Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος: Παράγοντας συνέπειας, σταθερότητας και ευθύνης το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Θ. Παπαθεοδώρου: Θα έχουμε έναν καλύτερο ακαδημαϊκό χάρτη, με ισχυρότερα πτυχία
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει το πακέτο αυτό
  • [04] Ν. Τσούκαλης: Δεν έχει «κλειδώσει» η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Τα μέτρα θα έχουν αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες
  • [06] Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης στη ΝΕΤ
  • [07] Με μια ματιά

    [01] Βενιζέλος: Παράγοντας συνέπειας, σταθερότητας και ευθύνης το ΠΑΣΟΚ

    Στην ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων πριν από το Εurogroup του Οκτωβρίου, αναφερθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πολιτικής Γραμματείας, Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό «δεν σημαίνει κάμψη της διαπραγματευτικής προσπάθειας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε όπως όπως».

    Ξεκαθάρισε επίσης πως «κανείς δεν θα προκαταλάβει τη λειτουργία της κυβέρνησης και της Βουλής». «Κανείς δεν θα μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων», διαβεβαίωσε.

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρότασή του τα μέτρα για την επόμενη διετία να εφαρμοστούν σε δύο δόσεις και προανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες η ΚΟ του κόμματος θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

    «Δεν μας ταιριάζει ένα ενοχικό και ηττοπαθές ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χώρο για προσωπικές στρατηγικές. Αξιακές διαφωνίες που να δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές δεν υπάρχουν», διεμήνυσε στους εσωτερικους του αντιπαλους.

    «Θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε μια λάθος επιλογή με καταστροφικές συνέπειες;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αν ισχύει το δεύτερο «δεν έχουμε λόγο ύπαρξης», συμπληρώνοντας ότι ενδεχόμενη υπαναχώρηση θα συνιστούσε πολιτικό εξευτελισμό και ανακολουθία.

    Ανέφερε ακόμη πως το Κίνημα είναι «παράγοντας συνέπειας, σταθερότητας και ευθύνης», συμπληρώνοντας πως η θέση του στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι στρατηγική.

    Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων πριν το Εurogroup του Οκτωβρίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Μάνια Γεωργίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 15:26

    Είδηση: 21800

    [02] Θ. Παπαθεοδώρου: Θα έχουμε έναν καλύτερο ακαδημαϊκό χάρτη, με ισχυρότερα πτυχία

    Από τον Γενάρη θα έχουμε μια πρόταση, η οποία θα αποτυπώνει τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Όπως διευκρίνισε, οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει θα είναι προϊόν τεκμηριωμένης και συγκροτημένης μελέτης, θα υπάρξει απόλυτη διασφάλιση των φοιτητών, και από την άλλη πλευρά, θα έχουμε έναν καλύτερο ακαδημαϊκό χάρτη, με μεγαλύτερη ορατότητα, διεθνή, αλλά και με ισχυρότερα πτυχία. Αναφερόμενος στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται μια άμεση γραμμή επικοινωνίας, με την οποία τα σχολεία, οι περιφερειακοί διευθυντές, οι διευθύνσεις, θα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Υπουργείο, έτσι ώστε να υπάρχει πρόληψη του γεγονότος, και από την άλλη, ορθή διαχείρισή του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Υπουργείο, στη φάση της ανασυγκρότησης ΑΔΙΠ, της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας, η οποία θα συνεδριάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα προτείνει κριτήρια, τα οποία έχουν να κάνουν με την ακαδημαϊκή, την κοινωνική και την οικονομική γεωγραφία της διασποράς του ακαδημαϊκού χάρτη σήμερα. Καταλαβαίνετε, ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός. Αυτός ο εξορθολογισμός δεν υπαγορεύεται μόνο από οικονομικά κριτήρια. Υπαγορεύεται κατά καιρούς και από προτάσεις που τα ίδια τα ιδρύματα έχουν κάνει, και τα πανεπιστήμια, και τα ΤΕΙ. Επομένως, θα υπάρξει η πρόταση από την ΑΔΙΠ, θα υπάρξει διαβούλευση κατόπιν, μεταξύ Υπουργείου και ιδρυμάτων, και, βεβαίως, μέχρι την αρχή του επόμενου χρόνου, από το Γενάρη, θα έχουμε μια πρόταση, η οποία θα αποτυπώνει το νέο ακαδημαϊκό χάρτη. Οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει, θα είναι προϊόν μελέτης τεκμηριωμένης, συγκροτημένης, θα υπάρξει απόλυτη διασφάλιση των φοιτητών, και από την άλλη πλευρά, θα έχουμε έναν καλύτερο ακαδημαϊκό χάρτη, με μεγαλύτερη ορατότητα, διεθνή, αλλά και με ισχυρότερα πτυχία».

    ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

    Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Πήρα την πρωτοβουλία να συγκροτήσω μια επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν οι συναρμόδιοι φορείς, υπηρεσιακοί παράγοντες, επιστήμονες διακεκριμένοι, οι οποίοι θα μας καταθέσουν μια πρόταση για τη μεθοδολογία αποτύπωσης αυτών των περιστατικών, και από κει και πέρα, θα υπάρξει η συγκρότηση ενός παρατηρητηρίου πρόληψης ενδοσχολικής βίας στο Υπουργείο, το οποίο πέρα από τη μελέτη, την αποτύπωση και τη συγκέντρωση στοιχείων, θα ασχοληθεί επίσης με τη διοχέτευση των περιστατικών σε αρμόδιους φορείς που μπορούν να τα χειριστούν. Αυτό, το οποίο κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε μια άμεση γραμμή επικοινωνίας, με την οποία τα σχολεία, οι περιφερειακοί διευθυντές, οι διευθύνσεις, θα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Υπουργείο, έτσι ώστε να υπάρχει πρόληψη του γεγονότος, και από την άλλη, ορθή διαχείρισή του».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 14:12

    Είδηση: 21795

    [03] Π. Λαφαζάνης: Θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει το πακέτο αυτό

    Για τη μεγάλη μάχη που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για να μην περάσει το πακέτο των μέτρων, το οποίο και χαρακτήρισε καταστροφή για τη χώρα, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτιμώντας ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει μεγάλη ανταπόκριση από την κοινωνία. «Χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων, ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, για να σταματήσουμε αυτή την επίθεση που θα εκφραστεί με το πακέτο των 12 δισ.» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Λόγω κοινωνικής αντίδρασης, μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές»;

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Όλες οι εξελίξεις είναι πιθανές, έχουμε ένα πολύ ρευστό πολιτικό τοπίο. Το πρώτο και κύριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσουμε μια πολύ μεγάλη μάχη σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για να μην περάσει το πακέτο αυτό, γιατί είναι καταστροφή για τη χώρα. Και πιστεύω ότι θα βρούμε σε αυτή την προσπάθειά μας μεγάλη ανταπόκριση από την κοινωνία. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων, ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό μέτωπο για να σταματήσουμε αυτή την επίθεση που θα εκφραστεί με το πακέτο των 12 δισ. και βάλε, δεν ξέρουμε πόσο θα φτάσει σε ύψος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 14:11

