Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υεμένη: Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [02] Δ. Στρατούλης: Αγκιστρωμένοι στον Σαμαρά, Βενιζέλος και Κουβέλης
  • [03] Φ. Πιπιλή: Ο κ. Κουτσούκης μάλλον εκπροσωπεί τον εαυτό του πια
  • [04] Ν. Μαριάς: Οι τρείς αρχηγοί δεν τολμάνε να φέρουν τα μέτρα
  • [05] Χ. Αθανασίου: Εάν φοράει κάποιος κουκούλα να τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος
  • [06] Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι με εκδηλώσεις «στο φως του φεγγαριού»

    [01] Υεμένη: Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Επίθεση δέχτηκε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις μουσουλμάνων για ταινία που θεωρούν ότι προσβάλλει τον Μωάμεθ. Όπως μετέδωσε το BBC και φαίνεται και στο σχετικό βιντεο εξαγριωμένοι διαδηλωτές ανέβηκαν τα κάγκελα της πρεσβείας και εισήλθαν στο έδαφος της πρεσβείας. Η αστυνομία αντέδρασε με πυροβολισμούς στον αέρα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη μάζα των διαδηλωτών που μπήκαν στον περίβολο χώρο και πυρπόλησαν αυτοκίνητα.

    Ωστόσο τελικά οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να τους απωθήσουν.

    Διαδηλώσεις οργής με αφορμή την ταινία πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

    Σχετική είδηση:Μουσουλμανική οργή για την ταινία σε Υεμένη,Τεχεράνη και Γάζα- Απειλές στο Ιράκ

    Εκκένωση του αμερικανικού προξενείου στο Βερολίνο

    Οι αρχές εκκένωσαν σήμερα τον τομέα χορήγησης βίζας του προξενείου των ΗΠΑ στο Βερολίνο μετά το περιστατικό που σημειώθηκε με μια υπάλληλο, η οποία ασθένησε αφού άνοιξε έναν ύποπτο φάκελο που της παραδόθηκε από έναν επισκέπτη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν ερευνητές με ειδικές προστατευτικές στολές στο κτίριο και το προσωπικό το οποίο περιμένει έξω από το προξενείο.

    «Η κυρία αισθάνθηκε αδυναμία και ανέφερε ότι είχε μια μεταλλική γεύση στο στόμα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος βρισκόταν επιτόπου, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι ανέφεραν ότι παρουσίασαν δυσκολία στην αναπνοή.

    Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: BBC

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 16:34

    Είδηση: 21408

    [02] Δ. Στρατούλης: Αγκιστρωμένοι στον Σαμαρά, Βενιζέλος και Κουβέλης

    Την άποψη ότι κάθε φορά που συνεδριάζουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην τελευταία πράξη ενός κακόγουστου επικοινωνιακού θεάτρου, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, και πρόσθεσε ότι οι κόκκινες γραμμές που βάζουν είναι από πολύ λεπτό χαρτί, που με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Υποστήριξε, δε, ότι ο Ε. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, είναι αγκιστρωμένοι στον Α. Σαμαρά, που τα έχει δώσει όλα στην τρόικα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Βλέπουμε ότι κάθε φορά που συνεδριάζουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση, φτάνουμε όλο και πιο κοντά, μετά από κάθε συνεδρίασή τους, στην τελευταία πράξη ενός κακόγουστου, κατ' εμάς, επικοινωνιακού θεάτρου, ενώ στην ουσία έχουν συμφωνήσει να συνυπογράψουν το πιο κατεδαφιστικό και το πιο απάνθρωπο πακέτο από τα πολλά που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα. Οι κόκκινες γραμμές που βάζουν, εμείς θεωρούμε ότι είναι κυριολεκτικά από πολύ λεπτό χαρτί, που με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αγκιστρωμένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, και κυρίως ο κύριος Βενιζέλος και ο κύριος Κουβέλης, στον κύριο Σαμαρά, που τα έχει δώσει όλα στην τρόικα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 15:09

    Είδηση: 21394

    [03] Φ. Πιπιλή: Ο κ. Κουτσούκης μάλλον εκπροσωπεί τον εαυτό του πια

    Την εκτίμηση ότι δεν είναι όλοι οι ΔΑΚιτες μάζα και όχλος, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κουτσούκης, εκπροσωπεί πλέον τον εαυτό του, ενώ επισήμανε ότι η ίδια δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τραμπουκισμούς.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Είδα και συγκεκριμένους ΔΑΚιτες, όπως μιλάω και με ΔΑΚιτες συνδικαλιστές. Δεν είναι όλοι μάζα και όχλος, αυτό θέλω να πω».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ναι, αλλά απ' έξω από το κτίριο, όπου έγιναν και κάποιες φραστικές επιθέσεις, ήταν, αν θυμάμαι καλά, και ο κύριος Κουτσούκης».

