Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Σε ποσοστό ρεκόρ η ανεργία. Έφτασε στο 24,4% τον Ιούνιο.

    -Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, προχωρά το ΣΔΟΕ. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς και ξένο συνάλλαγμα που δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου. Παράλληλα, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια Αθήνας και Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.

    -Ασημένιο μετάλλιο για τον Χρήστο Ταμπαξή στα 50μ. ύπτιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου. Χάλκινο ο Πασχάλης Σταθελάκος στη σφαιροβολία.

    -Πρεμιέρα απόψε της Εθνικής στα προκριμματικά για το μουντιάλ της Βραζιλίας. Αγωνίζεται στις 9.30 στη Ρίγα με αντίπαλο τη Λετονία. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΑ-ΣΠΟΡ.

    -24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Lufthansa στη Γερμανία.

    -Επτά νεκροί από σεισμό 5,7 ρίχτερ στη νοτιοδυτική Κίνα. Ζημιές σε χιλιάδες σπίτια.

    -Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ» Τουρλίδας Μεσολογγίου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε προς παροχή βοήθειας ιδιωτικό σκάφος με προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και τα Ε/Π-Α/Κ σκάφη «ΕΛΕΑΝΑ» Ν.Μ. 56 και «ΤΖΑΝΗΣ» Ν.Μ. 31, όπου το πρώτο προέβη στην περισυλλογή πέντε ημεδαπών, όλοι καλά στην υγεία τους. Κατά δήλωση των διασωθέντων, οι οποίοι επέστρεφαν από εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί του «ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΙΛΑΔΙΟΥ», επέβαιναν σε ερασιτεχνική λέμβο (γαϊτα) με στοιχεία «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ» Λ.Μ. 1160, η οποία βυθίστηκε λόγω ξαφνικού έντονου κυματισμού.

    -Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεγίστης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για παροχή ιατρικής βοήθειας στο Ι/Φ σκάφος «BRIO» σημαίας Ελβετίας το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Όρμου «ΦΡΑΓΚΟΛΙΜΙΩΝΑ» νήσου Ρω. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. στο οποίο επέβαινε αγροτικός Ιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 66χρονο αλλοδαπό, με αρνητικά όμως αποτελέσματα. Ο 66χρονος μεταφέρθηκε με το πλωτό περιπολικό σκάφος στο Π.Π.Ι. Μεγίστης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, σε δύο περιστατικά, στο σταθμό υποδοχής του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί (ηλικίας 60 και 52 ετών) διότι παρείχαν άμεση συνέργεια σε έξι αλλοδαπούς, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί τους, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν για λογαριασμό τους ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Οι έξι αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο σταθμό υποδοχής του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 32χρονος αλλοδαπός διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε 32χρονη αλλοδαπή, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί της, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

    -Για ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο νεαροί ομογενείς, ηλικίας 21 ετών. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τρίτο άτομο που αναζητείται, επιβιβάστηκαν χθες το απόγευμα σε ταξί και προσποιούμενοι τους πελάτες, ζήτησαν από τον 45χρονο οδηγό να τους μεταφέρει από τον Εύοσμο στο Ελευθέριο Κορδελιό. Μόλις έφτασαν στον προορισμό τους, οι δράστες με τη χρήση συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης και σωματικής βίας, αφαίρεσαν από τον οδηγό το κινητό του τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα, έπειτα από αστυνομικές έρευνες, συνελήφθησαν οι δύο εκ των δραστών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 10:36

    Είδηση: 20922


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 September 2012 - 8:49:32 UTC