Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα: «Η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»
  • [02] Βορίδης-Παπαδημούλης για περικοπές, χρέος, επιμήκυνση
  • [03] Με μια ματιά
  • [04] Σύνταξη τέλος για όσους δεν απογραφούν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου

    [01] Παπαρήγα: «Η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

    Το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση δεν απέκλεισε η γγ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την οικονομική κρίση. Η κα Παπαρήγα, εκτίμησε ότι «η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ενώ επισήμανε «τον κίνδυνο πολεμικών συγκρούσεων στη γειτονιά της χώρας», σημειώνοντας παράλληλα πως «οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν υπάρξει στην Ελλάδα, είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η ζωή του λαού θα είναι κόλαση».

    Οσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο η κα Παπαρήγα είπε ότι «αν κάποιοι πλούτισαν με τα CDS να πάνε φυλακή. Δεν ξέρω όμως αν ένας εισαγγελέας μπορεί να λύσει το οικονομικό προβλημα της Ελλάδος με την καταδίκη κάποιων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γλιστρήσει στην πασοκοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

    Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε εκλογική την ήττα του ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, όχι όμως στρατηγικής σημασίας. «Αν μπαίναμε σε μια κυβέρνηση αριστεράς θα ήμασταν μια καλύτερη ΔΗΜΑΡ», για την οποία είπε ότι «έχει ξεπέσει στηρίζοντας μια αντιλαϊκή κυβέρνηση».

    Τόνισε επίσης την ανάγκη ο λαός να υποδεχτεί τα μέτρα με μια γενική διαρκή απεργία, ενώ εκτίμησε ότι ο λαός θα ζήσει σε συνθήκες του '50 και του '60.

    Καταλήγοντας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι χωρίς δυνατό ΚΚΕ δεν υπάρχει κίνημα αποτελεσματικό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 13:14

    Είδηση: 20733

    [02] Βορίδης-Παπαδημούλης για περικοπές, χρέος, επιμήκυνση

    Για τη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον Φ. Σόιμπλε, την επιμήκυνση του χρέους, αλλά και τις νέες περικοπές αναφέρθηκαν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Το θέμα του χρέους και της προσαρμογής είναι το κύριο ζητούμενο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «είμαστε σε ένα δρόμο συνεννόησης ώστε να δοθεί μια ευρωπαϊκή απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση» και μέσα σε αυτές τις εξελίξεις βρίσκεται και η Ελλάδα. Ανέφερε ότι είναι αναγκαία η προσαρμογή και πως αυτή τη στιγμή γίνεται συζήτηση για το πως θα γίνει, ενώ σημείωσε ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με παρεμβάσεις του κράτους για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. «Πρέπει να γίνουν οι δημοσιονομικές προσαρμογές και η χώρα να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά ελλείμματά της», είπε ο κ. Βορίδης. Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στο τραπέζι των συνομιλιών, προσθέτοντας πως δεν μπορεί η χώρα να λύσει μόνη της το θέμα του χρέους. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των πολιτών για τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τόνισε ότι είναι κατανοητές, όμως ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων δαπανών είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα προνοιακά επιδόματα. Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Παπαδημούλη για μη τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι αυτό που είχε πει η ΝΔ στους πολίτες είναι ότι θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, και θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της. Όμως, όπως τόνισε, δεν βγαίνουν τα νούμερα μόνο με τη μείωση των καταναλωτικών και λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου. «Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια και πιστεύω ότι θα κατανοήσουν και τώρα και θα κάνουν άλλη μία», είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, στις μεγάλες κεντρικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με επενδύσεις, μεγάλα έργα και αποκρατικοποιήσεις. Ερωτηθείς για τη σύσταση Εξεταστικής για το μνημόνιο, είπε πως είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία, αλλά «εάν τεθεί ότι πρέπει να εμπλακεί και η Βουλή τότε θα το κάνει».

    Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι είναι λάθος συνταγή η πολιτική του Α. Σαμαρά και πως η ύφεση θα συνεχιστεί μέχρι το 2015. Με τα νέα μέτρα «αν αλλάζει κάτι είναι για τους ασθενέστερους και μάλιστα προς το χειρότερο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το μάρμαρο το πληρώνουν για άλλη μια φορά οι αδύναμοι». Ανέφερε ακόμα ότι δεν τηρούνται ούτε η προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων ούτε οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι όλοι οι ξένοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ενεργοποιηθεί το ντόμινο στην Ευρώπη και είναι μια εξέλιξη που δεν τους συμφέρει. «Έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ελληνικό χρέος είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού προβλήματος» και «η Μέρκελ δεν θέλει να φορτωθεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ο κ. Παπαδημούλης. Σημείωσε ότι στην έκθεση του ΚΕΠΕ, γίνεται αναφορά ότι το δεύτερο μνημόνιο είναι λάθος και πως χρειάζεται μια άλλη ρύθμιση του χρέους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ρίχνει το βάρος στους πιο αδύναμους. Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τον κ. Βορίδη να του πει εάν θα τηρήσει ο κ. Σαμαράς την προεκλογική του δέσμευση για τη σύσταση Εξεταστικής για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 13:13

    Είδηση: 20717

    [03] Με μια ματιά

    -Οι Έλληνες αθλητές εξακολουθούν να μας κάνουν υπερήφανους στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν χθες οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Κορδαλή, στην κατηγορία BC3 του μπότσια. Ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Πασχάλης Σταθελάκος στην κατηγορία της δισκοβολίας Φ40. Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Μάμαλο στην κατηγορία -90 κιλών της άρσης βαρών.

    -Σε εξέλιξη βρίσκονται για δεύτερη ημέρα τα τρία πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, στη Φαράκλα, στην Κύμη και στο Μαρμάρι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα από τις φωτιές είναι καλύτερη και δεν απειλούνται κατοικίες.

    -Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους.

    -Πανδικαστική συγκέντρωση στις 12.30 έξω από τον Άρειο Πάγο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει αύριο στο Καλλιμάρμαρο, οι ένστολοι. Στον αέρα απειλούν να τινάξουν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου οι πανεπιστημιακοί, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι πρυτάνεις.

    -Να απορρίψει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, η οποία ετοιμάζει κινητοποιήσεις το Σάββατο στη ΔΕΘ, μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της τρόικας για 6ήμερη εργασία και νέες περικοπές στις αποζημιώσεις.

    -Επιχείρηση για τη διάσωση 29 μεταναστών, που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο έμεινε χωρίς καύσιμα, ανοικτά της Παλαιοκαστρίτσας, στην Κέρκυρα, στήθηκε τα ξημερώματα από το λιμενικό. Μετά από πολύωρη επιχείρηση, το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε και οι 29 αλλοδαποί, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα. Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 20721

    [04] Σύνταξη τέλος για όσους δεν απογραφούν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου

    Με διακοπή καταβολής της σύνταξης κινδυνεύουν περίπου 7.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι δεν είχαν προσέλθει να απογραφούν μέχρι τις 20 Αυγούστου. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπενθυμίζει ότι όσοι δεν προσέλθουν να απογραφούν έως τις 14 Σεπτεμβρίου, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.

    Παράλληλα, όπως επίσης ανακοινώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην άμεση αναζήτηση όσων συνταξιούχων του Δημοσίου λάμβαναν παράνομα συντάξεις, προκειμένου τα ποσά να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, καθώς και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη εκείνων που με δόλο εισέπρατταν αυτές τις συντάξεις.

    Σημειώνεται ότι, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λο, έως τις 20 Αυγούστου δεν είχαν απογραφεί 6.972 άτομα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 20735


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 September 2012 - 8:49:34 UTC