    Είδηση: 21790

    [04] Ν. Τσούκαλης: Δεν έχει «κλειδώσει» η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    Δεν έχει «κλειδώσει» η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά είναι στο τραπέζι ως ισοδύναμο περικοπών από τους μισθούς και τις συντάξεις, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Τσούκαλης και πρόσθεσε ότι αυτό το οποίο θέτουν οι τροϊκανοί είναι ένα ποσό, περίπου 8 δισ. από το συνολικό πακέτο, να προέρχονται από μισθούς και συντάξεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της εξαήμερης εργασίας, το οποίο, όπως ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην άποψη που υπάρχει ότι πρέπει να έρθουν πολλά άρθρα, ώστε κάθε ένα ξεχωριστά να αξιολογείται και να ψηφίζεται, επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει τεθεί αλλά βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Αυτό δεν έχει κλειδώσει, όσον αφορά την αύξηση των ορίων (συνταξιοδότησης). Είναι στο τραπέζι, ως ισοδύναμο περικοπών από τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό είναι υπό συζήτηση, αλλά αυτό το οποίο θέτουν οι τροϊκανοί είναι ένα ποσό, περίπου 8 δισ. από το συνολικό πακέτο, να προέρχονται από μισθούς και συντάξεις, έναντι των 5-5,5 που ήταν δεδομένο... Αυτό ζητάει η τρόικα, δεν σημαίνει ότι θα κάτσει. Υπάρχει μια διελκυστίνδα μεταξύ των τροϊκανών και της ελληνικής κυβέρνησης. Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα των τεχνοκρατών της τρόικα, οι οποίοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν πάρα πολλές από τις παρεκκλίσεις, τις οποίες δε μπόρεσαν να προβλέψουν. Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει πέσει έξω, όχι μόνο από τις ανεπάρκειες τις δικές μας. Έχει πέσει έξω και από τη μη προνοητικότητα και τα λάθη των τροϊκανών. Και υπάρχει και το μεγάλο ζήτημα της επόμενης μέρας. Δηλαδή, θέλουν αυτοί, οπωσδήποτε, όλα τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται στα 11,6 δις, να είναι 100% δεμένα. Η μεγάλη πίεση που ασκείται από μας στηρίζεται στην ανάκληση της αξιοπιστίας, και ότι κάποια από τα ισοδύναμα εμείς οπωσδήποτε από το 2013 θα τα έχουμε».

    ΓΙΑ ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Αυτό, σαν ΔΗΜΑΡ, το έχουμε απορρίψει, και όχι μόνο εμείς. Το έχουμε απορρίψει κατηγορηματικότατα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Επιμένουν οι τροϊκανοί; Τελικά υπάρχει περίπτωση να περάσει»;

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Όχι. Από ένα σημείο και μετά κατανόησαν ότι μόνο και μόνο ότι έθεσαν το θέμα, ήταν σαν να έθεσαν μια βόμβα στην εύθραυστη ισορροπία που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Ουσιαστικά, τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα με το που έθεσαν το θέμα αυτό».

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Υπάρχει και η άλλη άποψη, που υπάρχει και στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, ότι πρέπει να έρθουν πολλά άρθρα, ώστε κάθε ένα ξεχωριστά να αξιολογείται και να ψηφίζεται. Ακόμα βρισκόμαστε στη συζήτηση για αυτό το θέμα, δεν έχει κλείσει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει κόκκινη γραμμή πάνω σε αυτό από τη ΔΗΜΑΡ»;

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Απ' ό,τι γνωρίζω μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή. Έχει τεθεί το θέμα, αλλά είμαστε σε συζήτηση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 14:10

    Είδηση: 21789

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Τα μέτρα θα έχουν αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες

    Μας διευκολύνει να είναι λίγο μεγαλύτερο το διάστημα που έχουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, ώστε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι και να μη χρειαζόμαστε δανεικά κάθε μέρα, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ερωτηθείς σχετικά, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι αυτές είναι οι τελευταίες αποφάσεις για τα μέτρα, ως προς τον τρόπο εφαρμογής τους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αναλόγως με την εξέλιξη της οικονομίας, κάποιο από αυτά σταδιακά να αμβλυνθεί. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τα μέτρα θα έχουν αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα, για να εξασφαλιστούν τα 11,5 δισ. Ανακοίνωσε, δε, ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως επισήμανε, είναι δεδομένο ότι κατατίθεται με τον δικαιότερο δυνατό τρόπο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Ο στόχος μας είναι η ισοσκέλιση των δημοσίων οικονομικών μας. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, να μη χρειαζόμαστε καινούρια δανεικά κάθε μέρα. Το διάστημα που έχουμε για να πετύχουμε αυτό τον στόχο, το να είναι λίγο μεγαλύτερο μας διευκολύνει γιατί δεν θα είναι τόσο απότομη η μετάβαση, γιατί θα έχεις ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να διορθώσεις ορισμένες παραμέτρους».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην είναι αυτά τα τελευταία μέτρα»;

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Αυτές είναι οι τελευταίες αποφάσεις για τα μέτρα. Μιλώ για τον τρόπο εφαρμογής τους».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιο από αυτά τα μέτρα σταδιακά να ανακληθεί, ακόμα και αν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του»;

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Να αμβλυνθεί. Να δούμε πώς θα εξελίσσεται η οικονομία μας. Ξέρουμε ότι ορισμένες περικοπές είναι πολύ οδυνηρές και άδικες και πρέπει να τις άρουμε το συντομότερο δυνατό, είναι υποχρεωτικό να τα πάρουμε τώρα για να εξασφαλίσουμε τα 11, 5 δισ.»

