλλοδαπούς επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός του φορτίου του οχήματος, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με καρπούζια, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 2 αλλοδαποί άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

    -Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ» Μεσσηνίας, 71χρονη αλλοδαπή. Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -H ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω κλοπής καλωδίων της ηλεκτροκίνησης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων, τα δρομολόγια εκτελούνται με τροποποιήσεις και ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της γραμμής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 10:16

    Είδηση: 20020


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 August 2012 - 8:49:50 UTC