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Ο κύριος Κουτσούκης μάλλον εκπροσωπεί τον εαυτό του πια, έτσι έχω την εντύπωση. Μα δεν θα ασχοληθώ εγώ με τραμπουκισμούς, πώς να το κάνουμε δηλαδή»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:45

    Είδηση: 21393

    [04] Ν. Μαριάς: Οι τρείς αρχηγοί δεν τολμάνε να φέρουν τα μέτρα

    Οι τρεις αρχηγοί δεν τολμάνε να φέρουν τα μέτρα, διότι φαίνεται να υπάρχει πλέον τεράστια αντίδραση από τους βουλευτές, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. «Εγώ βλέπω μεγάλη αντίδραση και δεν είμαι βέβαιος ότι θα περάσουν τα μέτρα. Γι' αυτό βλέπω τους αρχηγούς και πάνε κι έρχονται. Αλλιώς τα μέτρα θα τα είχαν περάσει» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

    Ν. ΜΑΡΙΑΣ: « Από τη μια, έχουμε τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος λίγο έως πολύ λέει ότι τα μέτρα έχουν κλειδώσει, ξέρει ποια είναι και τι θα κάνει. Από την άλλη, βλέπω τους αρχηγούς οι οποίοι δεν τολμούν να εφαρμόσουν την πολιτική τους, δηλαδή, ''εμείς διαφωνούμε, θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι ατελέσφορα, είναι αντικοινωνικά, είναι αντιλαϊκά'', αλλά οι αρχηγοί κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουν».

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΤ

    Ν. ΜΑΡΙΑΣ: «Εκεί πρέπει να χαθεί χρόνος διαπραγμάτευσης κι όχι να συζητάνε μεταξύ τους οι τρεις αρχηγοί. Δεν τολμάνε να φέρουν τα μέτρα. Φαίνεται, αν παρακολουθείτε τη Βουλή, υπάρχει πλέον τεράστια αντίδραση από τους βουλευτές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν νομίζω ότι η πολιτική που ασκείτε, την ασκείτε για το καφενείο»;

    Ν. ΜΑΡΙΑΣ: «Όχι, αλλά πρέπει να πας στο καφενείο να πείσεις τον ψηφοφόρο σου. Και άμα πολλές φορές δεν τολμάς να πας, και μπορεί να φας και κανένα γιαούρτι, το σκέφτεσαι. Δεν είναι τόσο απλά. Όταν παίρνουν αυτά τα μέτρα, γι' αυτό σας λέω εξαφανισμένοι, δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν καν οι ψηφοφόροι τους από την τηλεόραση, γιατί τώρα τα δείχνει όλα ζωντανά το κανάλι της Βουλής, και δεν θέλει ο χ βουλευτής της ΝΔ να φαίνεται. Γι' αυτό και δε μιλάνε. Άμα κάνετε ένα τέτοιο ρεπορτάζ θα δείτε ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους βουλευτές. Ίσως τους εκβιάσουν, ίσως τους πούνε ξανά ''για την πατρίδα, ρε παιδιά, να τη σώσουμε''. Εγώ βλέπω μεγάλη αντίδραση και δεν είμαι βέβαιος ότι θα περάσουν τα μέτρα. Γι' αυτό βλέπω τους αρχηγούς και πάνε κι έρχονται. Αλλιώς τα μέτρα θα τα είχαν περάσει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:20

    Είδηση: 21392

    [05] Χ. Αθανασίου: Εάν φοράει κάποιος κουκούλα να τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος

    Να ονομαστεί ιδιώνυμο αδίκημα και να τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, το να φοράει κάποιος κουκούλα και να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις, ανεξαρτήτως αν βιαιοπραγεί ή όχι, πρότεινε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε υπέρ του να δίνεται η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά αλλοδαπών που μπαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο, γνωρίζουν τη γλώσσα, τα ήθη και έχουν αφομοιώσει την ελληνική κουλτούρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι προκάλεσαν τις φασαρίες στο κέντρο της Αθήνας; Συμφωνούσαν όλοι ότι είναι κουκουλοφόροι, και συμφώνησαν όλα τα κόμματα ότι είναι καταδικαστέοι αυτοί που κυκλοφορούν με κουκούλες και προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες. Αφού κάποιος συμμετέχει σε μια εκδήλωση για τη διάδοση και την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ιδεών του, ποιος ο λόγος να φοράει κουκούλα κατά τις συγκεντρώσεις; Δεν εννοούμε την κουκούλα του τζάκετ, την κουκούλα του παλτού των φοιτητών μας, των παιδιών μας. Εννοούμε το ύφασμα, ειδικά κατασκευασμένο, που καλύπτει όλο το πρόσωπο για να κρύπτονται τα χαρακτηριστικά, που έχει δύο οπές, να βλέπουν μόνο τα μάτια. Αυτή την κουκούλα που θυμίζει την Κου Κλουξ Κλαν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εάν έχουν πέσει δακρυγόνα, το έχουμε δει πολλές φορές, αυτοί που δεν συμμετέχουν, βάζουν ένα μαντήλι στο πρόσωπο. Δεν λέτε για αυτό το πράγμα».

    Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Όχι, δε μιλάμε για την προστασία από καπνογόνα κι αυτά. Μιλάμε για την κουκούλα που εκ των προτέρων τη φοράς, πριν αρχίσουν επεισόδια και πριν παρέμβει η αστυνομία, μόνο και μόνο επειδή έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου να προβείς στις ενέργειες αυτές. Εάν φοράει κάποιος κουκούλα και συμμετέχει, ανεξαρτήτως αν βιαιοπραγεί ή όχι, αυτό να ονομαστεί ένα ιδιώνυμο αδίκημα και να τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος».

    ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Ο νόμος λέει, μέχρι τώρα αυτός που ισχύει, είναι η τροποποίηση που έγινε το 2010, όταν οι αλλοδαποί γονείς του παιδιού ζουν νόμιμα στην Ελλάδα για 5 χρόνια, μόλις γεννηθεί το παιδί, αποκτά την ελληνική ιθαγένεια. Αυτό λέμε να το αλλάξουμε. Τα χρόνια της διαμονής των γονέων να είναι λίγο παραπάνω, γύρω στα 7-8, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι το παιδί θα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με το δίκαιο του εδάφους, γιατί γεννήθηκε σε ελληνικό έδαφος, όχι μόλις γεννηθεί, αλλά μόλις ενηλικιωθεί, δηλαδή μόλις γίνει 18 ετών, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ένα παιδί αλλοδαπών που μπαίνει στο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματά μας, πανεπιστήμια ή ΤΕΙ, μέσω των αδιάβλητων εξετάσεων των πανεπιστημίων, όχι με ευεργετικές διατάξεις, αφού μπαίνει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, σημαίνει ότι ξέρει τη γλώσσα, ξέρει τα ήθη, έχει αφομοιώσει την ελληνική κουλτούρα, και ως επιβράβευση αυτού, να του δίνουμε την ελληνική ιθαγένεια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:19

    Είδηση: 21389

    [06] Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι με εκδηλώσεις «στο φως του φεγγαριού»

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

    Σε 125 μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πανσέληνο όσοι επιθυμούν να «γιορτάσουν», κάτω από το φως του φεγγαριού, τη νύχτα της 31ης Αυγούστου.

    Μέσα από τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου, στον οποίο είναι αφιερωμένη η εφετινή πολιτιστική χρονιά («Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα, σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού. Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο....») το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί τους φίλους της μουσικής και των τεχνών γενικότερα να επισκεφτούν και κάποιο από τα 85 σημεία- μνημεία για να δώσουν το παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή το ολόγιομο φεγγάρι.

    Η συναυλία με την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελένη Τσαλιγοπουλου και τον Γιώργο Ανδρέου, στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου (της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ), η μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στη Ρωμαική Αγορά, η εμφάνιση της Αναστασίας Μουτσάτσου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου και η μουσική συνάντηση της Μάρθας Φριτζήλα και του Τάκη Φαραζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της τελευταίας ημέρας του Αυγούστου.

    Με την πραγματοποίηση συναυλιών στο προαύλιο χώρο του, το Μουσείο της Ακρόπολης συμμετέχει επίσης στις εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας - νύχτα του μήνα. Βασικό «στοιχείο» της γιορτής για το γεμάτο φεγγάρι, είναι οι μελωδίες της μουσικής παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του μουσείου, από τις 9:30 μ.μ.

    Την αρχή του προγράμματος θα κάνει το μουσικό σχήμα από το σχολείο του Βόλου, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ως τώρα αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς και συνθέτες. Την 31η του Αυγούστου, το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 9:00 μ.μ.). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

    Με απόφαση του, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή περισσότερων πολιτιστικών φορέων και σημείων (Κάστρο Τρικάλων, αρχαιολογικοί χώροι της Ολύνθου, της Ελέας και της Θερμής, Αρχαίο Θέατρο της Ζέας, το Ιερό των Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης) στη γιορτή της πανσελήνου.

    το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του με μια νυχτερινή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός», καθώς και μια μουσική παράσταση. Η ξενάγηση στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τους αρχαιολόγους του μουσείου. Η μουσική παράσταση από το Guitarte Esemble στον αίθριο χώρο περιλαμβάνει αποσπάσματα αρχαίας ελληνικής μουσικής, καθώς και μουσική των Μάνου Χατζιδάκι και Φίλιππου Τσαλαχούρη, από παραστάσεις του αρχαίου δράματος. Ώρα έναρξης 21:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 μμ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

    Όσοι βρεθούν, τη βραδιά της 31ης Αυγούστου, στα αρχαιολογικά μουσεία της Σύρου, της Μυκόνου, της Μήλου, της Κέας, και της Άνδρου, αλλά και όσοι θαυμάσουν την αρχαιολογική συλλογή της Αμοργού, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους Κιονιών Τήνου και Υρίων Νάξου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο (1975) - συνεισφορά από το Αρχείο της ΕΡΤ - στο οποίο ακούγεται η απαγγελία της «Σονάτας του Σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου από τη φωνή της Μελίνας Μερκούρη.

    Την Παρασκευή 31/8, οι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεων Αρχαιοτήτων θα εργαστούν εθελοντικά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ -ΕΡΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 11:29

    Είδηση: 20361


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 September 2012 - 16:50:12 UTC