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Τα μέτρα θα έχουν αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες».

    ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο.

    Το δεδομένο είναι ότι κατατίθεται με τον δικαιότερο δυνατό τρόπο, το μοναδικό αληθινά βιώσιμο εθνικό σχέδιο σωτηρίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 14:11

    Είδηση: 21784

    [06] Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης στη ΝΕΤ

    Εντός των ημερών θα δοθεί στους αγρότες ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι η σχετική ΚΥΑ πρόκειται να υπογραφεί από τέσσερις υπουργούς καθώς υπήρξε αλλαγή και πως το ποσό θα καταβληθεί σε δύο φάσεις (50%-50%).

    Ο κ. Τσαυτάρης μίλησε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να υπάρξει καινοτομία σε όλες τις φάσεις και τα στάδια της αγροτικής παραγωγής, διευκρινίζοντας ότι καινοτομία δεν είναι μόνο μια καινούργια καλλιέργεια αλλά και το να χρησιμοποιείς διαφορετικές μεθόδους σε ότι κάνεις.

    Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και στη χρηματοδότηση που δίνεται μέσω αυτού σε νέους (ηλικιακά) αγρότες, διευκρινίζοντας ότι το ποσό της χρηματοδότησης διαφοροποιείται ανάλογα με την επιχείρηση που θα ξεκινήσει. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σε 705 οικογένειες, ύψους 20 εκατ. ευρώ, όπου θα τους μοιραστούν βασικά αγαθά.

    Ερωτηθείς για το πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων αγροτών, επισήμανε ότι το Υπουργείο αναλαμβάνει να τους δείξει πως να καλλιεργούν τη γη. Όπως είπε το Υπουργείο χρησιμοποιεί δική του γη, τους λεγόμενους επιδεικτικούς αγρούς εισαγωγής καινοτομίας και δείχνουν σε όσους δεν ξέρουν πως να καλλιεργούν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 12:45

    Είδηση: 21766

    [07] Με μια ματιά

    -Φάρμακα με πίστωση προμηθεύονται από χθες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία των περισσότερων νομών της χώρας. Στην Αττική, και σε άλλες περιοχές συνεχίζεται η κινητοποίηση με τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, καθώς οι φαρμακοποιοί ζητούν έγγραφες διαβεβαιώσεις για την εξόφληση των οφειλών. Τα φαρμακεία του Πειραιά θα χορηγούν κανονικά φάρμακα με πίστωση, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    -Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας και οι νοσοκομειακοί γιατροί, που ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα πρέπει να επανακαθοριστούν.

    -Σε κινητοποιήσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται δικαστές και εισαγγελείς που διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές τους. Οι συνεδριάσεις όλων των Ποινικών Δικαστηρίων θα διακόπτεται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Εικοσαήμερη αποχή έχουν εξαγγείλει οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    -Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν από νωρίς οι εφοριακοί, αντιδρώντας στις νέες μειώσεις στις αποδοχές τους. Παράλληλα, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή.

    -«Χειρόφρενο» για 24 ώρες θα τραβήξουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αττική, ζητώντας να μη γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς τους. Δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.

    -Να αναστείλει από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη την εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του αποφάσισε η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, αντιδρώντας στην επικείμενη μείωση των ειδικών μισθολογίων. Το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των σπουδαστών πρώτου εξαμήνου. Πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από χθες και τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

    -Πρεμιέρα Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. 10 παρά τέταρτο απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι και ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ Σπορ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 21768


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 September 2012 - 8:50:30 UTC